Lösnaglar

Bäst Lösnaglar

Snabbmeny:
Toppval Lösnaglar Vanliga frågor


Det finns väldigt många som tycker att det är fint med långa naglar. Det finns dock även väldigt många som inte lyckas spara ut naturligt långa naglar av olika anledningar. Då kan det vara bra att veta att lösnaglar kan hjälpa till på traven. Med de rätta lösnaglarna kan i stort sett vem som helst få vackra naglar som också är tåligare än vanliga naglar. Det går att fästa naglarna hemma för den som är skicklig, har tålamod och de rätta hjälpmedlen. För den som inte vågar sig på detta går det alldeles utmärkt att gå till en salong för att få lösnaglarna ditsatta på rätt sätt.

Olika typer av lösnaglar

För den som vill ha lösnaglar finns det olika typer att välja på. Det finns plastnaglar, akrylnaglar och gelénaglar. De har olika egenskaper och det kan finnas olika fördelar och nackdelar, vilka kan vara bra att känna till på förhand. På så sätt kan du försöka komma fram till vilken typ som skulle passa dig bäst.

Olika typer av lösnaglar

Plastnaglar

Den billigaste typen av lösnaglar är utan konkurrens plastnaglarna. För att uttrycka det krasst är väl detta också den enda egentliga fördelen med detta alternativ. För den som vill prova på att använda lösnaglar, men vill slippa investera för mycket pengar, kan det här vara värt att testa. Det går inte att räkna med att de ska sitta kvar eller hålla lika länge som andra lösnaglar, men det gör åtminstone att du kan få koll på om du gillar att ha långa naglar eller inte.

Gelénaglar

Det allra populäraste alternativet är gelénaglar. Dessa fästs precis som de andra alternativen med lim särskilt avsett för just lösnaglar. Det går att göra gelénaglar hemma, men då krävs en del tålamod och rätt produkter. Dessutom kan det vara en fördel att ha kunskap om hur det hela går till. Kanske har du tidigare varit på salong och fått naglarna gjorda, och har sett hur det hela görs. En stor fördel med gelénaglar är att de ger ett resultat som ser naturligt ut. De luktar inte heller lika starkt som akrylnaglarna. Vid kontakt med remover är det heller inte så sannolikt att gelénaglar förstörs. De är betydligt mindre känsliga för remover än vad exempelvis akrylnaglar är. Processen för att få gelénaglar på plats kan dock vara lite komplicerat. De behöver härdas under en speciell UV-lampa för att resultatet ska bli bra. En nackdel med gelénaglar är att de är svårare att ta bort än andra typer av lösnaglar.

Akrylnaglar

Ett annat vanligt och omtyckt alternativ är naglar av akryl. Det många lyfter fram som en nackdel med dessa är den starka doften. Hos vissa orsakar den huvudvärk eller irritation. Det finns dock väldigt mycket positivt som förtjänar att lyftas fram när det gäller den här typen av naglar. De här naglarna är utan konkurrens den starkaste typen av lösnaglar och blir i och med det väldigt hållbara. Dessutom är de lätta att forma till den form och längd du vill ha. Det är också ganska enkelt att ta bort naglarna när det är dags. Du kan lösa upp dem i aceton och på det sättet få bort dem utan några större besvär.

Toppval Lösnaglar 2024

Vi har valt dessa Lösnaglar som våra Toppval.

Lösnaglar med perfekt passform. Dessa naglar är enkla att applicera och med ett naturligt och vackert utseende.

1. Depend Salon Gel Pink Short
Att gå till en salong och få naglarna fixade kostar mycket pengar och kräver dessutom en hel del tid. Det är inte alla som kan eller vill lägga vare sig tiden eller pengarna på att ordna detta. Det behöver dock inte hindra dig från att skaffa fina naglar. Med de här snygga lösnaglarna från Depend kan du komma billigt undan samtidigt som du får snygga naglar. Passformen är riktigt bra på de här naglarna och basen är tunn medan framdelen av nageln är uppbyggd av gelé, vilket skapar samma intryck som hos naglar fixade på salong.

Att fästa dessa naglar är enkelt. Det kan du göra på egen hand med hjälp av ett nagellim. Du sätter helt enkelt den bakre delen av nageln alldeles intill nagelbandet och viker ned lösnageln så att den hamnar mot din naturliga nagel. Det är viktigt att detta sker långsamt så att limmet hinner spridas ut.

Kolla priset

2. Kiss Gel Fantasy Nails Fanciful
När du väljer lösnaglar är det viktigt att du funderar över vad som är viktigt för dig. Vissa söker enkelhet medan andra vill ha glitter och glamour. Om du vill ha glittriga naglar är det här troligtvis ett alternativ för dig. Här får du nämligen snygga naglar med glittrig manikyr som passar lika bra på kontoret som på festen. En stor fördel är att du inte behöver ta bort glittret med någon speciell glitterborttagning.

Det är enkelt att fästa de här lösnaglarna och det är inget du behöver hjälp med. Du klarar det utmärkt på egen hand. Du har dessutom två olika alternativ när du ska sätta fast dessa. Det går naturligtvis att använda nagellim för att fästa dem ordentligt, men det följer även med självhäftande flikar som du kan använda dig av om du vill göra det ännu enklare. Oavsett vilken metod du väljer kan du räkna med att naglarna håller ungefär en vecka.

Kolla priset

3. Essence French Manicure Click & Go Nails 01 Classic French
Du kanske har drömt om perfekta naglar med fransk manikyr länge utan att lyckas få tillräckligt långa naglar för att detta ska fungera. Då kan dessa lösnaglar vara ett bra alternativ. Här får du de perfekta naglar du så länge har velat ha och den franska manikyren är på plats redan när du fäster lösnaglarna. Du sparar med andra ord en hel del tid och möda och du behöver heller inte spendera några större pengabelopp. Många skulle nog beskriva detta som den perfekta lösningen.

Det finns en stor fördel med de här lösnaglarna och det är sättet du fäster dem på. Här får du nämligen naglar med ett click & go-system. Det innebär i praktiken att du lägger naglarna på plats mot dina naturliga naglar för att sedan trycka dem på plats med ett enkelt klick. Det enda du behöver tänka på för att det ska bli bra är att storleken måste vara rätt.

Kolla priset

Så sätter du fast lösnaglar

När du ska skaffa lösnaglar har du ett beslut att fatta. Ska du boka en tid på salong och få naglarna gjorda av ett proffs, eller ska du spara pengar och själv fästa dina naglar? Det är viktigt att säga att det inte finns något korrekt eller felaktigt beslut. Det gäller bara att du har koll på vilka fördelar och nackdelar som är förknippade med de båda valen. Fördelen med att ordna det hela hemma är förstås att du sparar en hel del pengar, något som är viktigt för väldigt många. Nackdelarna är att du behöver utrusta dig med tålamod och fingerfärdighet, samt att det kan krävas en grundinvestering, eftersom naglarna behöver härdas.

Så sätter du fast lösnaglar

Om du väljer gelénaglar behöver du ha tillgång till en UV-lampa så att du kan ge naglarna den härdning som de behöver för att hålla. När du väl har köpt en sådan kan du dock räkna med att den håller länge, vilket innebär att det är en bra investering för den som vill ha lösnaglar hela tiden, eller åtminstone ofta. Fördelen med att besöka en salong för att få naglarna fixade är att du kan luta dig tillbaka och koppla av, i vetskapen att resultatet kommer bli klanderfritt. Nackdelen är naturligtvis priset. Om du vill ha lösnaglar året runt kommer det att bli en ganska hög årlig kostnad om du går till salong varje gång.

Om du vill göra det själv

Om du bestämmer dig för att du vill få dina naglar gjorda på salong behöver du inte göra något annat än att boka tid. Om du däremot vill fixa naglarna själv behöver du först och främst se till att du har allt du behöver hemma. Du kommer naturligtvis behöva naglarna, men du behöver även ett lim av god kvalitet. Vidare behöver du ha tillgång till filar så att du kan forma naglarna som du vill ha dem, och som tidigare har nämnt behöver du en särskild lampa om du vill göra gelénaglar. När du har allt på plats är det dags att sätta fast naglarna. Börja då med att rengöra de naturliga naglarna ordentligt med remover.

Kontrollera därefter passformen på lösnaglarna och fila till dem vid behov.

Se till att även nagelbanden är rena och för tillbaka dem försiktigt. Kontrollera därefter passformen på lösnaglarna och fila till dem vid behov. Applicera därefter lim på lösnaglarna och en mindre mängd på de naturliga naglarna. Pressa sedan ned lösnaglarna där de ska sitta och börja med att lägga press vid nagelbanden. Håll kvar en liten stund. Exakt hur appliceringen går till kan variera något från en typ av nagel till en annan, så se till att läsa instruktionerna som medföljer noga. På så sätt kan du se till att naglarna blir korrekt fastsatta och att de inte lossnar eller hamnar snett. Kom ihåg att även akrylnaglar kan behöva härdas med hjälp av nagelolja och syre. Även om du kan börja forma dem direkt, tar det ett par dygn innan de är fullt härdade.

Frågor och svar kring Lösnaglar

✅ Går det att sätta på lösnaglar själv hemma, eller är det nödvändigt att gå till salong?

Det går att sätta på lösnaglar på egen hand, även om det krävs en del tålamod och precision. För att resultatet ska bli bra är det dock viktigt att man väljer de rätta lösnaglarna och ett riktigt bra lim att fästa dem med. Att komma ihåg att det inte duger lika bra med vilket lim som helst är A och O för den som vill åstadkomma ett lyckat resultat. Här hittar du våra Toppval av lösnaglar.

✅ Går det att använda nagellack på lösnaglar?

Ja, det går utmärkt att måla naglarna med nagellack för den som använder lösnaglar. Det är heller inga problem att ta bort nagellacket när det är dags, eftersom det finns remover anpassad för just lösnaglar.

✅ Finns det olika typer av lösnaglar?

Ja, det finns lösnaglar av akryl och lösnaglar av gelé. Fördelen med gelévarianten är att de naglarna har en mer naturlig form. De tål också nagellacksborttagning bättre än akrylnaglar. Akryl är å andra sidan ett starkare material, och lämpligt för den som vill ha långa lösnaglar. Det finns ett par nackdelar med akryl och det är att materialet luktar en del, en lukt som många upplever obehag av, samt att de här naglarna lättare går sönder av nagellacksborttagning .

✅ Ungefär hur länge håller lösnaglar?

Räkna med att resultatet kvarstår i cirka 4 veckor, ibland något kortare.

✅ Hur mycket kostar det att gå på salong och få lösnaglar?

Det beror förstås på vilken salong man besöker samt valet av naglar. Generellt brukar en behandling kosta mellan 500 och 1 000 kronor, men variationer kan förekomma.

Källor:

Snabbmeny:

Toppval Lösnaglar Vanliga frågor

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin