Uppblåsbar Flamingo – 3 bästa uppblåsbara flytleksakerna (bäst i test)

Har du sett en uppblåsbar flamingo någonstans och konstaterat att den ju ser riktigt rolig ut? Du kanske har kommit fram till att det är något som du och dina barn också vill ha? En uppblåsbar flamingo är nämligen en produkt som hela familjen kan ha glädje av. De finns i olika storlekar och med olika funktioner. Vissa är stora och är avsedda att användas som vattenleksak. Både du och barnen kan ha roligt och leka i vattnet med denna roliga flytleksak som sällskap. Andra är mindre och kan användas som hållare för glas med drinkar, saft eller läsk. Flamingon har blivit mycket populär de senaste åren, och vi är helt övertygade om att en och annan uppblåsbar fågel av den här typen kan pigga upp hemma hos er.

Bäst Uppblåsbar Flamingo

Snabbmeny:
Toppval Uppblåsbara Flamingos Vanliga frågor


En stor flytleksak till pool eller strand

När sommaren kommer brukar också värmen infinna sig. Det brukar i sin tur locka till bad, både i simbassänger, sjöar och hav. Både barn och vuxna brukar tycka att badet blir roligare med flytleksaker. Vattenlekar har i många år varit uppskattade av såväl barn som deras föräldrar. För att sommaren ska bli så rolig som möjligt bör du med andra ord ladda upp med roliga flytleksaker som främst barnen men även ni andra kan använda. Den optimala flytleksaken ska inte bara vara rolig att leka med, den ska även vara rolig att titta på.

Då är en flytande flamingo det bästa man kan tänka sig. Den härligt rosa färgen livar upp överallt och den går inte att missa. De här badleksakerna finns i olika storlekar, vilket gör att du kan hitta något som passar oavsett om ni har en stor eller liten pool på gården, där flamingon ska ha sin hemvist, eller om ni behöver kunna stoppa in den i bilen och ta den med till stranden. Flera av dessa härliga flytleksaker kan användas av barn redan från 3 års ålder. Det innebär att så gott som alla familjemedlemmar kan leka och ha roligt med en eller flera flamingos på stranden eller i poolen.

Låt flamingon följa med på resan

Brukar du och din familj åka utomlands för att njuta av sol och värme? Vill du att dina barn ska kunna roa sig kungligt i vattnet även på utlandsresan? Det finns faktiskt inget som säger att ni inte kan låta flamingon följa med på resan. Eftersom det går att släppa ut all luft ur den, går det att göra den tillräckligt liten för att den ska kunna packas ned i en resväska utan några större problem. När ni sedan har kommit fram till destinationen kan ni blåsa upp den. På så sätt kan barnen få tillgång till sin favorit bland alla flytleksaker även i Grekland, Spanien eller var ni än väljer att spendera semestern. På många semesterorter går det även att köpa flamingos på plats. Om du har rest till samma resmål tidigare kanske du har haft möjlighet att spana in de butiker som finns i närheten av det hotell eller boende där ni ska bo. Då vet du kanske också om det bör gå att köpa en ny uppblåsbar flamingo i semesterbyn, eller om ni gör bäst i att ta med er egen hemifrån.

Lek med en Uppblåsbar flamingo i badet.

Låt flamingon ta hand om drycken

En flamingo är alltid fin, och brukar uppskattas av barn på grund av sitt säregna utseende och sin härliga färg. Det behöver inte vara just i form av en flytleksak. Det finns till exempel uppblåsbara flamingos som är avsedda att glida runt med en dryck i tryggt förvar, istället för att glida runt bärande på ett barn. Även detta är en produkt som brukar uppskattas av både barn och deras föräldrar. När barnen leker vid och i poolen tycker de ofta att det är fantastiskt roligt om en flamingo glider runt bland dem med en mugg innehållande saft, juice eller läsk. Alla vet att det är välbehövligt att få i sig mycket vätska när det är varmt, och med en flamingo i närheten som påminner om detta brukar det inte behöva bli något tjat om den saken. Det här är för övrigt även något som de vuxna kan ha glädje av till vardags och på poolpartyt.

Toppval Uppblåsbara Flamingos 2024

Vi har valt dessa Uppblåsbara Flamingos som våra Toppval.

1. Intex Mega Flamingo Island

Om du är på jakt efter en flytmadrass som kommer att få dig att synas oavsett om du befinner dig vid en sjö, vid havet eller i poolen så har du verkligen hittat en kandidat här. Den här tjusiga flamingon finns det ingen som kan missa. Den är stor och den är färgglad. Med andra ord har den goda förutsättningar att få dig att synas. Naturligtvis är inte det faktum att den sticker ut och syns det enda skälet till att du bör köpa denna. Den är också rymlig att sitta eller ligga på. Här kan du koppla av oavsett om du vill leka bland vågorna eller koppla av på lugnt vatten med en bok i handen.

Den här uppblåsbara flamingon är utrustad med två handtag. Dessa kan du med fördel hålla dig fast i när vågorna går höga. Det här är en madrass som passar lika bra för vuxna som för barn. Maxvikten är satt till 200 kg.

Kolla priset

2. Bestway Flytleksak Flamingo

Om ditt barn har meddelat att han eller hon vill ha en flytleksak och gärna vill att det ska vara en flamingo, vill du säkert se om du kan hitta något som kan tänkas passa. Den här fina flamingon från Bestway kan mycket väl vara vad du söker. Den passar lika bra i poolen som vid sjön. Naturligtvis bör du som förälder ha uppsikt över ditt barn om han eller hon fortfarande är liten och inte kan simma ordentligt. Den här madrassen i flamingoform kan användas från tre års ålder under uppsikt av vuxen.

Den här fina, rosa flamingon kommer ha goda chanser att bli en riktig favorit. Den är tålig tack vare det rejäla vinylmaterialet som den är tillverkad av. Den har dessutom två handtag att hålla sig i, vilket gör den lättare att använda. Även om det går små vågor går det att hålla sig kvar på flamingon tack vare handtagen, och det finns goda möjligheter till lek med denna.

Kolla priset

3. Bestway Luxury Flamingo med handtag 153 cm

Oavsett om du eller ditt barn vill ha en badleksak som ser ut som en flamingo, kan den här varianten vara lämplig. Tack vare att den är så stor kan även du som vuxen glida runt på den utan problem. En stor fördel är att den passar precis lika bra i poolen hemma på gården, som i poolen på utomhusbadet eller i havet på utlandsresan. Eftersom den är uppblåsbar går den att göra tämligen liten när den inte används. På så sätt krävs det inte speciellt mycket utrymme för att den ska kunna tas med på semesterresan.

Det finns handtag på flamingon, vilket kan vara bra oavsett om det är ett barn eller en vuxen som ska använda den. För yngre barn kan det vara en trygghet att ha handtagen att hålla i. Självklart tar inte detta på något sätt bort behovet av uppsikt från en vuxen. För vuxna kan handtagen underlätta om flamingon används i havet där vågorna kan göra det svårt att hålla balansen.

Kolla priset

Flytleksaker i ännu större skala

Vi har redan konstaterat att flytleksaker brukar uppskattas av både barn och vuxna. På de flesta flytleksaker, så även vanliga flamingos, gäller det dock att enbart en i taget ska sitta eller hänga på leksaken. Annars är risken att den välter eller sjunker. Vanligtvis fungerar det bra att en i taget hänger på flotten, men då och då kan det vara roligt om fler kan vara med. Det gäller i en pool, men kanske framför allt vid bad i en större sjö eller hav. Då kan det vara roligt om hela familjen kan flyta runt på samma flytleksak. Det är inte så många produkter som erbjuder denna möjlighet, men faktum är att det finns extra stora flamingos som gör detta möjligt.

Vissa extra stora flamingos är hela fyra meter långa och 2,5 meter höga. De rymmer med andra ord hela familjen, såvida ni inte har en enormt stor familj. Det här blir nästan som en båt, och ni kan bekvämt glida fram på vattnet, leka och ha roligt. Er uppblåsbara flamingo kommer garanterat dra till sig en hel del blickar och det finns nog många som kommer vinka glatt till er från stranden. Oavsett om ni har stora eller små barn kommer det här garanterat bli en succé. Dessa flamingos är inte lika vanliga som de mindre, men de är värda varje öre även om de är betydligt dyrare. Visserligen krävs en större pool för att de ska få plats, vilket gör att det här kanske inte är något ni plockar fram för hemmabruk, men den är fantastiskt rolig att ha med vid kusten på sommaren.

Flytleksaker i ännu större skala

Lätt att hitta en flamingo

Eftersom flamingon har blivit så otroligt populär på senare tid är det inga som helst problem att hitta en uppblåsbar flamingo att köpa. Det finns gott om butiker som säljer sådana. De går också utmärkt att beställa på nätet. Eftersom produkten skickas utan luft är paketet relativt litet och lätt, vilket innebär att frakten blir låg, eller helt kostnadsfri. Du förlorar med andra ord inget på att handa online istället för att besöka en fysisk butik. Utbudet brukar dessutom vara större på nätet, och där har du möjlighet att välja mellan alla typer av flamingos som finns. Se dig därför omkring på nätet och titta på vilka alternativ som finns. Titta om du hittar någon uppblåsbar flamingo som du tycker är lagom storleksmässigt och som du tycker har ett rimligt pris. När du har hittat en sådan är det bara att slå till och beställa hem den flytande nya familjemedlemmen.

Att tänka på vid användning av flytleksaken

För att leken med flamingon ska bli så rolig som möjligt finns det några bra saker att ha i åtanke vid användning av den. Det är inga komplicerade saker, utan enbart sådant som är lätt att komma ihåg.

  • Se till att alltid finnas i närheten när yngre barn leker med flamingon. Detta gäller även om leken sker hemma i trädgården i er egen pool. I och runt vatten är det viktigt att alltid sätta säkerheten främst, och där ska du aldrig släppa små barn ur sikte. Om du har äldre tonårsbarn som kan simma långa sträckor är det naturligtvis en annan sak. Om ni befinner er vid havet, där det går vågor, bör lek med flytleksaker enbart ske på grunt vatten, och där bör du ha koll även på dina äldre barn. Det är lätt att underskatta kraften i undervattensströmmarna.
  • Se till att inte för många personer använder flamingon samtidigt. Följ alltid produktens rekommendationer. De större modellerna rymmer flera personer, men de klassiska flytleksakerna är avsedda att användas av en person åt gången. Det är farligt att överbelasta flytleksaken, då den kan sjunka eller välta om flera hänger på den. Det är därför viktigt att du berättar detta för barnen, och även övervakar så att de följer detta.
  • Köp en flamingo som passar ert behov. Om ni har ett barn som vill kunna flyta runt i er pool eller i sjön nära er sommarstuga, räcker det förmodligen alldeles utmärkt med en vanlig klassisk liten flamingo. Om ni däremot har flera barn som vill kunna åka på den samtidigt, eller om ni föräldrar vill kunna göra ert barn sällskap, kan det vara en god idé att köpa en av de stora varianter som finns.

Frågor och svar kring Uppblåsbara Flamingos

✅ Vad kostar en uppblåsbar flamingo?

Det beror helt på vilken storlek och vilken typ av flamingo du är ute efter. De stora modeller som rymmer hela familjer kostar ofta runt 4 000 kronor. De är dock inte alls lika vanliga som de klassiska små flytleksakerna som kan användas av ett barn åt gången. De brukar å andra sidan kosta mellan 100 och 200 kronor. Det är med andra ord inga hutlösa priser det handlar om.

✅ Vad är uppblåsbara flamingos tillverkade av för material?

De flesta av dessa är tillverkade av PVC.

✅ Finns det handtag på flamingos som används som flytleksak?

Ja, på de allra flesta uppblåsbara flamingos som är avsedda att använda som flytleksaker finns det handtag.

Sofia
Sofia

Sofia är vår expert inom kategorin barnprodukter. Hon har en gymnasieutbildning från Barn- och Fritidsprogrammet och läser nu tredje terminen på Förskollärarprogrammet vid universitetet. Hon arbetar extra i en barn- och leksaksbutik förutom när hon skriver om barnrelaterade produkter här på Letsbuyit.
Du når Sofia på sofia@letsbuyit.se