Nagelolja

Bäst Nagelolja

Snabbmeny:
Toppval Nagelolja 2024 Vanliga frågor

Dela på Facebook Dela på Twitter

Att ha naglar som är både starka och friska står högt upp på många önskelistor. Det finns dock många som behöver ge naturen en hel del hjälp på traven för att nå det målet. De flesta vet redan att det går att använda nagelstärkare, och att man bör hålla efter naglarna med hjälp av en bra fil. Frågan är då om det finns ännu fler åtgärder man kan vidta om man vill ha starkare naglar? Svaret är ja. En bra nagelolja kan göra stor skillnad. Det är en enkel produkt att använda och du ser vanligtvis snabba resultat. Detta kan alltså vara något värt att testa för dig som vill förbättra naglarnas kvalitet.


Så använder du nagelolja

Som vi redan har nämnt är det enkelt att använda nagelolja. Vissa varianter penslas på, likt nagellack. Andra varianter ska masseras in i naglarna och ibland även i nagelbanden för en mer omfattande effekt. I de fall där produkten ska penslas på, använder du helt enkelt den lilla pensel som följer med i förpackningen. I de fall där produkten ska masseras in, behöver du inget annat redskap till hjälp än dina fingrar. Det här är något du själv lätt kan göra. Du behöver absolut inte gå till en salong för att få hjälp att ta hand om dina naglar, och du behöver inte be någon av dina vänner av hjälp. Med lite tålamod och bra produkter kommer du snabbt kunna se fina resultat och förändringar.

Så använder du nagelolja

Därför är det en god idé att använda nagelolja

Att använda nagelolja är en bra idé för de allra flesta. För den som har problem med att naglarna lätt flisar sig och går sönder är det förstås viktigt att ta hand om dem på bästa sätt. Oljan kan då snabbt bli en viktig del av den proceduren. För den som har relativt starka naglar kan det ändå vara en bra idé att använda nagelolja, för att se till att den fina kvaliteten bibehålls. Det är inte negativt för någon att använda den här typen av produkt, även om vissa naturligtvis har ett större behov än andra.

Nagelolja kan verka på lite olika sätt beroende på vilken produkt du väljer och vilka ingredienser den innehåller. Det är till exempel vanligt att en olja innehåller bakteriedödande ingredienser, vilket får naglarna att förbli friska. Det är också vanligt att den här typen av produkt hjälper till att binda fukt och ge ökad elasticitet, något som i sin tur gör naglar och nagelband mer välmående och hållbara.

Bra ingredienser i nageloljor

Olika nageloljor kan ha olika ingredienser. Det är inget konstigt med det. Det innebär också att det kan finnas vissa skillnader i hur oljorna fungerar och vad de ger för effekt. Även om det inte går att säga att vissa ingredienser är de rätta, medan andra inte är det, så går det förstås att räkna upp några vanligt förekommande ingredienser som bidrar med ett flertal positiva egenskaper. Jojobaolja ingår i vissa produkter. Den hjälper till att binda fukt och hjälper även till att bygga upp den skyddande barriär som huden har. Myrra och lavendel är andra vanliga ingredienser och det är främst de bakteriedödande egenskaperna som gör att man använder dessa så flitigt i den här typen av produkter.

Vitaminerna E, C, A och F bidrar alla till att stärka naglarna och göra dem fina och välmående, och används därför ofta i nageloljor. Det gör även sesamfrön som bidrar till att återfukta såväl naglar som nagelband. Citronolja dyker också upp i många produkter och bidrar med en skyddande effekt. En annan ingrediens som du kanske kommer att hitta när du tittar i innehållsförteckningen är olivolja, som främst används på grund av att den tillför viktiga vitaminer. Naturligtvis finns det även en lång rad andra ingredienser som kan bidra med positiva egenskaper. Om du vill lära dig mer om vilka ämnen som kan bidra till finare och friskare naglar, och på vilket sätt, finns det mycket att läsa om ämnet såväl online som i böcker. Du kommer dock långt genom att leta efter nageloljor som innehåller några av de ämnen som listas här ovan.

Toppval Nageloljor 2024

Vi har valt dessa Nageloljor som våra Toppval.
Oljor som innehåller ingredienser som hjälper till att reparera, återfukta och vårda dina naglar.

1. By Lyko Claw Food Nail Care Oil


Om du vill ta riktigt väl hand om dina naglar är det en god idé att börja använda en bra nagelolja. Den här produkten från Lyko kommer verkligen att göra jobbet. Det är en mandelolja som bidrar med gott om goda egenskaper. Naglarna blir återfuktade, något som är lika viktigt för naglar som för hår och hud, även om många inte är medvetna om det. Bortsett från att bidra med fukt ger oljan även näring till nageln samtidigt som den har lugnande egenskaper.

Att använda den här oljan kan leda till att dina naglar blir mer hållbara eftersom en bra fuktnivå säkerställer att naglarna fortsätter att vara flexibla och inte bryts lika lätt. Att använda produkten är enkelt. Du applicerar bara en liten droppe per nagel och masserar in i såväl naglar som nagelband. Låt sedan naglarna torka innan du eventuellt målar på ditt nagellack. Du kan använda den här oljan varje dag om du så vill.

Kolla priset

2. Scratch of Sweden Nail Food 10 ml


När naglarna inte riktigt håller den kvalitet du skulle önska kan det vara dags att börja ta hand om dem med hjälp av bra produkter. En nagelolja som denna kan då vara att rekommendera. Det räcker att använda en droppe per nagel och du kan smörja in nageln ett par gånger per dag för bästa resultat. Den här oljan absorberas snabbt av nageln och går ned på djupet under övre lagret. På så sätt kan den bidra till att ge nageln sin naturliga spänst tillbaka. Det är lätt att tro att det är en hård nagel som är det mest önskvärda, men faktum är att du får de mest hållbara naglarna om du ökar flexibiliteten och spänsten i dem.

Oavsett om dina naglar är torra eller spröda eller om du upplever att de är mjuka och lätt går sönder av den anledningen, så kan den här oljan göra stor nytta. Den innehåller bland annat lavendel och myrra samt sesamfrön och är mycket effektiv.

Kolla priset

3. Australian Bodycare Nail Repair 10 ml

Om du besväras av missfärgade naglar som kanske också är grova och räfflade, behöver du använda en effektiv nagelolja avsedd just för detta problem. Den här produkten från Australian Bodycare hjälper till med just den här typen av problem. Om du penslar på den här oljan två gånger om dagen och låter oljan absorberas i tio minuter kan du räkna med att missfärgningarna blir mindre tydliga och strukturen förbättras på naglarna.

Det finns flera ingredienser i denna olja som gör produkten effektiv, varav några av de viktigaste är tea tree oil och vitamin E. Dessa ingredienser har en vårdande och näringsgivande effekt på naglarna och det gör verkligen skillnad. Naturligtvis går det att använda den här nageloljan både på händernas och fötternas naglar. Viktigt att tänka på om du penslar på tånaglarna är att oljan behöver få torka och sjunka in i naglarna i ungefär tio minuter innan strumporna eller skorna tas på.

Kolla priset

Hur vi väljer ut och betygsätter produkter

Vi jämför och sammanställer de produkter som vi anser är de bästa på marknaden utifrån ett antal kriterier.  Vi samarbetar med många butiker och e-handlare och även om det kan ha en inverkan på vilka produkter vi väljer att recensera är det ändå vårt team som gör en professionell bedömning av vilka som faktiskt är bäst. Våra rekommendationer stöds av denna bedömning. Följande parametrar är något vi tar med i varje bedömning:

  • Tester som gjorts på produkten tidigare av experter online eller publicerade i facktidskrifter.

  • Produktrecensioner och produktomdömen från kunder.

  • Jämförelse av produktspecifikationer, funktioner och kapacitet för respektive produkt.

Att välja en bra nagelolja

Även om du kanske aldrig har använt nagelolja tidigare, eller ens tänkt på att det finns, så är det här en vanlig produkt. Det innebär att det finns gott om olika varianter i butikerna. Med andra ord kommer du bli tvungen att göra ett medvetet och genomtänkt val. Det finns skillnader mellan olika produkter, och de skillnaderna kan ibland vara stora. Du behöver alltså fundera över vad du främst behöver hjälp med. Vad är ditt problem när det kommer till naglar? Går de lätt sönder, eller är de torra och har nagelband som spricker och svider? Om du kan definiera vilket problemet är, kan du också lättare välja rätt produkt.

Har du kanske problem med återkommande svampangrepp som gör att naglarna förstörs? Det går också att få bukt med, under förutsättning att du väljer rätt produkt. Om du behöver få bukt med just svampangrepp och bakterier är det naturligtvis viktigt att du väljer en olja som innehåller effektiva bakteriedödande ämnen. Om det är nagelbanden som ställer till det mest för dig, behöver du välja en nagelolja som skyddar och återfuktar dessa. Du behöver också satsa på en variant med ingredienser som bygger upp huden på nytt och reparerar den.

Att välja en bra nagelolja

Pris och varaktighet

Det viktigaste när du ska köpa en nagelolja är förstås att du hittar en bra produkt med gott om näringsgivande ingredienser som verkligen bidrar till att göra naglarna friskare, starkare och finare. Det går dock inte att sticka under stol med att det även kan vara intressant att jämföra priser. Om du vill göra det ska du förstås dels titta på produktpriset, dels på hur mycket en förpackning innehåller, samt hur ofta och hur mycket av oljan du ska använda. Det kan nämligen vara så att en produkt visserligen kostar mindre men en annan, men på grund av att det går åt mer av den, kanske den ändå blir dyrare i långa loppet. Det gäller med andra ord att se till helheten för att veta vilket som är det bästa valet ur ekonomisk synvinkel.

Välj näringsgivande ingredienser i din olja.


Frågor och svar kring Nagelolja

✅ Vad har man för nytta av att använda nagelolja?

En nagelolja är en väldigt effektiv och bra nagelvårdsprodukt. Om du applicerar oljan regelbundet kommer det att ge starkare naglar som tål olika typer av påfrestningar betydligt bättre. Det har en långsiktigt uppbyggande och stärkande effekt, men får också naglarna att se finare och fräschare ut direkt. Nagelbanden blir betydligt mer elastiska och mjuka och risken är mindre att du ska råka ut för naglar som flisas sönder och sprickor i nagelbanden. Här hittar du våra Toppval av Nageloljor.

✅ Spelar det någon roll vilken av alla nageloljor man väljer att använda?

Ja, det spelar stor roll. Det skiljer mycket mellan olika produkter och vissa har betydligt större effekt än andra, samtidigt som de är mer hälsosamma. Det är generellt en god idé att satsa på en variant som innehåller så stor del naturliga ämnen som möjligt. Jojobaolja, omega 3, mandelolja, citronolja, vitamin E, kakaosmör, hibiskus, kamomill och avokado är några exempel på effektiva men hälsovänliga ingredienser som ibland förekommer i nagelolja och som gör sig mycket bra där.

✅ Hur ofta behöver man applicera nagelolja för att det ska ge önskad effekt?

Det kan skilja lite mellan olika produkter. Vanligtvis rekommenderas applicering 1-3 gånger om dagen. Vissa produkter håller hela dagen efter en applicering, medan andra behöver fyllas på fler gånger under dagens lopp för att resultatet ska bli det önskade. Det står vanligtvis i produktbeskrivningen vad som rekommenderas för en specifik produkt.

✅ Ska nagelolja appliceras på nagelbandet eller på själva nageln?

Det kan variera något. En god idé kan vara att applicera både vid nagelbandet för att det ska bli mjukare och rörligare och på själva nageln. Om du inte vill applicera på nageln på grund av att du har applicerat nagellack som behöver få härda, eller av annan anledning, går det bra att enbart applicera vid nagelbandet och låta resten av nageln dra åt sig av medlet.

✅ Kan man tvätta händerna efter att man applicerat olja?

Det är bra om du inte måste tvätta händerna direkt efter att du har haft på olja. Oljan ger nämligen bäst effekt om den får tränga in på djupet och får tid att verka.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Nageloljor Vanliga frågor

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin