Paketpostlåda

Bäst paketpostlåda
Topp-3 Paketpostlådor Att välja rätt paketpostlåda Vanliga frågor


Hör du till den skara som varje vecka får ett flertal paket? Det kanske inte sker varje vecka men åtminstone då och då. Det är förstås trevligt. Att få paket brukar ju vara något man ser fram emot. Det enda problemet som kan uppstå förknippat med detta är att paketen inte alltid får plats i postlådan. Det kan antingen resultera i en överfull brevlåda eller i att paketen får levereras någon annanstans. Vanligen blir resultatet att paketet skickas till närmaste postombud. Det låter kanske inte som något jätteproblem. Det behöver det heller inte vara om det sker en gång per månad. Om det däremot sker flera gånger i veckan kan det upplevas som ganska frustrerande.

Långt ifrån alla har någon större lust att svänga förbi postombudet flera gånger i veckan efter jobbet. Då gäller det att hitta en bättre lösning. Lyckligtvis går det att lösa på ett enkelt sätt. Genom att köpa en paketpostlåda är problemet ur världen. Du kan då ta emot paket, förutsatt att de går att få in i brevlådan. Lådan är stor och rymlig inuti, vilket gör att resten av posten slipper bli klämd och förstörd. Du behöver heller inte känna någon stress att lådan måste tömmas snabbt. Det blir plötsligt bara de allra största paketen som behöver hämtas ut hos ombud.

Topp 3 Paketpostlådor 2024

Vi har valt dessa paketpostlådor som våra Topp-3. Tre lådor försedda med säkerhetsinkast för större paket samt ett mindre inkast för dagliga försändelser.

Paketpostlåda Karl

Låsbar paketpostlåda

 • Karl är P-certifierad i den högsta kvalitetsklassen.

 • En riktig paketpostlåda som vi byggt i kraftig plåtkonstruktion.

 • Ett särskilt säkerhetsinkast för större paket och ett mindre inkast för dagliga leveranser.

 • En framtidssäker paketbox som testats av SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut).

Paketpostlåda

Paketpostlåda Lovisa

En postlåda i högsta kvalitetsklass

 • Flexbox Lovisa har ett vredlås som kan öppnas eller låsas och är starkt mot obehörigas intrång.

 • Avdelningshylla underlättar din dagliga posttömning.

 • En riktig paketpostlåda som vi byggt i kraftig plåtkonstruktion.

 • Finns i flera färger.

 • Ett särskilt säkerhetsinkast för större paket och ett mindre inkast för dagliga leveranser.

Paketpostlåda

Paketpostlåda Oskar

Stabil paketpostlåda

 • Ett patenterat säkerhetsinkast för större paket och ett mindre inkast för daglig post.

 • En solid konstruktion i kraftig varmgalvaniserad stålplåt.

 • Paketpostlåda Oskar finns i helt grafitgrått eller med ett omslag i svart och med frontfärger i vitt eller ljusgrått för att skapa ett lite annorlunda uttryck som skiljer sig från det vi dagligen ser i villaområdena.

Paketpostlåda

Tre goda skäl att välja en paketpostlåda

Att välja att byta ut den vanliga brevlådan mot en paketpostlåda är aldrig en dålig idé. Det är ofta positivt att ha en sådan, men det finns tillfällen då det är extra fördelaktigt. Det finns också skäl som väger tyngre än andra när det är dags att byta låda.

 1. Frekvent användare av Tradera. Det är många som har upptäckt auktionssidan Tradera. Mängder av småbarnsföräldrar köper i stort sett alla kläder till sina små barn där. Även vuxna kan fynda massor av fina plagg. Utöver kläder till barn och vuxna finns massor av andra fina och användbara saker inom en mängd kategorier. Den som shoppar mycket på Tradera eller andra sajter online får också många paket. Många gånger är de tillräckligt små för att kunna delas ut i postlådan. Då gäller det dock att det finns utrymme i lådan. Att skaffa en paketpostlåda är då en riktigt bra idé.
 2. Sommarstugeägare kan behöva en paketpostlåda. Det är inte vid sommarstugan lådan ska placeras. Däremot är det en god idé att ha en paketpostlåda hemma vid huset. Den som äger en sommarstuga vistas ofta där under flera dagar, ofta veckor i sträck. Alternativet är att beställa eftersändning. Det kostar dock pengar plus att det inte är alla som har någon brevlåda vid sommarstället. Då är det skönt att ha en paketpostlåda där all post får plats. Lådan behöver inte tömmas dagligen. Det är ingen fara om posten får ligga där hela veckan. Naturligtvis kan du också välja att ge en nyckel till en släkting eller vän som kan tömma den. Då är det ändå skönt att veta att den bara behöver tömmas ett par gånger i veckan. Det blir inte en daglig uppgift för den som erbjuder sig att hjälpa till.
 3. Egenföretagare som får mycket post. Den som driver en enskild firma och har ordentlig fart på affärerna får ofta mycket post. Då är det praktiskt att ha en låda där det får plats mycket post. En paketbrevlåda täcker behovet för de flesta, även egenföretagare. Det får plats gott om brev men även en rad mindre paket. Det är ingen brådska att tömma den, och heller ingen fara om du råkar glömma det någon dag. Morgondagens post kommer ändå att få plats och breven blir inte förstörda.

Naturligtvis finns det även andra tillfällen och andra scenarion då den här typen av markpostlåda är det perfekta valet. Det kan helt enkelt handla om att du vill ha en stor brevlåda. Mer komplicerade skäl än så behöver du faktiskt inte ha.

Ett paket kommer lastat.

Paketbrevlådor kan ha olika typer av öppning. Vissa har en lucka på framsidan, andra töms i sidan eller på baksidan av lådan.

Att välja rätt paketpostlåda

Snabbmeny: Topp-3 Paketpostlådor Att välja rätt paketpostlåda Vanliga frågor

När du väl har kommit fram till att en paketpostlåda är något för dig, behöver du hitta rätt modell. Det är många som antar att det här är snabbt gjort. De tror helt enkelt att i stort sett alla lådor är utformade på samma sätt. Så är dock inte fallet. Det kan finnas skillnader. De skillnaderna kan förstås finnas i fråga om det estetiska. Det kan dock även gälla andra saker, som till exempel material. Att göra ett medvetet val är därför viktigt.

Det första du bör titta på är hur lösningen ser ut för utdelning av post. En bra paketbrevlåda bör ha två öppningar. En vanlig lucka för post och en större öppning för paket. Det är dock viktigt att inte vem som helst kan öppna paketluckan när som helst under dagen. Den större luckan ska alltså vara utformad som ett säkerhetsinkast. Den kan bara användas vid ett tillfälle efter matning. Det hela är väldigt praktiskt. Det säkerställer att din post och dina paket ligger i tryggt förvar. Du behöver därför inte stressa hem för att tömma lådan.

Markpostlådans storlek

En annan viktig fråga är naturligtvis storleken. De flesta lådor av den här typen är markpostlådor. Det betyder att de är rejäla. Titta dock på måtten innan du väljer produkt. Tänk efter noga så att du inte väljer en för liten låda. Om du ändå ska ha en rejäl postlåda bör du se till att det verkligen blir en rymlig paketpostlåda. Skillnaderna är ofta små men kan vara värda att notera.

Ett paket till paketpostlådan

Material är naturligtvis också något som du bör titta närmare på. När det gäller brevlådor är det viktigt att de är tillverkade i ett material som gör dem robusta och tåliga. De står trots allt ute i regn, vind och snö. Det är viktigt att lådan inte förstörs, men också att inte fukt letar sig in i lådan. En paketpostlåda av galvaniserat stål är ett bra val. Den står emot väder och vind på ett bra sätt. Samtidigt förstörs den inte lätt av andra yttre omständigheter heller.

Att välja färg
Naturligtvis kan även design vara sådant som styr valet. Du kanske har inrett ditt hem på ett visst sätt och även dekorerat trädgård och exteriör enligt en viss stil. Du har troligen åtminstone egna preferenser när det gäller vad som är vackert. Just därför kanske sådana saker som färg och utsmyckningar är viktigt. Det går som tur är att hitta paketpostlådor i olika färger. Du kan naturligtvis välja en diskret och snygg grå, svart eller vit låda om du föredrar den framtoningen

Det går dock även att ägna sig åt lite mer utsvävningar. Det går alldeles utmärkt att hitta paketbrevlådor som är tegelröda, duvblå eller olivgröna exempelvis. När det gäller dekor på lådan så finns det företag som säljer paketpostlådor som tillåter dig att designa din egen skylt som sätts på lådan. Vanligt är förstås att det är efternamnet som står på lådan. Adressen är också vanligt förekommande. Du kan välja stil på texten men du kan även göra skylten mer personlig. Det går att lägga till mönster av något slag. Du kanske vill ha en fågel på skylten tillsammans med ditt namn. Kanske vill du ha några höstlöv bakom adressen. Möjligheterna är många och detta ger dig möjlighet att sätta din egen prägel på postlådan.

Pris på den här typen av postlådor
Hur mycket kostar det då att köpa en paketpostlåda? Det behöver faktiskt inte vara speciellt dyrt. Naturligtvis är de här postlådorna dyrare än en vanlig enkel brevlåda. Det förklarar sig ganska bra självt varför det är på det viset. Med en paketpostlåda förenklas din vardag på flera sätt. Du slipper åka skytteltrafik till postombudet. Du kan också känna dig trygg i vetskapen att din post ligger i säkert förvar. Du får en brevlåda med lås och med stort utrymme. Det går även att få plats med betydligt större paket i denna låda än i en vanlig låda. Detta tack vare den speciella öppningen.

Priset för alla dessa fördelar landar ofta någonstans mellan 1500 och 2000 kronor. Detta gäller om du vill ha en stabil och solid låda som är försedd med lås. Det ger dig också en låda som är tillverkad i galvaniserat stål och som även inkluderar en skylt som du själv kan vara med och designa. Du får med andra ord alla de fördelar som nämndes ovan när vi gick igenom vad du bör tänka på vid valet av produkt. Om du kan tänka dig att tumma på kraven går det naturligtvis att hitta billigare modeller. Faktum är att det går att hitta enklare postlådor för paket från 500 kronor ungefär. Du får dock räkna med att dessa postlådor inte håller samma höga kvalitet.

Testade för att uppfylla alla säkerhetskrav

De dyrare lådorna är ofta P-certifierade och testade för att uppfylla alla säkerhetskrav. Om du investerar i en sådan paketpostlåda kan du räkna med att ha en fin och praktisk postlåda där paketen får plats i många år framöver. En billigare postlåda kanske går sönder snabbare och därmed behöver bytas ut tidigare. Det behöver naturligtvis inte vara så, men risken finns. Ofta är det ju så att du får vad du betalar för. Riktigt hög kvalitet är något du får vara beredd att betala extra för.

Om du tycker att en kostnad på cirka 2000 kronor är hög för en postlåda kan du fundera över att delbetala din nya låda. Många butiker erbjuder denna möjlighet. Du kan till exempel dela upp betalningen på fyra månader. Då blir kostnaden bara cirka 500 kronor per månad, och du blir ändå snabbt av med utgiften. Det kan tänkas vara en bra lösning.

Frågor och svar kring Paketpostlådor

✅ Är paketpostlådorna tillräckligt säkra för att man ska våga lämna post i dem en hel dag?

Om du väljer en mer avancerad paketpostlåda är den ofta utrustad med en patenterad säkerhetslösning som säkerställer just detta. Det går inte att öppna den när paketet väl har lagts i, och det går heller inte att se in i den. Dina paket och övrig post är därmed väl skyddad och du kan känna dig trygg på jobbet.

✅ Hur stora paket får plats i en paketpostlåda?

Det kan naturligtvis variera beroende på vilken lådmodell du till sist väljer. Vanliga mått som ofta förekommer är 8x25x35 cm. Det finns dock även lådor som rymmer ännu större paket. Det innebär att det får plats betydligt större försändelser utan att påverka annan post, än i en vanlig standardbrevlåda. Exakt hur stora paket som behöver rymmas vet egentligen bara du. Försök därför hitta en produkt på marknaden som uppfyller dina storlekskrav samtidigt som säkerhetskraven uppfylls.

✅ Vilket material bör en paketpostlåda vara tillverkad i?

Materialfrågan gäller inte enbart paketpostlådor utan alla brevlådor. En brevlåda behöver vara hållbar och kunna stå emot alla typer av väderförhållanden på ett bra sätt. Även om det förekommer allt från trä till plast på marknaden, så rekommenderar vi galvaniserat stål. Det är en mer robust lösning och det är betydligt större chans att din postlåda håller längre.

✅ Kan paketpostlådor stå emot regn så att posten inte blir blöt?

Det beror helt på vilken modell du väljer. Det finns dock gott om paketpostlådor med regnskyddat inkast. Det gör att all post hålls torr inne i lådan. På så sätt skyddas posten betydligt bättre än i en vanlig brevlåda. Där är det lätt att fukt letar sig in och förstör breven.

Källor:

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin