Saker att göra när du har tråkigt hemma

Sitter du hemma och har ingen aning om vad du ska göra? Det är inte ovanligt att vi ibland inte har någon idé om vad vi ska hitta på. Att endast sitta hemma utan att göra någonting är väldigt trist. Men det finns en hel del saker du kan göra, det gäller bara att du har lite fantasi. Här kommer några tips på saker du kan göra när du har tråkigt hemma.

En ny serie

Om du vill göra någonting som inte är speciellt ansträngande kan du leta efter en ny serie. Det kan antingen vara en tv-serie som du tittar på eller en ny bokserie. När du väl hittat någonting som ser intressant ut kan du bädda ner dig under en filt med lite snacks och drömma dig bort en stund. Känns det jobbigt att läsa kan du istället lyssna på en ljudbok eller en podcast.

Spel och pussel

Skulle du inte vara ensam hemma utan ha vänner eller familj hemma med dig kan ni spela spel eller lägga pussel. Det kan vara väldigt trevligt och beroende på vilket spel kan det ta några timmar. Väljer du att lägga pussel kan det vara smart att göra det på en plats där du kan lämna det framme ifall det skulle ta väldigt lång tid. Då kan du lämna det och återkomma en annan dag ifall du inte skulle bli klar på en dag.

Spela ett spel med din kompis

En spadag

Känner du dig stressad efter en lång arbetsvecka kan du ta en dag till att ta hand om dig själv. Ta ett bad och låt dig verkligen slappna av en stund. Du kan ta fram lyxprodukterna och ge dig själv en riktig spadag med hårinpackning, ansiktsmask och så vidare.

Testa nya recept

De flesta av oss har endast grundkunskaper när det kommer till matlagning och bakning. Om du har tråkigt en dag och är sugen på något gott kan du testa ett nytt recept. Du kanske har en maträtt som du länge velat testa men inte haft tid till. Passa på när du inte har några andra planer. Detsamma om du är sugen på att testa baka något gott. Det är både roligt, och lyckas du har du dessutom gott att äta.

Storstäda och rensa garderoben

Detta är kanske inte den roligaste aktiviteten, men när du väl är färdig med städningen kommer det kännas väldigt bra. Speciellt om du tar hand om sådant du i vanliga fall skippar, som att tvätta fönster eller rensning av garderoben. En riktig storstädning kan få ditt hem att kännas nytt och fräscht. Om du inte behöver städa i nuläget kan du kanske möblera om lite för att sysselsätta dig och om du börjat tröttna på hur din inredning ser ut.

Ring kompisen du inte pratat med på ett tag

Ring kompisen du inte pratat med på ett tag

Ett sista tips är att du tar kontakt med kompisar som du kanske inte har hört från på ett tag. Skulle den kompisen också ha en ledig dag utan någonting att göra kan det leda till ett långt och trevligt samtal. Eller varför inte kontakta en vän och prata med honom eller henne samtidigt som ni båda tittar på en film eller serie? Har ni båda samma streamingtjänst kan ni välja något att titta på och sätta igång det samtidigt. Då har ni dessutom något mer att prata om.