En säker och bekväm bilbarnstol för ditt barn

När man skaffar en bilbarnstol till sitt barn är det viktigt att tänka på säkerheten. Det är inte bara en fråga om att välja den dyraste modellen eller den som är mest attraktiv utan det är viktigt att bilbarnstolen är säker och bekväm att sitta i. Det är också viktigt att tänka på att bilbarnstolen ska passa i den bil som man har.

Stort sortiment av bilbarnstolar hos LekiaBabya i Gävleborg

Är du ute efter en bilbarnstol till ditt barn så ska du besöka LekiaBaby som har sitt säte i Gävleborg. De har ett stort sortiment av bilbarnstolar och kunnig personal. Via denna länk kommer du till sortiementet av bilbarnstolar från LekiaBabya i Gävleborg.

Kontrollera säkerhetsstandarden

När man köper en bilbarnstol är det viktigt att man kontrollerar att den uppfyller den säkerhetsstandard som krävs. I Sverige är det statliga Trafikverket som ställer krav på alla bilbarnstolar som säljs. Så innan man köper en bilbarnstol bör man se till att den är godkänd av Trafikverket. Det går att hitta information om vilka bilbarnstolar som är godkända på Trafikverkets hemsida.

Kolla att stolen passar i bilen

Det är också viktigt att se till att bilbarnstolen passar i den bil som man har. Det är viktigt att man kollar att stolen är stabil och att den sitter ordentligt i bilen. Det är också viktigt att se till att stolen är lätt att installera och ta bort ur bilen.

Komfort och bekvämlighet viktiga egenskaper hos en bilbarnstol.

Komfort och bekvämlighet

När man väljer bilbarnstol är det också viktigt att tänka på att den ska vara bekväm och bra att sitta i. Det är viktigt att stolen har bra stöd för både nacke och rygg samt att den har bra kuddar som ger bra stöd. Det är också viktigt att se till att stolen har en bra justerbar ryggstöd så att den kan anpassas efter barnets storlek.

Kontrollera att den uppfyller gällande lagar och regler

När man köper en bilbarnstol är det också viktigt att man kontrollerar att den uppfyller de lagar och regler som gäller. I Sverige är det statliga Trafikverket som ställer krav på alla bilbarnstolar som säljs. Det är viktigt att man ser till att stolen uppfyller dessa krav för att kunna användas i Sverige.

I Sverige gäller följande:

  • Barn som är kortare än 135 cm måste använda en specifik typgodkänd skyddsutrustning. Dessa inkluderar babyskydd, bilbarnstolar eller bältesstolar/kuddar.
  • Barn som sitter i bakåtvända skyddssystem får inte sitta på en plats som är utrustad med en passagerarkrockkudde, såvida inte krockkudden är satt ur funktion.

Vilka märken finns hos Lekia Babya Gävleborg?

Hos Lekia Babya Gävleborg hittar du stort sortiment av bilbarnstolar, bältesstolar och babyskydd från kända märken som:

  • Axkid
  • Be-Safe
  • Britax
  • Cybex
  • Maxi Cosi


Britax Hi-Liner Moonlight Blue

Vad händer om barn åker utan bilstol?

Om du som förälder kör barnen utan bilbarnstol och det går att använda sådan i bilen, är det ett brott mot trafikförordningen. En förare av ett motordrivet fordon som uppsåtligen eller av oaktsamhet bryter mot regeln om bilbarnstol döms till penningböter som straff.