Läppenna

Bäst Läppenna
Snabbmeny:
Toppval Läppenna Vanliga frågor


Vet du vad syftet med att använda läppennor är, eller är det en fråga som du har funderat över men inte riktigt kommit fram till något svar på? Eller är det kanske så att du har använt den här typen av produkt vid några tillfällen, men inte riktigt har insett fördelarna med detta? Oavsett vilket så ska vi här ta en titt på fördelarna med att använda en läppenna, och varför du faktiskt kan ha nytta av den här typen av produkt.

Perfekt hjälpmedel vid läppmakeup

Även om du aldrig har använt en läppenna förut så har du förmodligen använt någon form av läppmakeup, exempelvis läppstift eller färgat läppglans. Om så är fallet kan vi slå fast att du även skulle kunna ha nytta av en läppenna. Skulle det vara så att du inte målar läpparna på grund av att du tycker att de läppstift du hittat varit för intensiva, medan läppglans knappt syns, kan faktiskt läppennan vara den optimala lösningen. Den kan nämligen användas såväl som komplement till andra läpprodukter som på egen hand.

När den används som komplement

När en läppenna används som komplement till annan läppmakeup används den främst för att skapa fina och tydliga konturer. Den kan dock även användas som ett skyddande lager, som gör att läppstiftet håller sig på plats hela dagen. Det går även att använda den för att få läpparna att se fylligare ut, något som många önskar.

När den används på egen hand

Den här typen av makeupprodukt kan som nämnts användas även på egen hand. Den kan då användas över hela läpparna istället för att enbart fylla konturerna. Den ger ofta en mildare färg än ett läppstift, men ett mer tydligt och varaktigt resultat än ett läppglans. Den återfuktar dessutom läpparna, vilket alltid är positivt, inte minst på vintern då många har problem med nariga läppar som lätt spricker.

Perfekt hjälpmedel vid läppmakeup

Välj rätt penna

När du ska köpa makeup är det alltid viktigt att välja rätt produkter. Du behöver se till att välja produkter av hög kvalitet med ett bra innehåll. Visst går det att hitta billiga alternativ men risken är stor att de kan innehålla ämnen som är irriterande för huden. Bortsett från kvalitén och innehållet finns det även estetiska aspekter att ta i beaktning.

När du i det här fallet ska köpa en läppenna behöver du fundera över vilken nyans som skulle passa dig. Här behöver du förstås ta hänsyn till vilka färger du tycker om, men du bör också se till vilka färger du generellt passar i. Vissa passar till exempel bäst i kalla färger medan andra ser bättre ut i varma toner. Din egen hudton spelar naturligtvis in, men även vilka färger du brukar välja att klä dig i. Utöver färgerna finns det naturligtvis annat också att ta hänsyn till, något vi ska titta på nu.

 

Detta bör du leta efter

Vad är det då du bör tänka på när du är på jakt efter den rätta läppennan? Det du bör tänka på är först och främst att du ska välja en produkt som ger dig så mycket värde som möjligt. Välj inte enbart en produkt på grund av att du tycker att nyansen på den är fin. Det är bra om produkten kan bidra med fler positiva egenskaper än enbart en trevlig nyans. Vi har redan tagit upp det faktum att en läppenna kan ha en återfuktande effekt. Så är det, men det betyder inte att alla pennor har den egenskapen.

Du behöver med andra ord aktivt söka efter information om huruvida en viss läppenna är återfuktande eller inte. Du kommer ha stor nytta av att välja en produkt som är det, eftersom du då slipper tänka på att du hela tiden måste ha någon annan typ av återfuktande produkt till hands. Man skulle kunna beskriva det som att du slår två flugor i en smäll. Det kan också vara en fördel att se till att välja en vattenfast produkt eftersom du då kan räkna med att färgen och effekten kommer vara mer långvarig. Risken om du inte väljer en vattenfast penna, är att du får gå och fylla på din läppmakeup kontinuerligt under dagens lopp, vilket kan bli ganska frustrerande i längden.

Olika typer av pennor

Olika typer av pennor

Det kan vara bra att känna till att de här pennorna kommer i olika modeller. Det finns pennor som kan vässas och som ger ett tunnare streck vid applikation. Dessa är framför allt väldigt enkla och praktiska att använda om du i första hand planerar att använda pennan till konturmålning. Det finns även pennor som är vridbara, som är mer som ett tunnare stift, som är enkla att applicera och som är alldeles utmärkta att använda om du vill använda produkten till hela läpparna. Vilket alternativ man föredrar är en smaksak, och om du inte har någon favorit sedan tidigare kan det vara en god idé att ge båda varianterna en chans, så att du får möjlighet att bilda dig en egen uppfattning. Det kan också vara så att du vill ha en av varje, eftersom de kan vara bra vid olika tillfällen, beroende på hur du vill använda pennan just för stunden.

att använda pennan till konturmålning

Så mycket kostar en läppenna

Är läppennor dyra? Det är förstås en intressant fråga som du troligtvis gärna vill ha svar på innan du bestämmer dig för om det här verkligen är en makeupprodukt du vill köpa. Du kommer troligtvis bli nöjd över svaret. Den här typen av makeupprodukt är nämligen inte speciellt dyr. Det går att hitta läppennor som är bra som inte kostar mer än 50-60 kronor. Visst finns det även pennor som kostar 300 kronor eller mer, men faktum är att om du bara vill ha en lätthanterlig penna som ger fina och tydliga konturer och som återfuktar läpparna så behöver du inte betala mer än en hundralapp. Naturligtvis kan de dyrare alternativen ibland erbjuda fler positiva egenskaper som du kan ha nytta av, men den som vill fylla den mest grundläggande funktionen men samtidigt är mån om att välja högkvalitativa produkter kan med andra ord komma undan riktigt billigt.
 

Frågor och svar kring Läppennor

✅ Vad använder man en läppenna till?

En läppenna kan användas till att markera och förstärka konturerna till läpparna, vilket också är det vanligaste syftet med att använda den. Den kan även användas för att ge en bild av att läpparna har en annan form än de egentligen har. Det finns också läppennor som har en plumpande effekt, vilket innebär att de får läpparna att se fylligare ut. Det går även att använda den här typen av penna på läpparna som läppstift för den som vill. En annan fördel med en läppenna är att den hjälper till att hålla läppstiftet på plats, den kan fungera som en primer. Här hittar du våra Toppval av läppennor.


✅ Finns läppennor i olika färger?

Ja, läppennor finns i väldigt många olika färger. Den som vill ha en neutral nyans som på ett ungefär matchar läpparnas naturliga färg kan hitta en sådan, men det finns också mer framträdande färger som orange eller klart röd. Detta gör att läppennor är väldigt mångsidiga makeupprodukter som passar lika bra för användning till vardags som när det är dags att skapa en festlook. Faktum är att det finns tusentals nyanser att välja mellan.


✅ Finns det läppennor som förhindrar att läpparna blir torra?

Ja, det finns vårdande läppennor med växtvax från jojoba samt andra ingredienser i. Dessa motverkar uttorkning, vilket får läpparna att se fräscha och fina ut, samtidigt som de också mår bättre.


✅ Går det att använda läppennan istället för kajal, om denna har samma nyans som man önskar av en kajalpenna?

Nej, en läppenna ska absolut inte användas runt ögonen. Ögonen är känsliga, och det är viktigt att enbart de makeupprodukter som är framtagna för användning runt ögonen används till detta ändamål. En läppenna bör bara användas till läpparna.


✅ Behöver man vässa läppennor?

Det går inte att svara ja eller nej på den frågan eftersom det finns olika typer av läppennor. Vissa behöver vässas för att hålla sig skarpa, men andra vrids istället upp när det behövs. Det finns helt enkelt olika varianter.


Källor:Snabbmeny:
Toppval Läppennor Vanliga frågorVi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom personvård: