Leksaker – Köpguider för olika sorters leksaker

De allra flesta känner till att leksaksbranschen är otroligt stor. Det finns leksaker för barn från dess att de är nyfödda tills de slutar att vara barn. Kort sagt, det finns lämpliga leksaker för barn i alla åldrar. Om du har egna barn har du säkert redan lagt märke till att det inte är några problem att hitta leksaker att köpa. däremot kan det vara svårt att välja bland alla fina alternativ som finns i leksakshyllorna. Här har vi samla alla våra guider kring populära leksaker för barn.

❯❯ BilbanaBilbanor för barn i olika åldrar. Väldigt många barn drömmer någon gång om att äga en bilbana. Lyckligtvis finns det bilbanor som passar barn i olika åldrar. De bilbanor som tagits fram för riktigt små barn mellan 3 och 5 år brukar vara väldigt enkla och grundläggande med få svängar och svåra moment. Bilarna brukar inte bestå av så många smådelar, för att de små inte ska frestas att stoppa några små delar i munnen. För de äldre barnen finns det mer avancerade bilbanor. För de äldsta finns även tuffa banor med gott om kurvor och loopar. För att vinna ett race på den här typen av bilbana krävs en hel del skicklighet. Att köra och tävla med racingbanor hemma är fantastiskt underhållande för barn i alla åldrar. Läs vår köpguide om bilbanor här.


❯❯ Trampbil

Trampa mot nya äventyr med en cool trampbil för barn.

Läs vår köpguide om trampbilar här.


❯❯ Skrinda

Träskrindor & transportvagnar för barn.

Läs vår köpguide om skrindor här.


❯❯ Babygunga

Det kittlar i magen av skratt när man gungar i en riktigt bra gunga.

Läs vår köpguide om Babygungor här.


❯❯ Elbil barn

Elfordon för de små chaufförerna!

Läs vår köpguide om Elbilar för barn här.


❯❯ Bollhav


Härligt roliga bollhav för barn och baby hemma. Bollhav är inte längre bara i lekrummet på IKEA. De flesta som brukade besöka IKEA tillsammans med barn för några år sedan kommer nog ihåg företagets lekrum, där barnen kunde leka medan de väntade på att föräldrarna skulle klara av sina inköp. Där brukade det bland annat finnas ett stort bollhav som väldigt många barn var väldigt förtjusta i. Idag behöver inte barnen gå till möbeljätten för att kunna roa sig i bollhavet. Idag finns det gott om butiker som säljer bollhav med tillhörande bollar för hemmabruk. Storleken på dessa brukar vara alldeles lagom för den som vill placera det i barnens lekrum eller i hobbyrummet. Det är inte så stort att det tar upp all golvyta, men tillräckligt stort för att det ska rymma hundratals bollar. Läs vår köpguide om bollhav här. Läs även om bollar till bollhav.


❯❯ Bobby Car

Barnens favorit bland gåbilar.

Läs vår köpguide om Bobby Car´s här.


❯❯ Barnpool

Underbara bassänger för de minsta.

Läs vår köpguide om barnpooler här.


❯❯ Badanka

Badleksaker för badande barn.

Läs vår köpguide om badankor här.


❯❯ Bitring

Bitleksaker för bebisens kliande tänder.

Läs vår köpguide om bitringar här.


❯❯ Bultbräda

Förbättrar barnets hand-öga-koordination.

Läs vår köpguide om bultbrädor här.


❯❯ Dockhus

Fina dockskåp för kreativ lek.

Läs vår köpguide om dockhus här.


❯❯ Docksäng

Söta docksängar med bäddset.

Läs vår köpguide om docksängar här.


❯❯ Dockvagn

Brio eller trä? För lek med dockor.

Läs vår köpguide om dockvagnar här.


❯❯ Doktorsväska

Läkarväskor för barn. Att leka doktor med en riktigt fin doktorsväska.

Läs vår köpguide om doktorsväskor här.


❯❯ Gosedjur

Hund, katt, kanin, enhörning eller gris? Vilket gosedjur passar ditt barn?

Läs vår köpguide om gosedjur här.


❯❯ Gunghäst

Roliga gungdjur för lek och skoj. En klassisk favorit med hundra år på nacken.

Läs vår köpguide om gunghästar här.


❯❯ Gungställning

Gungställningar för barngungor. Rejäla ställningar för gungande barn.

Läs vår köpguide om gungställningar här.


❯❯ Inomhustält

Tipi-tält inomhus för barn.

Läs vår köpguide om inomhustält här.


❯❯ Kassaapparat

Lek affär med pengar. Låt barnen ha kul med att leka affär.

Läs vår köpguide om kassaapparater här.


❯❯ Legoförvaring

Lego lådor som ger ordning på barnens legobitar. Praktiskt och smart.

Läs vår köpguide om legoförvaring här.


❯❯ Lekhage

En säker och trygg miljö för lek och sömn. Lekar för de små barnen.

Läs vår köpguide om lekhagar här.


❯❯ Leksakskök

Fina barnkök, lekspisar och minikök.

Läs vår köpguide om leksakskök här. Kolla även in vår sida om Kidkraft´s leksakskök


❯❯ Lekmatta

Pusselmattor och lekmattor för barn.

Läs vår köpguide om lekmattor här.


❯❯ Leksakståg

Roliga trätåg att leka med.

Läs vår köpguide om leksakståg här.


❯❯ Lekstuga

Välj en lekstuga i trä, plast eller med rutschkana.

Läs vår köpguide om lekstugor här.


❯❯ Lektält

Tält för barn, inne & utomhus.

Läs vår köpguide om lektält här.


Fler populära leksaker:

Leksaker för utelek

På sommaren vill de flesta barn vara ute och leka och då krävs en annan typ av leksaker än de som brukar användas inomhus. Om du vill införskaffa lämpliga produkter inför sommarens lek i trädgården kan en gungställning vara en bra början. En sådan kan barnen ha glädje av redan från första levnadsåret, men även i många år efter det. Det finns många barn som tycker om att gunga långt upp i skolåldern.

Andra saker som förgyller dagarna i trädgården är en lekstuga och en barnpool. Du behöver inte köpa den största eller dyraste barnpoolen. De flesta barn tycker att det duger gott med en liten pool att svalka sig i och plaska runt i på varma dagar. Vad gäller lekstuga finns det gott om olika modeller och storlekar att välja på. De enklaste husen är ganska billiga, men ger utmärkta förvaringsmöjligheter för de leksaker som förvaras utomhus, och det fungerar som ett litet krypin för barnen när de vill få leka i fred. De mer avancerade lekstugorna ser ut som små miniatyrer av moderna villor. De är dyrare, men erbjuder också gott om utrymme förutom att de är fantastiskt vackra och pryder sin plats i trädgården.

Vill du ladda upp med ännu fler leksaker för sommarbruk är en sandlåda och en rutschkana utmärkta exempel. Om du köper någon av de minsta rutschkanorna brukar de för övrigt även gå att använda inomhus. De väger inte mycket, vilket gör att de är lätta att flytta när det behövs.

Träleksaker och gosedjur – ett måste för de flesta barn

Det är naturligtvis väldigt olika vilka leksaker man väljer att köpa till sina barn. Några leksakstyper som brukar återkomma är olika leksaker av trä, så som bultbrädor och plocklådor, samt gosedjur. De allra flesta barn brukar någon gång under uppväxten vilja ha något eller några gosedjur att mysa med och sova med. Gosedjuren kan ofta skänka en känsla av trygghet. Det är inte ovanligt att favoriterna bland gosedjuren hänger med långt upp i åldrarna.

Leksakskök – något som uppskattas av många

Det finns väldigt många barn som förr eller senare önskar sig ett leksakskök. Många tycker att det ser spännande ut när mamma eller pappa lagar mat i köket, och vill gärna ha ett eget litet kök att leka i. Det finns gott om olika leksakskök att köpa. Vissa är väldigt avancerade och innehåller många detaljer, mikrovågsugn och flera andra delar, medan andra är enklare och innehåller få lösa delar. De enklare varianterna passar ofta väldigt bra för de yngre barnen, medan de mer avancerade modellerna brukar vara ett bra val för lite större barn som vill ha ett kök att leka i.

Andra uppskattade leksaker för barn

Naturligtvis är detta bara ett urval av omtyckta leksaker som ofta köps till barn i olika åldrar. För den som är på jakt efter de perfekta julklapparna eller födelsedagspresenterna finns det förstås mycket annat spännande att välja på också. Några exempel värda att nämna är elbilar för barn och dockhus. De har uppskattats i många år och tycks inte vara på väg att tappa sin popularitet.

Sofia
Sofia

Sofia är vår expert inom kategorin barnprodukter. Hon har en gymnasieutbildning från Barn- och Fritidsprogrammet och läser nu tredje terminen på Förskollärarprogrammet vid universitetet. Hon arbetar extra i en barn- och leksaksbutik förutom när hon skriver om barnrelaterade produkter här på Letsbuyit.
Du når Sofia på sofia@letsbuyit.se