Bollar till bollhav TEST: 3 bästa Bollhavsbollarna & Lekbollarna (bäst i test)

Brukade du leka i bollhavet på IKEA eller Mc Donalds när du var barn? Tyckte du att det var så roligt att du minns det med glädje än idag? Då vill du förmodligen att din egen son eller dotter ska få uppleva den glädjen också. Kanske vill du ta det hela ett steg längre, och även lösa det på ett lite mer hygieniskt sätt, och köpa ett eget bollhav till den lilla. Det är inga problem idag. Det finns gott om små bollhav att köpa i de butiker som säljer leksaker och barnprodukter. Glöm bara inte att även köpa tillräckligt många bollar till bollhavet. Utan dem blir leken ganska torftig.

Bäst Bollar till bollhav

Toppval Bollar till bollhav 2024 Vanliga frågor


Att köpa bollar till bollhav

Att köpa bollar till ett bollhav kanske kan verka komplicerat, men det är det inte. Du måste inte alls köpa bollarna styckevis. De butiker som säljer bollhav brukar sälja storpack bollar, så att du snabbt och enkelt kan fylla bollbassängen. Hur många bollar du behöver kan du naturligtvis fundera över och avgöra själv. Det finns förpackningar med 100 bollar, men det finns också större förpackningar än så. Du kan till exempel köpa 200 bollar direkt om du skulle vilja det.

Kanske fyller du inte bassängen med alla lekbollarna direkt, men du kan då välja att lägga undan de som inte används i ett förråd eller liknande. Förr eller senare kommer de säkert till användning. Du kan nog räkna med att en del bollar kommer att försvinna. Att barnet ska behålla samtliga bollar inne i bollhavet är föga sannolikt.

De bästa Bollarna till bollhav 2024

Vi har valt dessa Bollhavsbollar som våra Toppval.
Bollar i olika färger som passar perfekt till ditt barns bollhav.

1. Cloudberry Castle Mjuka Bollar 250st

När du har gett sonen eller dottern ett bollhav kan det då och då hända att det behöver fyllas på med nya bollar. De gamla kan försvinna, gå sönder eller helt enkelt inte upplevas som särskilt fräscha längre. Det finns förstås massor av olika bollar att välja mellan. Om du är förtjust i pastellfärger kommer du att gilla dessa. Här får du bollar till bollhavet som är både mjuka och fina. Färgerna som bollarna kommer i är pastellrosa och pastellblå. De är helt ljuvliga och kan utan tvekan bidra med mycket positivt till den estetiska aspekten där hemma. Vad som är ännu viktigare är naturligtvis att de även kommer göra att bollhavet förblir en rolig och underhållande plats för barnet, där många timmar kommer att lekas bort.

Cloudberry Castle Mjuka Bollhavsbollar

Den här förpackningen innehåller 250 pastellfärgade bollar. Det innebär att det blir en rejäl påfyllning om du väljer att fylla på med alla samtidigt. Du kan naturligtvis också använda dessa bollar som ett reservlager och fylla på med några i taget vid behov.

Kolla priset

2. Cloudberry Castle Mjuka Bollar 100st

När det är dags att fylla på bollhavet med nya bollar behöver du ta ställning till om du vill satsa på glada färger eller neutrala nyanser. Det finns naturligtvis inget rätt eller fel i frågan. Du behöver bara komma fram till vad som passar bäst till det bollhav ni valt att skaffa och vilka färger som bäst matchar hemmet i övrigt.

Om valet så småningom faller på riktigt färgglada bollar kommer det här paketet med 100 färgrika bollar i rött, gult, turkos och andra färger förmodligen falla er i smaken. Varje boll är 6 cm i diameter och med tanke på att det följer med 100 bollar, kan du använda detta som ett rejält påfyllningslager. Om samtliga bollar i bollhavet behöver bytas ut kanske du bör köpa två sådana här förpackningar. Behöver ni däremot bara byta ut några i taget kommer en sådan här förpackning räcka länge. Tack vare de här fina och mjuka bollarna kan ditt barn se fram emot ytterligare många härliga stunder i bollhavet.

Kolla priset

3. Little Louie Extra bollar 100 st (50 Pärlemor + 50 Guld)

Det kan vara bra att ladda upp med ett set extra bollar till bollhavet. De som följer med vid köpet kommer naturligtvis vara fullt tillräckliga i början. Efter en tid är det dock troligt att du kommer upptäcka att en del bollar försvinner, medan en del kanske inte längre kan betraktas som hygieniska och fräscha. Du kommer helt enkelt vilja byta ut bollarna när de har använts ett tag. Det här setet kan vara ett utmärkt val när du vill ha extra bollar att fylla på med. Det består av 100 bollar varav hälften är guldfärgade medan de andra 50 är pärlemorfärgade. Det är med andra ord nyanser som är relativt diskreta men ändå fina.

Bollarna är tillverkade i giftfri PE-plast och de är 7 cm i diameter. Det här setet med extrabollar passar förstås perfekt att användas med bollhav från Little Louie. Naturligtvis går det även alldeles utmärkt att använda dem för påfyllning i andra bollhav om du skulle vilja det.

Kolla priset

Hur vi väljer ut och betygsätter produkter

Vi jämför och sammanställer de produkter som vi anser är de bästa på marknaden utifrån ett antal kriterier.  Vi samarbetar med många butiker och e-handlare och även om det kan ha en inverkan på vilka produkter vi väljer att recensera är det ändå vårt team som gör en professionell bedömning av vilka som faktiskt är bäst. Våra rekommendationer stöds av denna bedömning. Följande parametrar är något vi tar med i varje bedömning:

  • Tester som gjorts på produkten tidigare av experter online eller publicerade i facktidskrifter.

  • Produktrecensioner och produktomdömen från kunder.

  • Jämförelse av produktspecifikationer, funktioner och kapacitet för respektive produkt.


Pris på bollförpackningarna

Det är förstås lätt att anta att det ska vara mycket dyrt att köpa såväl själva bollhavet som bollarna att fylla det med. Detta kan uppfattas som något av en lyxprodukt. Så är dock inte alls fallet. Det går att hitta ett bollhav för under tusenlappen. Bollarna att fylla det med behöver heller inte vara dyra. En förpackning med 100 bollar kan du hitta för cirka 100 kronor. Vill du köpa en större förpackning med 200 bollar går en sådan ofta att köpa för cirka 200 kronor. Om du har särskilda krav på färger eller material kan du förstås få betala lite mer, men särskilt dyrt brukar det inte bli.

Köpa fina bollhavsbollar till bollhavet

Var kan man köpa bollhav och bollar till detta?

Om du har kommit fram till att du vill köpa ett bollhav och bollar till bollhavet så undrar du förmodligen var det är bäst att gå för att köpa detta. Faktum är att det enklaste du kan göra är att inte gå någonstans överhuvudtaget. De mest prisvärda köpen gör du faktiskt på nätet nu för tiden. Även om det kan tillkomma fraktkostnad brukar totalpriset ändå bli lägre än om du gick till en fysisk leksaksbutik. Dessutom slipper du ge dig ut i trafiken för att besöka butikerna personligen. När du köper dina bollar till bollhavet online kan du handla när som helst på dygnet, och du kan dessutom jämföra priser snabbt och enkelt, så att du slipper betala mer än nödvändigt för produkterna.

Frågor och svar kring Bollar till bollhav

✅ Vilka är de bästa bollhavsbollarna?

Det beror lite på tycke och smak, dvs vilken färg som exempelvis till barn har som favoritfärg. Vi har samlat våra Toppval av bollar till bollhav här.

✅ Finns det rosa bollar att köpa till bollhaven?

Ja, rosa är en mycket populär och vanlig färg på lekbollarna.

✅ Kan jag köpa gråa bollar till bolhavet?

Ja, även gråa bollar är populära att köpa. Det är klassiska bollar som håller stilen länge.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Bollar till bollhav

Sofia
Sofia

Sofia är vår expert inom kategorin barnprodukter. Hon har en gymnasieutbildning från Barn- och Fritidsprogrammet och läser nu tredje terminen på Förskollärarprogrammet vid universitetet. Hon arbetar extra i en barn- och leksaksbutik förutom när hon skriver om barnrelaterade produkter här på Letsbuyit.
Du når Sofia på sofia@letsbuyit.se