Nagellacksborttagning

Bäst Nagellacksborttagning
Snabbmeny:
Toppval Nagellacksborttagning Vanliga frågor

Alla som brukar använda nagellack, eller som gör det någon gång ibland, behöver använda nagellacksborttagning när det är dags att ta bort lacket. Det innebär att det här är en väldigt bra produkt att ha stående hemma i badrumsskåpet. Man vet aldrig när den kan komma till användning. Som alltid när det är dags att köpa nya skönhetsprodukter är det klokt att komma ihåg att det finns gott om alternativ, och att det finns skillnader mellan samtliga produkter. Det är med andra ord klokt att se till att få koll på vilka skillnaderna är, och vilka produkter som är bra.


Så väljer du en bra nagellacksremover

Eftersom det finns gott om olika removers att välja på, är det inte alltid så lätt att veta hur man ska tänka vid inköpstillfället. Till din hjälp kan du använda vår guide nedan, som beskriver vilka faktorer du kan ta en titt på, för att försöka hitta de bästa produkterna i den här kategorin.

Naturliga naglar eller lösnaglar?

Den fråga du bör besvara först av alla är huruvida du har lösnaglar eller om du har naturliga naglar. Vissa removers är nämligen bara avsedda att användas på naturliga naglar, medan andra nagellacksborttagningar även fungerar utmärkt på lösnaglar. Det är viktigt att du inte chansar, utan väljer en produkt avsedd för just din typ av naglar. Om du använder en remover avsedd för naturliga naglar på lösnaglar, är risken stor att dina lösnaglar blir förstörda. Det vill du naturligtvis inte riskera. Genom att besvara den här frågan är det med andra ord möjligt att du kan sortera bort en hel del alternativ på en gång, vilket kan göra urvalsprocessen enklare att hantera.

Så väljer du en bra nagellacksremover

Effektivitet

Något du definitivt bör titta på är hur effektiv en produkt är. Du vill förmodligen att det ska gå snabbt och smidigt att ta bort nagellacket. Du vill knappast behöva sitta och putsa och putsa på naglarna tills lacket efter flera minuter ger med sig. Därför är det viktigt att köpa en nagellacksborttagning som är effektiv och som verkar snabbt. Detta brukar vanligtvis anges i produktbeskrivningen, vilket innebär att det inte krävs något omfattande researcharbete för att komma fram till verkningstid. Dessutom går det ofta att hitta tester och jämförelser online, om du anser att du behöver mer information än produktbeskrivningen ger dig.

Hälsoaspekten

När du ska välja nagellacksborttagning bör du även väga in hälsoaspekten. Det finns vissa ingredienser som du gör klokt i att undvika. Det rekommenderas ofta att du väljer en remover som inte innehåller aceton. Aceton sliter på naglarna vilket i dagsläget är onödigt när det finns andra fullgoda alternativ. Försök därför att välja en av de removers som inte innehåller någon aceton. Naturligtvis är det en fördel att se över innehållet i produkten över huvud taget och undvika även andra mindre skonsamma kemikalier.

 

Så använder du nagellacksborttagning

Det är egentligen väldigt enkelt och okomplicerat att använda nagellacksborttagning. Du använder det naturligtvis när det är dags att ta bort nagellack. Förr var det oftast så att man dränkte in en bomullstuss med remover för att sedan gnugga över naglarna med den. Så går det lyckligtvis sällan till nu för tiden. Idag har det istället blivit vanligt med produkter där du doppar ned naglarna i en svamp i vilken det finns nagellacksborttagning.

Så använder du nagellacksborttagning

Ofta räcker det med ett par – tre dopp i svampen innan nagellacket tvättats bort. Det kan dock vara klokt att tänka på att vissa lack kräver några fler omgångar, exempelvis tjockare glitterlack. Du kan naturligtvis testa dig fram och se vad som krävs för att allt nagellack ska försvinna. Fördelarna med den här typen av nagellacksborttagning är många. Det sliter inte på naglarna, du slipper tänka på att du alltid behöver ha bomull hemma och dessutom slipper du den starka lukten som alltid kom med forna tiders nagellacksborttagning. Många plus i kanten för dagens produkter med andra ord.

Skillnader mellan olika produkter

Som vi tidigare har konstaterat finns det skillnader mellan olika produkter av den här typen. Vi har redan räknat upp att skillnader finns när det kommer till effektivitet och innehåll men det finns även andra skillnader som det kan vara värt att tänka lite på. Precis som att vissa nagellacksborttagningsprodukter enbart är avsedda att användas på naturliga naglar, finns det produkter som främst fungerar på vanligt nagellack. Det betyder att alla removers inte fungerar så bra om det är glitterlack som ska tas bort. Om du vet med dig att du ofta använder den typen av lack är det därför viktigt att du väljer en nagellacksborttagning som verkligen fungerar bra även på glitterlack.

Skillnader mellan olika produkter

Något annat som kan skilja är känslan efter att du har använt produkten. Vissa removers lämnar naglarna med en ganska torr känsla, vilket kan uppfattas som lite obehagligt. Andra återfuktar på ett bra sätt, så att naglar och fingrar känns precis som vanligt efter att du har använt produkten. Det kan vara värt att titta närmare på ingredienserna, för att se om du kan hitta en nagellacksborttagning som inte är uttorkande. Om du bara använder den här sortens produkt någon enstaka gång per år spelar det kanske inte så stor roll, men brukar du ta bort nagellack flera gånger i veckan vill du förmodligen inte drabbas av torra naglar och fingrar varje gång. Innehållet kanske inte alltid säger så mycket om just detta, så om du inte upplever att du blir klokare av att läsa innehållsförteckningen kan du alltid läsa tester och omdömen från andra.

Ett behagligt pris

Priset är förstås också något som kan variera. Generellt är dock den här typen av skönhetsprodukter relativt billiga. Du behöver sällan spendera mer än en hundralapp när du vill köpa nagellacksborttagning och det finns gott om produkter i prisklassen 45 – 75 kronor. En fördel är naturligtvis också att en burk eller flaska räcker ganska länge. Det innebär att du inte behöver fundera särskilt mycket på priset när du ska köpa en remover, eftersom det blir en väldigt liten kostnad sett över tid. Naturligtvis skadar det inte att ändå jämföra priser, men det bör inte bli någon tidskrävande procedur.
 

Tips på fler av våra köpguider:


Frågor och svar kring Nagellacksborttagning

✅ Vad bör man tänka på när det är dags att köpa nagellacksborttagning?

Först och främst bör du se till att välja en remover som är fri från aceton. Detta är viktigt eftersom aceton kan ha en uttorkande effekt på naglarna. Det kan också vara en fördel om produkten är fri från parfym och onaturliga oljor. Det kan också vara bra om du väljer en remover som innehåller återfuktande och vårdande ingredienser, som till exempel mandelolja. På så sätt slipper både nagelband och naglar bli torra och sönderflisade även om du använder lack och remover ofta. Här hittar du våra Toppval av Nagellacksborttagningsmedel.


✅ Finns det några helt naturliga nagellacksborttagningsprodukter?

Ja, det finns några produkter som enbart innehåller naturliga ingredienser. Det finns också ett antal som innehåller till största delen naturliga ingredienser. Det gör att du själv kan avgöra om det är viktigt för dig att samtliga beståndsdelar är naturliga, eller om huvudsaken är att majoriteten är det, och att produkten inte innehåller några skadliga kemikalier.


✅ Är removers lika effektiva när de inte innehåller aceton?

Ja, det finns gott om produkter som snabbt och effektivt tar bort nagellacket trots att de inte innehåller vare sig aceton eller några andra kemikalier. Fördelen med att välja bort aceton är att du slipper naglar som blir torra och lätt flisas sönder, samt att du slipper få torra och spruckna nagelband.


✅ Är det farligt att använda nagellacksborttagning flera gånger i veckan?

Nej, inte om du väljer en produkt som inte innehåller skadliga kemikalier. Många av de mer naturliga produkterna för lackborttagning innehåller en eller flera vårdande och skyddande ingredienser, vilket gör att naglarna inte blir torrare trots att du tar bort nagellack ofta.


✅ Måste man verkligen ha en nagellacksborttagning? Fungerar det inte lika bra med exempelvis ättika som de flesta har hemma i skafferiet?

Det finns de som föredrar att använda huskurer för det mesta. Ättika är en typisk sådan metod för att få bort nagellack. Det fungerar till viss del, men det tar betydligt längre tid än att använda en remover avsedd för ändamålet. Dessutom anser många att lukten från ättika är ganska frän och svår att hantera. Det är därför klokt att köpa en nagellacksremover.


Källor:Snabbmeny:
Toppval Nagellacksborttagning Vanliga frågor