Så väljer du bäst abonnemang och mobiltelefon

Prisskillnaden mellan olika abonnemang kan vara väldigt stor – fastän tjänsterna som erbjuds är snarlika. Beroende på vilken operatör man väljer kan det skilja på hundratals kronor varje månad. I djungeln av abonnemang och operatörer gäller det att hitta rätt för just dina behov – det kan man tjäna mycket på i längden.

Vi har sammanställt en guide som hjälper dig att hitta det bästa mobilabonnemanget, det bästa tv-abonnemanget och den bästa mobiltelefonen.

Välj mobilabonnemang

Vid första anblick kan mobilabonnemang verka snarlika från de flesta operatörer. I ett abonnemang ingår i regel fria samtal och meddelanden inom Sverige, sen väljer man den surfmängd som passar ens månadsbehov. Men om man tittar lite närmare på operatörernas villkor och erbjudanden finns det faktiskt en hel del saker som skiljer dem åt – och det finns många kronor att spara på ett mobilabonnemang med rätt villkor för just dina behov.

Att tänka på när man väljer mobilabonnemang:

  • Data: Hur mycket data går åt varje månad? Surfen används de gånger du inte är ansluten till ett WiFi-nätverk – till exempel på arbetsplatsen eller hemma. Den används alltså främst när man är ute på resande fot.
  • Täckning: Bor du på landet eller i en mindre ort? Vilken operatör har bäst täckning där du bor?
  • Support: Är support över telefon viktigt för dig? Om du nöjer dig med support över chatt, mejl och forum kommer du ofta billigare undan.
  • Pris: Hur mycket vill du betala i månaden? Prisskillnaden är väldigt stor mellan de stora operatörerna som har egna mobilnät och de mindre operatörerna som hyr in sig i deras nät. Här kan man spara in på månadskostnaden allra mest – genom att välja en mindre operatör som samtidigt har bra villkor.

Bästamobilabonnemanget.se är en jämförelsesajt för mobilabonnemang. Här listas de bästa abonnemangen på marknaden. Priser och erbjudanden uppdateras dagligen.

Att tänka på när man väljer mobilabonnemang

Välj tv-abonnemang

Vad är nyttan med en tv om den inte har bra innehåll? Det finns mängder av tv-abonnemang och strömningstjänster på marknaden idag – men vilket är egentligen bäst? Vilket har lägst pris? Vilket har mest nöje? Mest sport? Med rätt tv-abonnemang får du tv-underhållning som matchar dina intressen.

Att tänka på när man väljer tv-abonnemang:

  • Kanalpaket och playtjänster: Vad ingår i abonnemanget? Linjära tv-kanaler, playtjänster, appar? Vilken typ av tv-abonnemang som är bäst beror på hur man vill kunna använda sin tv. Med linjära tv-kanaler kan du titta på tablå-tv och med playtjänster kan du strömma kanaler, serier och filmer.
  • Streaming, parabol, tv via fiber: Hur vill du få tillgång till dina tv-tjänster? Det finns tv-abonnemang som skickar sitt innehåll via parabol – då får man ofta bästa möjliga bild och ljud. Tv-abonnemang via fiber är ofta smidigt och erbjuds av många olika operatörer. Att välja en streamingtjänst är särskilt populärt – då kan man ta med sig sitt tv-abonnemang vart man än är, bara man har tillgång till internet och kan logga in i streamingtjänstens app.

Tvabonnemanget.se är en sajt som hjälper dig att jämföra och hitta bäst tv-abonnemang och streamingtjänster för din plånbok och dina tv-vanor. Jämför tv-abonnemang och streamingtjänster från alla ledande operatörer.

Välj mobiltelefon

Smartphonetillverkarna försöker ständigt överträffa varandra. Regelbundet släpps det nya smartphone-modeller med snabbare prestanda, klarare skärmar och bättre nya funktioner. Hur hittar man egentligen rätt i smartphone-djungeln?

Att tänka på när man väljer mobil

Att tänka på när man väljer mobil

  • Operativsystem: De huvudsakliga operativsystemen idag är Android, som är utvecklat av Google, och iOS, som är utvecklat av Apple. Generellt kan man säga att iOS endast används av iPhone och alla andra enheter kör någon version av Android. Vilket operativsystem föredrar du?
  • Funktioner: Vass kamera? Stor skärm? Stort minne? Vattentålig? Vilka funktioner är viktigast för dig?
  • Med abonnemang eller utan: Är du nöjd med det abonnemang du har? Då kan du välja att endast köpa en telefon. Om du vill prova något nytt finns det alltid möjligheten att köpa en telefon tillsammans med ett mobilabonnemang – välj om du vill delbetala telefonen eller inte.

Smartphones.se är en sajt som samlar alla de bästa mobiltelefonerna idag. Läs recensioner och hitta aktuella priser och erbjudanden på de populäraste mobiltelefonerna just nu.