Jämför lån med en låneförmedlare

Funderar du på att ansöka om ett lån? Kanske planerar du att köpa en bostad och är i behov av ett bolån eller så letar du efter ett bra lån till den nya bil du vill köpa. Att låna pengar från långivare och banker är idag mycket vanligt och låneansökningar kommer in till aktörerna på en daglig basis.

För att få ett lån beviljat gäller det att uppfylla alla de krav som långivaren har när det kommer till inkomst, betalningsanmärkningar och kreditvärdighet. Vilket lån du planerar att ansöka om kommer också att ha betydelse för hur villkoren och kraven är upplagda.

Det är t.ex. mycket enklare att få ett privatlån beviljat trots betalningsanmärkningar, än vad det är att lyckad med ett bolån eller företagslån i samma situation. Oavsett vilken kreditvärdighet du har och oavsett vilket lån du vill ansöka om är en jämförelse hos en låneförmedlare A och O för att du ska hitta rätt.

Låneförmedlare – Så funkar det

Du har säkerligen fått höra att det är viktigt att jämföra lån innan man väljer. Genom att jämföra kan du se till att inte gå i “lånefällan” och bli fast med ett lån som har en riktigt hög ränta eller dåliga villkor.

Låneförmedlare - Så funkar det

Det är lätt att man, i stundens hetta, väljer den första bästa långivare som man kommer över, men det kan bli ett riktigt dyrt misstag. Visst kan man lyckas komma över riktigt bra låneerbjudanden direkt, men för att vara på den säkra sidan är en jämförelse alltid att rekommendera. Den är dessutom helt kostnadsfri och du binder dig inte till någonting.

Privatlån24.se har skrivit en guide om hur du hittar den bästa låneförmedlare – läs den om du vill fördjupa dig.

Vad är en låneförmedlare?

Enkelt förklarat kan man säga att en låneförmedlare är ett företag som samarbetar med många olika långivare och banker och som hjälper dig att hitta det bästa lånet för dig. Du gör en ansökan genom att välja vilket typ av lån du vill ha, hur mycket du vill låna och hur lång löptid du föredrar.

Därefter skickar du iväg din ansökan och en kreditupplysning kommer att tas. Eftersom det bara krävs en kreditupplysning behöver du inte oroa dig för att det ska påverka din kreditvärdighet på ett negativt sätt.

Vad är en låneförmedlare?

När din ansökan är skickad ser låneförmedlaren till att den når alla banker som är anslutna till sajten. Alla aktörer får möjlighet att titta på din förfrågan och väljer därefter om de vill erbjuda dig ett lån eller inte. Inom 24 timmar har du vanligtvis fått svar från alla långivare och banker och kan titta igenom valen i lugn och ro, jämföra ränta och se vilken löptid som är beviljad.

Vilka lån kan man jämföra?

Eftersom efterfrågan på lån är så stor kan du i stort sett jämföra vilket lån som helst. Som företagare kan du jämföra företagslån för att hitta det bästa alternativet för din verksamhet och som privatperson kan du jämföra allt från bolån till privatlån, billån, båtlån eller SMS-lån.

Visst kan det vara så att vissa låneförmedlare riktar in sig på specifika målgrupper. Är du i behov av ett företagslån rekommenderar vi till exempel att du använder dig av en låneförmedlare som fokuserar specifikt på denna låneform för att få de absolut bästa erbjudandena.

Att jämföra lån kostar dig ingenting

Att jämföra lån kostar dig ingenting och du binder dig inte till lånet. Kom dock ihåg att det fortfarande finns krav och villkor som du behöver uppfylla för att din ansökan ska kunna beviljas.

Villkoren kan se olika ut mellan långivare och banker, men det vanligaste är att du behöver vara minst 20 år, ha en taxerad inkomst och vara folkbokförd i Sverige. Du behöver även kunna uppvisa en god kreditvärdighet, men gäller det privatlån eller mindre konsumtionslån är betalningsanmärkningar sällan ett problem.