Barnpool

Sommaren är helt fantastisk på många sätt och semestern och sommarlovet är något som många längtar efter i många månader. Faktum är att många ställer in siktet på sommaren redan när jul- och nyårshelgerna är över. Många smider planer för vad som ska göras på semestern och planerna innefattar ofta diverse semesterresor. Kom bara ihåg att det kan vara nog så skönt att spendera ledigheten på hemmaplan. Det behöver inte alls bli tråkigt. Med hjälp av enkla medel kan du se till att även barnen trivs bra med att tillbringa största delen av lovet hemma. Börja med att införskaffa en barnpool så har du kommit en rejäl bit på väg.

Bäst Barnpool
Snabbmeny:
Toppval Barnpooler Vanliga frågor


Fördelar med barnpooler

Det finns förstås gott om andra skäl till att köpa en barnpool än att du vill få ditt barn att trivas på hemmaplan under sommarlovet. För att fatta sig kort kan man säga att en pool i trädgården kan vara till glädje och nytta för alla, oavsett om sommarlovet bjuder på såväl utlandsresor som resor inom landet. Hemmet är ändå en plats vi alltid återvänder till, och det kommer nästan alltid finnas tid för några dopp under sommaren.

Svalka under varma dagar

En viktig fördel är att det i poolen går att få svalka när de varmaste dagarna kommer. Hur mycket du än gillar sol och värme, går det inte att förneka att det kan bli ganska svettigt och varmt. Då är det skönt att kunna svalka åtminstone fötter och ben. Om du har valt att köpa en större pool för hela familjen, kan även du ta ett dopp. Har du däremot valt en liten barnpool kan du antingen sätta dig i den så att benen svalkas, eller åtminstone stoppa i fötterna. Att få svalka fötterna kan faktiskt göra större skillnad än du kanske tror. Både små och stora barn brukar också uppskatta svalkan som poolen kan ge. Små barn kan ju som bekant vara ganska känsliga för värme och då är det positivt att kunna ta ett härligt dopp i behagligt vatten när solen står som högst på himlen.

Fördelar med barnpooler

Trädgården i stället för badhuset

När sommaren och värmen kommer börjar många barn prata om att de vill gå till det lokala badhuset för att bada. Ibland är det istället någon strand som lockar. Att åka dit då och då är säkert något som även du uppskattar, men det finns ju ofta även andra saker i ett hem som kräver uppmärksamhet. Detta faktum gör att det inte alltid går att åka till stranden eller badhuset, hur mycket du än skulle vilja. Här kan en pool komma in i bilden och ge dig ett andrum. I den kan barnen bada, leka och roa sig medan du rensar rabatter, klipper gräs, hänger tvätt och utför alla andra nödvändiga sysslor som står på att göra-listan.

I synnerhet för yngre barn brukar detta accepteras som en fullgod lösning. När barnen blir större brukar de själva kunna vara på stranden eller vid den lokala utomhuspoolen med sina vänner. Det brukar de kunna börja med någonstans runt 12 års ålder. För att det ska kunna bli aktuellt är det förstås viktigt att barnen är ordentligt simkunniga och kan simma minst 200 meter på egen hand.

Vattenvana för de små

Förr eller senare behöver alla barn lära sig simma. För många kommer det naturligt, för andra kan vatten vara ett lite skrämmande inslag i tillvaron. Det bästa du kan göra för att ge ditt barn en bra start är att ge honom eller henne mycket vattenvana. Om barnet känner sig tryggt i vatten, kommer simningsundervisningen att bli betydligt lättare. För att ge denna vattenvana kan ni förstås gå till stranden eller badhuset, men när barnet är litet kan det också räcka långt med att ha en pool hemma som han eller hon kan bada och plaska i. All vattenvana som ger positiva erfarenheter är bra, så det skadar absolut inte med bad varje dag på sommaren.

Annan användning

Även om du inte råkar ha några barn hemma så kan det faktiskt hända att du får användning för en barnpool. Nu undrar du förstås hur det skulle kunna komma sig, men det är faktiskt inte så märkligt som det kanske kan tyckas. Du kanske är ägare till en hund till exempel. Även hundar blir lätt varma på sommaren och även de behöver svalka. Många hundar uppskattar att ha en liten pool i vilken de kan stå och svalka sig. Vissa hundar är väldigt förtjusta i vatten, och innan du vet ordet av kommer vovven att ligga och rulla runt av förtjusning i det svalkande vattnet.

Det är i sanning en underhållande syn. Ett annat sätt att använda poolen är att fylla den med vatten som du sedan använder att vattna växter med när behov uppstår. På det sättet slipper du gå in och fylla på vattenkannan gång på gång, och kan istället bli klar med vattningen betydligt snabbare. Det är naturligtvis inte nödvändigt att köpa en pool enbart för att kunna vattna blommorna, men det blir onekligen smidigare.

 

Toppval Barnpooler 2023

Vi har valt dessa Barnpooler som våra Toppval.
Roliga och fina pooler ovan mark som ger ditt barn en badupplevelse utöver det vanliga.


 

Att köpa en barnpool

När du ska köpa en barnpool behöver du fundera över vilken av alla tillgängliga modeller du ska välja. Det finns ett brett utbud och det finns flera saker som kan bli avgörande. Naturligtvis spelar barnens åldrar väldigt stor roll. Den pool som är rätt för en ettåring är förmodligen inte det minsta lockande för en 13-åring, så det gäller förstås att välja med just ditt eller dina barns åldrar i åtanke. Du behöver även fundera över om du kommer att bada tillsammans med barnen, eller om du främst kommer sitta bredvid poolen, redo att hjälpa till om det skulle behövas.

Att köpa en barnpool

Bra pooler för de allra minsta

De allra minsta barnen har inte direkt några krav på stora ytor och spänning. De vill helst bara kunna plaska och leka med sina badleksaker. Det kan till och med vara en fördel att ha en liten pool när barnen är små. På så sätt blir det lättare för dig att vara med och hålla koll. För de minsta finns det små runda pooler med tak över, vilket ger ett bra skydd mot solen. Minstingarna är ju som bekant mycket känsliga för solen, och att ha ett tak som skuggar är därför mycket positivt. De här poolerna är inte tillräckligt stora för att barnen ska kunna förflytta sig speciellt mycket i dem. Det finns helt enkelt plats för ett barn som sitter relativt stilla och leker med sina leksaker. Upp till ett års ålder kan detta dock vara fullt tillräckligt. Poolerna är generellt väldigt billiga, och du kan utan svårigheter hitta en liten barnpool utan tak för runt 100 kronor, och en barnpool med tak för mellan 200 och 400 kronor.

Nästa barnpool

De allra minsta poolerna är förstås inte roliga under en så lång period. När barnet har fyllt ett år börjar han eller hon förmodligen vilja ha större utrymme. Det är en fördel med en lite större pool, där han eller hon kan plaska runt, och där du eller någon annan vuxen eller äldre syskon också kan sitta med och leka och plaska. Det kan förstås fortfarande vara en fördel med ett tak över poolen, så länge barnet är litet. Det finns något större rektangulära pooler med tak över, som visserligen kostar mer än de allra minsta varianterna, men som ändå inte är förskräckande dyra. Om du inte anser att det behövs något tak kan du köpa en avlång pool utan sådant. Då behöver inte priset bli så mycket högre än för de små poolerna. Du kan utan större bekymmer hitta en för mellan 200 och 500 kronor, förutsatt att den inte ska vara alltför stor.

Pool för hela familjen

Det är förstås inte bara de små barnen som tycker om att bada. Ofta kan det vara härligt för samtliga familjemedlemmar att kunna bada på sommaren utan att behöva dra iväg till en strand. Om du vill att ni alla ska kunna ta ett dopp hemma i trädgården kan det vara klokt att köpa en större pool som hela familjen kan bada i. De finns i olika storlekar och kostar förstås också olika mycket beroende på storlek, volym och modell. En pool som är 4,5 meter i diameter kan du till exempel köpa för runt 2 000 kronor. Kom ihåg att det behövs filter till större pooler, vilket innebär att du behöver ha ett jordat eluttag i närheten av den plats där du vill placera poolen. Tänk också på att det är viktigt att köpa till ett lock till poolen, så att den inte innebär någon fara för yngre barn när den inte används. Detta är otroligt viktigt, eftersom olyckor kan hända väldigt snabbt.

Viktiga punkter

För att kunna välja pool är det inte bara antalet badande och ålder på barnen som spelar roll. Hur din trädgård ser ut spelar också roll. För det första behöver du självklart välja en produkt som faktiskt får plats. Den ska kunna rymmas på en slät och plan yta, men det är också viktigt att det finns fri yta på sidorna. Se också till att den inte står under ett träd, eftersom det är viktigt att se till att inte grenar kan falla ned i poolen. Du behöver också fundera över vad du har för tömningsmöjligheter. En liten pool kan du förstås tömma med hjälp av en vattenkanna, och passa på att vattna växter med vattnet, men en större pool kräver annan uttömning.

Här hittar du fler av våra guider:


 

Frågor och svar kring Barnpooler

✅ Följer det med pump när man köper en större pool?

Det kan variera, men till många av de större pooler som kräver en pump medföljer de tillbehör som krävs när man köper den. Det är dock viktigt att läsa produktbeskrivningen innan köp, eftersom det kan skilja från en produkt till en annan.


✅ Behöver små barn ha uv-kläder när de badar i en pool, även om poolen är försedd med tak?

Taket ger ett bra skydd mot uv-strålning, men det är ändå bra om barnen har badkläder med uv-skydd på sig, för att maximera skyddet. Det är aldrig fel att vara extra försiktig när det gäller små barn och sol.


✅ Hur billiga barnpooler går det att hitta?

De allra minsta och enklaste poolerna är väldigt billiga. Det finns flera varianter som inte kostar mer än cirka 80 kronor.


Källor:Snabbmeny:
Toppval Barnpooler Vanliga frågor