Att kyla champagne och mousserande viner

Det finns väldigt många som är förtjusta i såväl champagne som mousserande viner. Det är dock ingen hemlighet att den här sortens drycker är som godast när de är väl kylda. Oavsett om du vill bjuda på ett glas bubbel på en fest, eller om du vill unna dig själv ett glas efter avklarad arbetsvecka, så är det en fördel att ha tillgång till en champagnekylare. Det finns gott om sådana att välja på, och du är troligtvis mån om att hitta en variant som är såväl estetiskt tilltalande som effektiv. Här ska vi ta en titt på vilka olika modeller som finns, men också vad du bör tänka på när det är dags att köpa en.

Olika typer av champagnekylare

När du på allvar börjar leta efter en champagnekylare att köpa, kommer du lägga märke till att det finns ett flertal olika varianter. Du kan till exempel hitta modeller på fot, som är tillverkade i aluminium. Vissa av dem har handtag på sidorna, som de kan lyftas i, medan andra saknar sådana. Dessa finns i olika storlekar, vilket naturligtvis kan vara gynnsamt, eftersom du kan välja om du vill ha en stor som visserligen tar mycket plats i anspråk, men som rymmer fler än en flaska, eller om du vill ha en mindre med plats för en flaska. Fördelen med en sådan är att den inte tar mycket plats, vilket gör att de flesta kan hitta en lämplig yta att placera den på. För den trångbodde kan en sådan vara ett utmärkt val.

Det finns också champagnekylare utformade som hinkar. De finns i olika metaller, vanligtvis rostfritt stål eller aluminium men det finns även andra varianter. Hinkarna finns naturligtvis i olika storlekar. Många av dem rymmer bara en flaska, men naturligtvis finns det även modeller i vilka flera flaskor kan kylas. Designmässigt kommer du också se att det finns skillnader. Många föredrar hinkarna framför andra alternativ på grund av att de anser dem vara mer stilrena och minimalistiska, men det finns också de som föredrar andra modeller försedda med fler detaljer.

Konsten att välja rätt champagnekylare

Ett tänkbart alternativ för den som vill ha riktigt mycket utrymme, och som vill kunna kyla olika drycker är att välja en minikyl. En sådan drivs av el och finns i såväl olika storlekar som olika utföranden. Det går lika bra att kyla en flaska mousserande vin som en burk läsk. En sådan kan vara till stor nytta för hela familjen, men kräver i gengäld relativt stor yta.

Konsten att välja rätt champagnekylare

Det behöver inte alls vara svårt att välja champagnekylare. Till skillnad från många andra produkttyper finns det inte hur många olika varianter som helst. Det gör att du relativt enkelt kan få en god överblick över det tillgängliga utbudet. Det finns dock några saker du kan tänka på och fundera över för att hitta en kylare som verkligen faller dig i smaken.

Något du naturligtvis bör ta med i beräkningen är hur många flaskor du vill kunna kyla samtidigt. Om du bara har tänkt kyla ned en flaska bubbel för egen räkning, behöver du inte lägga så stor vikt vid storleken. Då klarar du dig bra med en liten champagnekylare och kan välja fritt. Kanske vill du ha en stilren hink i rostfritt stål som pryder sin plats i vilket rum som helst, eller en mer utsmyckad variant på fot med snygga detaljer. Om du däremot vet att du kommer behöva kyla ned många flaskor för att servera på olika tillställningar, behöver du välja en stor modell. Fundera då över vilken som passar in bäst, och vilken som kan tänkas passa på den yta du har att avvara.

Fundera också över vilken typ av champagnekylare som stilmässigt passar in bäst hemma hos dig. Det är viktigt att du tycker om den variant du väljer, och att den passar in bra med övrig inredning.