Bilrekonditionering hos Waxy

Du har säkert hört talas om bilrekonditionering eller bilrekond som det också kallas. Det är en åtgärd som vidtas för att bilen ska kunna återställas till ett riktigt gott skick. Den här typen av tjänst betraktas av vissa fortfarande som en onödig utgift, men så är absolut inte fallet. Alla bilar må bra av att få genomgå en ordentlig rekond då och då. Det får dem att hålla sig i gott skick längre, dessutom kan det till viss del bromsa en värdeminskning. Det gäller förstås att du vänder dig till en duktig och kompetent firma för att bilrekonditioneringen ska utföras på ett så effektivt och bra sätt som möjligt. En sådan firma är utan tvekan Waxy. Vem som helst kan göra en bilrekonditionering hos Waxy, och som du kan se om du tittar på omdömen från tidigare kunder är den stora majoriteten mycket nöjd med resultatet. Waxy har satt ett stort fokus på miljön, så deras biltvättar utförs endast med Svanen-märkta kemikalier. De använder de mest skonsamma medlen för att skona din bils lack samtidigt som bilen återfår sin forna glans.

Därför är det klokt att låta bilen genomgå en ordentlig rekond

Om du sitter och funderar på huruvida du ska kosta på bilen en rekonditionering eller inte, vill du förstås veta vilka skäl som finns till att faktiskt ta en sådan utgift frivilligt. Faktum är att det finns ett flertal anledningar till att detta är en god idé.

låt bilen genomgå en ordentlig rekond

En grundligare rengöring än bilen vanligtvis får

Du tvättar förmodligen din bil regelbundet. Du kanske har hittat en bra plats för en manuell biltvätt, eller så har du funnit en tvätthall som du regelbundet besöker. Det kan också vara så att du lämnar in bilen för tvätt, så att den ska bli ordentligt rengjord på utsidan. Det är naturligtvis väldigt bra att du tar hand om bilens yttre, men du behöver komma ihåg att hela bilen behöver skötas om. Vid en bilrekond ingår rengöring av såväl yttre som inre delar. Du kan också välja storlek på den rekond som ska utföras. Om du inte tar in din bil på bilrekonditionering så ofta, kan det vara en god idé att låta utföra en komplett rekond. Fördelen är då att bilens utsida tvättas grundligt för att sedan vaxas. På så sätt ges fordonets lack ett skydd mot yttre påverkan.

En grundligare rengöring än bilen vanligtvis får

Det är ingen hemlighet att en bil, och naturligtvis även andra fordon, utsätts för en hel del potentiellt skadlig påverkan utifrån. Den utsätts för små stenar och grus samt en hel del damm. Dessutom vistas den ute på vägarna i alla väder, vilket gör att såväl snö som regn och vind sliter på lacken. Det är viktigt att förebygga skador, och att skydda lacken så gott det går. Därför är grundlig polering och vaxning verkligen att rekommendera. Med en komplett rekond hos Waxy ingår detta. Det är dock bara en del av vad du får.

Rengöring även på insidan

Rengöring även på insidan

Även om det är utsidan och då främst lacken som utsätts för all yttre påverkan som smuts och damm, betyder det inte att insidan förblir ren någon längre tid. På vintern dras det in snö och slask, och när snön börjar smälta bort är det ofta så att det följer med en hel del grus på skorna. Kanske har du husdjur eller barn som åker med i bilen, och de brukar ha en utmärkt förmåga att dra in en del smuts i bilen. Hundar har ofta med sig såväl grus som löv i sin päls, som sedan lossnar i bilen.

Barn å andra sidan kanske äter i bilen under längre resor, och då kan det ofta ligga brödsmulor, fruktbitar och annat smått och gott på såväl säten som golv. Det är inte hela världen. Det går att få bort. Det viktiga i sammanhanget är att det inte lämnas där för evigt, utan att du verkligen tänker på den invändiga rengöringen också. Den är tyvärr lättare att glömma bort än den vanliga biltvätten. Med en bilrekond blir dock bilen lika grundligt rengjord invändigt som utvändigt. Waxy använder då också en lufttryckspistol för att på ett effektivt sätt verkligen fräscha upp fordonet. Många upplever att bilen kommer tillbaka som mer eller mindre ny igen från en rekonditionering. Även om så kanske inte alltid är fallet, så blir det åtminstone stor skillnad.