Silverschampo

Bäst Silverschampo

Snabbmeny:
Toppval Silverschampon 2024 Vanliga frågor

De flesta har nog hört talas om silverschampo, men det är inte alla som känner till detta schampos stora användningsområde. Faktum är att många tror att silverschampo bara är till för den som har grått hår, vilket förstås beror på att det var just för denna typ av hår som detta schampo först togs fram. Men, tiderna förändras och idag används silverschampo kanske allra mest av personer med blont hår. Syftet med silverschampo är ju att neutralisera de gula tonerna, och den effekten uppstår inte bara i ett grått hår. Även ett blont, eller ljust, hår får en kallare ton efter behandling, utan gula nyanser, vilket ofta gör att håret ser fräschare ut. Om du vill bli av med de gula nyanserna i ditt hår är alltså ett silverschampo det rätta för dig. Det går också att använda på rött, eller mörkare hår, om man vill förändra färgen.


Bli av med de gula tonerna

Ibland känns håret trött och ofräscht utan att det går att sätta fingret på var felet ligger. Det kan vara så enkelt att det är de gula tonerna som drar ner helheten och gör att håret ser trött och trist ut. Många färgar eller tonar håret för att förbättra den egna, naturliga hårfärgen, men det är inte alltid så lätt att få fram just den perfekta nyansen. Där kan ett silverschampo göra stor skillnad. Eftersom silverschampot inte är en permanent hårfärg kan man ju enkelt prova sig fram och se hur det förändrar det egna håret. Schampot är lätt att använda, och kräver ingen lång behandlingstid, vilket gör att du kan förändra ditt hår när du känner för det.

Det kan vara bra att känna till att silverschampot inte tar bort de gula tonerna, eller bleker håret. Det neutraliserar det gula, genom att lägga sig som en hinna runt hårstrået. Behandlingen ger inte heller ett permanent resultat, utan det är mest avsett för att hålla håret snyggt mellan behandlingar och frisörbesök.

Trendigt grått hår

Trendigt grått hår

Det har väl inte undgått någon att grått hår är hett idag. Vi kan se mängder av vackra gråa nyanser, och grått hår säger numera ingenting om ålder. Ett mode som många äldre förstås är glada för, när man inte längre behöver färga och dölja sina grå strån. Med en klick silverschampo kan det naturliga grå bli hur vackert som helst, och man känner sig helt plötsligt ung och trendig.

Oavsett om du är ung eller gammal, om du har färgat eller naturligt grått hår, så är de gula tonerna som ofta dyker upp inte särskilt välkomna. Vill du neutralisera det gula och få en vackrare grå nyans gör ett silverschampo stor skillnad. Det finns många olika varianter av detta schampo på marknaden, och behandlingen tar oftast bara några minuter. Så mycket enklare att få ett vackert hår kan det inte bli. Om du har ett blont, eller mycket ljust hår kan ett silverschampo vara ett bra sätt att få ett hår med en kall gråaktig ton utan att du behöver färga det.

Toppval Silverschampon 2024

Vi har valt dessa Silverschampon som våra Toppval.
Schampon för alla vita, grå och blonda hår. Dessa har exakt de rätta violetta pigment som behövs för att motverka gula toner. Får ditt hår att glänsa i en vacker silvrig nyans igen.

Så använder du silverschampo

Innan du använder silverschampot är det bra att tvätta håret med ditt vanliga schampo, för att få bort smuts och fett. Men, eftersom ett torrt hår drar åt sig mer är det bra att krama ur håret så mycket som möjligt efter tvätten. Därefter trycker du ut en klick silverschampo i handflatan och löddrar upp det. Arbeta sedan in det i håret, i vissa fall ska det snarare strykas på än masseras in. Låt verka några minuter (läs bruksanvisningen i förpackningen för att få rätt tid för det schampo du valt). Att ett torrt hår drar åt sig mer av produkten är viktigt att tänka på när du använder silverschampo.

Så använder du silverschampo

Det betyder att behandlingen slår olika på olika hår. Ett blekt hår, som ofta är torrare, kan alltså dra åt sig pigment snabbare och i större utsträckning, och det kan slå över i lila toner om schampot får sitta i för länge.
Silverschampo har en viss uttorkande effekt, även om dagens produkter är mer skonsamma än tidigare. Det är därför viktigt att inte låta produkten sitta i alltför länge. Om du har torrt och slitet hår bör du använda schampot med försiktighet. Avsluta gärna behandlingen med ett balsam, kanske silverbalsam, för att återfukta och skydda håret. Det finns, som sagt, ett stort antal silverschampon på marknaden, och vissa är mer skonsamma än andra. I synnerhet om du har torrt och känsligt hår, kan det löna sig att köpa ett schampo som är extra skonsamt och som återfuktar håret vid behandling.

Behandlingen ger inte ett varaktigt resultat, utan görs om vid behov. Från frisörshåll rekommenderas upprepning av behandlingen 1 till 2 gånger i veckan.

Att tänka på när du väljer silverschampo

Ett stort utbud är förstås alltid positivt ur konsumentens synvinkel, men det kan också göra det svårare att välja. Vilket av alla dessa schampon ska man välja och hur ska man tänka när man gör sitt val? Vi har väl alla våra personliga preferenser, och det som är det bästa schampot för en person är inte kanske inte bäst för en annan. Men, för att jämföra produkter kan man titta på sådant som hur många behandlingar som krävs för ett önskat resultat, om håret blir mjukt och rent och hur dryg produkten är, för att bara nämna några exempel.

Att tänka på när du väljer silverschampo

Om du inte använt silverschampo tidigare, utan ska köpa för första gången, kan det vara bra att se vilka erfarenheter andra har av de olika produkterna. Här på nätet finns gott om recensioner och forum där du kan ta del av andras erfarenheter för att lättare hitta det schampo som passar dig bäst.

Silverschampo finns att köpa där du hittar andra hårvårdsprodukter. Störst samlat utbud hittar du förstås här på internet. Att handla online ger dig tillgång till hela det stora sortiment som finns och du behöver inte springa runt i olika butiker för att hitta den produkt som passar dig. Att få alla produkter samlade på ett ställe ger dig också bästa möjligheterna att jämföra både produkter och priser.


Tips på fler av våra köpguider:


Frågor och svar kring Silverschampo

✅ Vem har nytta av ett silverschampo?

Alla som har ett hår som är blonderat eller med blonda slingor, som har problem med varma toner. Det är lätt att håret får en gul nyans, något som de flesta vill undvika. Då kan silverschampot träda in som en räddare i nöden och lösa problemet direkt efter tvätt. Silverschampot framhäver istället de kalla blonda tonerna, vilket är vad väldigt många vill ha. Här hittar du våra Toppval av Silverschampon.

✅ Vad bör man tänka på om man ska använda silverschampo?

Det är viktigt att vara medveten om att många silverschampon torkar ut håret och sliter på det. Vid köp av produkt är det därför noga att du undersöker om schampot innehåller vårdande och skyddande ingredienser. Naturligtvis bör du välja en produkt som har ett vårdande innehåll. Idag går det relativt lätt att hitta skonsamma silverschampon. Du bör ändå komma ihåg att använda ett riktigt återfuktande balsam efter att du tvättat håret med den här typen av produkt. Dessutom är det bra att göra en inpackning med jämna mellanrum.

✅ Finns det något silverschampo som har inbyggt UV-filter?

Ja, det finns några produkter av den här sorten som har ett inbyggt UV-filter. Det är naturligtvis en väldigt stor fördel att använda ett sådant schampo, eftersom solens strålar annars sliter rejält på håret.

✅ Ger alla schampon lika goda resultat?

Nej, det finns skillnader mellan olika schampon så det gäller att välja med omsorg. Om du känner dig osäker på vad du bör välja kan du alltid rådgöra med din frisör, alternativt ta del av testresultat och recensioner på nätet.

✅ Finns det några helveganska silverschampon?

Ja, det finns ett fåtal silverschampon som är helt veganska. De finns kanske inte i alla butiker, men om du söker på webben kommer du garanterat få upp ett flertal alternativ att välja mellan.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Silverschampon Vanliga frågor

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin