Nagelstärkare

Bäst Nagelstärkare

Snabbmeny:
Toppval Nagelstärkare 2023 Vanliga frågor

Dela på Facebook Dela på Twitter


Det finns väldigt många som är måna om att ha fräscha och fina naglar. Problemet är att det inte alls är lika många som har starka och hållbara naglar av naturen. Det finns därför en hel del som väljer att använda lösnaglar. Det är naturligtvis en tänkbar lösning men det finns även andra sätt att ta sig an problemet. Det går till exempel att använda nagelstärkare för att bidra till att de naturliga naglarna får bättre kvalitet och håller bättre.

Så fungerar nagelförstärkare

Hur fungerar då nagelförstärkare? Tar det lång tid att märka någon skillnad, och är den här typen av produkt krånglig att använda? Lyckligtvis är svaret på båda frågorna nej. Det är inte alls svårt att använda en nagelstärkare. Om du någon gång har använt nagellack kan du även bemästra den här typen av produkt. Du penslar helt enkelt på den på samma sätt som du penslar på ett nagellack. Sedan börjar produkten genast arbeta och faktum är att du med många nagelstärkare kan märka viss skillnad redan efter första användningen. Du behöver med andra ord inte kämpa i flera månader för att börja se resultat, vilket naturligtvis är positivt.

Så verkar produkten

Vad är det då egentligen en nagelstärkare bidrar med och hur verkar den? Det kan variera något från en produkt till en annan. Vanligtvis ser en nagelförstärkare till att keratin börjar byggas upp på nytt, vilket leder till att nageln blir tåligare och mer hållbar. Precis som produktnamnet antyder stärks nageln, och det går alltså snabbt för denna process att påbörjas. Samtidigt som naglarna blir tåligare och inte går sönder lika lätt, blir de också blankare och finare. Det syns helt enkelt att kvalitén höjts.

Nagelförstärkare för starka och hållbara naglar

Använd gärna som baslack

När du väl har fått bukt med dina trasiga naglar vill du förmodligen börja använda nagellack för att få en mer glamourös och fixad look. Det är inga problem. Du behöver inte välja mellan nagelstärkare och vanligt nagellack. Faktum är att många väljer att använda en bra nagelförstärkare som baslack, för att sedan pensla på nagellacket ovanpå. Det fungerar väldigt väl. Nageln härdas samtidigt som du får ett fint grundlager som sedan är lätt att bygga vidare på.

Du kan sedan använda vilket nagellack som helst i stort sett, och naturligtvis kan du använda vilken färg och nyans du vill. Att det är möjligt att använda nagelstärkaren som baslack är något som uppskattas av många. Det finns nämligen många som ändå använder baslack under det vanliga nagellacket, och att då dessutom få en produkt som stärker och bygger upp naglarna inifrån är naturligtvis mycket uppskattat.

Toppval Nagelstärkare 2023

Vi har valt dessa Nagelstärkare som våra Toppval.
Bra att använda för spröda naglar som delar sig. Behandling som ger dig starka och vackra naglar.

1. OPI Nail Envy Nail Strengthener Pink To Envy


Att ha naglar som lätt går sönder är aldrig roligt men lyckligtvis går det att åtgärda med enkla medel. Den här nagelstärkaren från OPI kommer med en intressant teknologi som ger ett skydd för nageln och ser till att den byggs upp ordentligt. Det kan vara intressant för dig som kund att veta att den här produkten inte innehåller några animaliska produkter och formulan är helt vegansk.

Oavsett om du brukar ha problem med att naglarna klyvs eller om problemet snarare består i att de flagar sönder, så kommer du uppleva förbättrad nagelkvalitet om du använder den här produkten regelbundet. Dina naglar blir både friskare och mer hållbara och de kommer att se bättre ut än tidigare. Förutom att nagelstärkaren hjälper till att stärka dina naglar så bidrar den även med en härlig färg. Denna rosa nyans faller många i smaken och sannolikt blir den även en stor favorit hos dig.

Kolla priset

2. Trind Nail Care Keratin Nail Restorer


Om dina naglar är skadade eller allmänt känsliga är det en god idé att försöka göra något åt det. Trind har tagit fram ett balsam som stärker naglarna och som passar väldigt väl för just skadade och känsliga naglar som behöver skyddas och stärkas. Anledningen till att du har skadade naglar eller att de inte är så starka som de en gång brukade vara spelar mindre roll. Oavsett om det är någon typ av sjukdom som har försvagat naglarna eller om du har använt lösnaglar som har slitit på de naturliga kan det här balsamet vara till nytta.

Vad är det då i den här produkten som gör den så effektiv? Det faktum att den innehåller såväl vitamin B5 och E som keratin gör att den kan ge rejäl och snabb effekt. En extra fördel är att produkten är fri från olja, vilket gör att du snabbt kan applicera det vanliga nagellacket efteråt.

Kolla priset

3. Miracle Nails Super Nail Strengthener 8 ml


För den som har känsliga naglar som lätt bryts av är det viktigt att ta tag i problemet. På så sätt går det att undvika en hel del smärta och frustration när naglar går av. Den här produkten från Miracle Nails är framtagen just för att stärka naglarna. Nagelstärkaren innehåller ett flertal välkända och mycket effektiva ingredienser, däribland kalcium, biotin och tranbärsextrakt. Tillsammans arbetar ingredienserna för att göra naglarna starkare och för att ge dem ett bra skydd. En bonus är att naglarna även får mer glans, vilket får dem att se fräschare ut.

För att du ska få den effekt du söker efter är det naturligtvis viktigt att du använder den här nagelstärkaren på rätt sätt. Det gör du genom att applicera ett lager av produkten på omålade naglar varje dag under en 15-dagarsperiod. Var fjärde dag bör du sätta dig och ta bort de lager som redan ligger innan du penslar på ett nytt. När den första perioden har gått bör du vänta en månad innan du använder produkten på nytt.

Kolla priset

Hur vi väljer ut och betygsätter produkter

Vi jämför och sammanställer de produkter som vi anser är de bästa på marknaden utifrån ett antal kriterier.  Vi samarbetar med många butiker och e-handlare och även om det kan ha en inverkan på vilka produkter vi väljer att recensera är det ändå vårt team som gör en professionell bedömning av vilka som faktiskt är bäst. Våra rekommendationer stöds av denna bedömning. Följande parametrar är något vi tar med i varje bedömning:

  • Tester som gjorts på produkten tidigare av experter online eller publicerade i facktidskrifter.

  • Produktrecensioner och produktomdömen från kunder.

  • Jämförelse av produktspecifikationer, funktioner och kapacitet för respektive produkt.

Så ofta behöver du applicera nagelstärkaren

Om du har valt att prova att använda nagelstärkare vill du förmodligen veta lite mer om hur du bör använda produkten. Du vet att du kan använda den som baslack, och du kan naturligtvis använda den även på egen hand, helt utan ytterligare nagellack. Men hur ofta behöver du pensla på nagelstärkare för att bibehålla starka och fina naglar? Det kan variera något eftersom det finns vissa skillnader mellan olika produkter. Det är dock vanligt att den här sortens produkt bör användas ett par gånger i veckan för att uppnå så positiva resultat som möjligt. Gör gärna detta till en rutin, så kommer du ständigt kunna ha starka naglar som inte går av för minsta lilla påfrestning.

Så ofta behöver du applicera nagelstärkaren

Kom ihåg att du inte behöver applicera något tjockt lager för att det ska fungera. Det räcker med ett tunt men täckande lager. Det finns även nagelförstärkare som används på ett lite annorlunda sätt. De används i en lite mer intensiv kur, där produkterna används dagligen under två-tre veckor för att verkligen ge ett bra grundskydd. Ofta kan du se väldigt stor skillnad på dina naglar när de här veckorna har gått. Därefter kan du ofta övergå till att applicera lacket mer sällan. Då kan en eller ett par gånger i veckan vara ett lämpligt intervall.

Att välja nagelstärkare

Precis som när du ska köpa andra produkter behöver du vara en klok och omsorgsfull konsument när du ska införskaffa en nagelförstärkare. Det finns nämligen inte bara en sort i butikerna. Tvärtom, det finns en hel del nagelstärkare att välja på. Det innebär naturligtvis att vissa är mer effektiva än andra, och du vill förmodligen ha en så bra och effektiv variant som möjligt. Därför bör du se till att välja en stärkare som har fått goda omdömen av tidigare användare. Kanske har den produkt du väljer även varit med i olika tester och fått goda omdömen även där.

Då kan du troligtvis lita på att den verkligen kommer göra nytta för dig också. Kanske vill du också väga in priset i avgörandet. Kom bara ihåg att det billigaste alternativet sällan är det mest effektiva. Du behöver förmodligen inte välja den allra dyraste stärkaren för att kunna se resultat, men däremot kanske du åtminstone bör vara beredd att sikta in dig på ett något lyxigare och mer avancerat alternativ än de allra billigaste. Kom också ihåg att dessa ibland kan bli ett bättre val ekonomiskt, eftersom det ibland kan vara så att de ger bättre resultat trots att de används mer sällan.

Att välja nagelstärkare

Ta en titt på innehållet

Du är säkert van att kontrollera innehållet i hudvårdsprodukter och kanske även i makeupprodukter. Nu är det dags att göra detsamma när du ska välja nagelstärkare. Det finns vissa ingredienser som verkligen har mycket positivt att bidra med. Tea tree oil är ett sådant exempel. Denna har en bakteriedödande effekt, vilket i allra högsta grad bidrar till att få naglarna att förbli fina.

Kalcium och vitamin B5 är andra ingredienser som gör stor nytta genom att stärka nageln. Vad du också bör komma ihåg att det även kan vara klokt att hålla utkik efter mindre bra ämnen. Numera finns det till exempel gott om skyddande produkter som är fria från formaldehyd. Detta är ett ämne som tidigare använts flitigt, men som kan ha en del negativa effekter. Det finns även några andra starka kemikalier som du troligtvis vill undvika. Att satsa på en mer naturlig produkt är därför klokt, även om du naturligtvis inte måste köpa en nagelstärkare som är 100 % naturlig.


Frågor och svar kring Nagelstärkare

✅ Varför bör man använda nagelstärkare?

Nagelstärkaren hjälper dig att behålla naglarna i fint skick. Den stärker och skyddar nageln genom att förse den med ämnen som gör att den byggs upp och stärks. Det betyder alltså att naglarna blir starkare om du applicerar nagelförstärkare. Det gör att risken att de ska flisas sönder eller gå av minskar. Här hittar du våra Toppval av Nagelstärkare.

✅ Kan man använda nagellack samtidigt som man använder nagelförstärkare?

Absolut. Det går att lägga nagelstärkaren längst ned på nageln, för att sedan lägga ett lager nagellack ovanpå. Det fungerar alldeles utmärkt, och det förtar inte effekten av stärkaren på något sätt. Många nagelstärkare kan därför även användas som baslack.

✅ Vad innehåller en nagelstärkare som gör att den effektivt stärker och bygger upp naglarna?

Det kan variera. Vissa produkter innehåller vitamin B5 och kalcium, medan andra innehåller tea tree oil som dödar bakterier och bygger upp nageln. Det finns också produkter som innehåller kaolin och kreatin. Variationerna är många, och det finns många effektiva ämnen.

✅ Innehåller nagelstärkare kemikalier som sliter på naglarna?

Nej, idag är det inte så många produkter av den här typen som innehåller skadliga kemikalier. För några år sedan var det däremot vanligt att de gjorde det. I samband med att du ska välja en nagelförstärkare är det viktigt att säkerställa att du inte väljer en produkt som innehåller formaldehyd, kamfer eller DBP eller andra skadliga kemikalier. Det är enkelt att hitta produkter fria från potentiellt farliga kemikalier men det finns fortfarande vissa stärkare med sådana ämnen på marknaden, så det är viktigt att vara uppmärksam före köp.

✅ Hur lång tid tar det för en nagelförstärkare att torka?

Det varierar beroende på vilken produkt du väljer men framför allt hur tjockt lager du penslar på. Ytan torkar vanligtvis på mindre än fem minuter, men för att förstärkaren ska bli helt torr rakt igenom krävs det vanligtvis cirka 30 minuter.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Nagelstärkare Vanliga frågor

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin