Löshår

Bäst Löshår

Snabbmeny:
Toppval Löshår Vanliga frågor


Har du någonsin använt löshår? Var du i så fall nöjd, eller är du på jakt efter ett bättre löshår till nästa tillfälle? Eller har du kanske inte tagit steget ännu, men är nyfiken på att prova, och vill få hjälp att hitta det bästa alternativet? Oavsett vilket så ska vi gå igenom hur du väljer rätt produkt, hur du får det på plats och hur du ska göra för att det ska förbli fint länge.

Vem behöver löshår

En relevant första fråga är; vem behöver egentligen löshår? Det här är kanske inte så mycket en fråga om vem som behöver något, utan vem som vill ha det. Det finns väldigt många som kan ha stor nytta och glädje av att använda löshår, även om det väl egentligen inte är något måste, utan mer en önskan om en utseendemässig förbättring. Den som har tunt hår kan ha stor fördel av att använda löshår. Ett tunt hår ser ofta betydligt kortare ut än det egentligen är när du sätter upp det i en håruppsättning, helt enkelt på grund av bristen på tjocklek. Du kan skapa ett helt annat utseende genom att använda löshår.

Köp löshår online.

Ett annat tillfälle då löshåret verkligen kan bli en räddare i nöden är om du har klippt håret relativt kort men sedan blivit brutalt medveten om att den nya frisyren inte alls passar eller tilltalar dig. I en sådan situation vill du med största sannolikhet inte vänta på att ditt eget hår ska växa ut igen. Du vill förmodligen hitta en lösning på problemet direkt. Det kan du snabbt och enkelt göra med löshår. Utöver dessa båda scenarion finns det självklart även många andra anledningar till att du kan tänkas vilja få ditt hår att bli längre eller tätare. Kanske vill du helt enkelt ha en annan frisyr i vardagen, eller så vill du förändra ditt utseende drastiskt när det är dags att gå på fest. Även vid sådana tillfällen kan ett fint löshår ge precis den effekt du söker.

Att välja det rätta löshåret

När du ska köpa löshår är det oerhört viktigt att du väljer ett alternativ av hög kvalitet. Det finns billiga produkter som tyvärr också ser ganska billiga ut. Visst kan du välja ett sådant hår om du bara är ute efter att förändra frisyren för en kväll. Om du däremot har tänkt använda ditt löshår dagligen vill du förmodligen ha ett hår som ser så verklighetstroget ut som möjligt. Då är det en god idé att investera i ett riktigt fint löshår, även om det betyder att du behöver plocka lite mer pengar från bankkontot.

Toppval Löshår 2024

Vi har valt dessa Löshår som våra Toppval.

Uppfyll drömmen om ett glamoröst och lyxigt Hollywoodhår med hjälp av marknadens fylligaste löshår. Du fäster löshåret enkelt på bara några minuter.

1. Rapunzel of Sweden Tape-on Extensions Premium Tape Extensions Classic 4 50 cm Deep Brown
Att det finns olika typer av löshår har du säkert redan lagt märke till. Just denna variant från välkända Rapunzel of Sweden är framtagen främst för personer som upplever att deras hår är lite för tunt. Om du vill ha lite tjockare hår än vad naturen har försett dig med kan dessa hårförlängningar passa bra. Något som gör just det här håret mycket uppskattat är enkelheten. Du tejpar helt enkelt fast löshårsslingorna vilket gör att du också enkelt kan plocka ur löshåret på kvällen eller när du inte vill använda det längre. Naturligtvis går det att använda gång på gång.

Det är viktigt att komma ihåg att ett paket kanske inte räcker för att ge dig det resultat du vill ha. Vanligtvis brukar man rekommendera att använda ett till tre förpackningar om du bara vill göra håret tjockare, medan det brukar krävas mellan 4 och 6 paket för en hårförlängning. Det kan vara bra att känna till att det går utmärkt att styla det här håret med värmeredskap.

Kolla priset

2. Poze Hairextensions Poze Tape On Extensions 2B 4 cm/bit 50 cm Dark Espresso Brown
Förr var det väldigt svårt att få långt och tjockt hår för någon som inte hade det av naturen. Idag däremot är det oerhört enkelt. Du behöver bara välja ut ett fint och högkvalitativt löshår så ordnar det sig. Om du vill göra det riktigt enkelt för dig kan du satsa på det här härligt bruna löshåret från Poze. Du fäster det enkelt med ett mjukt silikonträns som sätts fast med hjälp av tejp som redan sitter på. Tack vare att tränset liknar din hårbotten kommer det inte att synas att du har valt att sätta i löshår, något som brukar uppskattas.

När du sätter i det här löshåret kommer det vara rakt, men det behöver inte förbli på det sättet. Detta hår tål nämligen värme, vilket innebär att du kan locka det med hjälp av en locktång om du skulle vilja. Vill du så småningom få det rakt igen går det naturligtvis även att använda plattång.

Kolla priset

3. Bellami Hair Löshår Bambina 160g Dark Brown
Är du ute efter ett fint och lite extra lyxigt löshår med en härligt mörkbrun nyans? Då är det här löshåret från Bellami Hair definitivt värt att prova. Denna produkt framställs av riktigt hår vilket gör att det ser helt naturligt ut när det fästs i ditt eget hår. När du köper den här förpackningen följer det med tio bitar löshår som du kan sätta i med hjälp av en remsa av silikon samt klämmor.

När du väl har satt fast håret kommer det att smälta in som en naturlig del av ditt hårsvall och du kan naturligtvis göra det du brukar göra med ditt naturliga hår, så som att tvätta det, platta det eller locka det med hjälp av en locktång. Det kan också vara bra att känna till att ditt löshår kommer hålla sig fint längre om du använder en inpackning med jämna mellanrum. Även leave in balsam har en positiv effekt på håret.

Kolla priset

Viktiga faktorer

Det finns många viktiga faktorer när du ska försöka reda ut vilken produkt du ska köpa. Du bör naturligtvis titta på hur håret ser ut. Du vill troligtvis ha ett löshår som nyansmässigt passar väl ihop med ditt naturliga hår. Du kan förstås färga eller tona ditt eget hår först om det behövs, för att verkligen få till en matchning. Du bör även se efter så att den produkt du väljer går att styla och tvätta. Det här är något av ett måste om du vill kunna få till de frisyrer du drömmer om. Naturligtvis bör du även titta på längden på håret så att det uppfyller dina önskemål. Vidare är det förstås viktigt att titta efter hur de olika produkterna ska fästas. Vissa fästs med clips, andra fästs med hjälp av en silikonremsa och en värmetång, andra flätas in i det riktiga håret. Kanske har du någon metod du föredrar och då kan det naturligtvis vara en fördel att välja ett löshår som fästs med denna metod. Annars kan du välja något som du tror skulle passa dig.

Vissa fästs med clips, andra fästs med hjälp av en silikonremsa och en värmetång, andra flätas in i det riktiga håret.

Naturligt eller syntetiskt

Något som du också behöver ta ställning till är vilken typ av löshår du vill ha. Det finns syntetiskt hår, men det finns även löshår som tagits fram av naturligt hår. Vissa av de syntetiska alternativen ser faktiskt riktigt verklighetstrogna ut, men det säger sig självt att de naturliga löshåren ser ännu mer livfulla ut och de är ofta fulla av glans och lyster. Om du verkligen vill investera i ett riktigt vackert löshår som lyfter helheten rejält är det generellt ett svall av naturligt löshår du ska köpa.

Så tar du hand om löshåret

Så fäster du löshåret

Hur du ska göra för att fästa ditt löshår beror naturligtvis på vilken typ av hår du valt. Vissa varianter använder du värmetång för att värma fast. Dessa kan vara svåra att hantera på egen hand, eftersom du kan behöva en och annan extra hand för att kunna hålla fast slingorna när de ska fästas. Sådana kan det vara bra att antingen be en vän hjälpa till med, eller att gå till salong för att fästa. Om du däremot har köpt ett löshår som fästs med clips brukar det inte vara några problem att lösa det själv.

Se bara till att du tittar och gör upp en plan för var du ska fästa de olika slingorna för att få ett jämnt och fint resultat. Därefter ser du till att fästa dem en efter en, tills du har fått ett helt nytt hårsvall. Om du väljer ett löshår som ska flätas in i ditt vanliga hår kan det också vara klokt att ta hjälp av någon. Det kan vara ganska svårt att fläta och hålla i slingorna på samma gång. Risken är att du då får ett ojämnt resultat, eller att det tydligt syns att allt inte är ditt eget hår.

Så fäster du löshåret

Hur gör du då för att ta hand om ditt löshår på bästa sätt när det väl sitter på plats? Du behöver se till att du regelbundet tillför fukt, eftersom ett löshår inte återfuktas på naturlig väg. Om du glömmer detta kan löshåret snabbt se torrt och livlöst ut. Kom därför ihåg att använda bra återfuktande hårvårdsprodukter. Undvik också att värmebehandla håret allt för ofta. Det är också något som får såväl löshår som naturligt hår att tappa sin lyster. Använd också hårinpackningar en gång i veckan för att få ett fortsatt fint och välmående hår.

Frågor och svar kring Löshår

✅ Vad bör man tänka på när man ska välja löshår?

Det finns ett flertal saker som det är väldigt bra att tänka på. Framför allt är det viktigt att fundera över hur man vill använda löshåret. Vill man till exempel kunna styla det med locktång eller plattång är det otroligt viktigt att säkerställa att det löshår man väljer verkligen tål värmebehandlingar. Det är nämligen långt ifrån alla löshår som tål den typen av styling. Det är även bra att tänka på att det finns olika sätt att fästa löshår. För den som bara vill ha löshår någon gång då och då kan det vara klokt att välja en variant som fästs med clips, eftersom det då blir lätt att ta ut och sätta i håret efter behov. Här hittar du våra Toppval av löshår.

✅ Vem kan ha glädje av löshår?

Alla som vill ha längre eller tjockare hår kan ha nytta och glädje av löshår. Det ger möjlighet till att styla håret i frisyrer som det inte går att åstadkomma enbart med hjälp av sitt eget naturliga hår. Löshår kan vara en bra lösning oavsett om man alltid vill ha tjockare eller längre hår, eller om det bara är vid enskilda tillfällen, exempelvis när det vankas fest, som man vill förändra utseendet och frisyren.

✅ Är det svårt att sätta i löshår med hjälp av clips?

Nej, clips är ett väldigt enkelt sätt att fästa löshår som de allra flesta klarar av galant. Det går snabbt och enkelt både att fästa hårlängderna och att sedan ta ur dem igen.

✅ Vad är löshår tillverkat av för material?

Det finns olika alternativ. Det finns löshår som är gjort av riktigt hår men det finns också syntetiskt löshår. De extensions som är tillverkade av riktigt hår ger naturligtvis ett mer naturligt utseende, men det finns även syntetiska alternativ som ser bra ut.

✅ Går det att tvätta löshår?

Ja, löshår behöver tvättas. Däremot är det inte alla typer av löshår som kan tvättas med vanligt schampo. Ibland kan det vara nödvändigt att använda specialprodukter. Andra extensions och löshår tål vanligt schampo och balsam utan problem. Det brukar alltid specificeras i produktbeskrivningen.

Källor:

Snabbmeny:

Toppval Löshår Vanliga frågor

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin