Häng med en dag hos en redovisningsbyrå

Kanske har du snubblat förbi något som kallas för en redovisningsbyrå i samband med att du har startat igång ditt företag, eller något annat och då börjat fundera på vad detta egentligen är? Vad sysslar egentligen en redovisningsbyrå med, och vad har personalen för arbetsuppgifter som de dagligen tampas med? Det finns många frågor, och ett som är säkert är att de inte är sysslolösa. Varje dag tar de sig an ett hav av utmaningar och spännande uppgifter för att hjälpa företag med deras pappersarbeten på ett par olika sätt och deras främsta mål är att underlätta för företagare och avlasta i deras arbete med att driva och utveckla sitt företag.

Låter detta som ett yrke som hade kunnat passa dig som handen i handsken, då kan du som har studerat ekonomiprogrammet börja söka jobb, och för dig som saknar detta är det hög tid att söka till yrkeshögskolan eller universitet. En redovisningsbyrå finns till för att underlätta för dig som företagare och i din utveckling. Har du ett företag där du inte riktigt får ihop detta med redovisningen, eller kanske bokföringen? Då kan du exempelvis anlita redovisningsbyrå KMSG, som hjälper dig med allt du behöver.

Vad gör egentligen en redovisningsbyrå?

Ett fantastiskt omväxlande yrke

Ovan har det nämnts att en redovisningsbyrå sysslar med ett flertal olika saker och att personalen dagligen får tampas med nya utmaningar och spännande arbetsuppgifter. Då är frågan, vad gör egentligen en redovisningsbyrå? Detta är en byrå bestående av ett gäng utbildade redovisningskonsulter som är specialiserade på allt som har med redovisning att göra, och de erbjuder oss många tjänster inom detta. Allt från att hjälpa ett företag som är i behov av att få hjälp med att göra sin bokföring, till att arbeta med rådgivning och inte minst med redovisning av företaget och dess utveckling under året som gått.

Vid en redovisning sätter sig en konsult in i företaget för att kunna sammanställa den ekonomiska informationen som finns kopplad till företaget. Det kanske inte låter som en speciellt bred yrkesroll som innebär en härlig kompott av arbetsuppgifter, men det finns mer. Konsulterna arbetar såväl löpande med bokslut, deklarationer samt årsredovisningar också, och det är en utmaning må tro. För att kunna göra ett bra jobb gäller det att man har intresset för att sätta sig in i företag och deras verksamhet.

Funderar du på en karriär inom redovisningen?

Jakten efter redovisningskonsulter

Funderar du på en karriär inom redovisningen? Då får jag lov att tala om för dig att detta är en bransch som bara kommer att fortsätta att växa och framtidsutsikterna för att göra karriär och arbeta inom detta är mycket goda, och behovet är mycket stort. Det är idag allt vanligare att starta företag, en del lyckas medan andra inte når hela vägen fram till en god lönsamhet, men ett som är säkert är att behovet av god kompetens inom redovisning, bokföring samt rådgivning är oerhört eftertraktat. Har du ett stort intresse av att hjälpa företagare att fortsätta utvecklas, kanske har du en stor dos av tålamod, ett glatt humör och en professionell attityd? Då är detta en bransch som skulle kunna passa dig som handen i handsken.

Siffror är också det som du med fördel bör vara intresserad av, och goda kunskaper om regler och lagar som finns kopplade till redovisning och bokslut. Men låt dig inte skrämmas, allt detta får du lära dig under din utbildning till redovisningskonsult. Du som läst ekonomi på gymnasiet, eller på yrkeshögskolan eller universitet är kvalificerad nog för att arbeta med detta. Saknar du utbildning inom ekonomi kan du vara lugn. Yrkeshögskolan erbjuder utbildningar inom redovisning, och det går mycket bra att studera företagsekonomi på universitet.