Läppglans

Bäst Läppglans

Snabbmeny:
Toppval Läppglans Vanliga frågor


Du har förmodligen ganska god koll på vad läppglans är för typ av produkt, och du har kanske även haft ett och annat i din ägo under årens lopp. Kanske har du redan hittat dina favoritprodukter inom denna genre, men om så inte är fallet ska vi titta lite närmare på varför det här är en produkt du behöver, och hur du hittar de bästa produkterna.

Vem behöver läppglans?

En fråga som ofta brukar ställas när man pratar om olika produkter är vem som kan tänkas behöva just den produkten. Den frågan är naturligtvis av intresse även när det kommer till läppglans. Här blir dock svaret att målgruppen är väldigt bred. Det här är för många en av de första skönhetsprodukter de väljer att börja med. Det är även en produkt som fungerar precis lika bra för unga vuxna, medelålders och även gamla. Något som får många att välja ett läppglans framför ett läppstift är att det ger läpparna liv och lyster, samtidigt som det är väldigt diskret. Det finns såväl transparenta alternativ som färgglada läppglans, vilket gör att alla kan hitta något som passar.

Vem behöver läppglans?

En diskret färgklick i vardagen

Ett läppglans kan antingen vara genomskinligt eller komma i någon vacker nyans. Vissa har klara färger, medan andra har en mild ljus nyans. Oavsett vilken färgskala du är mest förtjust i kan du alltid hitta ett läppglans som tilltalar dig. Något som får många att välja ett läppglans istället för ett läppstift är att det inte är lika framträdande, men ändå gör skillnad. Du ser fixad ut men behöver inte lägga ned så mycket tid på ditt utseende. Dessutom är det ingen risk att någon tycker att du har tagit i för mycket med din makeup.

Ge läpparna ett fylligare utseende

Något som många strävar efter är att få läpparna att se fylligare ut. Att det finns många som väljer att lägga i fillers i läpparna är ingen hemlighet, men det är dyrt med den typen av behandlingar och långt ifrån alla vill eller kan ta till så drastiska åtgärder för att få fylligare läppar. Det finns dock enklare metoder, även om dessa inte ger fullt så tydliga resultat. Du kan till exempel använda läppglans med plumping-effekt. Det finns flera lipgloss på marknaden som har en förstorande effekt och ger fylligare läppar. Vissa ger mer markanta resultat än andra. Innan du börjar överväga att ta till något så dyrt och till viss del också smärtsamt som fillers, kan det därför vara klokt att testa att använda ett läppglans med plumping-effekt. Kanske upptäcker du att den förstorande effekt detta ger faktiskt är tillräcklig för dig. Att du dessutom sätter färg och glans på dina läppar är förstås ett stort plus. Det är också något som gör att blickarna dras till läpparna.

Toppval Läppglans 2024

Vi har valt dessa Läppglans som våra Toppval.

Mjuka läppglans som inte kladdar.

1. Clarins Natural Lip Perfector 01 Rose Shimmer
Ett läppglans ska naturligtvis ha en nyans som du gillar men det är viktigt att komma ihåg att du kan kräva mycket mer än så av en produkt. Det här läppglanset från Clarins kommer naturligtvis i en härlig nyans som passar perfekt för dig som är förtjust i rosa. Färgen är dock bara en av alla fördelar med den här produkten. Den ger läpparna ett bra skydd mot fria radikaler och får dem dessutom att se fylligare ut, ett resultat som väldigt många brukar eftersträva. Det är för övrigt inte bara fria radikaler som dina läppar får skydd mot. Även påverkan från väder och vind är något som läppglanset skyddar mot.

Den här produkten innehåller en rad näringsrika och effektiva ingredienser. Du känner säkerligen igen innehåll som sheasmör, vitamin E, peptider och derivat av vitamin A. Allt detta och mycket mer hittar du i denna härliga läppglans som kommer att ge dig vackra, fylliga och välmående läppar.

Kolla priset

2. Make Up Store Lip Oil Raspberry
Ett bra läppglans behöver inte vara jättedyrt. Det går att hitta prisvärda alternativ som ger ett fantastiskt resultat och den här produkten från Make Up Store är ett utmärkt sådant exempel. Läppglanset kommer i en härlig nyans som framhäver den naturliga färgen på dina läppar och ger ökad glans. Det är dock inte bara färgen och glansen som gör detta till ett utmärkt produktval. Läppglanset är nämligen även mjukgörande och återfuktande. Produkten innehåller ett flertal återfuktande och vårdande ingredienser som gör att dina läppar tas om hand på bästa sätt.

Den här läppoljan är helt fri från ftalater och parabener samt BPA och mineraloljor, vilket gör det till en mycket hälsosam produkt att använda. Den innehåller i stället näringsgivande ingredienser som vitamin E, jojobaolja och antioxidanter. På så sätt ger du dina läppar glans och fyllighet och en tydligare färg, samtidigt som du säkerställer att läpparna ges näring och fukt varje gång du använder produkten.

Kolla priset

3. Barry M Chilli Lip Gloss Flames 2 g
När du vill få fylligare läppar på ett naturligt sätt gäller det att välja bra och effektiva produkter. Det här härliga läppglanset ger en fantastiskt bra och enkel start. Det innehåller flera ingredienser som stimulerar det kollagen som finns naturligt i läpparna vilket i sin tur leder till att ge läpparna en fylligare look. Det är dock viktigt att vara medveten om att du kommer att uppleva en kittlande känsla i läpparna när läppglanset verkar, eftersom en av ingredienserna är en typ av sichuanpeppar.

Läppglanset innehåller fler intressanta ingredienser som det också kan vara värt att ha koll på. Blodcirkulationen i läpparna stimuleras tack vare att extrakt från ingefärsrötter ingår i produkten. Här finns även vitamin E som ger ett bra skydd mot fria radikaler. Flera oljor finns också i läppglanset och dessa bidrar med såväl lugnande som återfuktande egenskaper. Du ger med andra ord dina läppar de bästa tänkbara förutsättningarna för att både må bra och se bra ut med denna produkt.

Kolla priset

Återfukta och vårda dina läppar

Det finns väldigt många som under delar av året, eller i vissa fall under hela året, har problem med att läpparna blir torra och lätt spricker. Det är inte speciellt behagligt, och de allra flesta brukar vara måna om att försöka hitta en bra lösning på problemet. Det finns förstås gott om återfuktande produkter som kan användas, som enbart har en återfuktande funktion och inte gör någon skillnad utseendemässigt. Naturligtvis kan du köpa en sådan produkt om du vill, men de flesta skulle nog ändå säga att det är en fördel om det går att slå två flugor i en smäll.

I det här fallet vore det alltså allra bäst att hitta en produkt som både återfuktade läpparna och bidrog med något rent estetiskt. Lyckligtvis finns det en sådan produkt, närmare bestämt läppglanset. Det är inte alla läppglans som återfuktar och vårdar, men det finns en hel del som gör det. Naturligtvis ska du ta chansen att välja ett sådant. Då får du vackra läppar med den nyans du vill ha, samtidigt som du ser till att du slipper dras med torra läppar som går sönder och börjar blöda. Du har mycket att vinna på ett sådant produktval.

Återfukta och vårda dina läppar

Så används läppglanset

Att använda läppglans är väldigt enkelt. Detta är en av de främsta anledningarna till att så många väljer just den här typen av produkt när de vill ge läpparna lite färg. Lipgloss kan komma i lite olika former. Ibland kan de komma i en burk där du tar lite på fingret och applicerar. Det är enkelt, men vissa tycker att det blir i kladdigaste laget. Det finns naturligtvis inget som hindrar att du införskaffar någon typ av applikator separat, som du kan använda istället för fingret om du skulle vilja det.

Annars finns det gott om läppglans som kommer i en behållare med en typ av pensel i. Denna pensel eller applikator använder naturligtvis för att på ett enkelt sätt applicera önskad mängd läppglans på läpparna, samt för att fördela produkten jämnt över läpparna. Det gör att du enkelt kan få ett snyggt resultat. Visserligen syns det inte lika tydligt med läppglans som med läppstift om du skulle råka måla utanför läpparna, men naturligtvis vill du ha ett så välordnat resultat som möjligt. Det finns även några andra typer av läppglans. Exempelvis finns det några exemplar som kommer i form av ett stift, som målas på likt ett läppstift. Även de är generellt väldigt enkla att applicera.

enkelt sätt applicera önskad mängd läppglans på läpparna

Varaktighet

Hur ofta du behöver applicera nytt läppglans kan variera från en sort till en annan. Vissa sitter kvar längre än andra, men du får räkna med att resultatet från ett lipgloss inte varar hela dagen. Du kommer definitivt behöva applicera nytt glans under dagens lopp, troligtvis flera gånger, om du vill att dina läppar ska förbli glansiga och återfuktade hela dagen. Värt att nämna är att läppglans även kan användas som ett yttre glansigare lager ovanpå läppstift. Det lägger sig som en vårdande hinna över läppstiftet, och gör läpparna mer livfulla och fyllda av lyster samtidigt som du får den intensiva färgen från läppstiftet. För många ger detta den perfekta festlooken. Om du vill använda läppglans på det sättet kan du förstås även använda de genomskinliga alternativ som finns.

Frågor och svar kring Läppglans

✅ Vem behöver läppglans?

Det finns många som kan ha nytta och glädje av ett läppglans. Den som vill framhäva läpparna, med en något mer naturlig look än med ett läppstift, kan med fördel använda läppglans. Den som vill ge en glansig finish när läppstiftet redan är applicerat kan också ha nytta av den här typen av makeupprodukt. Den som vill återfukta läpparna och samtidigt sätta lite färg och glans på dem bör också investera i ett fint och bra läppglans. Här hittar du våra Toppval av läppglans.

✅ Kan man använda ett läppglans även om man är känslig och har problem med allergier?

Ja, det finns många läppglans som är allergitestade och som fungerar bra även för den som är känslig. Att välja ett parfymfritt alternativ kan för övrigt vara ett bra första steg för den som är känslig mot hudvårdsprodukter och makeup.

✅ Finns det transparenta läppglans utan färg?

Ja, det är enkelt att hitta transparenta läppglans för den som vill ha något neutralt, eller för den som är ute efter en produkt som kan ge rätt finish efter att läppstiftet kommit på plats.

✅ Vilka ingredienser är bra att titta efter i ett läppglans?

Det är en svår fråga att svara på, eftersom ett läppglans kan vara både återfuktande, bra och effektivt även om det inte innehåller några av de kända ingredienser som ofta nämns i sammanhanget. Ingredienser som ändå kan vara värda att kika efter är sheasmör, aloe vera, oliv och hyaluronsyra. Det betyder dock som sagt inte att produkter som inte innehåller någon av dessa ingredienser kan vara bra. Det kan de mycket väl vara, eftersom det finns en hel mängd andra ingredienser som också gör stor nytta.

✅ Håller läppglanset hela dagen efter applicering?

Nej, de allra flesta läppglans behöver fyllas på under dagens lopp. Ett läppglans har inte ett lika hållbart resultat som ett läppstift, vilket de flesta snabbt kommer underfund med när de jämför produkterna.

Källor:

Snabbmeny:

Toppval Läppglans Vanliga frågor

Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom personvård:

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin