Vårda ditt löshår på rätt sätt

Löshår och hårförlängningar är ett av de mest populära sätten att förändra sitt utseende och ändra sin frisyr. Löshår är syntetiska eller äkta hårstrån som fästs i ditt riktiga hår med hjälp av olika typer av lösningar. Löshåret kan användas för att ge mer volym eller längd, eller för att förändra frisyren helt. Löshår kan också färgas och stylas som vanligt hår.

Hur man väljer rätt löshår

För att välja det rätta löshåret bör du först tänka igenom vad du vill uppnå med din frisyr. Vill du ha mer volym eller längd? Hur mycket hår vill du ha? Vilken färg och textur på håret är det bästa för din frisyr? Det är viktigt att välja ett löshår eller hårförlängning som kommer att passa ditt egna hår, eftersom det är det som kommer att bestämma hur naturligt håret ser ut.

Hur man tar hand om sitt löshår

För att ta hand om dina löshår eller hårförlängning bör du först och främst tvätta håret regelbundet. Använd en mild schampo och balsam som är lämplig för ditt löshår. Torka håret varsamt och använd en borste med mjuka borst och långa tag för att undvika att håret repar sig. Om du använder klämmor för att fästa löshåret så bör du se till att klämmorna är rena och fria från smuts.

Poze Luxury Hair Care hjälper dig att vårda ditt löshår

Pozehair har tillsammans med en av Sveriges bästa hårvårdsfabriker tagit fram en produktserie som hjälper till att skydda och vårda din hårförlängning. Med produkterna från Poze Luxury Hair Care får du hjälp att behålla ett friskt och välvårdat hår. En av produkterna i produktserien är Poze Repair & Rebuild Masque.

Poze Repair & Rebuild Masque
Poze Repair & Rebuild Masque

Poze Repair & Rebuild Masque är en vårdande hårinpackning som bl.a innehåller antioxidanter, keratin samt vegetabiliskt protein. Denna hårinpackning återuppbygger, mjukgör och reparerar torrt och skadat hår.

Vad är fördelarna med löshår?

Det finns många fördelar med att använda löshår. För det första kan du få en helt ny frisyr utan att behöva klippa eller färga ditt hår. Det är också ett bra sätt att ge håret mer volym och längd, utan att behöva vänta i månader eller år för att det ska växa ut. Dessutom kan du enkelt ändra din frisyr och färg när du vill, utan att riskera att skada ditt egna hår.

Snygg frisyr med hårförlängning
Vill du också skaffa en snygg hårförlängning? Gör då ett besökt hos Pozehair.se

5 vanliga frågor kring hårförlängningar:

1. Vad är hårförlängning?

Hårförlängning är en populär teknik för att förlänga och förbättra utseendet av ens eget hår. Tekniken använder extra hårstrån som fästs i det naturliga håret med olika metoder såsom keratinvax, clips eller hårträns. Det extra håret kan vara ett eget eller syntetiskt hår, vanligen löshår. Det extra håret ger tjockare och längre hår som kan förbättra utseendet och stilen av ditt eget hår.

2. Hur lång tid tar det att applicera hårförlängningar?

Tiden det tar att applicera hårförlängningar beror på metoden som används och hur många hårstrån som ska användas. En vanlig session för hårförlängningar kan ta upp till tre timmar eller mer beroende på vilken teknik som används. Om du använder en teknik som kallas keratinvax tar det ungefär två till tre timmar att applicera. För att få det bästa resultatet ska du se till att du har en erfaren frisör som har god erfarenhet av hårförlängningar.

3. Hur lång tid håller hårförlängningarna?

Hårförlängningarna kan hålla i upp till 6-8 månader beroende på ditt eget hårs tillväxt. Beroende på vilken metod som används för att fästa hårförlängningarna beror också på hur länge de håller. Om du använder clips eller keratinvax, kommer det att hålla längre.

4. Hur sköter man hårförlängningar?

När du har applicerat hårförlängningar ska du se till att sköta dem rätt. För att hålla dem fräscha och glänsande är det viktigt att tvätta dem regelbundet med en mild schampo. Det är också viktigt att undvika att sova med håret uppsatt eftersom det kan skada hårförlängningarna. Du ska också se till att inte använda för mycket värme, som från hårfönen eller plattången, eftersom det kan skada håret.

5. Gör hårförlängningar ont?

Nej, hårförlängningar gör inte ont. Metoden för att applicera hårförlängningar är inte smärtsam och det kan vara lite obehagligt under processen. Om du väljer att använda keratinvax kan det vara lite obehagligt, men det ska inte göra ont. Clips kan det också vara lite obehagligt, men det är inte smärtsamt.

Snyggt hår med hårfärlängning