Anordna en konferensresa

Många väljer att åka iväg på konferensresa för att få både inspiration och bättre sammanhållning i företaget. På en konferensresa kan man blanda nödvändiga aktiviteter som utbildning och diskussioner med nöjen. Det är ett utmärkt tillfälle för nyanställda att komma mer in i gruppen samtidigt som andra kan lära känna fler på företaget.

Liva upp vardagen med konferensresa

Det kan ibland bli väldigt tradigt och enformigt att gå till samma kontor dag ut och dag in. Speciellt under vintermånaderna kan inspirationen och motivation tryta vilket kan påverka arbetet. Då kan man förgylla arbetsvardagen med en konferensresa. Idag finns det många alternativ och man behöver heller inte hålla sig innanför Sveriges gränser. Man kan välja alltifrån en solresa till en stadsresa beroende på vad man vill få ut av konferensresan. Det finns alltifrån resor i solen till skidresor. Det är bara fantasin som kan sätta stopp samt ekonomin. En konferensresa är inte gratis men det är en bra investering för företaget och de anställdas välmående. Många uppskattar en konferensresa just för att man kan lära känna nytt folk eller komma varandra närmare. Det är även ett utmärkt tillfälle att föra fram sina idéer och tankar om man har några. Ifall det har varit en period med mycket jobb kan även en konferensresa ses som en belöning då man kan kombinera nöje med nytta.

Liva upp vardagen med konferensresa

Tips inför konferensresan

Tar man på sig ansvaret att anordna en konferensresa så finns det en del att tänka på. Det är mycket att förbereda då man behöver fixa alltifrån resa till och från destinationen och aktiviteter när man väl är där. Väljer man att åka utomlands så behöver man bland annat fixa resa till flygplatsen och sedan transport från flygplatsen till där man ska vara. För att underlätta för sig själv så är ett hett tips att ta hjälp av en resebyrå som specialiserar sig på just konferensresor. Då hjälper de en med alltifrån flyg och transport till aktiviteter och ibland mat. Oftast finns det paketpris där man till exempel kan välja om man vill ha mat inkluderat eller inte.

Tips inför konferensresan

Ibland kan det vara kul att äta mat ute just för att upptäcka matkulturen. Vissa konferenser består av långa dagar i en konferenslokal medan andra kanske vill ha lite lugnare tempo. Har man långa dagar med utbildning kan det dock vara skönt att få mat på plats. Det avgör man helt själv och huvudsaken är att konferensresan är till för personalen och företaget.

Få hjälp med konferensresan

Några som specialiserar sig på konferensresor är Travel2 som länge har varit verksamma inom resor. För att det ska bli så bra som möjligt så åker Travel2 själva på en testresa innan den riktiga resan genomförs. På så sätt kan man som kund vara säker på att resan blir vad man hoppades på. Ibland kan även kunderna få följa med på testresan. I deras utbud av konferensresor kan man välja mellan stadsresor eller mer lantliga alternativ. Behöver man lite inspiration kan man alltid ta en titt på de populäraste resmålen. Travel2 hjälper även gärna till att komma med tips och idéer på vad man kan göra.

Få hjälp med konferensresan

Innan man bestämmer sig så kan man självklart se vad kostnaden kommer bli per person. Man kan även skicka in en offertförfrågan ifall man verkligen vill veta vad kalaset kommer kosta. En offerförfrågan är bra att skicka ifall man har egna idéer och saker som man vill göra under konferensresan. Det går till och med att beställa ett eget flygplan via Travel2 ifall man är ett större företag. Man kan i princip få hjälp med allt vilket är en stor fördel ifall man känner att man inte har tid.