Nästrimmer

Bäst Nästrimmer

Snabbmeny:
Toppval Nästrimmer 2024 Vanliga frågor

Dela på Facebook Dela på Twitter

Är det verkligen nödvändigt att ha en nästrimmer? Går det inte precis lika bra att använda en pincett eller kanske en sax? Det korta och enkla svaret är nej. Det går inte lika bra att använda pincett eller sax. Du behöver ett redskap avsett specifikt för uppgiften, vilket nästrimmern är. Det finns många olika varianter på marknaden, så kom ihåg att välja en trimmer som verkligen utför sin uppgift med bravur.


Användbar för flera i familjen

En nästrimmer kan vara till nytta för flera familjemedlemmar. De flesta män brukar med jämna mellanrum behöva ta bort oönskade hår i näsan och ibland även i öronen. Om det finns tonårssöner i familjen brukar även dessa upptäcka relativt tidigt att håren växer snabbare än man skulle kunna önska. Det är för övrigt inte bara män som har behov av en näshårstrimmer. Det finns även många kvinnor som behöver trimma bort oönskade näshår då och då. Det innebär att det finns flera personer i de flesta familjer som kan ha användning av den här sortens produkt.

Olika typer av nästrimmers

Det finns flera olika typer av nästrimmers. Naturligtvis finns det olika varumärken och olika modeller, men det är inte bara det. Det finns även skillnader rent tekniskt. Du kommer att kunna hitta roterande nästrimmers men du kommer även upptäcka att det finns vertikaltrimmers. Vilket man föredrar är till väldigt stor del en smaksak. Det finns många som anser att en roterande modell är enklast att använda vid just trimning av näshår. Däremot är en sådan inte alltid lika flexibel och lätt att använda till andra partier. Frågan blir därför om du vill ha en separat näshårstrimmer som enbart används till att ta bort hår i just näsan, eller om du vill ha en mer flexibel maskin som du kan använda till allt från öron och näsa till polisonger.

Olika typer av nästrimmers

Gott om flexibla alternativ

Om du vill ha en bra nästrimmer, men samtidigt vill kunna använda maskinen även till andra partier, finns det gott om trimmers som kommer med olika tillbehör. Detta gör att de fungerar utmärkt att använda till att ta bort näshår, eftersom det finns ett specifikt tillbehör för detta. Samtidigt kan det även finnas andra trimmerhuvuden som kan användas om du vill klippa polisonger, öronhår eller kanske till och med skägget. Vissa är väldigt kraftfulla och kan användas till hela ansiktet beroende på vilket munstycke du väljer att använda, medan andra är något mer begränsade och inte riktigt har kapacitet att hantera exempelvis skäggtrimning. Det är naturligtvis upp till dig att avgöra vad du egentligen behöver. Naturligtvis får du räkna med att en mer mångsidig apparat kostar mer, än en nästrimmer som enbart är avsedd att användas för trimning av näshår. Det brukar ofta sägas att man får vad man betalar för, och det stämmer bra även här.

Toppval Nästrimmers 2024

Vi har valt dessa Nästrimmers som våra Toppval.
Hjälper dig att bli av med oönskat näshår.

1. BaByliss Nose & Ear trimmer


När det har blivit dags att köpa en näshårstrimmer kan det vara praktiskt att införskaffa en variant som även kan användas till öronen. Den här trimmern från BaByliss kan användas till såväl näsa som öron och den är enkel att använda och lita lätt att rengöra efteråt. Huvudet på maskinen kan tvättas av under vattenkranen, vilket gör att du hela tiden kan säkerställa att den håller sig hygienisk och ren.

Nästrimmern drivs med batterier. Dessa ingår inte vid köp, så det är viktigt att du tänker på att komplettera med detta så att du kan komma igång med användningen direkt. Precisionen vid användning är mycket god. Maskinen kommer med ett cirkelformat klippsystem som ger god effekt. Du sätter enkelt på maskinen med hjälp av en knapp, som du sedan även använder när du är nöjd med resultatet. När du köper den här trimmern får du den med en garanti som varar i två år.

Kolla priset

2. BaByliss Metal Diamond Precision


När näshåren ska tas bort bör det förstås ske på ett så effektivt, enkelt och smidigt sätt som möjligt. Den här nästrimmern har ett fasbladssystem som gör den mycket mer effektiv än många liknande maskiner. Du har säkert lagt märke till att det kan göra ont att trimma näshåren om det sker på ett ryckigt sätt. Här ser formen på trimmern till att skydda mot smärtsamma ryck, något som brukar uppskattas av användarna.

Det går att tvätta huvudet på denna trimmer vilket gör den mer hygienisk. Tack vare denna möjlighet kan du fortsätta använda den här maskinen under väldigt lång tid. Produkten är batteridriven och vid köp ingår ett batteri av typen AA. Den kommer också med tre års garanti. Med tanke på detta kan du räkna med att få en maskin som verkligen håller god kvalitet vilket naturligtvis alltid känns bra. Värt att nämna är också att det följer med två kamguider för ögonbryn.

Kolla priset

3. Braun MGK 5260 8-i-1 Multitrimmer

Det går naturligtvis att köpa en nästrimmer som enbart är avsedd för att ta bort näshår. Många väljer att göra så, och är nöjda med det beslutet. Om du vill kunna använda maskinen även till andra ändamål kan det vara klokt att köpa den här varianten från Braun. Den fungerar utmärkt som nästrimmer men det går även bra att ta bort oönskade hår från öronen med hjälp av den. Dessutom kan du använda den till rakning. När du köper den här produkten får du en maskin med hela åtta olika funktioner för rakning samt den styling du önskar. Det följer också med fyra olika distanskammar.

Den här trimmern drivs av ett Li-Ion batteri vilket innebär att den håller länge efter en laddning. När du har låtit batteriet ladda fullt kan du räkna med en användningstid på cirka 100 minuter, vilket innebär att du enkelt hinner få bukt med önskade näshår och mer därtill.

Kolla priset

Hur vi väljer ut och betygsätter produkter

Vi jämför och sammanställer de produkter som vi anser är de bästa på marknaden utifrån ett antal kriterier.  Vi samarbetar med många butiker och e-handlare och även om det kan ha en inverkan på vilka produkter vi väljer att recensera är det ändå vårt team som gör en professionell bedömning av vilka som faktiskt är bäst. Våra rekommendationer stöds av denna bedömning. Följande parametrar är något vi tar med i varje bedömning:

  • Tester som gjorts på produkten tidigare av experter online eller publicerade i facktidskrifter.

  • Produktrecensioner och produktomdömen från kunder.

  • Jämförelse av produktspecifikationer, funktioner och kapacitet för respektive produkt.

Att tänka på vid val av nästrimmer

När du ska köpa en ny nästrimmer finns det ett antal saker du behöver tänka på. Vissa av dem är viktigare än andra, men samtliga har betydelse. Vi ska nu gå igenom några av de viktigaste punkterna att tänka på för att valet ska bli lyckat.

Att tänka på vid val av nästrimmer

Klippeffekt

Det går inte att förneka att klippeffekten kanske är det som har allra störst betydelse när du ska köpa en nästrimmer. Det är till stor del detta som avgör vad du kan använda maskinen till. Det krävs inte speciellt kraftfull klippeffekt om maskinen enbart ska kunna hantera näshår, men väldigt många vill även kunna klippa annat med apparaten. Klippeffekten påverkar dels vad du kan klippa med apparaten, dels hur effektivt och behagligt den klipper.

Klippeffekt

Det är lättare att irritation uppstår i huden om trimmern är svag. Det kan dessutom påverka resultatet av klippningen. Näshåren försvinner vanligtvis, men om du exempelvis försöker klippa skägg eller mustasch kan du upptäcka att en trimmer med svag effekt inte ger ett särskilt tillfredsställande resultat. Det är alltid en fördel att välja en nästrimmer eller annan trimmer vars klippeffekt är god. Det kostar lite mer, men det är väl värt varje krona.

Tillbehör

Antalet tillbehör spelar naturligtvis roll. Till vissa apparater medföljer mellan fem och tio olika klipphuvuden, vilket gör att du kan byta till ett annat klipphuvud eller munstycke när du har trimmat näshåren och vill putsa polisongerna eller trimma skägget. Andra varianter har inga utbytbara munstycken alls, utan du får rätt och slätt en nästrimmer, som i bästa fall även kan användas till öronen men inte så mycket mer. Kanske räcker det gott och väl för dig. Du kanske inte har något behov av att kunna göra mer än så. Huvudsaken är att du tar ställning och verkligen undersöker detta innan du genomför ditt köp, så att du inte blir besviken när du kommer hem och packar upp din nya trimmer. Så länge du köper en produkt som lever upp till dina krav och behov är allt i sin ordning.

Enkelhet

Något som definitivt spelar roll är hur enkel en nästrimmer är att använda. Det ska vara lätt att klippa bort oönskade hår och det ska inte krävas flera timmars studier i en bruksanvisning för att komma fram till hur det går till. Om du köper en trimmer med flera trimmerhuvuden bör det även vara relativt enkelt att byta. En klar fördel är också om det är enkelt att rengöra trimmerhuvudena, så att du hela tiden kan se till att en god hygien upprätthålls.

Annat som kan spela roll

Det finns några andra punkter som kan vara värda att ha i åtanke. Se gärna till att välja en nästrimmer som är behaglig att hålla i, så att det inte blir obehagligt när du ska klippa dina näshår. Om du även vill klippa öronhåren är det förstås en fördel att välja en modell som är relativt tystgående. Det skadar för övrigt inte att ha en tystgående apparat även för andra syften. Att välja en modell som är vattentålig kan kännas som en trygghet, även om det kanske inte är det allra viktigaste när du ska köpa en nästrimmer. Vidare kan förstås priset spela viss roll. En nästrimmer kostar oftast inte så mycket, men det är naturligtvis klokt att jämföra priser ändå.


Frågor och svar kring Nästrimmers

✅ Vad bör man tänka på vid inköp av en trimmer?

Det viktigaste att fundera över är om du vill ha en separat produkt just för att trimma näshåret, eller om du vill köpa en mer mångsidig maskin som kan använda för att klippa håret på huvudet och skägget, men som också har en modul just för trimning av näshår och öronhår. Om du väljer att köpa en mer mångsidig maskin är det viktigt att se till att det är enkelt att byta klipphuvud. Vidare är det intressant, oavsett vilken typ av trimmer du köper, att undersöka laddningstid och hur länge det går att klippa efter laddning. Du vill förmodligen slippa ladda trimmern i flera timmar enbart för att kunna ta bort håret i näsan. Här hittar du våra Toppval av Nästrimmers.

✅ Är en bra nästrimmer alltid dyr?

Nej, det behöver de inte vara. Den här typen av produkt är generellt inte så dyr. Det går att hitta bra nästrimmers för mellan 150 och 300 kronor. Naturligtvis finns det även dyrare produkter på marknaden, men faktum är att de flesta klarar sig långt på en maskin som kostar under 300 kronor.

✅ Behöver alla i hushållet varsin nästrimmer?

Nej, det finns inga sådana rekommendationer. Det går utmärkt att dela. Om någon tycker att det är ohygieniskt att dela går det naturligtvis att köpa varsin, eftersom produkterna inte är så dyra, men det är alltså ingen nödvändighet.

✅ Kan en nästrimmer även användas för att ta bort hår i öronen?

Ja, det går bra. En nästrimmer fungerar lika bra för att ta bort oönskat hår i öronen som för att trimma näshåret.

✅ Måste man ha en nästrimmer eller går det lika bra att använda pincett?

Det är verkligen starkt rekommenderat att skaffa en nästrimmer. Att plocka bort hårstråna i näsan med pincett är verkligen inte att rekommendera. Det är mycket smärtsamt och kan leda till diverse besvär.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Nästrimmers Vanliga frågor

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin