Locktång

Bäst Locktång

Snabbmeny:
Toppval Locktång Vanliga frågor


Oavsett om du brukar styla ditt hår varje dag eller om du bara gör det när det är dags att gå på fest eller andra typer av evenemang, kan det vara bra att ha de rätta redskapen. Som du säkert redan känner till finns det gott om olika stylingredskap som kan användas för att åstadkomma olika frisyrer. Ett av de mest kända verktygen är locktången. Den har under många år varit ett av de vanligaste redskapen inom hårstyling, och så är det än idag. En av de främsta anledningarna till populariteten är förstås att det går att åstadkomma fina frisyrer till både vardag och fest med en locktång.

Varför köpa locktång

Att köpa en locktång är en god idé, oavsett om du hör till den skara som stylar ditt hår dagligen, eller om du bara vill åstadkomma vackra lockar på en fest då och då. Som tidigare nämnts finns en rad olika redskap att använda vid styling, så vad det är det som talar för att du ska välja just en locktång? Här kommer några anledningar till att det är smart att införskaffa den här typen av redskap:

  • Eleganta lockar blir en möjlighet
    Med en locktång blir det möjligt att åstadkomma stora eleganta lockar oavsett om du har naturligt fall eller om ditt hår är rakt av naturen. Dessa lockar passar utmärkt på viktiga evenemang men de är även fina till vardags och blir stilfulla både i utsläppt och uppsatt hår.
  • Ger en fin finish
    Locktänger lämnar håret med en fin finish efter stylingen. Naturligt lockigt hår kan ibland tendera att se lite trassligt och glanslöst ut. Det råder locktången bot på och ser till att håret blir både lockigt och fullt av lyster på samma gång.
  • Ger lockar som håller
    Det är relativt lätt att styla lockar för hand, men att få dem att hålla mer än någon timme är inte lätt. Om du däremot väljer att använda en locktång kommer du att få fina lockar som håller hela dagen, något som naturligtvis är en stor fördel.

Köp en locktång online

Välj rätt produkt

För att du ska få de fina resultat du drömmer om gäller det att du väljer en bra locktång. Det finns naturligtvis locktänger som är riktigt avancerade och bra, och locktänger som enbart erbjuder väldigt grundläggande funktionalitet. Det är viktigt att komma ihåg att du i regel får vad du betalar för. Vill du ha en riktigt bra locktång som ger hållbara och fina resultat kanske inte de allra billigaste produkterna är de du bör satsa på. För att försöka förenkla inköpsprocessen ska vi här gå igenom vad du bör tänka på när du ska ge dig ut i butikerna för att hitta en ny locktång.

Toppval Locktänger 2024

Vi har valt dessa Locktänger som våra Toppval.

Med dessa locktänger skapar du stora, vackra lockar på ett säkert sätt. Du kommer enkelt kunna hålla ditt hår i toppskick.

1. Cera Curling Wand 25-38 mm
Många drömmer om att få vackra lockar som sitter där de ska hela dagen. Med denna locktång från Cera blir detta möjligt. Det finns förstås gott om locktänger på marknaden och har så gjort i många år, men denna kommer med en rad fördelar som gör den prisvärd. Den har bland annat en keramisk värmare som gör att den snabbt värms upp så att du kan börja använda den. Dessutom ser denna keramiska värmare till att värmen fördelas jämnt.

Det finns förstås fler fördelar också med den här locktången. Det går bland annat att justera temperaturen så att resultatet blir som du vill ha det. Den lägsta temperaturen som det går att ställa in tången på är 80 grader medan den högsta är 210 grader. Vilken värme du behöver kan bero på vilken hårtyp du har, men generellt är det en god idé att komma ihåg att inte ha varmare temperaturer än du behöver. En mycket stor fördel med tången är att den stängs av automatiskt efter en minut.

Kolla priset

2. By Lyko Curling Iron Multi
Den här locktången från Lyko ger dig verkligen det lilla extra. Anledningen till att den skiljer sig från den stora mängden är att den här tången kommer med sex olika verktyg för att du ska kunna få till precis den frisyr du vill ha. En annan fördel är att den keramiska och turmalinbelagda plattan är skonsam för håret, vilket gör att det inte slits mer än nödvändigt. Det tar dock inte bort behovet av att använda värmeskydd när du ska locka håret.

Precis som sig bör går det att justera temperaturen, med en lägsta temperatur på 120 grader och en högsta nivå på 230 grader. Det är bra att komma ihåg att det alltid är en god idé att välja en så låg temperatur som möjligt, så länge den temperaturen är fullgod för att uppnå önskat resultat. Något som du sannolikt kommer uppskatta mycket är den långa sladden. Den är tre meter lång, vilket gör att du kan röra dig ganska fritt under användningstiden.

Kolla priset

3. ghd Curve Creative Curl Wand
Känner du ett behov av att införskaffa ett nytt värmeredskap som kan hjälpa dig att ta fram snygga lockar som håller hela dagen och ibland till och med längre än så? Då är den här locktången från ghd ett bra val. Man har använt en speciell trizone-teknologi till denna tång som ger en stadig temperatur på 185 grader. Nu kanske du blir fundersam till varför man valt att göra detta, när så många andra värmeredskap har justerbar temperatur. Anledningen är helt enkelt att man kommit fram till att detta är den perfekta temperaturen när du ska styla ditt hår. Genom att inte använda en högre temperatur än nödvändigt undviker du onödigt slitage.

När du använder den här locktången kan du vänta dig glansfulla och fina lockar som sitter på plats länge. De brukar hålla formen hela dagen och vissa användare har till och med rapporterat att lockarna fortfarande håller måttet dagen efter.

Kolla priset

Glöm inte sladden

Att nämna sladden före allt annat kan tyckas märkligt. Det är funktionsmässigt inte det allra viktigaste, men en allt för kort sladd kan skapa så mycket frustration att man väljer att inte använda redskapet. Därför bör det ändå nämnas högt upp på listan över viktiga punkter. Se till att den locktång du väljer har en sladd som är tillräckligt lång för att du ska kunna förflytta dig i rummet när den sitter i väggen. Du vill förmodligen kunna titta i spegeln samtidigt som du använder tången och då gäller det att sladden inte sätter stopp för detta. Hur lång sladden behöver vara för att den ska kunna anses vara tillräckligt lång är snarast en fråga om tycke och smak, men generellt är det bra om den är åtminstone 2,5 meter lång men det skadar naturligtvis inte om den är ännu längre.

Se till att kunna reglera temperaturen på din locktång

Se till att kunna reglera temperaturen

Fler och fler blir medvetna om att temperaturen är viktig när man stylar håret. En allt för varm temperatur kan skada håret, vilket naturligtvis inte är något du vill. Temperaturer som inte är tillräckligt höga ger å andra sidan sällan ett tillfredsställande resultat. Det är därför viktigt att du som användare kan välja mellan olika temperaturer och på så sätt styla håret effektivt utan att slita på det i onödan. Det brukar ofta nämnas att man inte bör styla håret med temperaturer över 185 grader, för att undvika skador. Många locktänger har dock betydligt högre värmenivåer än så, vilket gör att du verkligen behöver titta på detta när du ska köpa en produkt och framför allt behöver du vara noga med att säkerställa att du själv kan välja mellan olika steg.

det ska gå så snabbt och lätt som möjligt att åstadkomma en fin frisyr.

Enkelhet och praktisk användning

Enkelhet och praktisk användning
När du ska styla håret vill du naturligtvis att det ska vara så enkelt som möjligt. Därför är det viktigt att du väljer en locktång som är enkel att använda och som är praktisk. Det ska vara lätt att hålla i den utan att du bränner dig när du ska locka ditt hår. Det är också en fördel om du kan anpassa storleken på lockarna. Vidare är det viktigt att du snabbt kan lära dig hur du bör använda tången för att få lockarna åt det håll du vill ha dem. På vissa tänger finns det tydliga pilar och andra tecken som visar hur lockarna kommer att hamna, medan du behöver prova dig fram vid användning av andra. Se till att inte prioritera ned enkelheten allt för mycket. De allra flesta vill att det ska gå så snabbt och lätt som möjligt att åstadkomma en fin frisyr.

Viktigt att tänka på vid användning av en locktång

När du har införskaffat din nya locktång och vill börja använda den finns det några saker du behöver tänka på. Kom för det första ihåg att alltid använda värmeskydd när du ska styla håret med ett varmt redskap. Detta är viktigt för att säkerställa att håret inte slits i onödan, något som kan leda till att det förlorar sin glans och lyster. Kom också ihåg att de flesta locktänger helst ska användas i torrt hår. När du ska locka håret är det enklast att få ett bra resultat om du delar in det i sektioner och rullar upp sektion för sektion. Tänk också på att du får en annan look när du lockar i en vågrät riktning jämfört med om du arbetar lodrät.

Frågor och svar kring Locktänger

✅ Vilka faktorer bör man titta på när man ska köpa en ny locktång?

Det finns många viktiga faktorer som har stor betydelse för att valet ska bli lyckat. Det är förstås viktigt att tången är bekväm och lätt att hålla i, och att sladden är tillräckligt lång för att möjliggöra viss rörelse. Ännu viktigare är dock funktioner som till exempel olika värmelägen. Det är viktigt att det går att locka håret utan att använda så hög värme att hårstråna skadas. Det är också en fördel att välja en locktång som snabbt blir varm, men som även svalnar relativt snabbt. Om det finns en automatisk avstängningsfunktion är det också fördelaktigt. Här hittar du våra Toppval av locktänger.

✅ Finns det något man kan göra för att undvika att håret slits vid användning av en locktång?

Först och främst är det viktigt att alltid använda ett bra värmeskydd innan man lockar håret med tång. Utöver detta är det viktigt att inte använda högre värme än nödvändigt. Man bör inte alltid utgå från att den högsta temperaturen som finns tillgänglig är den bästa. Allt för ofta är den högsta tillgängliga temperaturen så hög att den kan förstöra håret om den används. Det finns även locktänger som har en yta med sheasmörolja, vilket förstås är mycket fördelaktigt eftersom det vårdar håret samtidigt som tången används.

✅ Hur lång tid tar det att värma upp en locktång tillräckligt för att den ska kunna användas?

Det är olika från en tång till en annan. Vissa blir varma redan inom loppet av några få sekunder, medan andra behöver cirka 30 sekunder på sig innan de är tillräckligt uppvärmda.

✅ Hur lång tid tar det innan en locktång med automatisk avstängningsfunktion stängs av?

Det finns några olika varianter. Vissa stängs av efter 30 minuter, andra efter en timme.

✅ Spelar det någon roll vilken locktång man väljer, eller är alla likvärdiga?

Det spelar stor roll vilken locktång man väljer. Det är stor skillnad i prestanda mellan olika produkter. Det är också stor skillnad i möjligheter till inställning av temperatur, längd på sladd, tid för uppvärmning. Vissa är också mer skonsamma för håret än andra. Det är därför viktigt att göra ett medvetet val där man lägger tid på att jämföra olika produkter.

Källor:

Snabbmeny:

Toppval Locktänger Vanliga frågor

Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom personvård:

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin