Brevlåda med lås

Även om de klassiska brevlådorna som sitter utanför vart och vartannat hem inte har lås, så har det på senare år blivit allt vanligare med låsbara brevlådor. Det finns många fördelar med att ha en sådan, och det finns egentligen inte någon som inte har nytta av att ha en brevlåda som går att låsa.

Brevlåda med lås

Snabbmeny: Toppval Brevlådor med lås

Ett säkrare alternativ

Att en brevlåda med lås är ett säkrare alternativ råder det ingen tvekan om. Det hindrar tjuvar från att lägga beslag på viktiga brev eller dyrbara paket. Det gör också att ingen utifrån mängden post kan avgöra huruvida du är hemma eller bortrest, eftersom det inte går att öppna lådan för att se hur stor mängd post som finns där i. Det finns väldigt många som kan ha nytta av den här typen av låda. Det gäller såväl företagare som privatpersoner.

Möjligt att skydda paket

Det finns många som varje vecka mottar ett flertal paket. Somliga kanske inte innehåller särskilt dyra saker, men det förekommer säkert då och då att det dyker upp mer värdefulla försändelser. Då vill du förstås inte att paketen ska ligga oskyddade i en öppen postlåda, tills du har tid att tömma lådan. I mellantiden kan tjuvar hinna länsa lådan och det du har beställt kan mycket väl vara borta innan du hinner ta en titt. Med ett lås på lådan slipper du bekymra dig om detta. Då ligger paketen i tryggt förvar tills du har möjlighet att ta hand om dem. Detta kan för övrigt också ha stor betydelse för att eventuella försäkringar ska gälla. Stöld ersätts sällan om värdesakerna ligger öppet tillgängliga. Om de däremot finns i en låst brevlåda blir det genast en annan sak.

Brevlåda med lås


Se våra Topp-3 Brevlådor med Lås

Insynsskydd

De flesta postlådor med lås har insynsskydd. Det går alltså inte att se för någon som inte har nyckel, om det finns något i lådan eller inte. Detta är positivt på flera sätt. För det första gör det, som tidigare nämnts, att potentiella inbrottstjuvar inte kan avgöra vem som är bortrest och vem som är hemma baserat på mängden post i lådan. För det andra gör det också att ingen som ägnar sig åt bedrägerier har möjlighet att beställa saker i ditt namn och sedan hämta dem i din låda före dig. Du blir med andra ord skyddad på flera sätt.

Toppval Brevlådor med Lås 2024

Vi har valt dessa låsbara brevlådor som våra toppval. Säkra brevlådor med rejäla lås.

Postlåda Albert

Rymmer flera dagars post

 • Medelstor postlåda som rymmer flera dagars post.

 • Postlådan har ett stort, inåtgående inkast som brevbäraren gillar.

 • Magneter håller den på plats vid dåligt väder.

 • Flexbox Albert har ett vredlås med två nycklar som kan lämnas öppet eller låst.

 • Vid köp av brevlåda ingår det valfri skylt med motiv.

Albert

Postlåda Philip

Finns i flera färger

 • En enkel postlåda utan lås

 • Riktig greppkant för brevbäraren.

 • En valfri skylt ingår.

 • Finns i flera färger.

 • Vid köp av brevlåda ingår det valfri skylt med motiv.

Philip

Postlåda Albertina

Medelstor brevlåda

 • Medelstor postlåda som rymmer flera dagars post. 

 • Postlådan har ett stort, inåtvänt inkast som brevbäraren gillar. 

 • Magneter håller den på plats vid dåligt väder.

 • Flexbox Albertina har ett vredlås med två nycklar som kan lämnas öppet eller låsas.

 • Vid köp av brevlåda ingår det valfri skylt med motiv.

Albertina

Olika storlekar

Brevlådor med lås finns i olika storlekar. Det gör att du kan hitta en låda som passar just dina behov. Även om du bara brukar få ett par brev i veckan kan du alltså hitta en lagom stor, låst brevlåda. Du behöver med andra ord inte satsa på en veckopostlåda som är en meter stor, bara för att ha möjlighet att låsa den. Det finns normalstora små brevlådor som monteras på stolpar också. För den som däremot behöver en stor postlåda med plats för ett flertal paket i varierande storlekar finns också goda möjligheter att hitta lämpliga alternativ. Det finns gott om veckopostlådor som är cirka en meter höga, där det får plats gott om både brev och paket. Dessa passar också bra för den som till exempel ligger borta på annan ort i veckorna på grund av arbete eller annat. Har du bara möjlighet att tömma lådan ett par gånger i veckan så är det utmärkt att ha en stor och rymlig låda försedd med ett rejält lås.

Placering av öppningsluckan

Olika låsbara brevlådor är utformade på olika sätt. Vissa har öppningsluckan på framsidan medan andra har den på baksidan. Det kanske kan tyckas sakna betydelse, men det kan vara av vikt för dig som ska hantera lådan. Dels kan det ha praktisk betydelse för den som ska tömma lådan, eftersom det ena alternativet kan vara enklare att hantera. Det beror också på lådans placering. Dels kan det ha estetisk betydelse. Tömningslådan syns ju vanligtvis utifrån, så du kan styra över det estetiska intrycket genom att välja om den ska synas utifrån, eller enbart från huset. Luckan kan också ha olika format. På vissa lådor täcker tömningsluckan i stort sett hela lådan, medan det på andra lådor bara är ett mindre fack. Vilket du föredrar beror förstås till stor del på om du brukar få enbart brev eller både brev och paket.
Se våra Topp-3 Brevlådor med Lås

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin