Barberarstol

Bäst barberarstol

Snabbmeny:
Toppval Barberarstolar

Dela på Facebook Dela på Twitter


Har du planer på att öppna en egen hårsalong inom kort? Eller driver du kanske redan en salong, men vill göra något för att fräscha upp den? Då behöver du kanske nya tapeter och kanske även ett nytt golv, men sannolikheten är stor att du även behöver införskaffa en del nya möbler. När dina kunder kommer vill du förmodligen att de dels ska trivas med själva behandlingen och vara nöjda med din insats, men du vill nog också att de ska få ett positivt visuellt intryck av inredningen, och att de ska sitta bekvämt medan du klipper, färgar och stylar deras hår. Det innebär att ett av de första inköpen du behöver göra är en eller flera barberarstolar, eller frisörstolar som de också ofta kallas. Man skulle nog kunna säga att dessa är de enskilt viktigaste möblerna på den här typen av salong.

Att köpa en ny barberarstol

Om du ska starta en ny hårsalong är det naturligtvis en självklarhet att köpa minst en barberarstol, eller frisörstol som du kanske kallar denna typ av möbel. Men även om du redan har en verksamhet som är igång och drivs aktivt, kommer det komma tillfällen då du verkligen behöver byta ut barberarstolarna som redan finns där. Till slut har de gjort sitt, och även om de kanske fortfarande är hela, så är de till sist inte lika bekväma att sitta i längre. När det är dags för ett inköp av den här typen har du kanske en del frågor som du är ivrig att få svar på. En vanligt förekommande fråga är förstås den som rör kostnader. Hur mycket bör man räkna med att det kostar att köpa en stol av den här typen? Det är en vanlig fundering, men det är också en fråga som det är väldigt svårt att ge ett svar på. Skälet till detta är förstås att det finns gott om olika modeller, och priserna kan variera rejält. Det innebär att det går att hitta ett alternativ oavsett om du har en väldigt tight budget att förhålla dig till, eller om du kan spendera rejält på inköpet.

Att köpa en ny barberarstol

Viktigt att se längre än till priset

Även om du är glad över att veta att det går att hitta billiga barberarstolar, så gäller det att ha i åtanke inför inköpsprocessen att du inte bör utgå från att de billiga modellerna håller samma höga kvalitet som de dyrare. Det är inte alltid så att den dyraste stolen är den överlägset bästa, men det brukar ändå finnas en anledning till att vissa är dyrare än andra. Det kan handla om material, konstruktion, funktioner och även andra aspekter. Det viktiga är att du inte enbart låter priset styra. Du bör fundera över vilka funktioner och egenskaper du inte kan tänka dig att göra avkall på och inte avvika från detta även om det visar sig att de barberarstolar som uppfyller dina krav är lite dyrare än du egentligen hade tänkt dig.

Du kanske helt enkelt får acceptera att du behöver ha kvar de gamla stolarna några månader extra för att hinna samla ihop tillräckligt för att kunna köpa en stol av adekvat kvalitet, eller så kanske du kan överväga att använda dig av delbetalning eller någon annan typ av finansieringslösning, för att kunna sätta kvalitet framför pris. Naturligtvis ska du inte låta dig lockas att köpa en stol som är mycket dyrare än du har råd med, bara för att kunna få alla tänkbara funktioner på marknaden, men du bör inte tumma på dina minimikrav, om dessa är sådana som du har funderat igenom ordentligt.

Toppval Barberarstolar 2024

Vi har valt dessa Barberarstolar som våra Toppval. Perfekta möbler till din barbershop.

1. Barberarstol Gabbiano PAULO
När du ska inreda din egen salong, eller någon annans för den delen, och vill att besökarna ska få högsta komfort under sin vistelse, är det här en barberarstol som definitivt kommer att uppskattas. Den är bekväm att sitta i och det går att justera såväl höjd som fotstöd och ryggstöd. Det är naturligtvis bra för den som ska utföra klippningen eller den typ av behandling som ska göras. Det är även väldigt trevligt för kunden som kan sitta på ett väl anpassat sätt under hela behandlingen.

Förutom att barberarstolen är bekväm och praktisk är den också både modern och snygg. Den är svart med vita detaljer och har en klädsel av läder. Det sistnämnda är naturligtvis också en praktisk fördel när det kommer till hygien och rengöring. Om du ska inreda en stilren salong, där gästerna känner att de får lite lyx i vardagen, är denna barberarstol ett utmärkt val.

Kolla priset

2. JONES Barberarstol
Om du vill inreda en salong i vintagestil är det här tveklöst barberarstolen för dig. Den är något alldeles extra utseendemässigt och den kommer definitivt att sätta pricken över i när det kommer till att skapa rätt stil. Stolen är röd och kommer med ett vintagehölje. Den skiljer sig stilmässigt en hel del från de allra flesta barberarstolar på marknaden.

När det gäller funktion och bekvämlighet så är stolen utrustad med såväl armstöd som fotstöd samt stöd för nacken. Det gör att kunderna inte bara kan bli förtjusta över hur läckert salongen är inredd, de kan dessutom sitta bekvämt under behandlingen. För att ytterligare öka bekvämligheten samt för att göra det mer praktiskt för den som ska utföra behandlingen går det att fälla ryggstödet. Det går även att justera stolens höjd, vilket gör att den som arbetar kan få en bekvämare arbetsposition. Det finns med andra ord gott om fördelar med denna barberarstol.

Kolla priset

3. JOEY Barberarstol
När du förhåller dig till en stram budget vid inredningen av en frisörsalong, är det här stolen för dig. Den kostar betydligt mindre än många andra barberarstolar, men kommer ändå med en hel del av de funktioner som finns hos dyrare stolar. Det går till exempel att fälla ryggstödet vid behov. Höjden på stolen går att justera med hjälp av en hydraulisk pump och det finns ett fotstöd samt ett nackstöd som gör den bekväm.

Pumpen på stolen som reglerar höjden klarar en maxvikt på 200 kg. Visserligen finns det barberarstolar med högre viktkapacitet, men 200 kg täcker ändå de flesta behov.
Det faktum att stolen kostar åtskilliga tusenlappar mindre än många andra liknande stolar, gör att du kan börja inreda din egen salong utan att göra slut på hela startkapitalet. Stolen är stilren och enkel i sitt utförande. Det blir inga problem att få den att passa in väl i vilken salong som helst.

Kolla priset

Ungefärliga prisnivåer

Som vi redan har varit inne på kan priserna på den här typen av produkter variera rejält. Det handlar inte om skillnader på några hundralappar, utan det handlar om rejäla skillnader. De billigaste modellerna kostar inte mer än cirka 3 000 kronor, men det är troligt att du vill investera i en något dyrare variant än så. Många av de högkvalitativa stolarna kostar mellan 8 000 och 16 000 kronor, vilket i sig är ett stort intervall, men det finns även frisörstolar som är ännu dyrare.

Vad bör du titta efter vad gäller frisörstolar?

Vad bör du titta efter?

Priset är naturligtvis alltid intressant när man ska köpa något större, det går inte att komma ifrån. Men det är också viktigt att alltid komma ihåg att det är långt ifrån det enda som är viktigt. Därför kan det vara bra att fundera över vad mer du behöver ha i åtanke när du ska köpa en barberarstol. Vad är det du bör titta efter och vad är det som skiljer bra stolar från dåliga?

Bekväma stolar till frisörsalongen.

Den måste vara bekväm

Något som du aldrig får glömma är att den här sortens stol måste vara bekväm. Ändå är det långt ifrån alla exemplar som är det. När en kund kommer till dig för att klippa sig, färga håret eller kanske få hjälp med styling inför ett bröllop eller en fest, är det naturligtvis av stor vikt att han eller hon inte behöver sitta som på nålar på grund av att stolen är obekväm. Se därför till att verkligen lägga fokus på bekvämlighet. Det är naturligtvis inte det enda som spelar roll, men det är en av de allra viktigaste aspekterna.


Tips på fler av våra köpguider:


Justerbara lösningar

Den barberarstol du köper bör ha justeringsmöjligheter. Det bör till exempel gå att justera ryggstödet, eftersom dina kunder kommer vara olika när det kommer till längd. Den frisörstol du köper bör vara bekväm för alla, inte bara de av en viss längd. Den bör naturligtvis gå att höja och sänka, för att du ska få så goda förutsättningar som möjligt. Det bör också gå att fälla den, eftersom vissa behandlingar kommer att vara lättare att utföra om du kan fälla den något.

Även utseendet kan spela roll

Även om utseendet på stolen naturligtvis inte är det enskilt viktigaste, så kan det ha betydelse. Om du vill ha en viss stil inredningsmässigt i din salong, vill du förstås att stolen ska smälta in på ett fint sätt och bidra till att höja helhetsintrycket. Då är det naturligtvis viktigt att du gör ett väl genomtänkt val som även omfattar den estetiska faktorn.

Snabbmeny:
Toppval Barberarstolar

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin