Bästa Legoförvaringen → 3 Lego-lådor (bäst i test)

Bäst Legoförvaring


Lego är otroligt populärt bland såväl små som stora barn. Så har det varit i väldigt många år, och populariteten tycks fortsätta tillta. Detta är förstås roligt, med tanke på att lego är något som hjälper barnen att utveckla sin kreativitet och sin motorik. Att bygga med lego är dessutom något som går att göra både på egen hand och tillsammans med kompisar, vilket är positivt. Numera tillverkar Lego även fina förvaringslösningar, något som också har tagits emot med öppna armar.

Förvaringslösningar från Lego
Numera finns det som sagt ett flertal riktigt fina förvaringslösningar från Lego. Utseendet följer givetvis klassisk Lego-modell. Du kan med andra ord hitta förvaringslådor som ser ut som ett klassiskt Legoblock, eller en legoförvaringslåda som ser ut som huvudet på en typisk Lego-figur. Alternativen är många, och det faktum att barnen kan känna igen former och utseendet från sina leksaker, gör att det kan bli lite enklare och roligare att plocka undan på rummet. Något som de allra flesta föräldrar naturligtvis välkomnar med öppna armar.

⭐ Bästa Lego-förvaringen 2024

Vi har valt dessa legoförvaringslösningar som våra toppval.
Håll ordning på legobitarna med dessa oerhört smarta och läckra förvaringslådor. Bygg ihop din egen förvaring med legoklossar från LEGO® inredning. Klassisk legoklossar som är draglådor med legoklossen som hölje. Förvaringsklossarna är en perfekt inredningsdetalj i hemmet, samtidigt som de fyller förvaringsbehovet både staplade på varandra eller var o en för sig. Snyggt, praktiskt och passar vilket rum som helst!

⭐ Bäst i test: LEGO Förvaring 8 Design Collection

Om ditt barn gillar att bygga med LEGO och du upplever förvaring som ett bekymmer, har du den optimala lösningen här. Den här häftiga förvaringslådan ser ut som en stor LEGO-bit och den rymmer en hel del saker. Oavsett om du vill lösa ett förvaringsbehov i barnens egna rum eller någon annanstans i hemmet så kan det här vara en lämplig lösning.

LEGO Förvaring 8 Design Collection

Förvaringslådor från LEGO finns förstås i en rad olika färger, vilket gör att du kan välja något som passar in med övriga färgval där hemma. Just den här modellen är grå, vilket gör att lådan är mycket enkel att matcha med i stort sett vilka andra färger som helst. Om du vill ha en förvaringslösning som inte sticker ut allt för mycket är det här alltså ett bra val.
Måtten på denna LEGO förvaringslåda är 25 x 50 x 18 cm. Det finns naturligtvis goda möjligheter att kombinera den med fler lådor från just LEGO i barnens rum.

Knapp för att se priset på Legolådan.


2. LEGO Förvaring S Pojke, Gul

Om du vill göra din son eller dotter glad samtidigt som du löser ett behov av mer förvaring i barnens rum, kan den här förvaringslösningen från LEGO vara ett bra köp. Du känner säkert igen den här figuren om du har byggt LEGO med barnen någon gång. De flesta LEGO-pojkar påminner nämligen om denna.

LEGO Förvaring S Pojke, Gul
Det faktum att förvaringslådan kommer i form av en LEGO-pojke kommer med stor sannolikhet roa och tilltala barnen. Det gör det kanske lite roligare att hålla rent i rummet också, eftersom leksaker, LEGO-bitar och annat får stoppas ned i huvudet på den här välkända pojken. Behöver ni så småningom öka på med mer förvaringsutrymme finns det gott om andra LEGO-lådor att komplettera med. Naturligtvis går det också att köpa flera likadana LEGO-pojkar att förvara saker i. Det finns ofta en period i många barns liv där det mesta kretsar kring LEGO. Under den perioden kommer de här förvaringslösningarna tas emot med öppna armar.

Knapp för att se priset på förvaringslösningen.


3. LEGO Förvaringsväska 6,3 liter

Barn som tycker om att leka med LEGO behöver bra legoförvaring så att klossarna inte behöver ligga utspridda över golvet. Som förälder har du säkert trampat på en bit LEGO någon gång, och i så fall vet du precis hur ont det gör. Om du vill hitta en bra förvaringsmöjlighet till alla klossarna kan den här väskan vara det du söker. Det är en rejäl väska som rymmer hela 6,3 liter. Rymligheten gör förstås att det får plats en hel del LEGO innan den blir full. Det faktum att väskans utseende är hämtat direkt från LEGO är förstås också en fördel. Sannolikheten att barnen kommer att gilla den är stor.

LEGO Förvaringsväska 6,3 liter

LEGO-klossar är små, i vissa fall väldigt små. Risken att de ramlar ur en korg eller låda är därför stor. Det här är något man har tänkt på när man designat den här väskan. Man har valt att göra det möjligt att dra igen öppningen med hjälp av en dragsko, för att säkerställa att inga bitar saknas när det är dags att bygga.

Knapp för att se priset på Legoväskan.


Olika färger och former
Om du eller ditt barn någon gång har lekt med lego, vet du säkert hur de små legobitarna ser ut. De finns som du säkert vet i olika former. Vissa bitar är långa och rektangulära. Andra är små och fyrkantiga. Det finns också mindre byggklossar, som är rundade. Samtliga varianter finns även som förvaring. De är naturligtvis betydligt större än sina förebilder, men de ser i övrigt likadana ut. Precis som med legobitar finns även förvaringslådorna i en rad olika färger. Det är med andra ord inga problem att hitta en färg som ditt barn är förtjust i. Oavsett om det är glada färger som rött och gult som tilltalar honom eller henne, eller om nyanser som vitt och svart är populärast, så finns det alltså att hitta.

Förvara barnens Lego med smart legoförvaring.

Legofigurer
Det är inte bara klassiska legobitar som förekommer som förvaringslösningar. Även de kända figurernas huvuden har förvandlats till förvaringslådor. Du kan alltså köpa skrattande, blinkande, arga och glada legoansikten, i vilka ditt barn kan förvara allt från just lego till leksaksbilar. Det är verkligen underhållande och det är något som får många barn att tycka att städningen blir lite mer uthärdlig. Den blir nästan en del av leken.

Storlek på lådorna
Innan du beställer förvaringslådor från Lego vill du förstås veta hur stora de här lådorna är. Det är ju avgörande för hur många du behöver, och troligen även vilken modell du ska välja. Eftersom det finns olika typer av lådor, varierar också storleken. Vissa av de större varianterna har mått på 50 x 25 x 18 cm, medan de mindre fyrkantiga modellerna kan ha måtten 25 x 25 x 18 cm. Det kan även förekomma andra mått. Det är alltid klokt att läsa igenom vilka mått som gäller i produktbeskrivningen innan du beställer, även om ovan nämnda mått förekommer ofta. Baserat på vad som anges i produktbeskrivningen kan du bedöma vilken modell som passar bäst i barnens rum, samt hur många ni behöver.

Detta förvarar ni i lådorna
Många brukar säga att förvaring är något som det inte går att få för mycket av, och det ligger något i det. Att det är en fördel att ha gott om förvaringsutrymme råder det inga tvivel om. Med det sagt så är det förstås intressant att veta vilken typ av föremål som faktiskt får plats i, och är lämpliga att förvara i lådorna från Lego. Detta är ju viktigt att veta, eftersom det kan vara avgörande för om du ska välja den här förvaringslösningen eller satsa på något annat.

Lego
Det första och kanske mest naturliga att nämna är just lego. Det går helt enkelt att använda de fina och roliga lådorna från Lego till just Legoförvaring. Alla som har en son eller dotter som leker med lego, vet att det kan vara en mycket smärtsam upplevelse att råka kliva på byggdelar som blivit lämnade på golvet. Detta är något som du förmodligen vill undvika till varje pris. Med tanke på det gäller det förstås att hitta ett bra ställe att förvara allt lego på. Att lägga ned alla bitar i just Lego förvaringslådor är en smart och praktisk lösning. Där ligger de i säkert förvar, och kan plockar fram nästa gång det är dags att bygga.

Lego förvaringslådor

Leksaksbilar
Leksaksbilar tycks aldrig bli omoderna och deras popularitet tycks heller inte avta. Det har länge varit väldigt populärt att leka med bilar. Så ser läget ut än idag. Många flickor och pojkar börjar leka med leksaksbilar redan när de är i ettårsåldern. Därefter fortsätter många med den här typen av lekar, om än i annan tappning, i många år. Leksaksbilar kan ta mycket plats om de ligger utspridda över golvet. även här är det viktigt att hitta bra förvaring, där de faktiskt läggs ned. Där kan en förvaringslåda av den här typen komma väl till användning.

Böcker
För det lilla barnet som kanske inte har ett eget rum ännu, kan legolådorna användas till förvaring av små barnböcker. Det handlar ofta om pekböcker och böcker av tjockare kartong. Dessa tål att förvaras i låda istället för att ställas i en bokhylla. Genom att lägga ned dem i en legolåda har du möjlighet att förvara dem där det passar bäst. Samtidigt är de tillgängliga och enkla att plocka fram när det är dags för lässtund.

Vantar och mössor
Förvaringslådorna från Lego behöver inte placeras i barnens rum. Det går faktiskt alldeles utmärkt att ha en fin legobit stående i hallen för förvaring. Där kan mössor och vantar förvaras. Då finns de lättillgängliga när det är dags för någon i familjen att ge sig ut i kylan. Ni slipper dessutom det vanligt förekommande problemet att vantarna saknas när ni väl behöver dem. Samtidigt som lådan i sig kan bidra med en rolig färgklick i hallen, kan den också förse er med en praktisk förvaringslösning som gör att ytterkläderna fortfarande finns på plats när ni behöver dem.

Kostnaden för legoförvaring
Vad kostar då den här typen av produkt? Det är förstås en intressant fråga, på vilken svaret dock kan variera. Att lego är ett välkänt varumärke med högt värde vet nog de flesta. Det innebär att priset ibland kan bli ganska högt på produkter från företaget. När det gäller just de här produkterna får de anses vara mycket prisvärda. En av de mindre, fyrkantiga lådorna kostar oftast runt 200 kronor. En större rektangulär variant kan du köpa för cirka 350 kronor.

Det finns även paketlösningar där du kan köpa en stor och en liten låda för cirka 450 – 500 kronor, och därmed spara lite pengar. Priset på förvaringslådor formade som legofigurer är ofta lägre. Detta beror förstås på att förvaringsutrymmet är mindre i dessa. Priset på dessa brukar ligga kring 150 – 200 kronor. Om det här är en investering som kan få barnet att börja hålla ordning på sitt rum, och i husets övriga delar, kan det definitivt vara värt varje krona.

Inred med stil
Inredningen är väldigt viktig för många. Det gäller förstås även i barnens rum, även om det ofta blir en annan stil där. Att följa den stil som har valts är dock viktigt för många. Även barnets rum ska inredas med stil, även om stilen är en annan än i övriga rum. Det gäller därför att du tar en titt på hur ditt barns rum ser ut i helhet, innan du beställer din legoförvaring. Fundera över vilka färgval du har gjort i övrigt, och vilka bottenfärger som används. Fundera också på om du vill hålla en mer neutral färgskala, eller om du tycker att ett barnrum ska präglas av glada färger och härliga mönster. Baserat på detta blir det lättare att välja legolådor som passar in stilmässigt.

Om du tycker att färgskalan ska hållas ganska neutral även i barnens rum, kan en svart, vit eller grå låda passa bäst. Gillar du däremot att låta färger och mönster ta plats och sticka ut, kan en låda i grönt, rött eller gult vara utmärkta exempel. Kanske gillar du och ditt barn pastellfärger, och har valt att inreda med sådana? I så fall kan du satsa på en milt turkos låda, eller varför inte en pastellrosa? Möjligheterna är många, och valet är ditt. Fundera över vilka lådor från Lego som skulle göra sig bäst i ert hem, och shoppa sedan loss.

Låt större barn vara med och välja
Även om städning och förvaring kanske inte är något som din dotter eller son finner speciellt intressant, så kan det hända att han eller hon vill vara med och fatta beslut om inredningen i sitt rum. Det gäller kanske inte i så stor utsträckning små barn under 3 år, men om du har en son eller dotter i 8-årsåldern vill han eller hon säkert vara med och bestämma. Visa då honom eller henne alla fina förvaringslösningar som Lego har att erbjuda.

Fråga sedan vilka lådor som ser bäst ut. Kanske är det en blinkande legogubbe som lockar mest, och visst kan du gå med på att köpa en sådan, om det leder till ett välstädat rum. Kom också ihåg att de här lådorna går utmärkt att kombinera med varandra. Att ha många lådor ger ett snyggt och häftigt intryck. Många av dem kan också staplas ovanpå varandra vid behov. Fundera därför över hur många som behövs.


Frågor och svar kring Legoförvaring

✅ Går det att bygga en hylla av legolådor?

Ja, om du köper lådor som kan placeras intill och ovanpå varandra går det alldeles utmärkt att bygga en egen legohylla. Det fungerar bra, eftersom de öppnas med fack som dras ut på sidan, och inte genom att lyfta på något lock.

✅ Vad är standardmåttet på de lådor som är utformade som lego-huvuden?

Det kan finnas olika modeller, men standardmått är 24 x 24 x 27 cm.

✅ Vilket material är legolådorna tillverkade av?

De är tillverkade av plast.

Källor:

Sofia
Sofia

Sofia är vår expert inom kategorin barnprodukter. Hon har en gymnasieutbildning från Barn- och Fritidsprogrammet och läser nu tredje terminen på Förskollärarprogrammet vid universitetet. Hon arbetar extra i en barn- och leksaksbutik förutom när hon skriver om barnrelaterade produkter här på Letsbuyit.
Du når Sofia på sofia@letsbuyit.se