Kajalpenna

Bäst Kajalpenna
Snabbmeny:
Toppval Kajalpenna Vanliga frågor


För den som vill slippa köpa en mängd makeupprodukter men som ändå vill ha de viktigaste och mest grundläggande sakerna, är en kajalpenna definitivt en av de första produkterna att införskaffa. Det är en förhållandevis billig vara som du lätt kan lära dig använda. Trots det låga priset och enkelheten vid användning gör den stor skillnad. Den kan ge stor effekt oavsett om det rör sig om en vardagsmakeup eller om du ska sminka dig till en fest.

Vem behöver kajal?

En intressant fråga är naturligtvis vem som har behov och nytta av en kajalpenna. Svaret är enkelt. Alla som vill förändra sitt utseende något, och vill få mer markerade ögon, kan ha nytta av en kajalpenna. Oavsett om du är förtjust i sotade ögon och vill skapa en sådan look, eller om du bara vill få en mer intensiv blick kan den här typen av produkt vara till hjälp. Även den som vanligtvis inte sminkar sig kan använda kajal. Även när den används på egen hand, utan kompletterande makeupprodukter, gör den stor skillnad.

Bra att veta om kajalpennor

Att köpa kajal är vanligtvis väldigt lätt, eftersom det här är så okomplicerade produkter. Jämfört med många andra makeupprodukter finns det väldigt lite att tänka på när du ska göra ett inköp. Något som kan vara bra att känna till är att du kommer att hitta såväl eyeliner som kajalpennor. För den som inte känner till skillnaden kan det vara bra att veta att kajalen ger ett mjukare intryck och är utmärkt att använda om du vill ha en sotad look, medan eyeliner ger ett mer intensivt intryck och en intensivare färg. Det är också bra att känna till att en kajalpenna kan användas både på ovan- och nedansidan vid vattenlinjen.

Bra att veta om kajalpennor

Att välja rätt produkt

Att köpa kajalpennor är lättare än att köpa många andra makeupprodukter, men det finns ändå några saker att ha i åtanke för att du ska bli så nöjd som möjligt. Det första du behöver fundera över är om du föredrar en klassisk kajalpenna eller om du hellre vill ha en eyeliner. När du väl har bestämt dig för vilket du föredrar är det dags att börja titta på olika tänkbara exemplar. Det finns både mjukare kajalpennor som du skruvar upp, samt hårdare modeller som du kan vässa vid behov. Det går inte att säga att det ena är bättre eller sämre än det andra.

Det är helt enkelt en fråga om preferens och smak. Du behöver fundera över vilket som passar dig bäst. Det kan också bero på vilken look du föredrar. Vissa pennor är enklare att använda för den som oftast vill sota ögonen, medan andra är bättre för den som vill ha så skarpa linjer som möjligt. När du ska välja vilken modell som kan tänkas passa dig är det därför viktigt att du i beslutet väger in hur du kommer använda din kajalpenna.

 

Extra funktioner som kan vara bra

När du ska köpa en ny kajalpenna kommer du märka att vissa pennor är väldigt enkla, medan andra erbjuder lite fler funktioner än vad som är vanligt. Vissa pennor har till exempel en typ av sudd i ena änden, för att det ska bli ännu lättare att åstadkomma den sotade looken som många kämpar hårt för att få till. Några få pennor kommer också med en specialfunktion som gör att du kan välja färg. Det kan då vara så att det i ena änden finns en färg, exempelvis svart, och i andra änden en annan färg, exempelvis blå. Det ger dig fler möjligheter om du vill variera din makeup.

köpa en ny kajalpenna

Bra för känsliga ögon och känslig hud

Det finns många som har bekymmer med att ögonen börjar rinna när de använder ögonmakeup, på grund av att produkterna som används innehåller ämnen som irriterar ögonen eller huden runt ögonen. Om du tillhör den kategorin är det naturligtvis extra viktigt att du är noggrann när du jämför produkter och väljer vilken kajalpenna du ska köpa. Faktum är att det idag finns en rad bra och skonsamma pennor som fungerar bra att använda även för den med känslig hud och känsliga ögon. Dessa innehåller vanligtvis inga irriterande ämnen, samtidigt som de innehåller flera vårdande och näringsgivande ingredienser som till exempel C-vitamin och jojobaolja.

Att välja rätt färg och pigment

Att välja rätt färg och pigment

När du ska köpa en kajalpenna är det viktigt att du är medveten om att det finns pennor i en mängd olika nyanser att välja mellan. Nyansen du väljer har naturligtvis stor betydelse för hur du kommer se ut när du lagt din makeup. Svart är kanske fortsatt det vanligaste alternativet, men det finns många som föredrar att välja en nyans som de tycker ger ett lite mjukare intryck, exempelvis brun eller grå. Det finns också många som satsar på en blå färg istället för svart. Det är naturligtvis en klar fördel att det finns gott om valmöjligheter.

Det gäller dock att vara medveten om att det finns många olika varianter, så att du inte utgår från att alla pennor är svarta och råkar välja fel. Det är också bra att ha i åtanke att det kan skilja en hel del på pigmenteringen mellan olika pennor. Vissa har dålig pigmentering vilket leder till att du behöver måla ett flertal gånger för att få strecken att verkligen fästa och synas. Andra har hög pigmentering, vilket gör att du ser ett klart och tydligt resultat direkt, redan när du dragit ett streck med pennan. Naturligtvis är det en fördel att välja en sådan produkt.

Så mycket kostar en kajalpenna

Oavsett vad det är för något du planerar att köpa vill du förstås ha en hyfsat korrekt prisbild så att du vet hur mycket du kommer behöva spendera. Inköp av makeupprodukter är naturligtvis inget undantag. Priset på kajalpennor kan variera en del, men ligger generellt på en ganska låg nivå. De billigaste pennorna kostar inte mer än ett par tior. Naturligtvis finns det även mer exklusiva produkter som kostar mer, men de allra flesta kajalpennor hamnar ändå i prisintervallet 20 till 200 kronor.
 

Frågor och svar kring Kajalpennor

✅ Varför ska man använda en kajalpenna?

Kajalpennan hjälper till att rama in ögonen. Med en mörkare ram runt ögat blir blicken mer intensiv och ögonen blir mer markerade. En kajalpenna ger en mjukare inramning än en eyeliner, vilket uppskattas av många. Den som är skicklig med pennan kan även få ögonen att se större ut.


✅ Finns kajalpennor i olika nyanser?

Ja, det finns kajalpennor i en rad olika färger och nyanser. Vanligast är fortfarande svart, men det går även att hitta pennor i mörkblått och brunt bland annat, samt flera ljusare nyanser. De ljusa nyanserna är framför allt bra för den som är ute efter att få ögonen att se större ut.


✅ Ska kajalpennor användas på övre eller nedre delen av ögat?

Man väljer själv om man vill använda den både uppe och nere. För den som är på jakt efter en riktigt intensiv blick är det att rekommendera att man målar både uppe och nere, men det gäller att vara försiktig så att man inte råkar måla vid ögat så att det börjar rinna tårar. Det är dock inte alltid optimalt att måla nedre vattenlinjen. Den som har förhållandevis små ögon bör överväga att undvika detta eftersom ögonen annars kan se ännu mindre ut. Äldre personer som använder kajalpennor kan också vilja undvika detta, eftersom den skarpa linjen under vattenlinjen annars kan få dem att se tröttare ut. Det är också viktigt att tänka på att ögon som är helt inramade ser mindre ut, därför kan det vara klokt att inte måla hela vägen in till ögonvrån.


✅ Kan kajalpennor användas till något annat än inramning av ögonen?

Ja, kajalpennor är faktiskt väldigt praktiska makeupprodukter som även kan användas som ögonskugga eftersom färgen är så lätt att sota. Det går även att använda pennan till läpparna förutsatt att färgen är rätt.


✅ Går det att vässa en kajalpenna?

Ja, det går utmärkt att vässa en kajalpenna. Ibland kan man uppleva problem med att pennan går sönder lätt när den ska vässas. Om man råkar ut för det kan man snabbt avhjälpa problemet genom att lägga pennan i frysen en mycket kort stund innan det är dags att vässa den, eftersom detta gör den hårdare.


Källor:Snabbmeny:
Toppval Kajalpennor Vanliga frågorVi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom personvård: