Elektrisk fotfil

Bäst Elektrisk fotfil

Snabbmeny:
Toppval Elektrisk fotfilar Vanliga frågor


Att ta hand om sina fötter ordentligt är mycket viktigt. Fötterna ska trots allt bära oss genom livet i många år. För att lyckas med att hålla fötterna i fint skick krävs hjälp från en del olika produkter. Det behövs en bra och effektiv mjukgörande kräm, men innan det är dags att applicera krämen är det viktigt med ett bra grundarbete. Där kommer en fotfil till nytta. Det finns olika typer av fotfilar, men att välja en elektrisk fotfil är ett bra alternativ.

Fördelar med elektriska fotfilar

Det finns ett flertal fördelar med de elektriska fotfilarna. De får jobbet gjort betydligt snabbare än de manuella filarna och användandet innebär dessutom mindre belastning på handlederna. De här filarna är dessutom mer effektiva. Det finns egentligen ingen anledning att inte välja en elektrisk variant, bortsett från att priset är lägre på de manuella filarna.

Fördelar med elektriska fotfilar

Att göra rätt val

Det är lätt att landa i att en elektrisk fil är det rätta valet, och den saken skulle många hålla med om. Det räcker dock inte med att bara komma fram till detta. När man väl har kommit så långt i beslutsprocessen är man knappt halvvägs. Det finns nämligen gott om varianter att välja på, alla med olika fördelar och eventuella nackdelar. Den som vill hitta en bra fotfil behöver med andra ord jämföra produkter och fundera över vilka egenskaper som är viktigast.

Toppval Elektriska fotfilar 2024

Vi har valt dessa Elektriska fotfilar som våra Toppval.
Skapa mjuka fötter och glänsande naglar på ett ögonblick.

1. Silk’n VacuPedi Rose Gold

Om du lider av hårda och sträva fötter som du helst inte visar upp finns det olika sätt att hantera problemet. Du kan naturligtvis gå till en salong för fotvård, men det tenderar att bli ganska dyrt. Ett bättre alternativ kan då vara att införskaffa den här fila elektriska fotfilen i roséguld. Du kan komma i gång direkt och redan efter någon minut kan du märka den första effekten. Den här filen är utrustad med roterande skivor som effektivt slipar bort både förhårdnader och torr hud från såväl hälar som övriga delar av fötterna.

Det som gör den här fotfilen ganska unik är ett vakuumsystem som suger upp död hud som hamnar i ett filter som går att byta ut. På så sätt slipper du golv fulla av hudavlagringar och det blir enkelt att hålla processen enkel och hygienisk samtidigt som du får snabba och märkbara resultat. Plötsligt har du en chans att få de mjuka, lena fötterna du drömt om länge.

Kolla priset

2. Silk’n FreshPedi Black

Att ha lena och mjuka fötter utan förhårdnader är en dröm för många. Det behöver dock inte vara speciellt svårt att få den drömmen att bli sann. Med den här elektriska fotfilen kan du ta stora steg mot målet. Den är vattentät vilket är en stor fördel eftersom det innebär att du kan använda den i samband med dusch eller bad. Det fungerar utmärkt att fila dina fötter när fötterna är blöta, men om du skulle föredra att fila dem när de är torra går det också bra. Filen är dessutom utrustad med ett vakuumsystem som gör att hudresterna lagras i ett filter, vilket innebär mindre städning och bättre hygien.

Oavsett om du hunnit utveckla rejäla förhårdnader på fötterna eller om du mest är torr under hälarna så är det här rätt redskap att använda. Efter bara någon användning kommer du att märka stor skillnad och dina fötter kommer snabbt bli mycket mjukare och slätare.

Kolla priset

3. Silk’n FreshPedi Mint

Den här mintgröna elektriska fotfilen kan mycket väl komma att bli en av dina mest uppskattade badrumsprodukter. Den kommer med LCD-skärm och möjlighet att välja mellan två olika hastigheter. Här får du med andra ord hjälp av modern teknologi när du vill få mjukare fötter. Tack vare att produkten är vattentät går det utmärkt att fila fötterna när du står i duschen. På så sätt kan du spara en hel del tid. Naturligtvis går det lika bra att använda fotfilen när dina fötter är torra. Det är en smaksak och du avgör själv vad som passar dig bäst.

Produkten kommer med tre roterande skivor. Den ena är fin, den andra medium och den tredje sträv. Du kan avgöra själv vilken av dessa skivor som är mest lämplig att använda när det är dags att fila dina fötter. På kort tid kan du få bukt med sträv och torr hud och även förhårdnader brukar försvinna när du använder denna regelbundet.

Kolla priset

Att tänka på

Det finns några saker som kan vara bra at tänka på för den som vill hitta en så bra och lättanvänd fil som möjligt. Det kan till exempel vara bra att titta om filen kan användas på både blöt och torr hud, eller om den enbart fungerar på torr hud. Det kan vara så att man aldrig filar fötterna direkt efter en dusch eller ett bad, och då kanske man inte bryr sig så mycket om den här aspekten. Det är dock fortfarande bra att veta. För många spelar det här å andra sidan väldigt stor roll, då det är vanligt att man har en fotvårdsrutin som inleds med en dusch eller ett bad, följs av att fötterna filas medan de fortfarande är fuktiga, och därefter smörjs in med en noggrant utvald fotkräm. Då är det viktigt att filen man väljer tål den typen av användning.

Något annat som kan ha stor betydelse är huruvida filen är sladdlös eller om den kommer med sladd. Oavsett om man tycker att det är viktigt med en sladdlös variant eller inte, så är det viktigt att känna till fakta. För vissa är den flexibilitet som kommer med en sladdlös produkt viktig, men för andra spelar det ingen större roll. De flesta vill åtminstone veta vad de har att vänta sig innan de slår till och köper en fil. Det kan också vara bra att undersöka om fotfilarna erbjuder ett eller flera lägen. Vissa har bara ett läge, medan andra erbjuder både en grov och en fin slipyta. För många räcker det att använda den fina slipytan. Den med förhårdnader kan dock se bäst resultat vid användning av den grövre ytan.

Viktigt att tänka på vid användning av elektrisk fotfil

Viktigt att tänka på vid användning av elektrisk fotfil

Anledningen till att man köper en elektrisk fotfil är för det allra mesta att man vill ha riktigt lena och mjuka fötter som både ser bättre ut och mår bättre. För vissa kan torra fötter vara ett riktigt stort problem, medan andra bara vill ta väl hand om fötterna i förebyggande syfte. Oavsett vilket är det en god idé att investera i en bra elektrisk fotfil. Med den kan man förebygga torra och slitna fötter, men det går även att råda bot på självsprickor, förhårdnader och torr hud. För bästa resultat bör man även smörja in fötterna efter att man filat dem. Det är dessutom viktigt att tänka på att man inte bör använda en fotfil alltför ofta. Det gäller både elektriska och manuella filar. En gång i veckan brukar anses räcka för att uppnå det resultat man vill ha, utan att slita på fötternas hud i onödan. Om man filar alltför mycket kan man orsaka slitage på huden, något som kan leda till att huden skadas och att det uppstår små sår och sprickor. Det vill man naturligtvis undvika.

Vem behöver en elektrisk fotfil?

Vem behöver en elektrisk fotfil?

En vanlig fråga är vem som behöver en elektrisk fotfil. Det här är en typ av produkt som hör hemma i alla hem. den kan komma till nytta överallt, även om vissa har ett större behov än andra. Allra störst nytta gör en elektrisk fotfil för någon som har problem med torra fötter. Om man även har fötter som utsätts för självsprickor och förhårdnader kan fotfilen göra väldigt stor skillnad. Även för den som verkligen har ett stort behov av den här sortens produkt är det dock viktigt att komma ihåg att fila med försiktighet. Allt för frekvent filande kan göra mer skada än nytta, och även den med torra, hårda fötter bör hålla sig till att fila cirka en gång i veckan. Däremot kan och bör en bra fotkräm användas dagligen på rena fötter. På så sätt kan huden mjukas upp och återfuktas, vilket tillsammans med fotfilen på sikt kommer att ge fina och välmående fötter.

Så fort ger filandet effekt

Hur snabbt kan man då vänta sig att resultatet av filandet börjar synas? Det beror helt på hur stora problem man haft med fötterna, men små resultat brukar ofta börja synas redan efter att man har filat och smörjt fötterna några få gånger. Däremot är det viktigt att man har rimliga förväntningar. Om man lider av självsprickor eller förhårdnader kommer dessa naturligtvis inte att försvinna på en dag. Det gäller att ha tålamod och att inte förivra sig. Man ska inte slita på fötterna genom att fila för ofta, för hårt eller för länge. Man ska heller inte använda den grova slipytan alltför länge eller i onödan eftersom den tenderar att slita mer på hudytan än den fina slipytan gör. Att fila fötterna på rätt sätt är inte svårt, men det kräver sunt förnuft. Det gäller för övrigt oavsett om man använder en elektrisk fotfil eller en manuell.

Frågor och svar kring Elektriska fotfilar

✅ Varför ska man välja en elektrisk fotfil istället för en manuell?

Det finns flera skäl som väger tungt. Att slipa med en manuell fil kan slita på handlederna eftersom man får hålla på ett bra tag och då ofta med handlederna i obekväma positioner. Med en elektrisk fotfil slipper man slita på handlederna och det går dessutom mycket snabbare att uppnå ett resultat som dessutom ofta blir betydligt bättre. Med en elektrisk fil går det att få bort förhårdnader och torr hud betydligt snabbare och mer effektivt än med en vanlig manuell fil.

✅ Är en elektrisk fotfil dyr?

Olika fotfilar kostar olika mycket. Generellt kostar förstås en elektrisk fotfil mer än en manuell fil, men eftersom de elektriska filarna ofta håller riktigt länge om man tar väl hand om dem, blir det på sikt ändå en prisvärd investering. Slår man ut kostnaden över hela användningstiden blir den inte så hög per år. Många elektriska fotfilar kostar mellan 200 och 600 kronor.

✅ Kan man använda en elektrisk fotfil på blöt hud?

Ja, det går utmärkt att använda de flesta elektriska fotfilar på blöt hud. Vissa produkter går till och med att använda i vatten, för den som föredrar att behandla fötterna direkt i duschen eller badet. Det är förstås viktigt att läsa produktbeskrivningen innan man testar detta, så att man verkligen har valt en av de produkter som kan användas i vatten. Det finns också några fotfilar som bara kan användas på torr hud, så även här är det viktigt att läsa vad som gäller för den specifika produkt man valt, så att man inte gör något som kan skada antingen filen eller huden.

✅ Hur ofta ska man använda den här typen av fotfil?

Det beror lite på behov. Många anser att en gång i veckan kan vara lagom, men det kan finnas de som inte behöver behandla fötterna fullt så ofta. Det kan även finnas personer som behöver två behandlingar på en vecka. Det är dock viktigt att komma ihåg att huden också behöver få vila mellan behandlingarna.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Elektrisk fotfilar Vanliga frågor

Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom personvård:

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin