Franslim

Bäst Franslim

Snabbmeny:
Toppval Franslim 2024 Vanliga frågor

Dela på Facebook Dela på Twitter


Har du funderat på att skaffa lösögonfransar för att få längre och fylligare fransar? Du kanske är i valet och kvalet kring om du ska försöka sätta fast dem själv hemma, eller om du ska gå till en salong för att få det utfört av någon som verkligen kan sin sak och är van. Det kan också vara så att du tidigare har gått till en salong, men nu anser att du skulle vilja klara av det på egen hand för att spara tid och pengar. I så fall finns det en sak du bör känna till innan du skrider till verket. Det handlar om den till synes lilla detaljen franslim. Du kanske antar att det är valet av fransar som är det viktiga och att det lim som medföljer är det bästa att använda. Så ligger det dock inte till. Att välja rätt lim är viktigt om du vill åstadkomma ett lyckat resultat. Det lim som brukar medfölja i förpackningen tillsammans med fransarna du väljer är ytterst sällan det bästa alternativet.

Därför är valet av ögonfranslim av stor betydelse

Det finns flera anledningar till att det är en god idé att välja lim med omsorg. En väldigt enkel men också väldigt viktig anledning är att vissa typer av lim kan skapa allergiska reaktioner. Det kan börja klia och svida om du väljer ett lim som inte är av bästa kvalitet. Det är inte den enda anledningen, men det är faktiskt skäl nog att ta valet på allvar. Naturligtvis finns det även andra anledningar. Valet av franslim kan göra stor skillnad för resultatet och hållbarheten. Vissa varianter gör att fransarna sitter ordentligt och länge, medan andra gör att de släpper betydligt enklare och snabbare. Dessutom är vissa typer av ögonfranslim betydligt enklare att arbeta med än andra.

Därför är valet av ögonfranslim av stor betydelse

Faktorer att titta på

Även om du är medveten om att det val du står inför när det gäller lim är viktigt, så räcker det inte så långt att ha den vetskapen. Du behöver naturligtvis även veta hur du skiljer ett bra lim från ett mindre bra, och den delen ska vi titta på nu.

 • Enkelheten
  Det första du behöver göra är att ta en titt på hur enkelt en viss typ av lim är att applicera. Det kan skilja mycket, där vissa varianter är otroligt enkla att jobba med, medan andra kladdar och gör det svårt att få fransarna på plats på ett bra sätt. Du kan naturligtvis inte veta hur enkelt eller svårt det är att använda en viss limtyp enbart genom att titta på produktbeskrivningen, men ofta brukar det i beskrivningen stå något om att limmet är enkelt att applicera, och du kan ofta få detta bekräftat med hjälp av några få recensioner, vilka du enkelt kan finna online.
 • Hållbarheten
  Något som också är värt att ha i åtanke är hållbarheten. Lösögonfransar kostar pengar, och det tar även tid att få dem på plats. Av båda dessa anledningar vill du naturligtvis att fransarna ska sitta där du har satt dem tills du medvetet väljer att ta bort dem. Vissa produkter ger ett hållbart resultat men tillåter dig ändå att ta bort fransarna innan det är dags att sova. Med andra mindre kvalitativa limvarianter kommer du märka att fransarna lossnar betydligt snabbare än du skulle önska, alternativt får du problem att ta bort dem utan smärta. Det finns gott om testresultat att ta del av om du vill ha rekommendationer kring vilka limprodukter som uppfyller även de hårda kraven. Naturligtvis kan recensioner vara till hjälp även här, och faktum är att produktbeskrivningarna brukar kunna vara till god hjälp. Naturligtvis finns det ingen produktbeskrivning som öppet säger att en viss produkt inte håller ordentligt, men däremot brukar det betonas i de fall där produkten faktiskt sitter väldigt bra.
 • Skonsam formel
  Det kanske allra viktigaste är att du väljer ett franslim som är skonsamt för dina ögon och din hud. Det finns lim som orsakar onödigt slitage och som innehåller ingredienser som kan irritera din hud och dina ögon rejält. Om du limmar fast dina ögonfransar med en sådan produkt kan ögonen svullna upp och det kan klia rejält och svida. Detta är förstås något du vill undvika. Det är därför viktigt att du väljer ett lim med en skonsam och mild formel som inte skadar ens den känsliga huden. Det finns flera ekologiska alternativ som är bra även för den som är känslig. Det kan vara en fördel att se till att välja något som är fritt från parabener. Det kan vara klokt att välja ett ögonfranslim som innehåller vårdande ingredienser. Exempel på sådana är exempelvis extrakt av kamomill och ricinolja, men det finns fler.

Toppval Franslim 2024

Vi har valt dessa Franslim som våra Toppval.
Ögonfranslim för fransförlängning.

1. Ardell Duo 2 in 1 Brush-On Adhesive

Detta franslim skiljer sig från de flesta andra liknande produkter på grund av att du här får två produkter i en. Här får du nämligen både svart och transparent franslim, så att du kan välja vad som passar dig bäst för stunden. De förvaras i varsin ände av produkten vilket gör att du lätt kommer åt båda.

Ardell Duo 2 in 1 Brush-On Adhesive franslim

Det finns en rad positiva faktorer att lyfta fram kring den här produkten. Den torkar snabbt, vilket gör att du slipper uppleva någon kladdig känsla. Produkten innehåller ingen latex vilket också är mycket positivt. Den innehåller heller ingen formaldehyd, något som också är mycket bra. Det är inte bara vad den inte innehåller som är värt att lyfta fram. Franslimmet innehåller också en rad positiva ingredienser, såsom vitamin A, C och E. Du tillför med andra ord näring och skydd till fransarna när du använder detta lim, samtidigt som det blir lätt att fästa lösfransarna med denna produkt.

Kolla priset

2. Depend Everyday Eye

Om du vill få dina lösfransar att sitta snyggt och se naturliga ut är det förstås viktigt att du väljer rätt fransar. Det är dock inte det enda som spelar roll. Det är faktiskt nästan lika viktigt att du väljer ett bra franslim och då är denna produkt från Depend ett utmärkt val. Franslimmet torkar snabbt och den vita kulören blir genomskinlig. Kan användas till alla fransmodeller och ger ett hållbart resultat för både din dag- och kvällslook. När du väljer att fästa dem med det här limmet får du flera fördelar.

Du kan naturligtvis räkna med att fransarna sitter ordentligt på plats hela dagen, oavsett om du befinner dig på jobbet eller om du ägnar dig åt krävande friluftsaktiviteter. Naturligtvis ska du kunna leva som vanligt även med lösögonfransar och med hjälp av detta lim kan du just det. Limmet är dessutom framtaget för att skydda såväl dina naturliga fransar som dina lösfransar. Andra stora fördelar är att produkten är snabbtorkande samt lätt att ta bort när du vill.

Kolla priset

3. Kiss Glue Liner Black

Om du gillar enkelhet och praktiska produkter är det här verkligen franslimmet för dig. Här har du nämligen en kombinerad eyeliner och franslim. Du målar helt enkelt eyelinern precis som vanligt och får då samtidigt möjlighet att fästa dina fransar. En annan fördel är att detta lim passar till vilka fransar som helst. Du behöver med andra ord inte hålla dig till fransar av samma märke som franslimmet.

Det är enkelt att använda detta franslim men det finns några saker du bör komma ihåg. Produkten ska appliceras på ögonlock som är rena men torra. Det är också viktigt att du lägger på eyelinern och får fransarna på plats innan du lägger din makeup. Du behöver också komma ihåg att vara ganska snabb med fransarna när du väl har lagt på limmet. Detta för att inte franslimmet ska hinna torka. Något du också bör se till är att inte låta produkten komma i kontakt med ögonen eftersom det kan vålla irritation.

Kolla priset

Hur vi väljer ut och betygsätter produkter

Vi jämför och sammanställer de produkter som vi anser är de bästa på marknaden utifrån ett antal kriterier.  Vi samarbetar med många butiker och e-handlare och även om det kan ha en inverkan på vilka produkter vi väljer att recensera är det ändå vårt team som gör en professionell bedömning av vilka som faktiskt är bäst. Våra rekommendationer stöds av denna bedömning. Följande parametrar är något vi tar med i varje bedömning:

 • Tester som gjorts på produkten tidigare av experter online eller publicerade i facktidskrifter.

 • Produktrecensioner och produktomdömen från kunder.

 • Jämförelse av produktspecifikationer, funktioner och kapacitet för respektive produkt.


Inte allt för komplicerat

En fråga som många har är om det är svårt att limma fast lösögonfransar. Det finns många som faktiskt avstår från att testa, på grund av att de är oroliga att det ska vara för krångligt. Faktum är dock att det inte brukar vara allt för komplicerat. Den applikator som ska användas kan se något olika ut beroende på produkt, men den brukar vara framtagen för att göra det enkelt att applicera limmet för att sedan fästa fransarna med precision. Det gäller naturligtvis att du är utrustad med en del tålamod eftersom det trots allt rör sig om ett precisionsarbete, men så länge du tar det lugnt och metodiskt går det vanligtvis ganska snabbt och lätt att få ögonfransarna på plats.

Att limma fast lösögonfransar

Något att tänka på

Något som är värt att tänka på, men som vi inte nämnt tidigare, är att det kan skilja en del på torktid mellan olika limtyper. Detta kanske inte framstår som en aspekt som har så stor betydelse, men chansen är större att du blir nöjd med resultatet om du väljer ett relativt snabbtorkande lim. Då är nämligen risken betydligt mindre att du ska råka stöta till fransarna och få dem ur position innan limmet hunnit torka. Satsa därför gärna på ett franslim som både är hållbart och snabbtorkande. Då är chansen mycket stor att du kommer bli riktigt nöjd.

Om du väljer ett relativt snabbtorkande lim

Frågor och svar kring Franslim

✅ Vad används franslim till?

Ögonfranslim används precis som namnet antyder för att limma fast lösögonfransar på de ordinarie fransarna. Det är en väldigt vanlig metod för den som vill ha längre eller tjockare ögonfransar, eller båda delarna.

✅ Fungerar alla franslim på marknaden lika bra?

Nej, det gör de inte. Det är väldigt viktigt att välja lim med stor omsorg. Även om de fyller sin funktion till den grad att de får fransarna att fästa, så kan de vålla skada på annat sätt. Vissa typer av lim kan till exempel få ögonen att svullna upp och olika hudreaktioner kan uppstå. Den som vet med sig att man är känslig för den här typen av produkter bör vara noga med att välja ett ögonfranslim som är avsett just för känslig hud, och som inte är alltför starkt. Den som har problem med latexallergi bör till exempel vara extremt noga med att välja en latexfri produkt. Det låter kanske som en självklarhet, men vissa vet inte att den här typen av produkter kan innehålla latex och tittar därför inte närmare på det. Naturligtvis finns det även funktionella skillnader. Vissa limtyper är betydligt mer effektiva än andra.

✅ Bör man alltid använda det lim som följer med fransarna vid leverans?

Nej, det är ingen självklarhet att det är det bästa ögonfranslimmet. Det kan mycket väl visa sig vara ett bra lim, men det är inget du bör ta för givet. Undersök vilken typ av lim det är och ta reda på mer om det online. Jämför det sedan med andra ögonfranslim för att se om det verkar vara det bästa och mest skonsamma alternativet. Annars finns det inget som hindrar att du väljer att annat bra franslim.

✅ Vilka faktorer bör man ta i beaktning när man ska välja franslim?

För det första är det som tidigare nämnts viktigt att ta reda på mer om de olika alternativen för att säkerställa att limmet är lämpligt för känslig hud om man har det behovet. Utöver detta är det intressant att titta på om produkten är vattenfast så att fransarna kan sitta kvar länge. Huruvida det följer med någon applikator och hur den i så fall ser ut är också en viktig faktor, eftersom det påverkar hur lättanvänd produkten är. En annan faktor som kan ha betydelse är hur snabbtorkande limmet är. Vissa franslim torkar snabbt, medan andra tar flera timmar på sig att torka.

✅ Är det lätt att ta bort lösögonfransar som limmats fast med franslim?

Detta beror till stor del på vilken typ av franslim som använts. Vissa lim är väldigt starka, och detta kan resultera i att fransarna sitter hårdare. Andra lim gör det väldigt enkelt att få fransarna att lossna, i synnerhet vid användning av varmt vatten.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Franslim Vanliga frågor

Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom personvård:

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin