Armstödsbricka

Bäst Armstödsbricka
Snabbmeny:
Toppval Armstödsbrickor


Smarta brickor till soffans armstöd

Efter en hektisk arbetsdag är det alltid skönt att koppla av i soffan eller fåtöljen. Att kunna ta med sig kaffekoppen, ölglaset eller något annat som förgyller tillvaron känns nog för många som ett måste. Det betyder att soffbordet förmodligen är en av hemmets viktigaste möbler.

De flesta av oss har nog upptäckt att det där bordet inte riktigt räcker till. Hur ofta har du inte behövt städa undan en massa för att göra plats för kaffekoppen eller tallriken på soffbordet? Vill du ha en soffhörna där du kan vila, mysa, äta eller vad du vill, när du vill, så är det en bra idé att investera i en armstödsbricka.


Detta är en armstödsbricka

Armstödsbrickor finns i många olika designer och konstruktioner, men den gemensamma nämnaren är att de ger dig en stabil avställningsplats där du kan förvara sådant som du vill ha lätt tillgängligt när du sitter i fåtöljen. Du hänger eller ställer, helt enkelt brickan på armstödet och får ett avlastningsbord på en armlängds avstånd.


En Armstödsbricka ger dig en stabil avställningsplats för glaset eller tallriken.

Häng dem över armstödet på soffan eller fåtöljen

De flesta brickor är konstruerade så att du hänger dem över armstödet och får en plan yta ovanpå. Vissa modeller har praktiska fickor på sidorna, vilket kan vara bra om du har många småprylar som du behöver hålla reda på. Dessa fickor, eller fack, är perfekta för förvaring av fjärrkontroller och liknande som det ofta finns gott om i de rum där vi har våra elektroniska prylar.


Brickorna görs i många olika material, men vanligast är kanske trä, plast och textil. De kan vara av mycket enkel, men praktisk, konstruktion som exempelvis brickorna som är tillverkade av lameller som formar sig efter armstödet och på så sätt passar alla typer av soffor och fåtöljer. Andra har lite mer komplicerad konstruktion, men är ofta ställbara för att passa olika typer av möbler.

 

Toppval Armstödsbrickor 2022

Vi har valt dessa Armstödsbrickor som våra Toppval.
Smarta brickor att placera på soffans armstöd för att kunna ha mat och dryck nära till hands.


 

Fördelarna med armstödsbricka

Vilka är då fördelarna med en armstödsbricka? Den största fördelen är att du får en förvaringsplats för sådant som du vill ha nära till hands. Det kan vara kaffekoppen, eller saftglaset, men det kan förstås lika gärna vara fjärrkontrollen, mobilen eller något annat som du önskar komma åt enkelt och snabbt.


Smarta brickor att ha på soffan eller fåtöljens armstöd

Om du skaffar en armstödsbricka som är rejäl och stabil blir det också säkrare att dricka kaffe eller andra varma drycker när du sitter i soffan. Det är ju inte helt riskfritt att balansera en kopp eller ett glas i knät, så en bricka både underlättar och gör hanteringen säkrare.


Att tänka på

Det finns ett ganska stort och brett utbud av brickor ute i handeln. Du kan välja på många olika designer, material, färger och modeller, vilket gör att alla kan hitta något som passar in i det egna hemmet. Att välja bricka handlar alltså om personlig smak, men det finns också en del saker som kan vara bra att tänka på så att du får en armstödsbricka som fungerar optimalt för just dig.


För att du ska få en armstödsbricka som fungerar så bra som möjligt behöver du fundera på hur din soffgrupp eller fåtölj ser ut. Vissa brickor passar bättre för plana armstöd, medan andra formar sig helt efter den möbel du har. Det kan också vara bra att fundera på hur du vill använda din armstödsbricka. Önskar du ha plats för alla fjärrkontroller och småsaker kan det vara smart att välja en bricka som har fickor, eller fack, på sidorna till exempel. Om du bara vill kunna ställa ifrån dig en kopp någon gång då och då kan du välja en mindre bricka. Ska du ha plats för både vattenglas och favoritboken väljer du en större armstödsbricka, med en rejäl ”bordsyta”.

Toppval brickor för armstödet


En nästan oumbärlig möbel

En armstödsbricka kan faktiskt vara en möbel i sig. Det finns modeller som smälter in i omgivningen på ett sätt som gör att de ger förvaring nästan utan att märkas. Och så finns det andra som tar för sig lite mer och som kan sätta pricken över i:et i din inredning. Brickan kan med andra ord bli ett viktigt och personligt inslag i ditt hem, vilket kan höja intrycket flera snäpp om du väljer en bricka som framhäver din stil och smak.


En praktisk bricka för dig som vill kunna äta i fåtöljen utan spill.

Dessa praktiska och snygga brickor finns i massor av olika varianter, och det finns något för alla stilar och smaker. När man tänker efter borde det nog finnas minst en armstödsbricka i varje hem, eftersom det nog inte finns någon som inte har saker som vi vill ha lätt tillgängliga när vi sjunkit ner i fåtöljen, vare sig det är för en TV-stund eller för en myskväll med familjen.Mer lättstädat

Att det blir mer lättstädat och lättare att hålla ordning om allt har sin plats, det vet vi alla. Och med en bricka, eller två, blir det betydligt lättare att ge varje liten pryl sin plats i vardagsrummet. Köp din armstödsbricka direkt online för snabb leverans. Välj en färg som passar för just dina möbler. Den armstödsbricka som är mest populär är den som är tillverkad i ek. Färgerna svart och vit verkar vara det som de flesta väljer att köpa. Du hittar flera olika erbjudanden i de butiker vi tipsar om här. Hoppas att du har fått inspiration till ditt köp efter att ha läst vår guide om hur du hittar en smart armstödsbricka.