Tidrapportering med app, webb och röststyrning

Arbetar du som frilansare, egenföretagare eller anställd och behöver tidrapportera och sedan fakturera? Då har du hittat helt rätt. I denna artikel kommer du nämligen att få den information som du kan behöva när det kommer till just detta. Vi vet hur svårt och stressigt det kan vara med tidrapportering och fakturering och har därför valt att hjälpa dig på detta sätt.

Detta är tidrapportering och fakturering

Först måste vi börja med att gå igenom vad tidrapportering och fakturering är för något. För att beskriva det enkelt så kan vi säga att tidrapportering är när du rapporterar dina tider som du har arbetat, så om du till exempel har arbetet i åtta timmar en dag, då ska du rapportera detta. Du rapporterar alltså alla timmar som du arbetar på en månad och sedan skickar du en faktura till de företag som du arbetat åt. Oftast är det frilansare och egenföretagare som använder sig utav fakturering men tidrapportering använder sig de allra flesta företag med anställda sig utav.

Flowi

Flowi är en hemsida som hjälper dig med din tidrapportering och fakturering, Flowi arbetar med att kunna erbjuda ett sådant effektivt sätt som möjligt att tidrapportera och fakturera på, med Flowis hjälp kan du tidrapportera både på webben och i deras app. Både små och stora företag kan använda sig av denna tjänst, det spelar heller ingen roll om du är frilansare eller egenföretagre.

Frilansare och egenföretagre

Du som arbetar som frilansare eller egenföretagare har ett väldigt stort behov av att tidrapportera och fakturera, i fall du ska få din verksamhet att gå runt det vill säga. Tidsrappotering fungerar som sagt så att du rappoterar dina tider till din kund och fakturerar sedan för den tiden du har arbetat för kunden, detta gör du varje månad. Om du arbetar som frilansare eller egenföretagare är det också väldigt bra att ha koll på skatten, sociala avgifter och arbetsgivaravgifter.

Till dig som är nybörjare

Om du är nybörjare när det kommer till tidrapportering och fakturering är det viktigt att du tar det lugnt och läser igenom allt noggrant när du har rapporterat din tid eller ska skicka din faktura. Tänk på att det kan vara svårt i början men det är helt okej, alla gör fel någon gång.

Om du är helt nybörjare inom detta område bör du också ta hjälp av till exempel en revisor eller någon annan som jobbar inom just detta område. Då kommer du att få den hjälp och stöttning som du kanske behöver. Det är också smart att använda sig av just ett sådant verktyg som Flowi, de hjälper liksom dig att sköta allt inom tidrapportering och fakturering, du behöver i princip inte tänka på det över huvud taget.

Frågor och svar

 • Är tidrapportering svårt?
  Nej, i alla fall inte om du är van med det, men i början kan det kännas lite krångligt.
 • Kostar det något att tidrapportera?
  Nej det kostar inte dig något, tidrapportera gör du ju egentligen för att veta vad du ska fakturera.
 • Kostar det något att fakturera?
  Nej, det kostar inget för DIG, men det kostar för den som ska betala fakturan som du skickar.
 • Är tidrapportering och fakturering viktigt?
  Ja, det är väldigt viktigt, detta gör ju så att du kan ta ut lön i slutet av månaden.
 • När bör jag fakturera?
  Du bör fakturera i god tid så att du har råd och möjlighet att ta ut pengar i lön i slutet av månaden.
 • Finns det hjälp att få eller ett smidigare sätt att göra det på?
  Ja, du kan ta hjälp av verktyg som till exempel Flowi.

Tidrapportering med app, webb och röststyrning