Walkie-Talkies Barn TEST: 3 bästa WalkieTalkies för barn (bäst i test)

En walkie talkie kan bli en mycket populär present eller julklapp för ett barn. Det rör sig om en till synes liten och oansenlig pryl, men den kan vara otroligt rolig att leka med. Den kan också användas i en rad olika lekar. Om din son eller dotter gillar att leka polis, detektiv eller specialagent är en eller flera walkie talkies ett måste att ha. Det finns gott om sådana leksaker att hitta. Funktioner och användbarhet kan variera, men de allra flesta fungerar alldeles utmärkt att använda till olika lekar. Trots att det rör sig om förhållandevis billiga produkter kan det här bli den julklapp eller present som ditt barn uppskattar allra mest från årets skörd.

Bäst Walkie-Talkie

Snabbmeny:
Toppval Walkie-Talkies 2024 Vanliga frågor

Dela på Facebook Dela på Twitter


Den första walkie talkien

Hur avancerad en walkie talkie behöver vara beror förstås främst på vem det är som ska använda den. Det är ganska självklart att en walkie talkie som ska användas av stora barn generellt behöver fler och mer avancerade funktioner än produkten för de minsta barnen. Den allra första modellen som barnet får bör vara så enkel och lätthanterlig som möjligt. Det finns produkter som går att köpa till barnet redan till 1-årsdagen. Dessa bör förstås inte ha några onödiga funktioner och heller inga lösa knappar eller detaljer. Däremot är det naturligtvis viktigt, även om det är ett litet barn som ska använda den, att produkten är rolig att använda och bidrar med någon form av nöje.

Det finns flera fina alternativ för barn mellan 1 och 3 år. Infinifun är bland annat ett känt märke som även erbjuder små leksakstelefoner och surfplattor för de minsta barnen. De har även tagit fram walkie talkies för de allra minsta. De här varianterna kan användas från 1 år och brukar vara lämpliga fram till cirka 3 år. De har inga lösa eller löstagbara delar, men genom att trycka på displayen går det att framkalla flera roliga ljudeffekter. Det går även att prata med den som har den andra enheten. Räckvidden är inte enorm. Den når cirka 90 meter. Det brukar dock räcka gott för de riktigt små barnen, som brukar vilja befinna sig så nära mamma, pappa eller annan trygg vuxen som möjligt.

En walkie talkie med ett känt tema

När det är dags att köpa nästa walkie talkie till sonen eller dottern krävs lite annat från produkten. Nu har ditt barn hunnit fylla hela 3 år. Då kanske han eller hon har börjat få egna favoritkaraktärer på TV och i filmer. Kanske är det just dessa karaktärer som brukar smyga sig in i lekarna därhemma, och då är det förstås roligt att få komradio med teman från de mest omtyckta filmerna och barnprogrammen. Det finns gott om produkter dekorerade med motiv från favoritprogrammen och filmerna.

walkie talkies för barn

Disney figurerar frekvent

Disney och deras olika filmer och karaktärer brukar gå hem hos de flesta barn. Även om man inte gillar alla filmer och figurer så brukar det alltid finnas någon eller några som faller i god jord och blir riktiga favoriter. Därför är det väldigt bra att det går lätt och snabbt att hitta walkie talkies med motiv från diverse Disneyfilmer. Du kan enkelt hitta produkter med motiv från Frost och Bilar för att nämna ett par exempel. Du kan också köpa ett par walkie talkies med motiv från Disneys Prinsessor. Det finns kort och gott massor att välja på om du ska handla till ett barn som gillar Disney.

Andra populära teman

Ditt barn behöver naturligtvis inte älska Disney och deras filmer för att det ska gå att hitta en passande walkie talkie. Det finns även gott om andra välkända karaktärer och figurer som pryder den här typen av produkter. Många barn gillar till exempel Byggare Bob och han förekommer som motiv på den här typen av produkter. Det gör även de välkända figurerna från Star Wars. Just Star Wars-motiv kanske främst är lämpligt när du ska köpa en walkie talkie till ett barn som börjar komma upp i åldern lite. En walkie talkie med Byggare Bob eller Pyjamashjältarna eller något liknande kan däremot passa alldeles utmärkt även till en treåring.

Vissa av de här produkterna har något längre räckvidd än produkterna för de allra minsta. Vissa når ungefär 100 meter, vilket är ganska likt de varianter vi tidigare tittat på. Det finns dock även modeller som har en räckvidd upp till 250 meter, vilket är betydligt längre. Det är också logiskt, eftersom lite större barn ofta börjar pröva sina vingar och utforska omgivningarna. Plötsligt framstår det inte längre som lika läskigt för barnet att befinna sig en bit från mamma och pappa. Det kan bli lite spännande att strosa runt själv lite längre bort. Då blir det förstås extra roligt att leka med den här typen av leksaker.

När det ska lekas polis eller militär

Barn har i många år tyckt om att leka såväl polis som militär. Det är lekar och karaktärer som fortfarande uppskattas av de barn som är små idag. Den här typen av lekar kan få ett klart uppsving av viss passande rekvisita. En walkie talkie till varje liten polis eller militär är exempel på sådan rekvisita. Det finns gott om produkter med camoflagemönster och färger som passar den lilla militären. Det finns även en hel del produkter med polismotiv. Att hitta ett passande alternativ när du vill handla till någon som älskar att leka polis och tjuv eller militär är med andra ord inga problem.

Toppval Walkie-Talkies 2024

Vi har valt dessa Walkie-Talkies som våra Toppval.
Med dessa walkie-talkies i olika modellet kan ditt barn ge sig ut på spännande uppdrag med sina vänner.

1. Fippla Walkie-Talkie, Silver

Det kommer en tid i många barns liv när de vill ägna sig åt att leka rollekar där de själva är poliser, detektiver, spioner eller något annat spännande och lite hemligt. Då gäller det förstås att ha rätt utrustning. Något som behövs är förstås walkie talkies. De här snygga varianterna i silver är väldigt trovärdiga i sin design. Det är förstås inte bara utseendet som gör dessa till ett bra val. Räckvidden är en annan sak som verkligen talar för att ni bör välja dessa. De har en räckvidd på tre kilometer, vilket är betydligt mer än vad många andra walkie talkies för barn kan erbjuda.

Vid köpet medföljer två enheter och de kan fästas vid bältet med hjälp av ett spänne. Detta underlättar naturligtvis i leken, eftersom det går att springa runt och klättra utan att hela tiden behöva hålla i walkie talkien. Varje enhet har en LED-display och det är enkelt för barnen att kommunicera med varandra även på avstånd.

Kolla priset

2. Lexibook Unicorn Walkie Talkies, Rosa

En walkie talkie måste naturligtvis inte se tuff ut. Den kan ha en helt annan typ av design. Det är de här fina enheterna från Lexibook ett utmärkt exempel på. De är rosa med motiv av enhörningar på och de kan mycket väl bli riktiga favoriter hos de små ägarna.

Vissa walkie talkies har väldigt lång räckvidd och riktar sig främst till lite större barn som vill leka och kunna prata med varandra på relativt stora avstånd. Så är inte fallet med dessa walkie talkies. De har en räckvidd på upp till 120 meter. Det kan förstås låta väldigt lite, men med tanke på att de här främst riktar sig till yngre barn som vill börja använda walkie talkies lite smått brukar detta vara fullt tillräckligt. Barnen kan exempelvis sitta i varsitt rum inne i huset, eller stå bakom varsin husknut och kommunicera. På så sätt kan de testa användningsområdet och få ut mycket av leken utan att behöva vara för långt från sin kompis.

Kolla priset

3. Code Mission Walkie-talkie

Du har säkert redan lagt märke till att walkie talkies för barn kan se ut på otroligt många olika sätt. Det finns de som fokuserar på att se verklighetstrogna ut, där man verkligen varit mån om att få dem att likna walkie talkies som vuxna använder. Andra har valt ett omtyckt barntema med populära karaktärer. De här häftiga enheterna gör inte anspråk på att likna walkie talkies som används av vuxna. I stället är de lekfulla och tillåter användning mitt under pågående lek. De kan sättas runt armen vilket möjliggör allt från klättring till krypturer samtidigt som de här enkelt hänger med. För att prata med kompisen är det bara att trycka in knappen och prata.

Om barnen vill leka spioner, detektiver eller något annat som kräver kommunikation som ingen lägger märke till är det här det perfekta tillbehöret. De är prisvärda och de låter barnen kommunicera även om de inte befinner sig alldeles intill varandra.

Kolla priset

Att köpa walkie talkie till barnen

Det finns många fördelar med en walkie talkie, och med inköpen av den här sortens leksak. Först och främst är det här en liten leksak jämfört med många andra. Det innebär att du inte behöver släpa hem något stort paket när du har gjort ditt inköp. Om du beställer hem dina produkter från en butik på nätet kanske du till och med kan få paketet levererat direkt i brevlådan. Det är också en relativt billig leksak, vilket gör att du kan komma med en rolig överraskning som mottagaren mest troligt kommer att bli väldigt förtjust i, utan att det behöver bli alltför dyrt. Frågan är då om det inte finns något speciellt att tänka på vid inköp av walkie talkie till de små? Finns det verkligen bara fördelar med den här typen av produkt? Vi kan inte påstå att vi har hittat några direkta nackdelar med de här produkterna. Däremot finns det en del saker som du bör tänka på vid inköp, så att det hela blir så bra som möjligt.

Att köpa walkie talkie till barnen

Titta på åldersrekommendationen

Vårt första råd är att titta ordentligt på åldersrekommendationen. Visst kan det finnas fina produkter som är avsedda för äldre barn. Låt dig dock inte lockas att välja en sådan produkt bara för att design eller funktioner lockar mer. Ditt barn kommer hinna få sådana längre fram. Just nu är det klokast att helt enkelt välja de walkie talkies som faktiskt är avsedda för barn i just ditt barns ålder. På så sätt kan du vara säker på att de leksaker du köper verkligen är säkra för sonen eller dottern att använda. Den övre åldersgränsen behöver du inte bry dig lika mycket om. Det kan till exempel stå att en viss produkt är avsedd för barn i åldern 3-5 år. Då bör du inte köpa den och ge den till barn som är yngre än 3 år. Däremot kan du naturligtvis ge den till ett barn som är 5 år, om du vet att den har något som kommer göra den extra uppskattad. Vissa barn leker längre med en produkt än den övre åldersrekommendation som uppges och det är inget problem alls.

Varför undre gräns?

Om du har hittat en walkie talkie som du verkligen tror att ditt barn skulle älska, men upptäcker att han eller hon inte har den rekommenderade åldern inne ännu, vill du kanske veta varför det finns en undre gräns. Det finns faktiskt en väldigt bra anledning till det. Det är helt enkelt för ditt eget barns säkerhets skull. De leksaker som är anpassade för lite äldre barn kan ha fler detaljer och löstagbara delar. Dessa kan innebära en fara för ett litet barn, som till exempel kan stoppa dem i munnen. Det finns med andra ord goda skäl både att ha åldersrekommendationer och att faktiskt följa dem.

Se över räckvidden

När du väljer walkie talkie är det högst relevant att titta på räckvidden. Här ska du inte bara studera den siffra som presenteras. Du bör även sätta den i förhållande till hur du kan tänka dig att ditt barn kommer använda produkten. Om din son eller dotter främst kommer sitta i ena delen av rummet och viska till en kompis i en annan del av rummet, spelar inte räckvidden speciellt stor roll. Då klarar alla produkter i stort sett att leverera det som behövs. Om ni däremot bor på en stor gård, där barnet vill kunna kommunicera med er när ni vistas i stallet, ladugården eller andra sidan ägorna, är det viktigare att välja en modell med betydligt bättre räckvidd.


Frågor och svar kring Walkie-Talkies

✅ Hur mycket kostar det att köpa en uppsättning walkie talkie för barn?

Det behöver inte bli något dyrt inköp. Det finns produkter från cirka 100 kronor och uppåt. Visserligen finns det walkie talkies som kostar runt 500 kronor för en uppsättning, men det handlar fortfarande inte om några stora belopp.

✅ Ingår batterier vid köp av walkie talkie?

Nej, vanligtvis ingår inte batterier när du köper en ny walkie talkie. Du behöver med andra ord ta reda på vilken typ av batteri som driver enheten, och köpa till dessa separat.

✅ Hur tidigt kan barn börja leka med den här typen av leksaker?

Det finns walkie talkie för små barn från 1 års ålder. Just den typen riktar sig främst till de riktigt små barnen, och du kan behöva byta ut dem när ditt barn börjar komma upp i treårsåldern.

Källor:

Toppval Walkie-Talkies

Sofia
Sofia

Sofia är vår expert inom kategorin barnprodukter. Hon har en gymnasieutbildning från Barn- och Fritidsprogrammet och läser nu tredje terminen på Förskollärarprogrammet vid universitetet. Hon arbetar extra i en barn- och leksaksbutik förutom när hon skriver om barnrelaterade produkter här på Letsbuyit.
Du når Sofia på sofia@letsbuyit.se