Adventskalender i väntan på julafton

När du var barn kanske du brukade få en adventskalender, där du fylld av spänning kunde öppna en lucka varje dag i december fram till julafton. Om du inte brukade ha någon kalender så kanske du i stället gick och drömde om att ha en i din ägo. Det har i många års tid funnits många olika alternativ för den som vill ha en adventskalender. En av de första kalendrar man kommer i kontakt med som barn kan ofta vara den julkalender som hör ihop med julkalendern på SVT. Där brukar proceduren se ut så att barnet tittar på dagens avsnitt av julkalendern, för att sedan öppna en lucka samtidigt som en programledare öppnar motsvarande lucka.

Det finns dock många barn som inte tittar på julkalendern på TV. Då kan naturligtvis även adventskalendern som hör till upplevas som ganska irrelevant. Då kan det i stället vara en godiskalender av något slag som lockar. Chokladkalendrar har till exempel varit populära i många år. För varje år som går dyker det upp fler typer av adventskalendrar att välja på. Nu för tiden är det dessutom enkelt även för vuxna att hitta kalendrar som gör att även de kan få uppleva lucköppningens spänning på nytt.

Kalendrar med godis i

Något som uppskattas av väldigt många, och har gjort det i många år, är adventskalendrar med godis i. Vi har redan nämnt klassiska chokladkalendrar, i vilka barnet, eller för all del den vuxne, hittar en liten bit mjölkchoklad varje dag. Genom att öppna en lucka varje dag från 1 december fram till julafton byggs spänningen och förväntan upp gradvis. Parallellt med att det öppnas nya luckor sker vanligtvis andra julförberedelser i hemmet, på förskolan och i skolan, vilket gör att förväntningarna ökar för varje dag som går.

Kalendrar med godis i

Inte bara choklad och inte bara för barn

Något som ibland glöms bort är att det finns andra godiskalendrar än just chokladkalendrar. Det finns dessutom kalendrar som blir lika populära bland vuxna som bland barn. Den som vill kan till exempel köpa en adventskalender fylld med smakrik lakrits. Visst finns det barn som uppskattar lakrits, men i ärlighetens namn är detta en godistyp som ofta går hem bättre hos vuxna. Det går också att hitta kalendrar med Kinder-godis i. Denna smak är väldigt speciell, och väldigt populär bland människor i olika åldrar. Naturligtvis finns det även många andra tänkbara valmöjligheter. Den som tycker mycket om vingummi eller marsipan har också möjlighet att hitta julkalendrar som verkligen faller dem i smaken.

Andra roliga kalendrar

Det är naturligtvis inte bara godiskalendrar som kan vara intressanta för den som letar efter bra adventskalendrar till barn & vuxna. Barnen kan ibland uppskatta någon typ av leksakskalender ännu mer. Fördelen med en sådan är att de har kvar det som gömmer sig bakom luckorna även när december har passerat. Choklad och annat godis har ju en tendens att försvinna ned i en mage direkt efter att luckan har öppnats. Leksaker däremot kan uppskattas under lång tid framöver. Att det finns olika sorters leksakskalendrar att välja på gör naturligtvis det hela ännu bättre. De flesta har säkert sett en Legokalender någon gång. Sådana brukar bli mycket uppskattade eftersom just Lego i många år har roat och tilltalat barn i alla åldrar. Pysselkalendrar kan se till att barnen hålls sysselsatta under de långa dagarna fram till julhelgen. Andra barn föredrar en adventskalender med Barbietema eller Hot Wheels-tema. Det finns en hel del att välja på för alla föräldrar som är ute efter en riktigt fin kalender till sin son eller dotter.

En spännande julkalender.

Gott om alternativ även för vuxna

Som redan nämnts är det naturligtvis inte bara för barn som det finns spännande och underhållande adventskalendrar. Även för vuxna finns det gott om valmöjligheter. Om du är intresserad av makeup och skönhet kan du till exempel välja en skönhetskalender. I en sådan gömmer det sig en hudvårdsprodukt, makeup eller någon annan typ av skönhetsprodukt bakom varje lucka. Även detta är något du faktiskt kan ha stor nytta och glädje av även efter att julen är över för denna gång.

För den som uppskattar något gott att dricka finns det adventskalendrar som verkligen låter dig ta vara på ditt dryckesintresse. Du kan till exempel unna dig själv, eller någon du tycker om, en ölkalender eller kanske en whiskykalender. Om du och din partner vill göra något roligt för ert samliv finns det också ett flertal kalendrar i vilket ni hittar lustfyllda leksaker att ta med in i ert privata rum.

Om du vill ha något som kan göra varje morgon till ett nöje kanske du i stället vill satsa på en adventskalender med kaffe eller te. Med en sådan i din ägo får du möjlighet att prova många sorters kaffe eller te som du kanske aldrig har smakat förut. Kanske hittar du rentav en ny favorit mitt i mörkaste vintern.