Pomada

Bäst Pomada

Snabbmeny:
Toppval Pomador 2024 Vanliga frågor

Dela på Facebook Dela på Twitter

Vad känner du egentligen till om pomada? Många har hört ordet, men en väldigt stor andel har inte någon vidare koll på vad det är för något och hur det används. Det kanske inte är så konstigt. Idag används ofta vax eller gelé för att styla håret. Många som väljer att ge pomadan en chans upptäcker då att det är en produkt som har väldigt bra egenskaper och som ger håret en fin glans och en välhållen frisyr.


Vem kan använda pomada?

Trots att det finns många som ännu inte har upptäckt den här produkttypen, så finns det väldigt många som kan ha användning för den. En pomada kan ge väldigt fin glans till håret och den kan även ge önskad stadga. Det går att välja stadga, så att den som vill ha rejäl stadga kan få det, medan någon annan kan satsa på medelstadga. Det finns helt enkelt en variant för de flesta. Den som vill ha möjlighet att forma håret i olika frisyrer kan ha nytta av pomada.

Vem kan använda pomada?

Det här brukar också vara en otroligt uppskattad produkttyp bland de som gillar retrofrisyrer. Få andra hårprodukter är så effektiva när det kommer till att åstadkomma en klassisk backslick. Vill du se ut som en från filmen Grease är pomada med andra ord den produkt du bör införskaffa och använda dig av. Den här typen av produkt kan användas av både kvinnor och män, vilket gör att antalet potentiella användare blir väldigt stort. Det kan dessutom användas i både kort och lite längre hår, vilket gör det ännu mer användbart.

Toppval Pomador 2024

Vi har valt dessa Pomador som våra Toppval.
Dessa passar alla hårtyper och är till för att för att skapa en extra stark stadga som håller hela dagen. De skapar en polerad glans och passar utmärkt till höga pompadour-frisyrer, sidbenor, comb-over till tighta backslicks.

1. American Crew Heavy Hold Pomade 85 g


För att kunna styla håret på önskat sätt kan det många gånger krävas bra stylingprodukter. Denna pomada från American Crew är perfekt att använda när du vill ha en produkt som ger en rejäl stadga. För att göra produkten ännu mer tilltalande kan det också nämnas att pomadan ger håret en fin glans. Du kan med andra ord forma den frisyr du vill ha, räkna med att den håller sig under dagens lopp och dessutom kommer håret vara glansigt och snyggt. Mycket mer är det svårt att begära.

Det finns dock ytterligare ett par fördelar med denna pomada. Den kan appliceras i hår som är torrt, vilket innebär att stylingen inte behöver föregås av en hårtvätt. Dessutom kan du vara säker på att det inte syns några produktrester i håret när du har använt den. Det kan tyckas vara en självklarhet men det finns en hel del stylingprodukter där det går att se spår i håret direkt.

Kolla priset

2. R + Co Mousse Aircraft Pomade Mousse 166 ml


R + Co har tagit fram en pomada, eller mousse som man också kan kalla den, som verkligen är effektiv när det är dags för styling av håret. Den skapar god stadga och när du väljer att använda just den här pomadan kan du räkna med att den frisyr du stylar håller länge. Något som är utmärkande för denna produkt är att den även hjälper dig att bibehålla hårets volym, samtidigt som den ger god stadga. Den kombinationen är det långt ifrån alla stylingprodukter som ger.

Att den här pomadan kommer i form av en mousse gör att den blir betydligt enklare att använda. Du kan helt enkelt göra det på samma sätt som med andra mousser och gnugga den i dina händer för att mjuka upp den, för att sedan applicera den i håret. När du har gjort detta kan du styla ditt hår på det sätt du önskar. Det här är en produkt som passar extra bra för dig med lockigt hår.

Kolla priset

3. Make Up Store Brow Pomade Medium Brown


När du har tittat på pomada har du säkert lagt märke till att de flesta produkter är avsedda att användas i håret på huvudet. Det är inget konstigt med det, men det kan vara bra att känna till att det faktiskt finns andra typer av pomada också. Den här produkten är också en pomada men den är avsedd för användning i ögonbrynen.

Du kommer snabbt att märka när du använder den här pomadan att det rör sig om en riktigt härlig och krämig gel som hjälper dig att forma ögonbrynen precis som du vill ha dem. När du väl har format dem som du önskar kommer du också kunna se att formen håller länge tack vare den här produkten. Just den här pomadan kommer i nyansen mellanbrun, eller medium brown som den omnämns i produktnamnet. Om du vill ha en ljusare nyans kan det vara bra att känna till att det också finns att tillgå.

Kolla priset

Hur vi väljer ut och betygsätter produkter

Vi jämför och sammanställer de produkter som vi anser är de bästa på marknaden utifrån ett antal kriterier.  Vi samarbetar med många butiker och e-handlare och även om det kan ha en inverkan på vilka produkter vi väljer att recensera är det ändå vårt team som gör en professionell bedömning av vilka som faktiskt är bäst. Våra rekommendationer stöds av denna bedömning. Följande parametrar är något vi tar med i varje bedömning:

  • Tester som gjorts på produkten tidigare av experter online eller publicerade i facktidskrifter.

  • Produktrecensioner och produktomdömen från kunder.

  • Jämförelse av produktspecifikationer, funktioner och kapacitet för respektive produkt.

Skillnad på olika pomadaprodukter

Även om du aldrig har lagt märke till pomadaprodukter tidigare när du har handlat så finns det gott om olika varianter i butikshyllorna. Det är inte bara utseendet och namnet på förpackningen som skiljer dessa produkter åt. Det finns en hel del skillnader när du tittar vidare på saken.

Skillnad på olika pomadaprodukter

Olika grader för stadga och glans

Det första som kan vara bra att känna till är att det kan skilja en hel del när det kommer till grad av stadga och glans. Vissa har maximal glans och stadga, andra ligger mitt på skalan och ger medium glans och medelhög stadga. Det finns också de som ligger lägre på skalan och ger matt glans och inte ger så mycket stadga. Det ena är inte bättre än det andra rent generellt. Vad du bör välja beror helt på vilken frisyr du vill forma, och hur ditt hår är att arbeta med. Det viktiga i sammanhanget är att känna till skillnaderna och skalan, så att du kan kontrollera vid köpet att den produkt du köper passar ditt hår och den frisyr du hoppas på att kunna åstadkomma.

Konsistens

Om du har använt dig av vax och gelé har du säkert märkt att det kan skilja en del på konsistensen. Så är det även med olika typer av pomada. Vissa är mer krämiga än andra, vissa känns hårdare än andra. Det gör att vissa kan finna vissa produkter behagligare än andra. Du behöver helt enkelt fundera över vilken konsistens du föredrar, och sedan se till att välja en produkt av den rätta konsistensen.

Att välja en produkt av den rätta konsistensen.

Användningstid

Vissa typer av pomada bör användas i torrt hår medan andra kan användas i blött eller fuktigt hår. Det finns också ett flertal varianter som kan användas i både blött och torrt hår, men ibland kan effekten variera något beroende på när pomadan appliceras. Det kan till exempel vara så att stadgan blir mindre om produkten appliceras i blött hår, men det kan variera. Huvudsaken är att du tar reda på detta innan du genomför ditt köp, så att du får en produkt som passar dig och det sätt som du har tänkt använda pomadan på.

Något som också är intressant är naturligtvis hållbarheten. Vissa produkter håller stadgan hela dagen, medan andra kan behöva bättras på under dagens lopp. Om du vill ha en pomada vars resultat förblir oklanderligt hela dagen är det viktigt att du ser till att välja en sådan. Det går tyvärr inte att utgå från att alla produkter är lika bra i det avseendet.

Lämplighet

Något du naturligtvis behöver tänka på är produktens lämplighet. Nu menar vi inte att vissa typer av pomada är olämpliga, men däremot passar inte alla produkter just ditt hår. Vissa alternativ är främst avsett för kort hår, medan andra fungerar utmärkt att använda även i längre hår. Det kan också vara så att vissa passar bäst i tunt hår, medan andra lämpar sig bättre för tjockt hår. Det är viktigt att den produkt du till slut väljer är som klippt och skuren för just din hårtyp.

Det händer att köparen väljer att strunta i detta, på grund av att en pomada fått goda omdömen av tidigare användare. Det är dock ingen god idé. Pomadan är säkert väldigt bra, precis som omdömena gör gällande, men det kan hända att de personer som har skrivit utlåtanden har ett helt annat hår än du. Då blir det hela inte relevant för dig. Du behöver därför se till att välja en produkt som kommer att fungera bra i ditt hår, med tanke på vilken tjocklek och längd du har på håret.

Annat som är värt att tänka på

De faktorer vi nämner ovan är kanske de allra viktigaste när du ska köpa en ny pomada, men det betyder inte att det är det enda som spelar roll. Det kan till exempel vara bra att ta en ordentlig titt på innehållet innan du väljer produkt. Det kan vara så att du vill undvika att köpa något som innehåller parabener. Lyckligtvis är det enkelt att hitta en bra pomada som är fri från såväl parabener som natriumklorid. Andra saker som kan vara intressant att titta på är huruvida produkten kan användas även i färgat hår, utan att vålla några oönskade resultat. Vidare kan det vara klokt att leta efter en pomada som har ett inbyggt UV-skydd. Det finns ett flertal varianter som har detta, men det finns också många som saknar UV-skydd. Visst går det att applicera en sådan produkt separat, men det är mer tidskrävande och kostar också mer än att ha den funktionen som en inbyggd funktion i stylingprodukten.


Frågor och svar kring Pomada

✅ Vad är pomada och vad används det till?

Pomadan används som ett alternativ till vax och gelé. Det används till att styla och forma håret, och ger en blank och slät look. Pomadan kan också användas till styling av mustaschen eller polisongerna. Här hittar du våra Toppval av Pomador.

✅ Finns det några fördelar med pomada jämfört med vax eller gelé?

Det finns flera fördelar. Bland annat blir resultatet mer hållbart. De som använder pomada kan ofta ha en frisyr som håller sig hela dagen, långt in på kvällen, medan vax och gelé ofta behöver bättras på under dagens lopp. Många upplever också att pomada ger en finare glans och att det kladdar mindre. En annan fördel är att det är lätt att forma om frisyren efter att du haft en mössa eller annan huvudbonad på dig, utan att du behöver applicera mer pomada.

✅ Sliter pomada på håret?

Nej inte om du väljer en pomada av hög kvalitet. Många av dessa innehåller vårdande och återfuktande ingredienser vilket gör att de vårdar håret istället för att slita på det.

✅ Finns det olika typer av pomada?

Ja, basen i produkten kan variera. Vissa varianter är vattenbaserade medan andra har en vaselinbas. Det påverkar både hur mycket stadga produkten ger och hur hög glans den bidrar med. Pomada med vattenbas blir inte lika tung och den är lättare att tvätta bort.

✅ Finns det någon pomada som innehåller naturliga ingredienser?

Ja, det finns flera produkter som innehåller till största delen naturliga ingredienser. Flera varianter innehåller till exempel citronmeliss, salvia, kamomill, örtextrakt och diverse nyttiga vitaminer. Det gör förstås att den här typen av produkt blir nyttig för håret samtidigt som den möjliggör enkel styling.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Pomada Vanliga frågor

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin