Sminklåda

Bäst Sminklåda

Snabbmeny:
Toppval Sminklådor Vanliga frågor

Att hitta ett sätt att organisera och förvara alla makeupprodukter är viktigt. Visst går det teoretiskt att ha dem alla stående i badrumsskåpet, men det finns flera nackdelar med ett sådant tillvägagångssätt. Det blir lätt rörigt och det är inte helt ovanligt att små saker tappas bort. Dessutom tar det upp utrymme som kan behövas till andra föremål. Det är därför klokt att så snabbt som möjligt ordna med någon typ av förvaringslösning. Något som många fastnar för är en sminklåda.


Gott om olika modeller

En sminklåda är bara en av alla möjligheter som finns för den som vill ha ett smart sätt att förvara all makeup på, men det är en flexibel och bra lösning. Det finns flera olika typer av lådor som är avsedda att användas i just detta syfte. Det gör att du kan hitta en variant som passar oavsett om du har hundratals makeupprodukter eller bara de allra mest grundläggande. Stil- och utseendemässigt finns det en hel del att välja på.

Vissa är transparenta och tillverkade i hårdplast och kan placeras på vilket bord eller hylla som helst. De är mycket diskreta och sticker inte ut, samtidigt bidrar de till upprätthållen ordning bland sminket. Det finns också varianter som är färgrika och som sticker ut betydligt mer. De passar perfekt för alla kreativa individer som älskar färg och konstnärlig design. Naturligtvis kan de olika modellerna även vara utformade på olika sätt. vissa har många små fack, medan andra bara har ett par – tre fack. Det kan vara värt att påpeka att det inte finns någon modell som alltid är att föredra, utan att detta helt beror på hur du som användare föredrar att sortera och organisera dina sminkprodukter.

sortera och organisera dina sminkprodukter.

Om du ofta använder nagellack och har många olika flaskor, och dessutom har en hel del vanligt smink samt gott om borstar, vill du förmodligen ha många mindre fack för att bättre kunna hålla en god struktur. Om du däremot enbart använder några få grundläggande produkter som foundation, mascara och läppglans, samt varierar mellan ett par olika nagellack beroende på tillfälle, behöver du kanske bara ett par fack. Kontentan av det hela är att det finns något för alla, oavsett om sminklagret är enormt eller ytterst begränsat, och oavsett om du vill ha något som verkligen syns i rummet eller något som smälter in diskret.

Toppval Sminklådor 2024

Vi har valt dessa Sminklådor som våra Toppval.
Snygga lådor för att förvara alla dina skönhetsprodukter på ett och samma ställe. Hjälper dig att hålla ditt smink prydligt organiserat.

Sminkbord med inbyggda lådor

När det pratas om sminklådor är det väldigt många som relaterar till de fristående plastbehållare som ofta placeras på ett sminkbord eller någonstans i badrummet. Det är mycket riktigt sminklådor, men det finns andra varianter också. Som du säkert har lagt märke till går det att köpa sminkbord, som till stor del ser ut som nättare skrivbord. I dessa brukar det ofta finnas en eller flera lådor och dessa blir ju också sminklådor eftersom det främst är makeupprodukter de är till för. De ser ofta ut ungefär som skrivbordslådor brukar göra. Den som vill få till ett mer strukturerat förvaringssystem kan naturligtvis välja att placera någon typ av insats i lådorna, så att det även i dessa finns flera fack att sortera sminket i.

Fördelen med den här typen av sminklådor

Vad finns det då för fördelar med den här typen av lådor? Det finns flera som är väl värda att nämnas. En mycket viktig faktor är att den här typen av sminklådor inte tar någon extra plats eftersom de är en del av en existerande möbel. Det betyder mycket, främst för den som vill försöka hålla sin inredning så avskalad och stilren som möjligt. Att lådorna kan stängas så att inte innehållet syns är också viktigt för många. Naturligtvis strävar de flesta efter att bibehålla en god struktur och ordning i lådorna, men trots det är det inte alltid man vill visa upp sitt makeupförråd. Om du har ett sminkbord med inbyggda lådor där du förvarar dina makeupprodukter behöver du inte bekymra dig om hur det ser ut utåt, eftersom det bara är du som kan se hur det ser ut bakom lådans front.

Sminklådor med exklusiv look

Sminklådor med exklusiv look

En del tycker bäst om sminklådor som går att ta med på resan. Då kan du välja en sminklåda i exempelvis läder med handtag. De har en mer exklusiv look än många andra typer av sminkförvaring, men det betyder inte att de alltid är dyra. Det finns en hel del prisvärda produkter även inom denna kategori. Även om du vet att du vill ha en sminklåda i läder så är du inte klar med besluten. Du behöver ta ställning till hur mycket förvaringsutrymme du behöver. Är det bara makeup som ska få plats i lådan, eller vill du även ha dina hudvårdsprodukter där i? Svaret på den frågan är avgörande för hur stor lådan behöver vara. Det finns läderprodukter med flera fack och flera sektioner, vilket gör att det blir gott om plats i dem, så även om du vill ha en sminklåda av den här typen har du goda chanser att få plats med en hel del produkter.

Sminklådor även till andra produkter

Du kanske inte sminkar dig särskilt ofta, och därför kanske du inte har ansett att du behöver köpa någon sminkförvaring. Vi vill dock rekommendera att du funderar över det hela igen. Sminklådor kan nämligen användas även till annat. Även om du inte är så förtjust i makeup kanske du använder hudvårdsprodukter. Då vill du förmodligen förvara dem på ett smart sätt, och här kan en låda av den här typen vara till stor nytta. Det kan också vara så att du vill ha en plats där du kan lägga alla dina hårvårdsprodukter. Det kan också vara ett ypperligt användningsområde för en sminklåda eller väska. Det gäller helt enkelt att titta lite längre än enbart till produktens namn. Även om produkten råkar heta sminklåda betyder det inte att det bara är makeup som hör hemma i den. Låt tankarna vandra och fundera över hur just du skulle kunna ha nytta av dessa lådor. Det finns inga felaktiga sätt att använda dem, så länge de fyller ett behov som du har.


Tips på fler av våra köpguider:


Frågor och svar kring Sminklåda

✅ Vem behöver en sminklåda?

En sminklåda är till nytta för alla som vill få bättre koll på sina makeupprodukter och för alla som vill ha ordning och reda på allt från borstar till nagellack. Med en bra och rymlig sminklåda slipper du leta förgäves efter läppstift och ögonskuggor som hamnat på villovägar, och du behöver inte vara rädd att dina borstar ska bli smutsiga. Du har allt välorganiserat och samlat på ett ställe men i olika fack. Här hittar du våra Toppval av Sminklådor.

✅ Finns sminklådor i olika storlekar?

Ja, det finns gott om olika sminklådor vilket gör att du relativt enkelt kan hitta något som passar oavsett om du behöver massor av förvaringsutrymme eller om du enbart vill få plats med några enstaka makeupprodukter.

✅ Hur mycket kostar en sminklåda?

Det beror helt på storlek, material, antal fack och inte minst varumärke. Det finns sminklådor som kostar så lite som 180 konor men det finns också stora lådor som kan dras på hjul för mellan 2 000 och 3 000 kronor för den som har ett enormt lager av makeupprodukter och som vill kunna frakta dem. De mer exklusiva alternativen kan exempelvis vara lämpliga för den som arbetar som makeupartist. För den som vill ha en stilren och fin sminklåda med gott om förvaringsutrymme men utan extravaganser finns det ett flertal alternativ för mellan 200 och 600 kronor som räcker gott och väl för de flesta.

✅ Går det att välja material på sminklådan?

Ja, det finns ett flertal alternativ när det kommer till material. Det finns transparenta akryllådor. Fördelen med dessa är att du lätt kan se vilka produkter som finns var, utan att behöva öppna och leta. Det finns också fina lådor i syntet, läderimitation och läder för att nämna några alternativ.

✅ Vad bör man tänka på vid köp av en sminklåda?

Se till att lådan är tillräckligt stor för att du ska kunna få plats med alla dina makeupprodukter. Ta också en titt på antalet fack, för att säkerställa att det finns tillräckligt många fack för att du ska kunna hålla dina makeupprodukter välorganiserade. Det är också en god idé att fundera över om du vill kunna frakta med dig lådan utan några större problem. I så fall är det bra att titta efter en produkt med antingen bärhandtag eller hjul.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Sminklådor Vanliga frågor

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin