Byrå

Vissa möbler är sådana som främst införskaffas för att de är vackra och för att de bidrar till att sätta en viss stil. Andra möbler köper man nästan uteslutande för att de kan bidra med en viss funktion. Dessutom finns det möbler som bidrar med både funktion och en estetisk höjning. Till den senaste kategorin hör byrån.

Bäst Byrå

Snabbmeny:
Toppval Byråer Vanliga frågor


En byrå gör nytta i varje hem

Varje hem kan behöva minst en byrå. Det är egentligen den typen av möbel som man inte kan ha för många av. Den som vill ha en snygg byrå kan lätt hitta en sådan. Visserligen ligger ju detta i betraktarens öga men det finns en variant som kan falla alla i smaken. Det finns också både små och stora varianter, vilket betyder att det är lätt att hitta en möbel som får plats i det egna hemmet. Gemensamt för alla byråar är att de gör stor nytta i hemmet. De ger förvaringsutrymme där det bäst behövs.

I vissa hem finns det brist på garderober, och heller inte så stora ytor att eventuellt ställa några på. Då kan byråar fungera som ett utmärkt substitut. Det finns som sagt stora modeller med flera stora lådor. I dessa går det utmärkt att få plats med såväl t-shirtar och tunnare tröjor som underkläder. Byxor och tröjor kan du hänga upp på galgar och hänga på en klädställning. Sådana är billiga att köpa och enkla att hitta. De tar dessutom upp väldigt lite yta. Det finns dock även byråar med tillräckligt stora lådor för att du även ska kunna få plats med större plats som just byxor och tröjor.

Praktisk förvaring på hemmakontoret

På ett hemmakontor är byrån så gott som en självklarhet. Att du behöver någon typ av förvaring där råder det nog inga tvivel om. Frågan är bara vilken typ av lösning du ska satsa på. Vissa väljer att satsa på ett skrivbord med inbyggda hyllor och lådor, eller ett skrivbord med hurts under. Det går naturligtvis alldeles utmärkt att lösa det på det sättet, men kanske behövs ännu mer förvaringsutrymme, eller så kanske du helt enkelt föredrar ett annat sätt att hantera det.

Då kan en fristående byrå vara ett utmärkt alternativ. De finns i olika stilar, vilket gör att du lättare kan påverka hur ditt hemmakontor ska se ut och vilken känsla som ska förmedlas. Vill du satsa på ett strikt minimalistiskt rum finns det byråar som hjälper dig att uppnå detta. Vill du ha ett viktorianskt hemmakontor finns det faktiskt även byråar som tar dig närmare en sådan känsla. Vad du väljer att förvara i byråns lådor är naturligtvis upp till dig, och det påverkas naturligtvis av vad du har för typ av arbete. Vissa har massor av dokument som behöver förvaras, andra har ritningar, skissblock, pennor och annat som behöver förvaras organiserat någonstans.

En byrå gör nytta i varje hem

En byrå till barnens rum

Ett rum där det aldrig går att få för mycket förvaringsutrymme är barnens rum. Där brukar det nämligen finnas mängder av föremål av varierande storlek som behöver placeras någonstans för att undvika att det ska bli en salig röra i rummet. Leksaker, spel och böcker brukar varvas med varandra, och finns det inte tillräckligt med lättillgängligt förvaringsutrymme är risken stor att allt hamnar på golvet. Plötsligt tenderar rummet att se ut mer som ett slagfält än ett mysigt rum.

Att hitta en passande byrå till barnrummet är inte alls speciellt svårt. Det finns gott om byråar i olika stilar som lämpar sig för just barn. Vissa är formade som små hus, och passar allra bäst i rum där det bor yngre barn som ännu inte kommit upp i skolåldern. Andra passar bra för barn i skolåldern. På det stora hela ser de ut som vanliga byråar, men kommer ofta med lite gladare färger, eller lite mer levande mönster. Till tonåringarnas rum brukar det vanligtvis vara enklast att helt enkelt låta dem välja själva, så att de får en möbel som de gillar både storleksmässigt och utseendemässigt.

Byrån i vardagsrummet

Har du någon gång tänkt tanken att en byrå faktiskt kan vara en passande möbel för vardagsrummet? Faktum är att den kan passa alldeles utmärkt där. Många byråar är stilrena och snygga, och lagom höga att även placera lampor, tavlor, ljuslyktor eller vad än du finner vackert på. Du kan med andra ord presentera sådant du tycker är fint på dess ovansida, medan du förvarar allt från fjärrkontroller till värmeljus i lådorna. Om du inte har något tillgängligt förvaringsutrymme i vardagsrummet blir lätt den typen av föremål liggande framme på soffbordet. Visserligen gör det att de finns nära tillhands när du behöver de, men det gör också att det ständigt ser ganska stökigt ut i rummet, vilket troligtvis inte är vad du vill.

När du ska köpa en byrå som kommer att få en plats i vardagsrummet är det extra viktigt att du funderar över vilken typ av byrå du vill ha. Det här är kanske det rum i hemmet där du tillbringar mest av din lediga tid, åtminstone ett av de rummen. Det är också ett av de rum där de flesta sätter sig med sina vänner som är på besök, när middag och efterrätt är uppäten. Då vill du naturligtvis att möblerna ska passa bra tillsammans och att rummet ska vara vackert inrett. Välj därför byrå med omsorg. Det är naturligtvis viktigt att du får tillräckligt med förvaringsutrymme, men det är även viktigt att möbeln passar in stilmässigt.

Toppval Byråer 2024

Vi har valt dessa Byråer som våra Toppval.
Modernt designade byråer av hög kvalitet. Dessa byråer passar bra in i flera rum i hemmet, både till sovrummet och hallen.

1. Salvador byrå – Vit/svart
Om du är i behov av förvaringsutrymme och samtidigt vill ha en byrå som är nätt och fin, har du här hittat ett mycket lämpligt alternativ. Större delen av den här byrån är vit, men själva bordsskivan är svart. Just kombinationen av svart och vitt ger fina kontraster och det gör möbeln mer levande i sitt intryck. Om du gillar att blanda in vitt i din inredning samtidigt som du vill undvika att allt blir just vitt är det här kort och gott den perfekta förvaringsmöbeln.

Byrån är utrustad med fyra lådor, vilket gör att du har gott om förvaringsutrymme. Här har du möjlighet att placera allt från barnkläder till leksaker eller kontorsmaterial. Det gör att byrån kan få ett användningsområde och en naturlig plats i de flesta av hemmets rum. Du kan placera den i tonårsrummet men det går precis lika bra att göra plats för den inne på hemmakontoret.

Kolla priset

2. Thais Byrå 70x114cm – Vit/flerfärgad
Att välja en byrå kan vara svårare än du kanske tror men om du är ute efter något unikt som samtidigt ger gott om förvaring är det här möbeln för dig. I och med att lådorna kommer i olika storlek och olika form är den verkligen speciell. Att de dessutom har olika färg gör att möbeln får ett utseende som påminner lite om ett lapptäcke, på ett väldigt stilfullt och snyggt sätt.

Det här är en byrå som du med fördel kan placera i ett rum där du vill att det händer något. Det här är nämligen en möbel som kommer att hamna i blickfånget var än du ställer den. Vilket rum du väljer att ställa den i kan förstås också bero på vad du har satsat på för inredningsstil i ditt hem. Kanske har du en stil som tillåter att den ställs i hallen eller vardagsrummet. Om du har valt en mer nedtonat stil där, kanske den här i stället blir en omtyckt möbel i tonåringens rum.

Kolla priset

3. Veneto byrå – Trä/svart
Det spelar ingen roll om du behöver förvaringsutrymme i hobbyrummet, i barnens rum eller kanske i badrummet. Den här byrån kommer att göra jobbet på ett utmärkt sätt. Den består av tre stora lådor samt en mindre och den ger därmed gott om förvaringsutrymme där du behöver det. Att den dessutom är riktigt snygg är naturligtvis en väldigt stor bonus. Det här är en möbel som det går precis lika bra att placera i hallen där du och dina gäster kommer in, som i hobbyrummet. Dess rustika stil gör att den är lätt att placera. Den har en stomme av svart metall medan lådorna är tillverkade i trä.

Det går att se att tidigare köpare blivit mycket nöjda med denna byrå och det är lätt att förstå varför. Den är relativt nätt samtidigt som den är robust. Den ger också gott om utrymme för förvaring utan att för den sakens skull kräva stor yta i rummet.

Kolla priset

Att köpa en byrå

När du ska köpa en byrå behöver du först och främst fundera över var du ska göra ditt inköp. Det finns som du säkert vet många butiker som säljer möbler och du behöver ta en titt på vilka alternativ du har. Kom ihåg att det går alldeles utmärkt att handla möbler på nätet. Något som ibland kan vålla viss oro är tanken på en dyr frakt, men faktum är att många webbutiker bjuder på frakten när du handlar för ett visst belopp. När du handlar just möbler kommer du ofta upp i den summan även om du bara köper en produkt. Det är också på nätet du har de största valmöjligheterna eftersom det är där det största utbudet finns. På nätet kan butikerna erbjuda ett stort och brett sortiment, eftersom de slipper bekymra sig över hur de ska få plats att presentera alla visningsexemplar i en butik. Där kan de erbjuda alla de byråar och övriga möbler de vill, utan en tanke på platsbrist. Det är också online som du oftast hittar de bästa priserna. Det finns egentligen ingen anledning att inte köpa byrån på nätet.

Att köpa en byrå

Jämför pris

Oavsett om du bestämmer dig för att handla på webben eller om du föredrar att gå till möbelbutiken i staden där du bor, så bör du ta dig tid att jämföra priser. Ta en titt på vilken typ av byrå du vill ha, och jämför sedan priser hos olika butiker och mellan olika möbler. Även om det naturligtvis är värt att betala lite extra för god kvalitet, är det inte meningen att du ska betala något överpris. Ta aldrig för givet att den butik du besöker för stunden erbjuder det bästa priset. Ta dig tid att undersöka om någon annan butik erbjuder ett bättre pris. Konkurrensen är något du ska dra nytta av som kund.

Ta mått

Innan du kan köpa en möbel behöver du bestämma dig för var i hemmet den ska placeras. När du vet det kan du nämligen ta mått på ytan där den ska stå. På så sätt kan du hitta ett alternativ som är lagom stort. Att ha en för liten byrå för den tilltänkta ytan kan göra att den känns malplacerad och ger ett lite fånigt intryck. Risken blir då stor att du efter kort tid kommer att vilja ersätta den med en mer passande lösning. Att välja en för stor byrå blir inte heller bra. Risken är då att du helt enkelt inte ens får in den på ytan där den är tänkt att placeras. Det gäller med andra ord att välja en byrå i passande storlek, och för att kunna göra det måste du ta exakta mått innan inköpet kan göras. Du behöver även fundera över hur många och stora lådor du behöver. Vissa byråar erbjuder många små lådor, andra erbjuder färre men större lådor. Du behöver helt enkelt överväga vad som passar bäst för det förvaringsbehov du har.

Materialet spelar roll

Naturligtvis spelar byråns material en stor roll och du behöver fundera över vilka egenskaper som är viktiga för dig. Vissa typer är mer hållbara medan andra kan ha estetiska egenskaper som du verkligen vill ha. Du behöver därför ta en titt på vilka olika material som finns på marknaden, utvärdera fördelar och nackdelar med de tillgängliga materialen och därefter välja vad som passar dig bäst.

Frågor och svar kring Byråer

✅ Finns det något som är viktigt att tänka på vid montering av byrån?

Det första du bör tänka på är naturligtvis att följa bruksanvisningen som följer med, där du ser hur de olika delarna ska monteras och vilka skruvar som ska fästas på vilken plats. Nästa sak att tänka på är att många byråar behöver säkras i väggen för att den inte ska kunna tippa. Det här är av högsta prioritet att tänka på, då personskadorna kan bli stora om en tung möbel skulle tippa.v

✅ Hur mycket kostar en byrå att köpa?

Det finns både billiga och dyra byråar och naturligtvis även många i medelprisklassen. De billigaste modellerna kostar under 1 000 kronor. Vill du ha en byrå i ett dyrare material eller i en viss stil kan det kosta mycket mer. Det är inte alls ovanligt att en byrå kostar 5 000 kronor, men det finns naturligtvis inget som säger att du behöver köpa en så pass dyr möbel för att få en möbel som fyller den funktion du är ute efter.

✅ Vad bör jag välja för byrå om jag ska inreda ett litet rum med brist på golvyta?

Då är det klokt att välja en byrå som är smal men hög. På så sätt kan du få gott om lådor att förvara saker i, utan att det krävs speciellt mycket golvyta. En sådan möbel får plats i de allra flesta rum och de finns med varierande antal lådor.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Byråer Vanliga frågor

Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom Möbler: