Drömmer du om en egen pool?

Dagens moderna pooler är både enklare, billigare och smidigare att bygga än tidigare. Många gör misstaget att tänka på de gamla swimmingpoolerna som var både tids- och kostnadskrävande. Dagens moderna pooler finns i flera olika typer av design, i moderna material, och är otroligt lättskötta och enklare att bygga än någonsin. Du kan idag välja mellan att bygga din pool ovan mark, delvis nedgrävd, helt nedgrävd samt på sluttande eller plan mark. Med nytt modernt reningsverk, städrobot samt automatik på PH och klor är din nya pool mycket lättskött. När du köper en pool hos Poolgiganten kommer du att få all hjälp du behöver från planering till en färdig pool.

En egen pool är en investering

En egen pool i trädgården är en investering för framtiden. Den kommer att bjuda dig på värdefull tid tillsammans med familjen och vänner. Vanligtvis blir poolen en naturlig och uppskattad samlingsplats för både umgänge samt rekreation. En ny vacker pool i trädgården är givetvis en investering som kommer att höja både attraktionsvärdet och värdet på din fastighet. Förutom att Poolgiganten erbjuder ett av marknadens bredaste sortiment av olika typer av pooler kan du dessutom skräddarsy och designa den pool du alltid drömt om. Att bygga en egen pool på tomten har aldrig varit enklare och mer prisvärt än vad det är idag.

Bygga Pool

När du bestämt dig för att bygga pool på tomten gäller det att inte ha för bråttom. Det är viktigt att titta på vilken typ av pool som kommer att passa dig och din tomt bäst. För dig som exempelvis inte vill lägga ner tid och pengar på grävningsarbete är en ovanmarkpool bästa val. Det är både billigare och lättare att bygga en pool ovan mark än en nedgrävd pool. Eftersom markarbetet är minimalt kan bygget påbörjas betydligt snabbare. När du är på det klara med vilken typ av pool du vill bygga är det bra att fundera på när du vill börja bygga din pool.

Många föredrar att påbörja bygget under hösten eftersom våren kommer att ge mer tidspress att färdigställa poolen till sommaren. Hur mycket tid det tar att bygga din pool beror lite på vilken typ av pool du valt att bygga. Om du till exempel planerar att bygga en nedgrävd pool bör du även kontrollera med din kommun om du kommer att behöva bygglov eller marklov.

Olika typer av pooler

Samtliga pooler hos Poolgiganen är av högsta kvalitet och kommer att hålla många år framåt. Tack vare nya material och lösningar kan du numera enkelt bygga en egen pool på alla typer av tomter oavsett om den är sluttande, bergstomt eller plan.

Thermopool NXT kan byggas på både bergstomt och sluttande tomt utan att det behövs komplexa utgrävningar eller sprängningsarbeten. I och med att thermopoolen har en självbärande poolstomme är denna pool utmärkt för sluttande tomter och kan dessutom monteras på svåråtkomliga platser. Thermopoolen kan monteras ovan mark, delvis nedgrävd eller helt nedgrävd.

Durapool är en annan typ av thermopool som är mycket flexibel och kan fås i flera olika varianter. Önskar du en speciell form eller mått på din pool, har en sluttande och ojämn tomt är Durapool ett mycket bra val.

En annan typ av thermopool är styroporpoolen. Unikt för denna typ av pool är att den inte behöver någon förstärkning på grund en hård insida. Styroporpoolen är fexibel och kan fås i önskat utförande. Poolen kan byggs ovan mark eller grävas ned och finns i samtliga storlekar samt baddjup.

Pooler med owerflow eller egen design

Med en infinitypool eller overflowpool kommer vattnet att flyta över poolkanten. Detta skapar en otroligt vacker känsla av vatten som flyter utan gränser. Det här är ett perfekt val för dig som har sluttande tomt gärna med en vacker utsikt.

Designa din egen pool är ett bra alternativ för dig som exempelvis vill ha ett vattenfall, en ö mitt i poolen, vattenrutschkana, glasvägg, glasbotten, specialtillverkad trappa eller nivåskillnader. Poolgiganten har mer än trettio års professionell kunskap och erfarenhet och kommer att hjälpa dig bygga din alldeles egna designade dröm pool.

Kom ihåg att du kan förlänga badsäsongen i din pool genom att installera uppvärmning av din swimmingpool. Uppvärmningen kan används under tidig vår och höst när vädret är kyligt.