Förstoringsspegel

Bäst Förstoringsspegel

Snabbmeny:
Toppval Förstoringsspeglar

Dela på Facebook Dela på Twitter


Har du sett förstoringsspeglar i butikerna och funderar över hur de kan användas på bästa sätt? Då ska vi ta en titt på hur den här typen av produkt kan användas på bästa sätt, och hur den kan vara till stor nytta i vardagen.

Perfekt till såväl makeup som klippning

En förstoringsspegel är ypperlig att använda när du ska lägga din makeup, eftersom du har stor nytta av att kunna se även detaljer. På så sätt kan du säkerställa att du inte har råkat lägga ett tjockare lager någonstans, och du kan också se att du inte har målat utanför konturerna. Du kan helt enkelt se till att du får ett fläckfritt och jämnt slutresultat tack vare en sådan spegel. Det är dock inte bara den som ska lägga makeup på sig själv som kan ha nytta av en förstoringsspegel.

Den är även till stor nytta vid andra åtgärder där detaljerna spelar stor roll. Om du till exempel ska plocka ögonbrynen, raka dig eller kanske klippa dig eller någon annan, är den här sortens spegel till otroligt stor hjälp. Du kan snabbt och lätt upptäcka hårstrån som finns kvar som inte borde finnas kvar, och du kan snabbt åtgärda eventuella brister. Om du behöver plocka ut en sticka eller liknande med hjälp av en pincett, kan också en förstorande spegel vara till nytta, eftersom det ibland kan vara svårt att se var du enklast hittar ingången till stickan. Det här är med andra en produkt som fyller gott om funktioner.

Förstoringsspegel Perfekt till såväl makeup som klippning

Att välja den rätta spegeln

Du kanske har insett att en förstoringsspegel är något du både skulle vilja ha och verkligen behöver. Men vad är då nästa steg? Fungerar alla lika bra, så att det kvittar vilken du väljer, eller finns det skillnader som är viktiga att känna till? Svaret är som i de allra flesta sådana här fall, att valet spelar stor roll eftersom det finns skillnader. Skillnaderna kan ha betydelse ur praktisk och funktionell synpunkt, men det kan också vara skillnader som främst har estetisk påverkan.

Toppval Förstoringsspeglar 2024

Vi har valt dessa Sminkspeglar som våra Toppval.

1. Förstoringsspegel i rostfritt stål (AISI 304)
Det spelar ingen roll om du är på jakt efter en förstoringsspegel till ett hotellrum som du fått i uppdrag att inreda, eller om den ska placeras i ditt eget hem. Det här är ett mycket bra val oavsett var den är avsedd att användas. Den här uppfyller kraven för såväl privat bruk som i mer offentliga sammanhang.

Den här spegeln är dubbelsidig och den är svängbar. Den sitter monterad på en spegelarm som i sin tur är möjlig att förlänga. Med på köpet kommer också spegelstänger samt stöd och naturligtvis ett monteringsvinkeljärn. Det går utmärkt att justera höjden på spegeln vilket ger ännu fler placeringsmöjligheter.

Delarna till spegeln är tillverkade i rostfritt stål vilket ger ett elegant utseende. Det säkerställer också att produkten är hållbar och om den tas väl om hand kan du räkna med att den håller länge. Själva spegeln har en diameter på 170 mm, vilket kan vara bra att känna till.

Kolla priset

2. Gillian Jones Mirror on Foot With LED Light & X10 Magnification
Om du behöver en spegel som även kan erbjuda bra belysning är det här ett ypperligt alternativ. Bordsspegeln är av perfekt storlek för att få plats på vilken sminkbord eller skrivbord som helst. Den är också inramad av LED-belysning, vilket gör att det blir betydligt enklare för dig att lägga en riktigt snygg makeup när som helst. Du kommer dessutom ha extra goda förutsättningar att lyckas bra med sminkningen med tanke på att ena sidan av spegeln förstorar 10 gånger, medan den andra ger en verklighetstrogen skala. Med den här spegeln kommer du med andra ord kunna hantera även de minsta detaljer på ett bra sätt.

Att spegeln står på ett litet stativ som inte behöver monteras fast på ett bord eller liknande gör den lätt att använda. Den inramande starka belysningen och möjligheten att rotera spegeln 360 grader vid behov gör denna till en verklig fröjd att använda. Du kommer snabbt upptäcka hur mycket denna förenklar din makeupprocedur.

Kolla priset

3. Förstoringsspegel Ballingslöv
Det här är en förstoringsspegel som du med största sannolikhet kommer fastna för. Den skiljer sig nämligen en hel del från alternativen. Nu är det förstås lätt att tänka att den ena spegeln är den andra lik, men det finns skillnader och en del av dem är viktiga. Den här förstoringsspegeln kommer inte på något stativ eller någon spegelarm. I stället sätts den fast med dubbelhäftande tejp på något annat. Du kan till exempel fästa den vid din vanliga spegel, men du kan förstås även välja att sätta upp den någon annanstans.

Spegeln förstorar till fem gånger verklig storlek, vilket är till stor hjälp oavsett om du ska lägga kvällens makeup eller om du ska plocka dina ögonbryn. Vid varje tillfälle när det är viktigt att ha koll på detaljerna, kan förstoringseffekten vara till stor nytta.
Spegeln är rund, tar väldigt liten plats i och med att den kommer utan stativ, och den är 14 cm i diameter.

Kolla priset

Hur viktig är flexibiliteten?

Något som du behöver fundera över och ta ställning till är hur viktig flexibiliteten är. Vissa speglar sitter fast på en fot och kan visserligen vinklas uppåt eller nedåt, men är i övrigt inte justerbara. Andra kommer på en justerbar fot som både går att höja, sänka, dra ut och dra in. En sådan spegel kan vara fördelaktig för den som verkligen vill kunna förstora alla delar av ansiktet in i minsta lilla vrå. Om det är nödvändigt att satsa på en sådan lösning eller inte är naturligtvis upp till dig att avgöra. Det kan bero på hur din arbetsyta ser ut och vad det finns utrymme till. Det kan även bero på exakt vad du har tänkt använda spegeln till. Vissa funktioner kan vara väldigt bra att ha när du lägger makeup, men de kanske inte är lika nödvändiga vid rakning exempelvis. Det handlar också till stor del om personliga preferenser. Huvudsaken är att du vet att det finns olika möjligheter, och att du verkligen funderar över vad just du behöver för att du ska få den hjälp du behöver för att kunna uppnå ett lyckat resultat.

Var ska spegeln placeras?

Var ska spegeln placeras?

Nästa fråga som du behöver fundera över och komma fram till ett svar på är var spegeln ska placeras. Vissa vill ha en spegel som står på fot på bordet. Om du har ett sminkbord med tillräckligt stor ledig yta kan det här många gånger vara den bästa lösningen, men det behöver inte vara så. Det finns även många som föredrar en spegel som fästs i väggen, som kan dras ut när man behöver få den på närmare håll. För den som har ett litet sminkbord, eller kanske inget sminkbord alls, kan det här vara en väldigt praktisk lösning, eftersom man helt enkelt kan flytta sin stol till den plats där spegeln finns, och därefter arbeta med den förstoringseffekt som spegeln har att erbjuda. Den här typen av spegel erbjuder flexibilitet men det är inte den enda fördelen. Många uppskattar dem för att de tar mindre plats i anspråk.


Tips på fler av våra köpguider:


Tänk på var den ska användas

Något som du också behöver tänka på och ta hänsyn till när du gör ditt val är vilka förhållanden spegeln kommer att utsättas för. Kommer du till exempel att vilja använda den i badrummet? Det finns väldigt många som befinner sig i badrummet när de ska raka sig och ibland även sminka sig. I badrummet är det ju naturligtvis lätt att saker och ting kommer i kontakt med vatten. Detta är något du verkligen behöver tänka på när du ska köpa en förstoringsspegel. Om du vill kunna använda den i det rummet behöver du säkerställa att den produkt du väljer tål vatten. Det kan låta som en självklarhet, men du kan faktiskt inte utgå från att alla speglar är vattentåliga. Se därför till att detta verkligen tas upp i produktbeskrivningen, så att du inte får några otrevliga överraskningar efter att du har köpt och använt spegeln under en period.

Extra bra funktioner

Många tycker att det räcker gott och väl med att spegeln du köper ger en förstorande effekt, vilket i sin tur ofta leder till ett finare slutresultat. Det betyder dock inte att det inte går att få ut ännu mer av en spegel. Det finns nämligen förstoringsspeglar som kommer med inbyggd belysning, en funktion som kan ge otroligt stort mervärde. Att bra belysning är A och O för att du ska kunna lägga en riktigt professionell makeup vet du nog redan, och även när det är dags för klippning är ljusförhållandena viktiga. Många får hålla till godo med badrumsbelysningen, som i ärlighetens namn kan vara bristfällig. Men det behöver inte vara så. Om du väljer en förstoringsspegel med inbyggd belysning ger du verkligen dig själv bästa tänkbara förutsättningar. Dels får du optimalt ljus, vilket gör att du bättre ser alla eventuella missar som kan behöva korrigeras, dels ser du alla detaljer som du tidigare har missat. Din vardag kommer bli betydligt enklare tack vare den här produkten.

Snabbmeny:
Toppval Sminkspeglar

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin