Lösnaglar

Bäst Lösnaglar
Snabbmeny:
Toppval Lösnaglar Vanliga frågor


Det finns väldigt många som tycker att det är fint med långa naglar. Det finns dock även väldigt många som inte lyckas spara ut naturligt långa naglar av olika anledningar. Då kan det vara bra att veta att lösnaglar kan hjälpa till på traven. Med de rätta lösnaglarna kan i stort sett vem som helst få vackra naglar som också är tåligare än vanliga naglar. Det går att fästa naglarna hemma för den som är skicklig, har tålamod och de rätta hjälpmedlen. För den som inte vågar sig på detta går det alldeles utmärkt att gå till en salong för att få lösnaglarna ditsatta på rätt sätt.

Olika typer av lösnaglar

För den som vill ha lösnaglar finns det olika typer att välja på. Det finns plastnaglar, akrylnaglar och gelénaglar. De har olika egenskaper och det kan finnas olika fördelar och nackdelar, vilka kan vara bra att känna till på förhand. På så sätt kan du försöka komma fram till vilken typ som skulle passa dig bäst.

Olika typer av lösnaglar

Plastnaglar

Den billigaste typen av lösnaglar är utan konkurrens plastnaglarna. För att uttrycka det krasst är väl detta också den enda egentliga fördelen med detta alternativ. För den som vill prova på att använda lösnaglar, men vill slippa investera för mycket pengar, kan det här vara värt att testa. Det går inte att räkna med att de ska sitta kvar eller hålla lika länge som andra lösnaglar, men det gör åtminstone att du kan få koll på om du gillar att ha långa naglar eller inte.

Gelénaglar

Det allra populäraste alternativet är gelénaglar. Dessa fästs precis som de andra alternativen med lim särskilt avsett för just lösnaglar. Det går att göra gelénaglar hemma, men då krävs en del tålamod och rätt produkter. Dessutom kan det vara en fördel att ha kunskap om hur det hela går till. Kanske har du tidigare varit på salong och fått naglarna gjorda, och har sett hur det hela görs. En stor fördel med gelénaglar är att de ger ett resultat som ser naturligt ut. De luktar inte heller lika starkt som akrylnaglarna. Vid kontakt med remover är det heller inte så sannolikt att gelénaglar förstörs. De är betydligt mindre känsliga för remover än vad exempelvis akrylnaglar är. Processen för att få gelénaglar på plats kan dock vara lite komplicerat. De behöver härdas under en speciell UV-lampa för att resultatet ska bli bra. En nackdel med gelénaglar är att de är svårare att ta bort än andra typer av lösnaglar.

Akrylnaglar

Ett annat vanligt och omtyckt alternativ är naglar av akryl. Det många lyfter fram som en nackdel med dessa är den starka doften. Hos vissa orsakar den huvudvärk eller irritation. Det finns dock väldigt mycket positivt som förtjänar att lyftas fram när det gäller den här typen av naglar. De här naglarna är utan konkurrens den starkaste typen av lösnaglar och blir i och med det väldigt hållbara. Dessutom är de lätta att forma till den form och längd du vill ha. Det är också ganska enkelt att ta bort naglarna när det är dags. Du kan lösa upp dem i aceton och på det sättet få bort dem utan några större besvär.

 

Så sätter du fast lösnaglar

När du ska skaffa lösnaglar har du ett beslut att fatta. Ska du boka en tid på salong och få naglarna gjorda av ett proffs, eller ska du spara pengar och själv fästa dina naglar? Det är viktigt att säga att det inte finns något korrekt eller felaktigt beslut. Det gäller bara att du har koll på vilka fördelar och nackdelar som är förknippade med de båda valen. Fördelen med att ordna det hela hemma är förstås att du sparar en hel del pengar, något som är viktigt för väldigt många. Nackdelarna är att du behöver utrusta dig med tålamod och fingerfärdighet, samt att det kan krävas en grundinvestering, eftersom naglarna behöver härdas.

Så sätter du fast lösnaglar

Om du väljer gelénaglar behöver du ha tillgång till en UV-lampa så att du kan ge naglarna den härdning som de behöver för att hålla. När du väl har köpt en sådan kan du dock räkna med att den håller länge, vilket innebär att det är en bra investering för den som vill ha lösnaglar hela tiden, eller åtminstone ofta. Fördelen med att besöka en salong för att få naglarna fixade är att du kan luta dig tillbaka och koppla av, i vetskapen att resultatet kommer bli klanderfritt. Nackdelen är naturligtvis priset. Om du vill ha lösnaglar året runt kommer det att bli en ganska hög årlig kostnad om du går till salong varje gång.

Om du vill göra det själv

Om du bestämmer dig för att du vill få dina naglar gjorda på salong behöver du inte göra något annat än att boka tid. Om du däremot vill fixa naglarna själv behöver du först och främst se till att du har allt du behöver hemma. Du kommer naturligtvis behöva naglarna, men du behöver även ett lim av god kvalitet. Vidare behöver du ha tillgång till filar så att du kan forma naglarna som du vill ha dem, och som tidigare har nämnt behöver du en särskild lampa om du vill göra gelénaglar. När du har allt på plats är det dags att sätta fast naglarna. Börja då med att rengöra de naturliga naglarna ordentligt med remover.

Kontrollera därefter passformen på lösnaglarna och fila till dem vid behov.

Se till att även nagelbanden är rena och för tillbaka dem försiktigt. Kontrollera därefter passformen på lösnaglarna och fila till dem vid behov. Applicera därefter lim på lösnaglarna och en mindre mängd på de naturliga naglarna. Pressa sedan ned lösnaglarna där de ska sitta och börja med att lägga press vid nagelbanden. Håll kvar en liten stund. Exakt hur appliceringen går till kan variera något från en typ av nagel till en annan, så se till att läsa instruktionerna som medföljer noga. På så sätt kan du se till att naglarna blir korrekt fastsatta och att de inte lossnar eller hamnar snett. Kom ihåg att även akrylnaglar kan behöva härdas med hjälp av nagelolja och syre. Även om du kan börja forma dem direkt, tar det ett par dygn innan de är fullt härdade.
 

Frågor och svar kring Lösnaglar

✅ Går det att sätta på lösnaglar själv hemma, eller är det nödvändigt att gå till salong?

Det går att sätta på lösnaglar på egen hand, även om det krävs en del tålamod och precision. För att resultatet ska bli bra är det dock viktigt att man väljer de rätta lösnaglarna och ett riktigt bra lim att fästa dem med. Att komma ihåg att det inte duger lika bra med vilket lim som helst är A och O för den som vill åstadkomma ett lyckat resultat. Här hittar du våra Toppval av lösnaglar.


✅ Går det att använda nagellack på lösnaglar?

Ja, det går utmärkt att måla naglarna med nagellack för den som använder lösnaglar. Det är heller inga problem att ta bort nagellacket när det är dags, eftersom det finns remover anpassad för just lösnaglar.


✅ Finns det olika typer av lösnaglar?

Ja, det finns lösnaglar av akryl och lösnaglar av gelé. Fördelen med gelévarianten är att de naglarna har en mer naturlig form. De tål också nagellacksborttagning bättre än akrylnaglar. Akryl är å andra sidan ett starkare material, och lämpligt för den som vill ha långa lösnaglar. Det finns ett par nackdelar med akryl och det är att materialet luktar en del, en lukt som många upplever obehag av, samt att de här naglarna lättare går sönder av nagellacksborttagning .


✅ Ungefär hur länge håller lösnaglar?

Räkna med att resultatet kvarstår i cirka 4 veckor, ibland något kortare.


✅ Hur mycket kostar det att gå på salong och få lösnaglar?

Det beror förstås på vilken salong man besöker samt valet av naglar. Generellt brukar en behandling kosta mellan 500 och 1 000 kronor, men variationer kan förekomma.


Källor:Snabbmeny:
Toppval Lösnaglar Vanliga frågorVi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom personvård: