Lösögonfransar

Bäst Lösögonfransar

Snabbmeny:
Toppval Lösögonfransar Vanliga frågor


Att ha långa och täta ögonfransar är en dröm för många. Vissa är lyckliga nog att ha sådana fransar av naturen, men de flesta kan inte stoltsera med det. För alla andra återstår det att avgöra om de vill hjälpa naturen på traven, eller om de vill låta det förbli en dröm. Det är nämligen enkelt att hjälpa till med det som naturen inte har kunnat bidra med, genom att använda lösögonfransar. Det finns olika varianter, och många av dem ger ett väldigt hållbart och naturtroget resultat. Kanske har det blivit dags även för dig att ge lösögonfransar en chans?

Så väljer du rätt lösögonfransar

Idag finns det många olika lösögonfransar på marknaden, vilket det inte gjorde i samma utsträckning för något årtionde sedan. Idag finns det så pass många att välja på att du faktiskt behöver välja vad det är du främst vill åstadkomma utseendemässigt. Är det tätheten du vill förbättra eller är det längden eller tjockleken? Det finns nämligen lösögonfransar för alla dessa ändamål. Däremot är det inte så vanligt att en viss produkt hjälper till med alla tre egenskaper. Du behöver därför ta dig en titt i spegeln och komma fram till hur du vill att dina fransar ska förbättras. När du väl har svaret på den frågan har du kommit en bit på väg, men du är ännu inte redo att genomföra ett köp.

Enkelhet är viktigt

Du kan naturligtvis gå till en skönhetssalong för att få hjälp med dina fransar. Det blir dock väldigt dyrt i längden om du vill fixa fransarna ofta. Därför kan det vara en god idé att lära dig att ta hand om detta på egen hand. På det sättet kan du spara mycket pengar på ett år. För att detta ska kunna vara möjligt behöver du dock hitta lösögonfransar som är enkla att applicera och fästa. Det finns gott om sådana, men det finns även en hel del som är raka motsatsen. Det kan förstås vara svårt att veta på förhand vilka fransar som är enkla att sätta på och vissa som inte är det. Lyckligtvis finns det gott om sådan information att hitta på nätet.

Du kommer kunna hitta recensioner och blogginlägg som berättar mer om de olika produkter som säljs online. Med hjälp av dessa kommer du snabbt kunna avgöra vilka lösögonfransar som skulle kunna vara tänkbara alternativ för dig. Enkelhet kanske inte låter som en viktig faktor när du ska välja produkt, men faktum är att det är en väldigt betydelsefull aspekt. Enda undantaget är om du alltid får dina lösögonfransar gjorda på salong.

Så väljer du rätt lösögonfransar

Passform och utseende

Vissa lösögonfransar ser så naturtrogna ut att de lätt kan förväxlas med riktiga ögonfransar. Andra ser klart och tydligt konstgjorda ut. Om du bara vill ha på dig längre fransar för en kväll när du ska på en fest kanske detta inte spelar så stor roll. Om du däremot vill förlänga dina fransar på mer varaktig basis vill du däremot troligen ha så verklighetstrogna fransar som möjligt. Det är då en god idé att köpa lösögonfransar som är tillverkade av naturligt hår. Det finns gott om naturliga fransar, men även gott om syntetiska alternativ. De naturliga kan ofta vara dyrare, men det är en kostnad som det kan vara värt att ta. Förutom utseendet på fransarna är det förstås även viktigt att passformen är bra. Detta bidrar ju i allra högsta grad till helhetsbilden. Se därför till att välja en produkt med bra passform, som ger ett riktigt naturtroget intryck.

Individuella fransar eller en hel fransrad

Det vanligaste när du ska köpa lösögonfransar är att du får dem i en hel fransrad som du fäster på din egen fransrad. Det är dock inte det enda tänkbara alternativet. Du kan även välja att köpa individuella fransar om du bara vill fylla på någonstans längs fransraden där det är glesare. Detta är som nämnts inte lika vanligt, men det ger dig möjlighet att fylla på där det verkligen behövs. Du kanske på det stora hela är nöjd med dina naturliga ögonfransar, men vill ge dem ett litet lyft någonstans. Då kan individuella fransar vara ett ypperligt redskap.

Toppval Lösögonfransar 2024

Vi har valt dessa Lösögonfransar som våra Toppval.

Med dessa syntetiska ögonfransar kan du skräddarsy din look fullständigt efter ditt eget behov.

1. Depend Everyday Eye Lösögonfrans
Det finns flera fördelar med att börja använda lösögonfransar. Du kan plötsligt få den där intensiva blicken du velat ha länge men inte kommit fram till hur du ska få till. Att rama in ögonen med långa och täta ögonfransar ger verkligen en mer intensiv och mer lockande blick. Med de naturliga fransarna är det inte alltid enkelt att åstadkomma önskat resultat. Med de här lösögonfransarna från Depend blir det däremot hur lätt som helst.

Det finns mycket gott att säga om de här lösögonfransarna. De är tillverkade av naturligt hår och fästytan på dem är både tunn och mjuk. Detta är positivt eftersom det gör att du knappt märker att du har lösögonfransar. De känns så gott som naturliga när du använder dem. Fäster dem gör du enkelt med hjälp av franslim och det följer naturligtvis med en bruksanvisning som beskriver hur du ska gå tillväga för att det ska bli rätt.

Kolla priset

2. Ardell X-tended Wear Lash System Demi Wispies
Du behöver inte gå till en salong för att få snygga lösögonfransar som ser naturliga ut. Dessa lösögonfransar från Ardell visar att det går att få fina fransar utan att professionell hjälp kopplas in. Här har man hämtat inspiration från salongsfransar men du får dem till ett bra pris och det bästa av allt är att du kan fästa dem på egen hand. Du fäster dem med hjälp av franslim vilket medföljer i förpackningen när du köper dessa ögonfransar. Det följer dessutom med remover som du kan använda om du vill lossa lösögonfransarna innan de lossnar på naturlig väg.

De här fransarna behöver inte tas av när det är dags att sova. De fungerar utmärkt att sova med och de ser lika bra dagen efter när du kliver upp och gör dig redo för en ny dag. Om du vill ha långa, täta fransar som ser naturliga ut är det här ett utmärkt produktval. De kan sitta kvar i upp till sex dagar innan du behöver byta ut dem.

Kolla priset

3. Kiss My Lash But Better All Mine
Har du kämpat länge för att försöka få dina fransar att bli längre och fylligare? Du kanske har testat allt från fransserum till olika mascaravarianter utan att bli nöjd. Då kan det vara dags att prova något nytt, och varför då inte ge dessa lösögonfransar från Kiss en chans. När du köper dessa fransar får du även med franslim så att du kan fästa dem ordentligt. Det är enkelt att få dem på plats. Du applicerar lim på fransraden och placerar dem sedan mot dina naturliga fransars linje. Börja med att trycka fast dem i mitten och fortsätt sedan med att trycka till ut mot respektive sida.

De här ögonfransarna tar du av igen när kvällen kommer. Du gör det genom att ta bort limmet och när du har fått bort allt franslim kan du lägga tillbaka fransarna i asken. På så sätt har du möjlighet att använda samma lösögonfransar igen flera gånger.

Kolla priset

Är lösögonfransar och fransförlängning samma sak?

En fråga som dyker upp då och då är om lösögonfransar och fransförlängning är samma sak. Svaret är nej. Visst blir fransarna längre även med lösögonfransar, men det finns en stor skillnad på dessa. Fransförlängning görs på en salong eller en studio och de används för att ge ett mer varaktigt resultat, även om det naturligtvis inte håller för alltid. Även detta behöver fyllas på och hållas efter, men hållbarheten är en helt annan än för lösögonfransar som är en mer tillfällig lösning.

Är lösögonfransar och fransförlängning samma sak?

Om du vill förändra ditt utseende någon gång då och då, men inte vill ha längre eller tätare ögonfransar hela tiden, är lösögonfransar ett bra val. Vill du däremot lägga ned mer pengar och ha fransar som blir längre för relativt lång tid framöver är fransförlängning det klokaste valet. Om du vill testa hur du skulle se ut med tätare eller längre fransar innan du betalar för en fransförlängning kan lösögonfransar naturligtvis vara ett klokt första steg att ta.

Så applicerar du lösögonfransar

Om du har bestämt dig för att använda lösögonfransar och har valt ut de fransar du vill testa, är det i nästa steg dags att sätta fast dem. Innan du fäster dem bör du ta en titt på längden. Är längden som du vill ha den kan du skrida till verket. Om lösögonfransarna är för långa kan du klippa till dem så att längden blir bra.

Så applicerar du lösögonfransar

För att få ett snyggt resultat kan du sedan måla med eyeliner längs fransraden, och därefter använda det särskilda franslimmet som du köpt för att sätta fast fransarna. Det följer ofta med ett lim när du köper lösögonfransar, men kom ihåg att kvaliteten inte alltid är det bästa på detta lim. Ta reda på om det är ett bra franslim innan du fäster fransarna. Om limmet inte har fått några goda omdömen kan det vara klokt att köpa ett bättre lim som du använder istället.

Frågor och svar kring Lösögonfransar

✅ Vem bör använda lösögonfransar?

Det här är en skönhetsprodukt som passar den som vill få längre eller tjockare ögonfransar och som vill få en mer intensiv blick. Riktigt långa ögonfransar får nämligen ögonen att se större ut, vilket är en av flera anledningar till att många väljer att använda lösögonfransar. Här hittar du våra Toppval av Lösögonfransar.

✅ Hur fäster man lösögonfransar?

De fästs på de vanliga fransarna med hjälp av speciallim. För att det hela ska bli bra är det viktigt att välja ett bra lim. Det följer vanligtvis lim med i förpackningen, men det är inte alltid högsta tänkbara kvalitet på det limmet, så det kan vara en god idé att köpa ett bättre alternativ separat.

✅ Är det svårt att ta bort lösögonfransar när man väl har fått dem på plats?

Det är inte svårt om man gör det på rätt sätt. Det enklaste och mest skonsamma sättet att få bort fransarna är att använda ångorna från hett vatten för att få limmet att lossna. Det gör man enklast genom att fylla en kastrull med hett vatten och hålla ansiktet ovanför denna så att ångorna får arbeta i lugn och ro. Då blir det kort därefter enkelt att ta bort fransarna. Hur hårt fransarna sitter beror på vilket lim som har använts.

✅ Finns det några nackdelar med att sätta på lösögonfransar själv hemma?

Nackdelen är att det kan vara ganska krångligt och pilligt att få till ett riktigt bra resultat. Det gäller verkligen att inte darra på handen och att ha tålamod, för att resultatet ska bli som man vill.

✅ Finns det några nackdelar med att gå till salong för att skaffa lösögonfransar?

Den enda nackdelen är egentligen priset. Det kostar betydligt mer att få lösögonfransarna ditsatta på en salong än att göra det själv hemma. Vissa kan också uppleva det som obehagligt när någon annan arbetar så nära ögonen, men för de allra flesta innebär det snarare en lättnad att själv slippa arbeta med denna syssla som kräver noggrannhet så nära ögonen.

Källor:

Snabbmeny:

Toppval Lösögonfransar Vanliga frågor

Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom personvård:

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin