Nagellacksborttagning

Bäst Nagellacksborttagning

Snabbmeny:
Toppval Nagellacksborttagning Vanliga frågor

Dela på Facebook Dela på Twitter

Alla som brukar använda nagellack, eller som gör det någon gång ibland, behöver använda nagellacksborttagning när det är dags att ta bort lacket. Det innebär att det här är en väldigt bra produkt att ha stående hemma i badrumsskåpet. Man vet aldrig när den kan komma till användning. Som alltid när det är dags att köpa nya skönhetsprodukter är det klokt att komma ihåg att det finns gott om alternativ, och att det finns skillnader mellan samtliga produkter. Det är med andra ord klokt att se till att få koll på vilka skillnaderna är, och vilka produkter som är bra.


Så väljer du en bra nagellacksremover

Eftersom det finns gott om olika removers att välja på, är det inte alltid så lätt att veta hur man ska tänka vid inköpstillfället. Till din hjälp kan du använda vår guide nedan, som beskriver vilka faktorer du kan ta en titt på, för att försöka hitta de bästa produkterna i den här kategorin.

Naturliga naglar eller lösnaglar?

Den fråga du bör besvara först av alla är huruvida du har lösnaglar eller om du har naturliga naglar. Vissa removers är nämligen bara avsedda att användas på naturliga naglar, medan andra nagellacksborttagningar även fungerar utmärkt på lösnaglar. Det är viktigt att du inte chansar, utan väljer en produkt avsedd för just din typ av naglar. Om du använder en remover avsedd för naturliga naglar på lösnaglar, är risken stor att dina lösnaglar blir förstörda. Det vill du naturligtvis inte riskera. Genom att besvara den här frågan är det med andra ord möjligt att du kan sortera bort en hel del alternativ på en gång, vilket kan göra urvalsprocessen enklare att hantera.

Så väljer du en bra nagellacksremover

Effektivitet

Något du definitivt bör titta på är hur effektiv en produkt är. Du vill förmodligen att det ska gå snabbt och smidigt att ta bort nagellacket. Du vill knappast behöva sitta och putsa och putsa på naglarna tills lacket efter flera minuter ger med sig. Därför är det viktigt att köpa en nagellacksborttagning som är effektiv och som verkar snabbt. Detta brukar vanligtvis anges i produktbeskrivningen, vilket innebär att det inte krävs något omfattande researcharbete för att komma fram till verkningstid. Dessutom går det ofta att hitta tester och jämförelser online, om du anser att du behöver mer information än produktbeskrivningen ger dig.

Hälsoaspekten

När du ska välja nagellacksborttagning bör du även väga in hälsoaspekten. Det finns vissa ingredienser som du gör klokt i att undvika. Det rekommenderas ofta att du väljer en remover som inte innehåller aceton. Aceton sliter på naglarna vilket i dagsläget är onödigt när det finns andra fullgoda alternativ. Försök därför att välja en av de removers som inte innehåller någon aceton. Naturligtvis är det en fördel att se över innehållet i produkten över huvud taget och undvika även andra mindre skonsamma kemikalier.

Toppval Nagellacksborttagning 2024

Vi har valt dessa Nagellacksborttagningsmedel som våra Toppval.
Dessa produkter tar bort både färg och fläckar och ger naglarna en klar yta. Fixar de mest envisa nagellacken i ett naffs och löser upp fläckar på nagelytan.

1. By Lyko Nail Polish Remover


Om du är van att sitta och hälla på nagellacksremover på en bomullstuss för att sedan sitta och mer eller mindre skrubba på nageln kommer du att älska denna remover. Den är betydligt mer skonsam för naglarna och de hjälper dig att ta bort gammalt nagellack både snabbt och enkelt. Removern kommer i en liten burk, och när det är dags att använda produkten stoppar du helt enkelt ned fingret i burken och snurrar det några gånger. Redan efter några sekunder har ditt nagellack luckrats upp och gått bort, helt utan intensiva insatser från din sida.

Det finns flera fördelar med den här nagellacksremovern. Att den är enkel att använda och skonsam för naglarna är naturligtvis två väldigt viktiga sådana. Att den dessutom doftar härligt och fräscht av tuggummi är en annan fördel. Du kanske är van vid en stark närmast spritliknande lukt på remover men så är alltså inte fallet här.

Kolla priset

2. Essence Oh happy daisy! Nail Polish Remover 02 Lovin’ Daisies


En nagellacksremover behöver inte vara dyr för att vara bra och det är den här produkten från Essence ett utmärkt exempel på. Den är mycket prisvärd och passar även den som vill eller behöver hålla hårt i pengarna. Trots den låga kostnaden får du en nagellacksborttagning som är fri från aceton, vilket är mycket bra för dina naglar. Den är väldigt skonsam vilket naturligtvis också är väldigt positivt. När du tar bort nagellack med hjälp av den här produkten slits inte naglarna i onödan. Faktum är att produkten har berikats med mandelolja och avokadoolja, vilket bidrar till att ge näring till naglarna.

Det är viktigt att tänka på att även om produkten inte innehåller aceton så är den ändå mycket brandfarlig. Du bör med andra ord säkerställa att den aldrig kommer i kontakt eller i närheten av några möjliga antändningskällor. Du bör också se till att denna nagellacksremover förvaras utom räckhåll för barn.

Kolla priset

3. Depend Nagellacksremover Snabb/doftfri 250 ml


Den här nagellacksremovern är utmärkt att använda när du vill ta bort nagellack från dina naglar. Det är dock viktigt att komma ihåg att det är just från dina egna naglar du kan ta bort lacket. Den här removern är nämligen inte lämplig för lösnaglar.

Det finns mycket gott att säga om den här nagellacksremovern. Den är fri från aceton vilket är mycket positivt eftersom det gör att nagelytan förblir fräsch och hel även vid regelbunden användning. Den är även fri från parfym och olja vilket innebär att det inte finns någon risk att dina naglar blir missfärgade när du använder den här produkten. En mycket stor fördel är att den är snabbverkande. Du behöver med andra ord inte sitta länge och försöka få bort gammal, avskavd lack från dina naglar. När du väl har tagit bort ditt nagellack bör du komma ihåg att tvätta dina händer med vatten och en vanlig tvål.

Kolla priset

Hur vi väljer ut och betygsätter produkter

Vi jämför och sammanställer de produkter som vi anser är de bästa på marknaden utifrån ett antal kriterier.  Vi samarbetar med många butiker och e-handlare och även om det kan ha en inverkan på vilka produkter vi väljer att recensera är det ändå vårt team som gör en professionell bedömning av vilka som faktiskt är bäst. Våra rekommendationer stöds av denna bedömning. Följande parametrar är något vi tar med i varje bedömning:

  • Tester som gjorts på produkten tidigare av experter online eller publicerade i facktidskrifter.

  • Produktrecensioner och produktomdömen från kunder.

  • Jämförelse av produktspecifikationer, funktioner och kapacitet för respektive produkt.

Så använder du nagellacksborttagning

Det är egentligen väldigt enkelt och okomplicerat att använda nagellacksborttagning. Du använder det naturligtvis när det är dags att ta bort nagellack. Förr var det oftast så att man dränkte in en bomullstuss med remover för att sedan gnugga över naglarna med den. Så går det lyckligtvis sällan till nu för tiden. Idag har det istället blivit vanligt med produkter där du doppar ned naglarna i en svamp i vilken det finns nagellacksborttagning.

Så använder du nagellacksborttagning

Ofta räcker det med ett par – tre dopp i svampen innan nagellacket tvättats bort. Det kan dock vara klokt att tänka på att vissa lack kräver några fler omgångar, exempelvis tjockare glitterlack. Du kan naturligtvis testa dig fram och se vad som krävs för att allt nagellack ska försvinna. Fördelarna med den här typen av nagellacksborttagning är många. Det sliter inte på naglarna, du slipper tänka på att du alltid behöver ha bomull hemma och dessutom slipper du den starka lukten som alltid kom med forna tiders nagellacksborttagning. Många plus i kanten för dagens produkter med andra ord.

Skillnader mellan olika produkter

Som vi tidigare har konstaterat finns det skillnader mellan olika produkter av den här typen. Vi har redan räknat upp att skillnader finns när det kommer till effektivitet och innehåll men det finns även andra skillnader som det kan vara värt att tänka lite på. Precis som att vissa nagellacksborttagningsprodukter enbart är avsedda att användas på naturliga naglar, finns det produkter som främst fungerar på vanligt nagellack. Det betyder att alla removers inte fungerar så bra om det är glitterlack som ska tas bort. Om du vet med dig att du ofta använder den typen av lack är det därför viktigt att du väljer en nagellacksborttagning som verkligen fungerar bra även på glitterlack.

Skillnader mellan olika produkter

Något annat som kan skilja är känslan efter att du har använt produkten. Vissa removers lämnar naglarna med en ganska torr känsla, vilket kan uppfattas som lite obehagligt. Andra återfuktar på ett bra sätt, så att naglar och fingrar känns precis som vanligt efter att du har använt produkten. Det kan vara värt att titta närmare på ingredienserna, för att se om du kan hitta en nagellacksborttagning som inte är uttorkande. Om du bara använder den här sortens produkt någon enstaka gång per år spelar det kanske inte så stor roll, men brukar du ta bort nagellack flera gånger i veckan vill du förmodligen inte drabbas av torra naglar och fingrar varje gång. Innehållet kanske inte alltid säger så mycket om just detta, så om du inte upplever att du blir klokare av att läsa innehållsförteckningen kan du alltid läsa tester och omdömen från andra.

Ett behagligt pris

Priset är förstås också något som kan variera. Generellt är dock den här typen av skönhetsprodukter relativt billiga. Du behöver sällan spendera mer än en hundralapp när du vill köpa nagellacksborttagning och det finns gott om produkter i prisklassen 45 – 75 kronor. En fördel är naturligtvis också att en burk eller flaska räcker ganska länge. Det innebär att du inte behöver fundera särskilt mycket på priset när du ska köpa en remover, eftersom det blir en väldigt liten kostnad sett över tid. Naturligtvis skadar det inte att ändå jämföra priser, men det bör inte bli någon tidskrävande procedur.


Frågor och svar kring Nagellacksborttagning

✅ Vad bör man tänka på när det är dags att köpa nagellacksborttagning?

Först och främst bör du se till att välja en remover som är fri från aceton. Detta är viktigt eftersom aceton kan ha en uttorkande effekt på naglarna. Det kan också vara en fördel om produkten är fri från parfym och onaturliga oljor. Det kan också vara bra om du väljer en remover som innehåller återfuktande och vårdande ingredienser, som till exempel mandelolja. På så sätt slipper både nagelband och naglar bli torra och sönderflisade även om du använder lack och remover ofta. Här hittar du våra Toppval av Nagellacksborttagningsmedel.

✅ Finns det några helt naturliga nagellacksborttagningsprodukter?

Ja, det finns några produkter som enbart innehåller naturliga ingredienser. Det finns också ett antal som innehåller till största delen naturliga ingredienser. Det gör att du själv kan avgöra om det är viktigt för dig att samtliga beståndsdelar är naturliga, eller om huvudsaken är att majoriteten är det, och att produkten inte innehåller några skadliga kemikalier.

✅ Är removers lika effektiva när de inte innehåller aceton?

Ja, det finns gott om produkter som snabbt och effektivt tar bort nagellacket trots att de inte innehåller vare sig aceton eller några andra kemikalier. Fördelen med att välja bort aceton är att du slipper naglar som blir torra och lätt flisas sönder, samt att du slipper få torra och spruckna nagelband.

✅ Är det farligt att använda nagellacksborttagning flera gånger i veckan?

Nej, inte om du väljer en produkt som inte innehåller skadliga kemikalier. Många av de mer naturliga produkterna för lackborttagning innehåller en eller flera vårdande och skyddande ingredienser, vilket gör att naglarna inte blir torrare trots att du tar bort nagellack ofta.

✅ Måste man verkligen ha en nagellacksborttagning? Fungerar det inte lika bra med exempelvis ättika som de flesta har hemma i skafferiet?

Det finns de som föredrar att använda huskurer för det mesta. Ättika är en typisk sådan metod för att få bort nagellack. Det fungerar till viss del, men det tar betydligt längre tid än att använda en remover avsedd för ändamålet. Dessutom anser många att lukten från ättika är ganska frän och svår att hantera. Det är därför klokt att köpa en nagellacksremover.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Nagellacksborttagning Vanliga frågor

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin