Bobby Car

Om du har fått barn det senaste året kommer det förmodligen snart bli dags att köpa en Bobby car. Att säga att alla köper en sådan till sina barn vore förstås att ta i, men väldigt många väljer att köpa en sådan. Anledningarna kan förstås variera, men det handlar till stor del om att det är en enkel leksak som de flesta barn tycker mycket om. Den är enkel att använda och kan användas både utomhus och inomhus. Det är med andra ord en barnprodukt som ger mycket värde för pengarna.

Bäst Bobby Car
Snabbmeny:
Toppval Bobby Car´s Släp Husvagn Rosa Bobby Car Vanliga frågor


Vad är en Bobby car?

De flesta har nog både hört talas om och även sett en Bobby car vid något tillfälle. Om du inte känner igen namnet så kan vi berätta att det här är en mycket populär sparkbil. Den har varit uppskattad och populär i flera årtionden. Kanske hade du rentav en egen sådan när du själv var barn. I så fall kommer du upptäcka att de fortfarande ser ungefär likadana ut. Det är enkla, stabila och roliga sparkbilar som barnen sitter på och sparkar sig framåt.

De kan ha olika färger och även lite olika teman. Den klassiska variant som många känner igen är röd, men det finns många andra varianter också. Du kan till exempel hitta en pastellrosa bil med turkos ratt, en blå bil med havsdekaler eller en svart bil med dekaler som förvandlar den till en racerbil. Valmöjligheterna är många. Det är företaget BIG som har skapat den omtyckta bilen och de har även tagit fram många andra fina och enkla leksaker som används av mängder av barn varje dag.

Att välja bil

När man ska köpa en ny produkt av något slag vill man förstås veta vad man ska tänka på för att kunna göra rätt val. Förmodligen tänker du i samma banor när du ska köpa en Bobby car till ditt barn. Lyckligtvis är det här en väldigt enkel leksak att köpa. Det finns nämligen inga stora skillnader mellan de olika alternativen. Visst finns bilen i en mängd färger och med en rad olika dekaler, vilket skiljer utseendet på de olika alternativen åt.

Några stora funktionella skillnader finns däremot inte. Du kan med andra ord välja den bil som du tycker är finast, eller kanske snarare den bil som du tror att ditt barn kommer tycka är finast. Du behöver inte vara orolig att en annan modell ska vara bättre, och du behöver heller inte fundera över att de är anpassade för olika åldrar. Skillnaden ligger helt enkelt i den estetiska faktornBobby Car - en mycket populär sparkbil

Att köpa tillbehör

Det finns tillbehör att köpa till en Bobby car. Om ditt barn redan äger en Bobby car kan du köpa ett fint litet släp att använda tillsammans med bilen. På släpet kan barnet frakta allt från kottar och pinnar till små leksaksbilar. Många barn tycker att det är väldigt roligt att lasta på och av och att transportera små föremål från punkt A till punkt B. Det öppnar upp för fler och roligare lekar. Det kan också leda till att barnet fortsätter använda sin bil under en längre period.

Ljudeffekter

Det finns tillbehör som ger roliga ljudeffekter som kan köpas till och fästas på bilen. De ger motorljud vid start och stopp. Detta är något som verkligen brukar få de små barnen att skratta av förtjusningen. Även lite äldre förare brukar gilla detta, eftersom det förser bilen med lite extra roliga egenskaper. Den här sortens ljudmodul kostar strax över 100 kronor, men bidrar med stor glädje under lång tid. Det är med andra ord en bra investering och kan fungera som den perfekta presenten. Det går även att sätta på en annan typ av modul som föreställer en SOS-siren med ljus och ljud. Med denna på barnets Bobby Car är det som upplagt för polislekar. Lampan blinkar och sirenen ljuder när bilen åker. Lekarna blir genast ännu roligare.

Styrstång när de minsta är ute och kör

Förutom det så populära släpet, går det även att köpa en styrstång som kan fästas på bilen. Det här är förstås inte aktuellt när större barn kör bilen, men när de minsta är ute och kör kan det vara en bra idé. Det är lätt att de små benen blir trötta, och då kan det vara enklare att själv hjälpa till med en styrstång än att behöva bära både barn och bil hela vägen hem. Med en styrstång kan du ge fart och se till att bilen åker åt rätt håll.

 

Toppval Bobby Car 2023

Vi har valt dessa Bobby Car´s som våra Toppval.
Barnvänliga, robust design och funktionalitet. Bilen är ergonomiskt anpassad till barnets behov och är utrustad med en ratt, fyra hjul och dragkrok. Den utmärkta byggkvaliteten gör dessa lekbilar till en mycket säker samt rolig leksak för barn.


 

Släp till Bobby Car

En rolig släpkärra till BIGs Bobby Car som du kan använda för att transportera saker med din Bobby Car. Haka fast släpet i bilens dragkrok och låt dina leksaker och mjukisdjur följa med på en åktur!:

 
 
 

Används både inomhus och utomhus

Något som gör en Bobby car väldigt användbar är det faktum att den fungerar utmärkt att använda både utomhus och inomhus. Det kan naturligtvis vara en fördel att köpa två bilar, så att den ena kan användas inne och den andra ute. Annars är det lätt att små gruskorn följer med in och skapar repor i golvet. Om du istället köper två bilar slipper du oroa dig för att detta ska ske. Med en Bobby car är det enkelt för barnet att sparka fram på golvet. Även mattkanter går fint att navigera över. Däremot kan trösklar bjuda på lite mer motstånd, men det är ofta något som barnet lär sig hantera med tiden. Utomhus går det alldeles utmärkt att ta sig fram på asfalt och hårda underlag. Många barn testar även att köra på gräsmattan. Det är förstås svårare, men med viljekraft och viss benstyrka fungerar även detta.

Bobby Car kan användas både utomhus och inomhus

Så mycket kostar en Bobby car

Det är förstås intressant att veta vad en Bobby car kostar. Är den dyrare eller billigare än andra sparkbilar? Svaret är att det beror på vilken modell du väljer. Som vi redan tidigare har meddelat finns det många olika modeller. Funktionsmässigt liknar de varandra, men designmässigt kan det skilja en del. Om du väljer en lyxmodell, utformad som exempelvis en Porsche, kan priset vara högre än om du väljer en standardmodell.

Lyxmodellerna brukar kosta runt 800 kronor eller strax där under. Om du istället köper en standardbil av den här typen brukar det gå att komma undan med cirka 400 kronor. Om du vill ha en standardbil men med en mer ovanlig färgskala kan du få betala mer än för standardprodukten men mindre än för en lyxmodell. Räkna då med mellan 500 och 600 kronor. Med detta sagt kan vi slå fast att det finns såväl billigare som dyrare sparkbilar att hitta i butikerna.

Fördelar med en bil av den här typen

Om det nu finns billigare sparkbilar, vad är det då som gör att man bör välja just en Bobby car? Det är förstås en befogad fråga, men det finns faktiskt bra svar på den frågan. Du vet ju redan att den här produkten har funnits på marknaden i flera decennier. Den har även varit populär och sålts i tiotusentals exemplar under de senaste årtiondena. Det är ett tydligt tecken på att produkten är av god kvalitet.

När du köper en Bobby car får du en väl beprövad produkt som är robust och stabil. Den är säker och den tål en hel del när det kommer till lek och buskörning. Det är lätt att styra bilen och även de mindre barnen klarar att sparka igång den och styra den. Den innehåller inga smådelar som gör den farlig för små barn. Den kan därför användas av barn från 1 år och uppåt. Att bilen kan användas både utomhus och inomhus är också en fördel som gör att den skiljer sig från mängden. Många andra sparkbilar på marknaden är avsedd antingen för inomhusbruk eller utomhusbruk. En Bobby car däremot fungerar lika bra ute som inne. Att det går att koppla på släp är ytterligare en fördel som gör detta till ett bra val.

Att tänka på

Bobby car är en stabil och robust leksak som är framtagen för att både riktigt små och något större barn ska kunna leka och ta sig framåt på ett säkert sätt. Detta är naturligtvis en bra grund för säker och bra lek. Däremot betyder det inte att du helt kan släppa kontrollen. Det finns några saker du behöver tänka på.

  • Se till att finnas i närheten när ditt barn leker med bilen. På det sättet kan du hjälpa till om det skulle behövas, och se till att inte barnet kör där det inte bör köra. Det gäller både inomhus och utomhus.


  • Låt inte barnet köra bilen där det kan komma riktiga bilar.


  • Se till att följa med barnet när han eller hon kör utomhus. Detta för att snabbt kunna stoppa färden om han eller hon kommer för nära en backe, ett dike eller något annat som kan innebära en fara för barnet.

Här hittar du fler av våra köpguider:


 

Frågor och svar kring Bobby Car

✅ Vilka barn brukar använda en Bobby car?

Den här sortens bil kan börja användas från 1 års ålder. Därefter kan barnet fortsätta åka på den så länge det upplevs som roligt. Vanligtvis är den här typen av bil avsedd för barn mellan cirka 1 och 4 år.


✅ Finns det någon maxvikt på den här typen av bil?

Ja, det gör det. Olika modeller kan ha något olika maxvikt, men ofta ligger maxvikten på 50 kg. Det är en rikligt tilltagen gräns, eftersom barnen ofta använder bilen till cirka 4 års ålder. Då har de flesta barn långt kvar till viktgränsen. Att ditt barn ska behöva sluta använda sin Bobby car på grund av viktrelaterade orsaker är därför inte sannolikt.


✅ Vad är det för sitthöjd på en Bobby car?

Höjden kan variera då det finns några olika modeller att välja på. Några av modellerna är högre, medan andra är lägre. Den klassiska varianten har en sitthöjd på cirka 20 cm, men det finns alltså även högre varianter att hitta numera.


✅ Kan styrstången fästas på vilken Bobby car som helst?

Nej, styrstången är enbart anpassad för användning med Bobby car classic.

Källor:Snabbmeny:
Toppval Bobby Car´s Släp Husvagn Rosa Bobby Car Vanliga frågor