Hårtillskott

Bäst Hårtillskott

Snabbmeny:
Toppval Hårtillskott Vanliga frågor


Har du funderat på att börja med hårtillskott? Det kan mycket väl vara en god idé. Det finns ett flertal tillfällen då det här verkligen kan vara bra. Den som har problem med att håret är väldigt torrt, och tycks vara omöjligt att få bukt med enbart med hjälp av olika hårvårdsprodukter kan ha stor nytta av det rätta tillskottet. Även den som trilskas med frissigt hår, eller ett hår som ser glanslöst ut, kan med fördel testa hårtillskott. Det kan göra större skillnad än många tror, förutsatt att du hittar en riktigt bra och effektiv produkt.

Detta kan tillskottet hjälpa till med

Vad exakt tillskottet bidrar med för effekter beror förstås på vilket tillskott. Några exempel på vad olika hårtillskott kan åstadkomma är att stärka håret och se till att det blir mindre skört, tillföra näring till hårets rötter, minska håravfall, öka hårets tillväxt och ge ökad glans och lyster. Värt att nämna är också att ett hårtillskott ofta bidrar med positiva effekter även för hud och naglar. Detta är något som många inte tänker på innan de börjar med den här typen av produkt, men som de blir mycket glada över när de väl upptäcker. Du som har problem med att håret är torrt och naglarna sköra kan med andra ord få bukt med båda problemen samtidigt, tack vare ett tillskott.

Lätt att göra till rutin

Exakt hur tillskottet ska tas kan variera något. Ofta kommer det i tablettform, och ibland som kapslar. Det förekommer också att hårtillskott levereras i portionspåsar med ett pulver som ska blandas ut med vatten. Oavsett vilken av varianterna du väljer så kommer du troligtvis inse snabbt att det är lätt att få till en rutin så att du kommer ihåg att ta produkten dagligen. Du kan till exempel göra det till en vana att börja dagen med kapslarna innan du gör i ordning frukost. På så sätt kommer du snart uppleva att rutinen sitter i ryggmärgen, på samma sätt som andra rutiner gör efter några dagar. Nyckeln till ett lyckat resultat är naturligtvis att du kommer ihåg att ta tillskottet regelbundet. Om du glömmer oftare än du kommer ihåg säger det sig självt att resultaten inte kommer bli lysande.

Hårtillskott kan stärka håret och se till att det blir mindre skört, tillföra näring till hårets rötter.

Ingredienser som gör nytta

Olika hårtillskott har olika innehåll, det är helt naturligt. Det gäller dock att du lär dig veta vilka ingredienser som är extra effektiva och nyttiga. Det gör det enklare för dig att hitta de bästa alternativen. Biotin, zink och selen är några exempel på ingredienser som ofta förekommer och som har många positiva egenskaper. Kisel, järn och koppar är andra mineraler som har mycket bra att bidra med. Biotin är å andra sidan en vitamin som håret behöver, så även detta är något att hålla utkik efter. Kalcium, magnesium och vitamin K2 är andra utmärkta ingredienser. Ditt hår behöver en rad vitaminer och mineraler, och när det uppstår brist på några av dessa ämnen kommer det att synas. Ditt hår kommer förlora glans och lyster och det kommer inte längre att se så välmående ut. Därför är det viktigt att se till att tillföra dessa ämnen genom tillskott om det behövs. Kanske trodde du att torrt och risigt hår var något som du var tvungen att leva med, men så är alltså inte fallet. Oavsett om du har problem med att håret tappar glans, eller att du tappar mer hår än vanligt, går det alltså att få bukt med problemen. Det gäller bara att ta reda på vilken produkt som bäst kommer hjälpa dig med detta.

Toppval Hårtillskott 2024

Vi har valt dessa Hårtillskott som våra Toppval.
Kosttillskott som är framtagna för att stärka hår och naglar från insidan.

1. Better You Premium Biotin 100 st

Det här tillskottet från Better You har god effekt både på håret och huden. Produkten innehåller bland annat havre som är rikt på Biotin, samt Biotin som tagits fram från basilika. I sammanhanget är det viktigt att komma ihåg att biotin är viktigt för att såväl hud som hår ska må bra. Faktum är att detta ämne på senare år också har börjat kallas vitamin H och anledningen till detta är just de positiva egenskaper det har för håret och huden.

Förutom att du kan vänta dig att både huden och håret mår bättre och ser bättre ut när du har använt detta tillskott regelbundet under en period, finns det även fler fördelar. Biotin hjälper även till att bibehålla normal psykologisk funktion samt normal funktion hos nervsystemet. Det är enkelt att ta tillskottet eftersom du bara behöver komma ihåg att ta 1 eller 2 kapslar varje dag. Med detta enkla intag kan du snart få ett vackrare och starkare hår, friskare hud och bättre mående överlag.

Kolla priset

2. Bobbys Hair Care Superhair 120 st

Att Bobby Oduncu kan hår och vet vad håret behöver råder det ingen tvekan om. Därför är det också en god idé att testa detta tillskott som han har tagit fram. Det är mycket bra för håret och dess kvalitet men har också positiva effekter för huden och naglarna. Det rekommenderas att du tar två kapslar per dag av detta tillskott, och det bör göras i samband med måltid.

Många som har provat den här produkten upplever att de sett resultat på håret redan efter någon veckas användning. Du behöver med andra ord inte vänta tills din burk är tom innan du kan se att tillskottet faktiskt har gett effekt. Om du tidigare har haft problem med att håret varit skört och lätt gått av, och kanske även tappat sin glans och lyster, är detta en bra produkt att prova. Burken innehåller 120 kapslar, vilket innebär att en burk räcker i cirka två månader.

Kolla priset

3. WellAware Beauty Nova Kapslar 90 st

Om du har kommit fram till att ditt hår behöver något för att må bra och för att se bra ut på nytt kan ett bra kosttillskott vara det du söker. Det finns naturligtvis en rad tänkbara produkter att prova, men dessa kapslar från WellAware är riktigt bra för håret samtidigt som de också har positiv effekt på såväl hud som naglar också. Att tillskottet är effektivt så stora delar av dig beror förstås på innehållet. Kapslarna har ingredienser som verkligen är värda att lyfta fram. Här hittar du nämligen såväl vitamin C och kollagen som zink och selen samt biotin. För att göra produkten ännu mer näringsrik hittar du även extrakt från druvkärnor, hirs och tallbar i den.

Frågan är då vad du kan räkna med för resultat om du tar två kapslar av detta tillskott regelbundet? Faktum är att du kommer att se skillnad ganska snabbt och det kommer röra sig om effekter som att håret blir starkare och mer livfullt för att nämna några exempel.

Kolla priset

Att välja tillskott

Det finns en mängd olika tillskott för håret. Det kommer du märka så fort du börjar leta i butikerna, om du inte redan har upptäckt det. Att veta vilket alternativ du ska välja är inte alltid så lätt, åtminstone inte om det är första gången du är på jakt efter tillskott. Det första du bör göra är förstås att ta en titt på innehållsförteckningen. Vi har redan gått igenom vilken typ av ingredienser det kan vara bra att hålla utkik efter, vilket gör att du lättare kan se om en viss produkt har en bra innehållskombination eller inte. Du bör också läsa produktbeskrivningen ordentligt, för att ta reda på vilka problem det är det specifika tillskottet vill hjälpa dig att råda bot på. Vissa tillskott är främst till för att motverka håravfall, medan andra främst arbetar för att stärka håret och ge liv och lyster, för att nämna några exempel.

Att välja tillskott

Tillskott beroende på vilken effekt du vill uppnå

Det finns inget tillskott som kan råda bot på vartenda hårbekymmer som kan finnas, så det gäller att du tar dig tid att leta upp en produkt som är avsedd att hjälpa med just den typen av bekymmer som du upplever. Om du inte tycker att produktbeskrivningarna ger dig tillräckligt mycket information, kan du dra nytta av all kunskap som finns online. Genom att ta del av produkttester och även recensioner kan du snabbt få insikt i vilka upplevelser andra haft vid användning av de olika medlen. Det gör att du kan få hjälp att välja bort de alternativ som inte uppfattats så positivt av andra, och du kan även få några tips om produkter som verkligen tagits emot positivt. Naturligtvis gäller det att komma ihåg att alla är olika. Det innebär att det som fungerar för en person inte per automatik fungerar för en annan.

Hitta ett bra hårtillskott

Det som är positivt med testpatruller är att man ofta brukar se till att det finns en bred representation, för att man ska få så rättvisande resultat som möjligt. På så sätt kan du ändå lita på de resultat som kommer från omfattande och oberoende tester som publiceras online. Vad gäller recensioner är det förstås viktigt att du inte enbart går på en eller ett fåtal sådana, utan att du i så fall ser till en större helhetsbild. Om du kan se att en viss produkt fått genomgående positiva recensioner och att det är många som valt att recensera kan du troligtvis ta det som ett tecken på att tillskottet går hem hos de flesta, men finns det bara några få omdömen är det inte så mycket att gå på.

Frågor och svar kring Hårtillskott

✅ Vad gör hårtillskott för nytta?

Hårtillskott kan bidra med stor nytta för håret. Det kan ge ett glansigare och friskare hår och det kan även få en kliande hårbotten att sluta klia. Anledningen till det sistnämnda, är att en hårbotten som kliar många gånger kan bero på näringsbrist. Hårtillskott kan även minska håravfall och det kan leda till att håret blir tjockare.

✅ Bör man ta hårtillskott året runt?

Oftast räcker det med att ta det under en period när håret är nere i en svacka. När på året detta är kan dock variera från en person till en annan. Vissa upplever att håret blir torrt och glanslöst på vintern, när det hålls instängt under en mössa så gott som varje dag. Andra drabbas av torrt och risigt hår på sommaren när solens UV-strålar och många bad gör sitt för att slita på håret. Oavsett när håret tycks hamna ur balans kan hårtillskott användas.

✅ Vilket innehåll är bra när det gäller hårtillskott?

Det finns gott om näringsrika ämnen som det är bra att hålla utkik efter, men det är viktigt att samtidigt komma ihåg att det finns många fler än de som nämns här som kan vara både effektiva och bra. Kiseloxid, mangan, biotin, selen, zink, pantotensyra och hirsextrakt är några exempel på populära och effektiva ingredienser i många hårtillskott.

✅ Hur snabbt kan man se effekt från hårtillskott?

Det brukar ta några veckor innan man börjar se tydlig effekt, vanligtvis cirka 4 veckor, men det kan variera något.

✅ Hur kommer det sig att tillskott som man äter kan hjälpa håret att få bättre kvalitet?

Det är inte så konstigt som det kanske låter. Om håret är glanslöst och tunt, eller om man tappar hår, kan det ofta bero på någon typ av näringsbrist. Man har alltså inte fått i sig tillräckligt att vissa ämnen genom kosten. Då kan ett tillskott innehållande just dessa ämnen se till att ge den balans som behövs för att håret åter ska må bra.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Hårtillskott Vanliga frågor

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin