Kajalpenna

Bäst Kajalpenna

Snabbmeny:
Toppval Kajalpenna Vanliga frågor


För den som vill slippa köpa en mängd makeupprodukter men som ändå vill ha de viktigaste och mest grundläggande sakerna, är en kajalpenna definitivt en av de första produkterna att införskaffa. Det är en förhållandevis billig vara som du lätt kan lära dig använda. Trots det låga priset och enkelheten vid användning gör den stor skillnad. Den kan ge stor effekt oavsett om det rör sig om en vardagsmakeup eller om du ska sminka dig till en fest.

Vem behöver kajal?

En intressant fråga är naturligtvis vem som har behov och nytta av en kajalpenna. Svaret är enkelt. Alla som vill förändra sitt utseende något, och vill få mer markerade ögon, kan ha nytta av en kajalpenna. Oavsett om du är förtjust i sotade ögon och vill skapa en sådan look, eller om du bara vill få en mer intensiv blick kan den här typen av produkt vara till hjälp. Även den som vanligtvis inte sminkar sig kan använda kajal. Även när den används på egen hand, utan kompletterande makeupprodukter, gör den stor skillnad.

Bra att veta om kajalpennor

Att köpa kajal är vanligtvis väldigt lätt, eftersom det här är så okomplicerade produkter. Jämfört med många andra makeupprodukter finns det väldigt lite att tänka på när du ska göra ett inköp. Något som kan vara bra att känna till är att du kommer att hitta såväl eyeliner som kajalpennor. För den som inte känner till skillnaden kan det vara bra att veta att kajalen ger ett mjukare intryck och är utmärkt att använda om du vill ha en sotad look, medan eyeliner ger ett mer intensivt intryck och en intensivare färg. Det är också bra att känna till att en kajalpenna kan användas både på ovan- och nedansidan vid vattenlinjen.

Bra att veta om kajalpennor

Att välja rätt produkt

Att köpa kajalpennor är lättare än att köpa många andra makeupprodukter, men det finns ändå några saker att ha i åtanke för att du ska bli så nöjd som möjligt. Det första du behöver fundera över är om du föredrar en klassisk kajalpenna eller om du hellre vill ha en eyeliner. När du väl har bestämt dig för vilket du föredrar är det dags att börja titta på olika tänkbara exemplar. Det finns både mjukare kajalpennor som du skruvar upp, samt hårdare modeller som du kan vässa vid behov. Det går inte att säga att det ena är bättre eller sämre än det andra.

Det är helt enkelt en fråga om preferens och smak. Du behöver fundera över vilket som passar dig bäst. Det kan också bero på vilken look du föredrar. Vissa pennor är enklare att använda för den som oftast vill sota ögonen, medan andra är bättre för den som vill ha så skarpa linjer som möjligt. När du ska välja vilken modell som kan tänkas passa dig är det därför viktigt att du i beslutet väger in hur du kommer använda din kajalpenna.

Toppval Kajalpennor 2024

Vi har valt dessa Kajalpennor som våra Toppval.
Intensiva kajalpennor som glider smidigt över ögonlocket för ett långvarigt och intensivt färgresultat.

1. IsaDora Perfect Contour Kajal Waterproof 60 Black
Kajalpennor har i många år varit en självklar del av en komplett makeuprutin. Så är det än idag, och därför är en bra kajalpenna något du bör leta efter om du vill kunna lägga en riktigt fulländad makeup. Den här varianten från IsaDora är lätt att använda och ger ett snyggt resultat. Färgen på pennan är svart och den är vattenresistent. Det sistnämnda är naturligtvis en fördel när det gäller en produkt som ska användas så nära ögat. Om du går i motvind och det tvingas fram några tårar innebär det med andra ord inte att din makeup blir förstörd. Den här pennan klarar av sådant utan problem.

Denna penna är mjuk, vilket gör den behagligare att använda. Om du upplever att den börjar tappa sin form och behöver vässas gör du det med en Slim Pencil Sharpener från IsaDora eller liknande pennvässare. När det är dags att ta bort din kajal gör du det med hjälp av en skonsam och effektiv eye makeup remover.

Kolla priset

2. Babor Makeup Eye Contour Pencil 01 black
Det finns flera skäl till att vilja inkludera kajal i en makeuprutin, och om du bestämmer dig för att göra det är denna penna från Babor helt perfekt. Färgen är svart vilket gör det möjligt för dig att få en klassisk look med sug i blicken. Just den här kajalpennan är berikad med både vitamin C och avokadoolja. Detta är mycket positivt eftersom dessa ingredienser har vårdande och närande egenskaper.

En stor fördel med den här kajalpennan från Babor är att den inte bara kommer med en mycket effektiv och bra penna som hjälper dig att ge lite extra inramning till blicken. Den har även en applikator av skumgummi som hjälper dig att sudda ut kajalen lite, vid de tillfällen då du vill ha en lite mjukare look. På så sätt kan du variera ditt utseende från dag till dag, trots att du använder samma kajalpenna i grunden. Pennan fungerar med andra ord lika bra för användning vid fest som till vardags.

Kolla priset

3. Aden Eye Styler Khol Kajal Eyeliner Black
Oavsett om du vill skapa en riktigt intensiv blick eller om du är ute efter en sotad look som du kanske sett filmstjärnorna visa upp på galorna är en bra kajalpenna det verktyg du behöver. Det finns naturligtvis mängder av kajalpennor att välja på, men om du vill sätta kvalitet i fokus är den här varianten från Aden värd att satsa på. Det är en matt kajalpenna av mycket hög kvalitet och oavsett om du ska sminka dig för en dag på kontoret eller för festen är detta rätt penna att ha till din hjälp.

Olika kajalpennor kan vara olika lätta att använda, men just den här varianten är riktigt enkel att jobba med. Den är mjuk, vilket gör att den är behaglig att använda och du slipper vara rädd att den ska stickas in i ögat av misstag. Du kan skapa en skarp och intensiv blick med hjälp av denna, men det är precis lika lätt att skapa en sotad look.

Kolla priset

Extra funktioner som kan vara bra

När du ska köpa en ny kajalpenna kommer du märka att vissa pennor är väldigt enkla, medan andra erbjuder lite fler funktioner än vad som är vanligt. Vissa pennor har till exempel en typ av sudd i ena änden, för att det ska bli ännu lättare att åstadkomma den sotade looken som många kämpar hårt för att få till. Några få pennor kommer också med en specialfunktion som gör att du kan välja färg. Det kan då vara så att det i ena änden finns en färg, exempelvis svart, och i andra änden en annan färg, exempelvis blå. Det ger dig fler möjligheter om du vill variera din makeup.

köpa en ny kajalpenna

Bra för känsliga ögon och känslig hud

Det finns många som har bekymmer med att ögonen börjar rinna när de använder ögonmakeup, på grund av att produkterna som används innehåller ämnen som irriterar ögonen eller huden runt ögonen. Om du tillhör den kategorin är det naturligtvis extra viktigt att du är noggrann när du jämför produkter och väljer vilken kajalpenna du ska köpa. Faktum är att det idag finns en rad bra och skonsamma pennor som fungerar bra att använda även för den med känslig hud och känsliga ögon. Dessa innehåller vanligtvis inga irriterande ämnen, samtidigt som de innehåller flera vårdande och näringsgivande ingredienser som till exempel C-vitamin och jojobaolja.

Att välja rätt färg och pigment

Att välja rätt färg och pigment

När du ska köpa en kajalpenna är det viktigt att du är medveten om att det finns pennor i en mängd olika nyanser att välja mellan. Nyansen du väljer har naturligtvis stor betydelse för hur du kommer se ut när du lagt din makeup. Svart är kanske fortsatt det vanligaste alternativet, men det finns många som föredrar att välja en nyans som de tycker ger ett lite mjukare intryck, exempelvis brun eller grå. Det finns också många som satsar på en blå färg istället för svart. Det är naturligtvis en klar fördel att det finns gott om valmöjligheter.

Det gäller dock att vara medveten om att det finns många olika varianter, så att du inte utgår från att alla pennor är svarta och råkar välja fel. Det är också bra att ha i åtanke att det kan skilja en hel del på pigmenteringen mellan olika pennor. Vissa har dålig pigmentering vilket leder till att du behöver måla ett flertal gånger för att få strecken att verkligen fästa och synas. Andra har hög pigmentering, vilket gör att du ser ett klart och tydligt resultat direkt, redan när du dragit ett streck med pennan. Naturligtvis är det en fördel att välja en sådan produkt.

Så mycket kostar en kajalpenna

Oavsett vad det är för något du planerar att köpa vill du förstås ha en hyfsat korrekt prisbild så att du vet hur mycket du kommer behöva spendera. Inköp av makeupprodukter är naturligtvis inget undantag. Priset på kajalpennor kan variera en del, men ligger generellt på en ganska låg nivå. De billigaste pennorna kostar inte mer än ett par tior. Naturligtvis finns det även mer exklusiva produkter som kostar mer, men de allra flesta kajalpennor hamnar ändå i prisintervallet 20 till 200 kronor.

Frågor och svar kring Kajalpennor

✅ Varför ska man använda en kajalpenna?

Kajalpennan hjälper till att rama in ögonen. Med en mörkare ram runt ögat blir blicken mer intensiv och ögonen blir mer markerade. En kajalpenna ger en mjukare inramning än en eyeliner, vilket uppskattas av många. Den som är skicklig med pennan kan även få ögonen att se större ut.

✅ Finns kajalpennor i olika nyanser?

Ja, det finns kajalpennor i en rad olika färger och nyanser. Vanligast är fortfarande svart, men det går även att hitta pennor i mörkblått och brunt bland annat, samt flera ljusare nyanser. De ljusa nyanserna är framför allt bra för den som är ute efter att få ögonen att se större ut.

✅ Ska kajalpennor användas på övre eller nedre delen av ögat?

Man väljer själv om man vill använda den både uppe och nere. För den som är på jakt efter en riktigt intensiv blick är det att rekommendera att man målar både uppe och nere, men det gäller att vara försiktig så att man inte råkar måla vid ögat så att det börjar rinna tårar. Det är dock inte alltid optimalt att måla nedre vattenlinjen. Den som har förhållandevis små ögon bör överväga att undvika detta eftersom ögonen annars kan se ännu mindre ut. Äldre personer som använder kajalpennor kan också vilja undvika detta, eftersom den skarpa linjen under vattenlinjen annars kan få dem att se tröttare ut. Det är också viktigt att tänka på att ögon som är helt inramade ser mindre ut, därför kan det vara klokt att inte måla hela vägen in till ögonvrån.

✅ Kan kajalpennor användas till något annat än inramning av ögonen?

Ja, kajalpennor är faktiskt väldigt praktiska makeupprodukter som även kan användas som ögonskugga eftersom färgen är så lätt att sota. Det går även att använda pennan till läpparna förutsatt att färgen är rätt.

✅ Går det att vässa en kajalpenna?

Ja, det går utmärkt att vässa en kajalpenna. Ibland kan man uppleva problem med att pennan går sönder lätt när den ska vässas. Om man råkar ut för det kan man snabbt avhjälpa problemet genom att lägga pennan i frysen en mycket kort stund innan det är dags att vässa den, eftersom detta gör den hårdare.

Källor:

Snabbmeny:

Toppval Kajalpennor Vanliga frågor

Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom personvård:

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin