Allt om SMS-lån

Funderar då på att ansöka om ett sms lån? Att låna pengar är idag mycket vanligt och det finns många orsaker till varför man är i behov av finansiellt stöd. Med ett sms lån kan du låna ett mindre belopp pengar och kraven är sällan höga. Här berättar vi mer om hur låneformen fungerar, hur du kan använda dig av ett sms lån och vad som krävs för att ansöka.

Innan vi går djupare in på ansökningskrav, betalningsanmärkningar och lånevillkor ska vi först titta närmare på vad ett Sms lån faktiskt är. Sms lån har dessvärre fått en negativt klang genom åren och det beror främst på den höga räntan och de mycket snäva återbetalningstiderna. Genom åren har låneformen dock utvecklats mer och mer. Även om räntan fortfarande kan vara hög är lånen upplagda på ett bättre sätt.

Med ett sms lån får du ett konsumtionslån utan säkerhet, vilket innebär att du kan använda pengarna precis som du vill. Här kan du låna ett minsta belopp på cirka 500 kronor, men taket för lånet varierar mycket mellan olika aktörer. Det kan vara allt från 4000 kronor och upp till 20.000 kronor.

ansöka om sms-lån

Ansöka om ett SMS-lån

Sms-lånet har fått sitt namn utifrån hur ansökningsprocessen såg ut förr. Det enda man behövde göra för att ansöka var att skicka iväg ett sms och därefter bekräfta lånet via sms. Idag använder man sig främst av internet och även om låneformen fortfarande går under namnet SMS-lån, så kan det även kallad för mikrolån eller snabblån.

Det är mycket viktigt att du jämför SMS-lån innan du ansöker. Använder du dig av en jämförelsesajt kan du göra hela ansökan och jämförelsen på en och samma gång. Du får då erbjudanden från olika aktörer och kan på så vis jämföra ränta, löptid, belopp och mycket mer.

Så ansöker du om ett SMS-lån online

 • Börja med att välja SMS-lån som låneform
 • Välj ett belopp och önskad löptid
 • Fyll i dina personliga uppgifter
 • En kreditupplysning kommer att tas
 • Du får svar direkt på din skärm

Så ansöker du om ett SMS-lån online

Fördelar med SMS-lån

Det finns många fördelar med att välja ett sms lån, åtminstone om du är i behov av pengar snabbt. Här nedan listar vi de främsta fördelarna med låneformen, men vi tittar också på eventuella nackdelar.

Fördelar

 • Snabba utbetalningar på bara några minuter
 • Möjlighet att ansöka utan UC
 • Möjlighet att ansöka trots betalningsanmärkning
 • Låga ansökningskrav
 • Många långivare att välja mellan
 • Lånet kräver ingen säkerhet

Nackdelar

 • Lånet är känt för sin höga ränta
 • Kort återbetalningstid (vanligtvis 30-90 dagar)
 • Många extra avgifter (administrativa avgifter, fakturaavgifter, uppläggningsavgifter)

Krav för att ansöka om ett SMS-lån

Kraven för sms lån är låga och därför är det ett bra alternativ för den som har svårt att låna pengar via privatlån eller blancolån. För att kunna ansöka om ett SMS-lån gäller det bara att du är minst 18 år gammal, att du är folkbokförd i Sverige och att du har en taxerad inkomst.

Krav för att ansöka om ett SMS-lån

Inkomsten behöver dessutom inte vara speciellt hög och du behöver inte uppvisa någon fast anställning. Här finns det även flera aktörer som erbjuder SMS-lån trots att du har betalningsanmärkningar sedan tidigare, såväl som aktörer som erbjuder SMS-lån utan UC. Viktigt att komma ihåg är att ett lån utan UC inte innebär att du slipper en kreditupplysning helt och hållet. Det begreppet innebär är att långivaren använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag. Vanliga alternativ är Creditsafe och Bisnode.

Observera att ju bättre kreditvärdighet och ju färre skulder du har, desto bättre lånevillkor kommer du också att få. Som tidigare nämnt är SMS-lån kända för att vara ganska kostsamma, så om du kan förbättra din ränta är det till stor fördel för dig.