Balsamspray

Bäst Balsamspray

Snabbmeny:
Toppval Balsamspray Vanliga frågor


Balsamspray är en produkt som blir allt mer uppskattad. Tidigare var det inte så många som hade fått upp ögonen för den positiva effekten som den här typen av produkt ger, men i takt med att utbudet har blivit större och allt mer synligt i butikerna, har också fler tagit chansen att testa. Det räcker ofta med en användning för att man ska bli förtjust och bestämma sig för att det här är något man kommer fortsätta använda. Som vanligt när det kommer till hårvårdsprodukter är det dock viktigt att komma ihåg att det finns en mängd olika produkter med olika ingredienser och egenskaper. Alla varianter passar inte nödvändigtvis alla hårtyper, och alla har heller inte lika effektiva ingredienser. Detta gör att det är viktigt att välja produkt med omsorg.

Detta gör en balsamspray

Balsamsprayen är en produkt som hjälper till med ett flertal saker på samma gång. Det ger blankt och glansigt hår, vilket är något som många efterfrågar. Den gör det dessutom lättare att reda ut hår som lätt blir trassligt och tovigt. För den som är håröm är med andra ord denna typ av spray ett utmärkt hjälpmedel när håret ska borstas. En bra balsamspray ger dessutom värmeskydd, vilket är ypperligt för den som vill använda plattång , plattborste eller locktång . Andra saker som balsamet gör är att motverka frissigt hår, vilket kan vara ett stort bekymmer för många samt att produkten ger återfuktning till håret. Det senaste är väldigt viktigt, men det glöms ändå ofta bort.

När används balsamspray?

När använder man då den här typen av spray? Är det i samband med hårtvätt eller i samband med borstning, eller vid andra tillfällen? Svaret är att en balsamspray kan jämföras med ett torrschampo. Det används inte i samband med hårtvätt, utan tvärtom mellan tvättarna. Det ger håret mer liv och lyster, men tanken med denna sorts spray är inte att det ska ersätta det balsam som appliceras vid hårtvätt. Det ska snarare användas som ett komplement.

Detta gör en balsamspray

Vem kan använda spraybalsam?

En fråga som naturligtvis är intressant för alla är; vem kan använda spraybalsam? En motfråga skulle då lätt kunna bli; vem kan inte använda balsamspray? Faktum är att det här är en typ av hårvårdsprodukt som alla kan ha nytta och glädje av. Visserligen finns det de som kan ha mer nytta av den än andra, men alla som har hår, i synnerhet relativt långt hår, kan ha fördel av att använda balsamspray. Allra mest nytta gör det dock för de som har tjockt eller lockigt hår, samt personer som upplever att deras hår lätt blir trassligt. Det är också till stor nytta för de som har hår som lätt blir frissigt, och för alla som har hår som lätt ser slitet och glanslöst ut.

Precis som människans hud, behöver även håret fukttillskott och där kan den här sortens spray vara till stor hjälp. Den ger snabb och enkel återfuktning till alla typer av hår. En balsamspray kan också vara till stor nytta för den som ofta använder sig av varma hårredskap som plattänger eller locktänger. Värmen från dessa kan skada hårstråna, och det är viktigt att använda någon typ av värmeskydd. Många typer av sprayer innehåller värmeskydd, vilket gör att inte hårstråna tar stryk av användningen på samma sätt som om håret plattades eller lockades utan skydd.

Toppval Balsamspray 2024

Vi har valt dessa Balsamspray som våra Toppval.
Red enkelt ut de allra svåraste tovorna med hjälp av dessa produkter:

1. Björk Växa Kids Detangling Spray Conditioner 150 ml

Stöter ni på problem ibland när det är dags att kamma ut barnets hår? Det uppstår lätt trassel i håret och det kan förstås göra ont när trasslet ska redas ut. Med hjälp av denna balsamspray från Björk kan du råda bot på de problemen på ett snabbt och enkelt sätt. Det här är en spray som är framtagen för just barn och deras hår och den innehåller därför inga ämnen som på något sätt kan vara skadliga. Produkten är både mild och skonsam och sammansatt av effektiva och nyttiga ingredienser som havre och björkextrakt.

Den här sprayen appliceras i torrt hår men fungerar även i handdukstorrt hår. När du har sprayat på hela håret är det dags att ta fram kammen eller borsten. Du kommer märka att det genast går mycket lättare att kamma igenom det när balsamsprayen har gjort sitt. En stor fördel är att produkten inte behöver sköljas bort.

Kolla priset

2. Bobbys Hair Care Leave In Spray Conditioner 200 ml

Den här hårvårdsprodukten har tagits fram av frisören Bobby Oduncu, som utan tvekan vet precis vad håret behöver. En stor fördel med denna är att den skyddar håret mot värme samtidigt som den också fungerar som en balsamspray. När du sprayar på den här skapas en skyddande film runt dina hårstrån vilket låter dig använda plattång, locktång eller plattborste utan att håret slits onödigt mycket.

Denna balsamspray gör dock mycket mer än att bara skydda mot värme. Den hjälper dig att snabbt reda ut håret samtidigt som dess vårdande effekt gör att ditt hår blir återfuktat och lent. Det här är en spray som fungerar oavsett vilken hårtyp du har och de flesta upplever att håret blir betydligt mer glansigt efter användning av denna. Något som är värt att känna till är att den här produkten kan användas i både fuktigt och torrt hår. Det är lämpligt att applicera den precis innan du ska styla ditt hår.

Kolla priset

3. Hjärtligt Högsensitiv Balsamspray 150 ml

Om du behöver en hårvårdsprodukt som kan hjälpa dig att reda ut både tovor och trassel är denna balsamspray ett alternativ som du bör vilja prova. Den innehåller flera vårdande ämnen, däribland arganolja som är känt för att kunna uträtta underverk för håret. Om ditt hår lätt blir frissigt och torrt är det här en produkt du kan komma att uppskatta mycket. Den återfuktar håret på ett effektivt sätt och bidrar med glans som varar länge.

Många som använt denna spray menar att håret blivit mycket mjukare och lättare att ta hand om efter användning av balsamsprayen. Att det är en naturlig produkt utan doft gör att även den som är känslig för dofter och främmande ämnen kan använda den. Det kan vara intressant att känna till att den här produkten berikats med kallpressad rapsolja från rapsfälten nere på Österlen. Den kan användas i såväl fuktigt som torrt hår och du kommer få betydligt lättare att borsta igenom håret med hjälp av denna hårvårdsprodukt.

Kolla priset

Att välja balsamspray

Det finns gott om balsamsprayer att välja på i butikerna. Så många att det kan verka överväldigande för den som inte har använt den här typen av hårvårdsprodukter tidigare. Att välja behöver dock inte vara speciellt svårt. Det handlar främst om att vara uppmärksam och lägga märke till vad produktbeskrivningarna säger. Innehållet i sprayen säger till exempel en hel del om vad man kan vänta sig för resultat. Det finns några saker man bör titta efter när man läser beskrivningarna, för att hitta en riktigt bra variant som verkligen ger önskad effekt.

balsamspray med inbyggt UV-skydd

Inbyggt UV-skydd

Vissa spraybalsam innehåller ett inbyggt UV-skydd, men alla gör det inte. Solens strålar sliter på håret och det tappar lätt sin glans om det utsätts för solen alltför mycket utan skydd. För den som vistas relativt mycket utomhus är det därför en god idé att välja en hårvårdsprodukt som har ett inbyggt skydd mot UV-strålar. Eftersom bara vissa sprayer har detta, är det viktigt att kontrollera beskrivningen för produkten noga, så att man säkerställer att man väljer en av de produkter som verkligen erbjuder skydd.

En separat spray för värmeskydd

Värmeskydd är ett plus

Vi har tidigare tagit upp fördelen med att använda värmeskydd för att håret inte ska skadas vid användning av plattborstar och locktänger. Det går förstås att köpa en separat spray för värmeskydd, men det blir både enklare och billigare att satsa på ett spraybalsam som har ett inbyggt skydd. Det är dock viktigt att komma ihåg att alla sprayer inte är försett med detta, så även här är det noga att läsa igenom beskrivningen för att se om just den produkt man överväger att köpa har något inbyggt värmeskydd.

Titta efter särskilda egenskaper

Olika personer har olika preferenser. Det är helt naturligt. Man har också olika hårtyp, vilket gör att behoven kan variera. Därför är det viktigt att läsa produktbeskrivningarna för att hitta en balsamspray som är utformad för den egna hårtypen. Vissa är till exempel framtagna för att bygga upp skadat hår, medan andra har färgbevarande egenskaper. Vissa är framtagna för att lägga extra fokus på att få bukt med frissigt hår. Det finns även flera specialinriktningar, vilket gör att ingen produkt är den andra lik. Det går med andra ord inte att bara surfa in på en webbutiks sida, klicka ned första spray man hittar i varukorgen för att sedan checka ut. Man måste ta sig tid att jämföra produkternas skillnader, egenskaper och fördelar, så att man kan välja det bästa för det hår man har. Det är också viktigt att komma ihåg att behovet kan skifta över tid. När ett skadat hår väl har blivit uppbyggt och reparerat kanske andra önskemål står högst på listan, exempelvis ökad glansighet.

Frågor och svar kring Balsamspray

✅ Vad använder man balsamspray till?

Balsamspray används av flera orsaker. Det återfuktar håret, något som är otroligt viktigt för alla som vill ha ett blankt, glänsande hår som ser friskt ut. Det gör också håret mjukare och lättare att reda ut. Det finns också gott om produkter av den här typen som även innehåller ett värmeskydd, vilket alltså skyddar om du behöver använda en plattång, plattborste eller locktång. Balsamspray kan också ha god effekt på kluvna hårtoppar.

✅ Fungerar alla typer av balsamspray lika bra?

Nej, det kan vara stor skillnad på effekten hos olika produkter. Det är därför viktigt att välja med omsorg. Det finns flera aspekter att titta på för den som ska välja. Innehållet är förstås viktigt. Roucouolja är en av de ingredienser många brukar leta efter. Många tycker också att hampafröolja ger väldigt goda resultat. Att produkten ska vara fri från parabener och natriumklorid är också viktigt för många. Även olivblad och olivolja kan vara bra ingredienser. Det kan också vara bra att läsa på så att man vet vilken doft sprayen har. Vissa är känsliga för vissa typer av dofter, så här gäller det att välja med omsorg. Just doften har visserligen inget med effekten att göra, men det kan ändå vara bra att kontrollera, eftersom en spray som man inte klarar av att använda inte kommer att göra så stor nytta.

✅ Innehåller balsamspray UV-skydd?

Vissa produkter gör det medan andra inte gör det. Det gäller därför att läsa igenom produktbeskrivningen noggrant innan köp, så att man har koll på vad som gäller. Det kan vara en klar fördel att välja en spray som innehåller UV-skydd.

✅ Fungerar alla produkter lika bra på alla hårtyper och hårfärger?

Det finns balsamspray som är framtaget specifikt för att kunna fungera för alla hårtyper och hårfärger. Det finns dock även sprayer som enbart är framtaget för blont hår eller mörkt hår. Det finns också spray framtagen för lockigt hår eller rakt hår, samt torrt eller fett hår. Det gäller därför att läsa noga innan köp, så att man verkligen får en produkt som är lämplig för den hårtyp och hårfärg man själv har.

✅ Känns håret fetare när man haft i balsamspray?

Nej, inte om man väljer en bra produkt. De flesta tillverkare arbetar nämligen med att ta fram bra produkter som har en konsistens som inte är fet. Detta är en otroligt viktig aspekt för de flesta användare.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Balsamspray Vanliga frågor

Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom personvård:

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin