Postlåda med motiv

Bäst postlåda med motiv

Snabbmeny: Topp-3 Postlådor Eget motiv på postlådan Vanliga frågor

Att inreda hemmet är viktigt för många. De lägger mycket tid och ofta även mycket pengar på att inreda hemmet på ett sätt som tilltalar dem. Förutom att hitta möbler i rätt stil, färg och material ska även inredningsartiklar för dekor placeras på rätt platser. Gardiner, kuddar, plädar och mattor väljs ofta med omsorg. Det är helt enkelt mycket att tänka på och mycket som ska stämma för att hemmet verkligen ska kännas perfekt.

Naturligtvis gäller detsamma husets exteriör. Många lägger ner enorm omsorg på sin trädgård och husets framsida. Därför är det även viktigt att välja en postlåda som verkligen passar in. De vanliga standardlådorna kan ofta uppfattas som lite trista. Att välja en postlåda med motiv kan därför vara en bra lösning. På det sätter har man själv möjlighet att styra över hur postlådan ska se ut. Den hör ju trots allt till det första besökare och förbipasserande ser när de kommer förbi eller till huset.

Topp 3 Postlådor med motiv 2024

Vi har valt dessa postlådor som våra Topp-3. Snygga, gedigna brevlådor med egen namnskylt och enkelt att skapa ett eget motiv eller använda en färdig mall.

Postlåda Albert

Rymmer flera dagars post

 • Medelstor postlåda som rymmer flera dagars post.

 • Postlådan har ett stort, inåtgående inkast som brevbäraren gillar.

 • Magneter håller den på plats vid dåligt väder.

 • Flexbox Albert har ett vredlås med två nycklar som kan lämnas öppet eller låst.

 • Vid köp av brevlåda ingår det valfri skylt med motiv.

Albert

Postlåda Philip

Finns i flera färger

 • En enkel postlåda utan lås

 • Riktig greppkant för brevbäraren.

 • En valfri skylt ingår.

 • Finns i flera färger.

 • Vid köp av brevlåda ingår det valfri skylt med motiv.

Philip

Postlåda Albertina

Medelstor brevlåda

 • Medelstor postlåda som rymmer flera dagars post. 

 • Postlådan har ett stort, inåtvänt inkast som brevbäraren gillar. 

 • Magneter håller den på plats vid dåligt väder.

 • Flexbox Albertina har ett vredlås med två nycklar som kan lämnas öppet eller låsas.

 • Vid köp av brevlåda ingår det valfri skylt med motiv.

Albertina

Varför motiv?

Vad finns det då för anledningar till att välja en brevlåda med någon form av motiv på? Det handlar helt enkelt om möjligheten att påverka. Detta är ett av de bästa sätten att få en personlig postlåda. Det ger också möjlighet att välja om det ska finnas någon förtydligande text på lådans skylt, eller enbart vackra motiv. Naturligtvis finns det heller inget krav på att motivet ska vara just vackert. Du kan lika gärna satsa på ett motiv präglat av humor. Det behöver ju faktiskt inte handla om att du vill få brevlådan att passa in med dina inredningspreferenser. Du kanske helt enkelt vill ha en postlåda som är lite roligare än vanliga standardexemplar. Det får du med den här typen av brevlåda.

En brevlåda med motiv ger många möjligheter. Du kan naturligtvis välja en mer diskret framtoning där du skapar en skylt med familjens efternamn eller adressen. För att piffa upp skylten kanske du lägger till en bild på en vacker fågel eller en blomma. Detta är ett alternativ. Det här är ett extra bra alternativ om du vet med dig att brevbäraren brukar ha svårt att hitta rätt. Då kan det vara bra med ett förtydligande kring vilka som bor på adressen, samt vilket husnummer lådan tillhör.

Om du är ute efter något lite mer unikt kan du rita din egen skiss. Varför inte rita en teckning på hela familjen i form av streckgubbar? Ett sådant motiv kan nog få såväl er i familjen som brevbäraren att dra på munnen. Det blir dessutom välkänt vilken postlåda som tillhör just ert hus. Sannolikheten att posten ska hamna rätt ökar, något som förstås är väldigt positivt.

Välj färdigt motiv eller skapa ditt eget

Du behöver inte vara en erkänt duktig konstnär för att kunna få en postlåda med personligt utseende. Du kan välja bland en mängd färdiga motiv skapade av duktiga illustratörer och konstnärer. Även om du väljer denna gyllene medelväg behöver du inte vara rädd att alla dina grannar också ska montera upp likadana lådor. Det finns som sagt gott om motiv att välja mellan och olika återförsäljare har dessutom varierande utbud. Risken att du ska upptäcka att flera grannar valt en likadan låda med exakt likadant motiv är med andra ord väldigt liten. Den är faktiskt rentav minimal.

Om du vill vara helt säker på att få en design som ingen annan har behöver du dock skapa ditt eget motiv. För att lyckas med det behöver du självklart inte heller vara någon speciellt skicklig tecknare. Du kanske helt enkelt tycker att det är roligt att göra lite skisser. Eller så vill du först och främst ha en text med en fin bakgrundsfärg. Du kanske lägger till en liten bild mest för att göra det hela lite roligare. Om du själv tar fram ditt motiv kan du vara helt säker på att ingen annan kommer att ha en likadan postlåda. Då har du något helt unikt som du och din familj kommer vara ensamma om. Det bästa är att postlådan kommer finnas kvar i samma skick i många år, vilket gör att både du och andra kan beskåda den många gånger under lång tid.

Välj ett motiv du gillar

När du väljer design kan du välja en enfärgad bakgrund och en text i förgrunden. Du kan även välja en text tryckt på en mönstrad bakgrund eller med ett motiv i bakgrunden eller runt omkring. Det finns egentligen inget rätt eller fel. Huvudsaken är att du får en postlåda med ett motiv som du gillar.

Du kommer när du beställer din postlåda med motiv att få välja såväl typsnitt som färg på texten. Du kan också välja att lägga till en logotyp om du skulle vilja det. Du väljer också helt själv om du vill ha en diskret bakgrundsfärg eller om du vill ha något som sticker ut. Det är vanligt att bakgrundsfärgen matchar brevlådan, men så är det inte alltid. Här kan du sätta din helt egna prägel.

Olika modeller

När det är dags att köpa ny postlåda med motiv är det inte bara motivet du ska välja ut. Du ska dessutom försöka komma fram till vilken typ av låda du vill ha. Det går nämligen att få motiv på en mängd olika brevlådor. Du kanske oftast har sett texter och andra motiv på markpostlådor. Och visst finns det sådana. Det går dock även alldeles utmärkt att få en postlåda i standardstorlek med olika typer av motiv på. Du behöver alltså fundera över vilken typ av låda som passar ditt behov bäst. Behöver du en stor brevlåda med mycket utrymme? Får du ofta paket som ska få plats? Då kanske en större marklåda är bäst.

Får du sällan paket, och inte alltför stora brevskördar heller? Då kanske en låda av standardmått är det bästa valet. Om du funderar över säkerhetsaspekten och vill ha en låda med lås behöver inte storleken sätta käppar i hjulet. Visst finns de stora markpostlådorna med lås, men det finns även mindre lådor som går att låsa. Det finns även så kallade paketpostlådor i olika storlekar. Det är lådor med en speciell öppning för leverans av paket. Om du behöver kunna få plats med flera paket, eller något större paket, bör du dock välja en stor modell.

Prisbilden

Priset är naturligtvis alltid intressant när det ska göras ett nytt inköp. Köp av ny postlåda är inget undantag. Det är också intressant att notera att priserna kan variera rejält. Om du väljer en liten, eller åtminstone normalstor, postlåda med motiv kan du hitta alternativ för under 500 kronor. Faktum är att du kan få en fin postlåda med egen text eller bild och med lås för cirka 650 kronor. Klarar du dig utan lås kan du hitta fina modeller för runt 450 kronor. Det är lätt att tro att materialet då ska vara billigt och kanske inte så hållbart. Så är dock inte fallet. Det går faktiskt att hitta lådor i galvaniserat stål för det här priset. Du får med andra ord mycket kvalitet för pengarna. Det är inte troligt att du behöver byta ut den nya postlådan inom de närmaste tio åren.

Behöver du en större postlåda?

Om du är på jakt efter en större postlåda med motiv får du förstås vara beredd på en lite dyrare prislapp. Veckopostlådor med motiv och lås finns från cirka 1000 kronor. Även här är det naturligtvis viktigt att se till att du får mycket kvalitet för pengarna. Förutom ett lås är det viktigt att postlådan är hållbar. Leta gärna även här efter ett alternativ i galvaniserat stål. Det hör till de mest hållbara materialen och är vanligt förekommande bland den här typen av produkter.

Om du vill passa på att köpa en paketpostlåda med särskild säkerhetsöppning får du vara beredd att öppna plånboken ytterligare. Om du vill ha en sådan med en egendesignad skylt med ditt eget motiv, får du räkna med att betala upp emot 2000 kronor. Även om det kan låta dyrt, bör du tänka på hur mycket värde det faktiskt ger. Du slipper besöka ombudet för att köa och hämta ut paket. Det är bara de allra största paketen som hamnar där eftersom de inte ryms i lådan. Du slipper också vara orolig för att någon obehörig ska lyckas komma över dina brev. Lådan är låst och det går heller inte att se in i den. Din post vilar med andra ord i tryggt förvar i brevlådan tills du har tid att tömma den. Det går också att dela upp köpet om du tycker att 2000 kronor är för mycket att betala på en gång. De flesta butiker erbjuder någon form av finansiering som gör att du kan fördela kostnaden över en tidsperiod.

Frågor och svar kring Postlådor med motiv

✅ Går det att byta ut motivet på brevlådan vid behov?

Det beror förstås på varifrån du beställer din postlåda med motiv. Ett vanligt tillvägagångssätt är att en skylt designas och sätts på lådan, och det är just på skylten motivet trycks. Denna skylt går att ta av och byta ut vid behov. Om du väljer en sådan lösning går det med andra ord alldeles utmärkt att byta ut motivet om du skulle vilja ha något annat.

✅ Tar det lång tid att få en brevlåda med motiv levererad?

Nej, det behöver inte alls ta lång tid. Naturligtvis tar det något längre tid än om du beställer en vanlig standardpostlåda. Denna finns vanligtvis på lager och kan skickas redan inom någon timme. När det gäller en postlåda med motiv behöver skylten tryckas först. Det är dock en enkel process, där man oftast använder UV-teknologi. Det innebär att det går snabbt att få skylten färdig, och du kan ofta ha postlådan med din unika skylt redan inom en vecka.

✅ Vilka är fördelarna med att ha motiv på lådan?

Det finns gott om fördelar. Dels kan du med hjälp av texten göra det enklare för besökare att hitta rätt. Om ditt namn tydligt står på brevlådan kan alla gäster som är tveksamma snabbt få bekräftat att de har hittat rätt hus. Vissa väljer att istället skriva adressen på skylten. Det fungerar också utmärkt. På så sätt vet alla besökare att de hittat rätt. En annan fördel är att motivet får din brevlåda att skilja sig från mängden. Många tycker också att de här postlådorna är finare än vanliga enfärgade lådor. Det är förstås en smaksak, men om du läser det här håller du förmodligen också med om den saken.

✅ Kommer motivet att förstöras av regn?

Nej, vanligtvis tillverkas skylten med metoder som gör att den tål vatten och vind på ett bra sätt. De företag som säljer postlådorna är väl medvetna om att det här är en produkt som kommer att användas utomhus. Det innebär att produkten måste stå emot alla de väderförhållanden som kan tänkas uppstå på ett bra sätt. Det gäller naturligtvis även motivskylten. Du ska därför inte behöva vara orolig för att skylten ska bli förstörd i första taget.

✅ Blir postlådan alltid dyrare om jag vill ha motiv tryckt på den?

Nej, det finns företag som säljer postlådor där motivskylt ingår utan extra kostnad. Det gör att du som kund kan få mer värde för pengarna. Det gäller såväl vid köp av paketpostlådor som veckopostlådor. Även vid köp av vanliga brevlådor i stål kan en egendesignad skylt ingå. Ta gärna en titt på detta innan du beställer. Det gäller naturligtvis inte hos alla försäljare av brevlådor, men det kan vara en aspekt att ta i beaktande när du ska välja butik.

Källor:

Snabbmeny: Topp-3 Postlådor Eget motiv på postlådan Vanliga frågor

Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom postlådor/brevlådor:

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin