Sminkförvaring

Bäst Sminkförvaring

Snabbmeny:
Toppval Sminkförvaring Vanliga frågor

Om du använder makeup har du nog lagt märke till att man snabbt samlar på sig en hel del produkter. Det kan vara svårt att hålla en organiserad ordning. Därför är det klokt att fundera över hur du vill lösa sminkförvaringen. Det finns gott om förvaringslösningar som gör det betydligt enklare. Du kan köpa en praktisk sminkbox eller en läcker sminkväska, så slipper du snabbt oordning i badrumsskåpet.


Hitta det bästa sättet att förvara ditt smink

Du kanske har konstaterat vid det här laget att du behöver en bra förvaringslösning för ditt smink, men längre än så kanske du inte har kommit i dina funderingar. Du kommer snabbt upptäcka att det finns gott om olika alternativ. Det innebär förstås att du har goda förutsättningar att hitta en lösning som du verkligen gillar, men det innebär också att du har en del filtreringsarbete framför dig innan du har hittat det rätta alternativet för just dig. Vi ska gå igenom vilka typer av produkter som finns för det här syftet, och vilka fördelarna och nackdelarna är med de olika produkterna. På så sätt har du ett bättre beslutsunderlag när du ska bestämma dig för vilken sorts sminkförvaring du ska satsa på.

En necessär för förvaring

En möjlighet är att köpa en necessär som du kan förvara dina makeupprodukter i. Som du säkert redan känner till finns det såväl enkla alternativ med ett enda stort fack, och mer avancerade varianter med flera fack i olika storlekar. Det är naturligtvis väldigt individuellt vad man föredrar. Vissa vill snabbt kunna se alla produkter vid öppning och föredrar av den anledningen att bara ha ett fack. En annan anledning till att någon föredrar ett enkelt fack kan vara att denne inte har så många produkter att hålla reda på, vilket kan göra att det tycks överflödigt att ha dem fördelade i olika fack.

Hitta det bästa sättet att förvara ditt smink

Å andra sidan finns det många som bokstavligen älskar necessärer med flera fack, främst på grund av att de tycker att sådana lösningar gör det enklare att hålla en organiserad ordning där det är lätt att hitta det som behövs för stunden. Hur man som användare väljer att organisera produkterna kan naturligtvis variera. Vissa vill exempelvis ha alla ögonprodukter i ett fack, alla hudvårdsprodukter i ett och så vidare, medan andra väljer att ha makeup i ett, hudvård i ett och penslar och svampar i ett.

Det finns naturligtvis inget rätt eller fel. Huvudsaken är att du som användare hittar en struktur som passar dig. Necessärer finns i olika material men det vanligaste är necessärer i olika typer av tyg. Det finns dock även plastvarianter för den som vill ha något som är lätt att hålla rent.

Toppval Sminkförvaring 2024

Vi har valt dessa Sminkförvaringsprodukter som våra Toppval.
Förvara ditt smink på ett smart sätt i någon av dessa:

Fördelar och nackdelar

Vilka för- och nackdelar finns då som är relevanta att nämna när det gäller necessärer? På det positiva kontot bör nämnas att en necessär ofta är relativt enkel att tvätta, antingen i maskin om den är tillverkad av tyg, eller med fuktig trasa om den är tillverkad av plast. Den är också enkel att packa ned i en resväska. Något som kan vara en nackdel är att den inte är så rymlig.

Förvaringsfack att fästa på väggen

Ett annat alternativ är att satsa på en modell i hårdplast som fästs på väggen. Ofta har dessa flera mindre fack, och fungerar ungefär som en liten hylla med fack där mindre produkter kan placeras. Vissa av dessa fästs med skruvar eller sugkoppar, medan andra fästs med exempelvis dubbelhäftande tejp. Det finns med andra ord modeller för de flesta rum. Att det inte nödvändigtvis behöver borras i väggarna för att det ska gå att använda den här typen av produkt är en fördel för alla som bor i hyresrätt. De finns i gott om olika färger, vilket gör att det stilmässigt går att hitta något som passar för de flesta oavsett inredningsstil och smak.

Fördelar och nackdelar

Fördelen med den här typen av lösning är att du alltid har dina makeupprodukter nära till hands om du fäster hyllan i badrummet eller det rum där du brukar befinna dig när du sminkar dig. Produkterna slipper ta upp plats i badrumsskåpet, vilket annars ofta är fallet. Nackdelen är att det här inte är en typ av sminkförvaring som är speciellt enkel att ta med när du ska ut och resa. I så fall behöver du en separat sminkväska eller liknande som du kan använda just när du ska ut på resande fot.

Organizer att placera på sminkbordet

Det finns även läckra organizers i hårdplast att placera på sminkbordet. Dessa brukar vara transparenta och ha en mängd olika fack. Det gör att du enkelt kan organisera allt från sminkborstar till nagellack på ett sätt som gör att det både ser välorganiserat och snyggt ut, och är lätt att hitta vad du än behöver.

Fördelar och nackdelar

Fördelar och nackdelar

Den stora fördelen med en organizer är att du har en mycket god överblick över alla dina sminkprodukter vilket gör att du slipper leta i blindo när du ska lägga makeup. Det ser också väldigt snyggt ut, förutsatt att du ser till att hålla en god ordning i facken. Vad gäller nackdelar finns det egentligen två som kan vara värda att beakta. Det ena är att det krävs ett sminkbord eller annat underlag att placera en organizer på. Det är inget du kan lägga ifrån dig och ta med dig var du än går. Det andra är att det här inte är en lämplig lösning för den som reser mycket och vill ha med sig sminket. Det är helt enkelt ingen vidare flexibel lösning, utan en förvaringslösning för en utvald plats i hemmet.

Konsten att välja

Hur ska man då kunna välja bland alla olika produkter? Det viktiga att komma ihåg är att det finns fördelar och nackdelar med alla varianter. Det handlar helt enkelt om att hitta något som passar dig och ditt liv. Om du reser mycket är det klokt att välja en typ av sminkförvaring som går att ta med. Har du mycket smink är det viktigt att se till att utrymmet är tillräckligt stort. Sådana saker är viktiga att tänka på och väga in när du ska fatta ett beslut om vilken produkt du vill köpa.


Tips på fler av våra köpguider:


Frågor och svar kring Sminkförvaring

✅ Varför bör man köpa en produkt för sminkförvaring?

Därför att det hjälper dig att hitta det du behöver när det är dags att lägga makeup. Det gör också att du kan hålla bättre koll på när det börjar ta slut på något, eftersom du då kan se ögonskuggorna för sig, rouge för sig, foundation för sig och läppstift för sig. Det ger dig en bättre överblick över hur ditt sortiment ser ut. Det är dessutom lättare att se till att inga makeupprodukter tappas bort. Här hittar du våra Toppval av Sminkförvaring.

✅ Vilka olika alternativ finns för den som vill ordna förvaringsutrymme för smink?

Naturligtvis går det att använda lådor i en byrå eller något som finns hemma, men många tycker att det bästa är att köpa någon typ av förvaringsprodukt. Det finns gott om alternativ. Det finns till exempel hårda förvaringsboxar med flera fack och lager, där det enkelt går att hålla olika typer av makeupprodukter uppdelade och separerade. Det finns också roterande hyllor med många små fack som är perfekta eftersom de är lättillgängliga. Dessa hyllor är ofta fina och kan utan problem smälta in i inredningen. Det finns också transparenta behållare av hårdplast med några olika fack för den som vill ha en låda att ställa på ett sminkbord, där det är lätt att redan vid första anblicken se var alla produkter finns. Vidare finns det necessärer av tyg och läder med många fack, där det går att förvara allt smink. Fördelen med dessa är att de lätt kan tas med när det är dags att resa.

✅ Hur ska man kunna välja ut en bra typ av sminkförvaring?

Även om utbudet är stort behöver detta inte vara speciellt krångligt. Det gäller helt enkelt att du funderar över hur behovet ser ut för just dig. Har du gott om smink så att du behöver många fack och stort utrymme? Eller skulle det kanske räcka med några få fack? Behöver du något som lätt kan tas med på olika resor? Behöver det gå att placera produkten på ett bord, eller ska den tvärtom kunna fästas på en vägg eller en spegel? Det går inte att säga att en typ av sminkförvaring är bättre än en annan. Det handlar helt enkelt om att hitta något som passar det egna behovet.

✅ Hur mycket pengar behöver man räkna med att betala för att få en bra sminkförvaring med gott om fack?

Det beror helt på om du vill ha något i hyllform som kan fästas på väggen eller om du vill ha en väska eller kanske ett ställ med olika fack att placera på bordet. Det går att hitta sminkförvaring med gott om förvaringsutrymme för mellan 150 och 200 kronor om du vill ha något budgetvänligt, men det finns också mer exklusiva varianter för 600-700 kronor om du vill lägga mer fokus på hållbarhet och design.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Sminkförvaring Vanliga frågor

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin