Baby och Barn

När ditt barn är riktigt litet brukar det inte vara leksaker som står högst upp på prioriteringslistan. Det brukar istället vara andra typer av produkter till baby och barn. Vissa av dessa väljer många att köpa redan innan barnet fötts, men det finns också många produkter som införskaffas under barnets första levnadsår. Vissa saker är nästan omöjliga att klara sig utan, medan andra snarare handlar om bekvämlighet än om någon typ av måste.

Barnvagn – ofta på plats redan innan barnet föds

Ett av de största inköpen inför barnets ankomst är ofta en barnvagn. Många väljer att köpa en sådan redan innan barnet fötts, för att sedan kunna ta promenader direkt efter hemkomsten från BB. Det finns många olika typer av barnvagnar, och många väljer så småningom att byta ut den första liggvagnen mot en sittvagn. Det finns också många som väljer att köpa en kombivagn redan från början, för att så småningom kunna byta ut liggdelen mot en sittdel. Många väljer så småningom också att komplettera med en nättare sulky när barnet har blivit några år. Barnvagnar finns i gott om olika prisklasser. Det är inte ovanligt att de lite mer påkostade modellerna kostar mellan 10 000 och 20 000 kronor. Det kan förstås tyckas vara en väldigt stor summa, vilket det också är. Det gäller dock att komma ihåg att en barnvagn kan användas dagligen under flera års tid, vilket gör att det trots allt kan vara en god investering.

Vid köp av barnvagn finns det mycket att fundera över. Du behöver komma fram till om du vill börja med en renodlad liggvagn för att sedan byta ut den mot en renodlad sittvagn, eller om du föredrar en kombivagn som innehåller både en liggdel och en sittdel. Du behöver också komma fram till om det är viktigt att sittdelen har fullt liggläge, eller om det inte är högsta prioritet. Vidare behöver du fundera över vilka tillbehör som är nödvändiga i ditt tycke. Ta också en titt så att du vet om det finns en fempunktssele i sittvagnen. Detta är något som de flesta brukar vilja ha. Undersök också om det går att köpa till den typen av tillbehör som inte följer med vid inköpet av vagnen. Det kan till exempel handla om regnskydd, myggnät och parasoll. Något som du också bör lägga fokus på är däcken. Det finns gott om olika typer av däck. Vilket som är det bästa valet beror på vilket underlag du främst kommer använda vagnen på.

En bilbarnstol behövs direkt

Redan när du ska ta med din nyfödda baby hem från BB behöver du ett babyskydd till bilen. Den första bilbarnstolen är praktisk på många sätt. Den är lätt att ta ur bilen, och den kan även användas som en liten bärstol i vilken du bär med dig babyn. Inom cirka nio månader kommer babyskyddet behöva bytas ut mot en bakåtvänd bilbarnstol. Den kommer barnet sedan troligen kunna använda i flera års tid, innan det är dags för en framåtvänd variant. Det finns även bilbarnstolar som först kan användas bakåtvända för att sedan vändas framåt. Tänk på att säkerheten är A och O när du ska köpa en bilbarnstol. Kontrollera att den modell du väljer uppfyller alla säkerhetskrav, och se till att välja en produkt som även ger ett gott sidoskydd.

Bärsele – för föräldrar som vill ha händerna fria

Det är ingen hemlighet att väldigt många bebisar tycker om att bäras. Många småbarnsföräldrar upplever att de har svårt att få något gjort i hemmet, eftersom armarna alltid är upptagna med en baby. Det finns dock en enkel lösning. Genom att köpa en bärsele> kan du bära ditt barn och samtidigt ha händerna fria. Plötsligt går det lätt att vika tvätt eller duka fram på bordet, trots att du bär ditt lilla barn. Faktum är att det även finns många barn och föräldrar som föredrar bärselen framför barnvagnen när det är dags för promenad.

Möbler till barnets rum

I samband med att familjen utökas väljer många att inreda ett eget rum till det lilla barnet. Då behövs det naturligtvis en rad möbler. En fin, säker och praktisk barnsäng behövs till exempel. Till en början behövs det en spjälsäng och den behöver utrustas med ett spjälskydd. Så småningom behöver denna bytas ut mot en juniorsäng eller en växasäng. För att barnets rum ska bli hemtrevligt behöver du förstås inte bara möbler. Du kanske vill lägga in en fin matta och du vill förmodligen tapetsera med fina barntapeter för att barnet verkligen ska trivas där inne från första stund. Kanske vill du också möblera med en fin och bekvämliten barnfåtölj där barnet kan sitta och läsa när han eller hon blir något år, och kanske passar det med en liten fin bokhylla där de första barnböckerna kan förvaras. Det finns gott om praktiska och fina möbler för barnens rum.

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin