Black Friday rea

För några år sedan fanns det fortfarande många i Sverige som inte hade en aning om vad Black Friday var för något. Numera är det dock en väldigt populär shoppingvecka även här i landet. Många passar på att göra sina inköp inför julen under den här veckan, och det finns naturligtvis även många som tar tillfället i akt att unna sig produkter som de länge har gått och drömt om men inte ansett sig ha råd med tidigare. Priserna sänks ofta rejält, något som gör dessa dagar perfekt lämpade för shopping. Det spelar ingen roll om du är på jakt efter kläder, elektronikprylar eller inredningsartiklar. De flesta företag sänker priserna under denna period, så det går ofta att göra rejäla fynd.

Avvakta med inköpen tills i slutet av november

När det gäller inköp av julklappar finns det olika synsätt. Vissa anser detta vara ett nödvändigt ont, som kostar alldeles för mycket pengar. Andra ser fram emot att få köpa julklappar i stort sett hela året och tycker att detta är en del av en väldigt mysig period. Oavsett vilken av grupperna du tillhör så kan det vara smart att avvakta med inköpen tills Black Week inträffar.

Gott om fördelar när du väntar

Att invänta Black Week innan du köper årets julklappar är smart av flera skäl. Det finns många som hinner korrigera sina önskelistor flera gånger under hösten. Det gäller faktiskt både barn och vuxna, även om barn kanske tenderar att ändra sig ännu oftare. Om du väntar så länge som till slutet av november, kan du känna dig relativt säker på att det du köper fortfarande kommer vara önskvärt när det väl är dags att fira jul. En annan tungt vägande anledning till att du bör vänta, är att du kan spara tusentals kronor genom att handla under denna vecka. Leksaksbutikerna har ofta specialpriser under veckan, och nog kan du spara några hundralappar när du handlar där, men om du ska göra större inköp av exempelvis elektronikprodukter kan du spara mer än så. Då kan du snabbt vara uppe i tusentals insparade kronor.

Bra att känna till om årets Black Week
Spara pengar under Black Friday

Bra att känna till om årets Black Week

Även om du vet i stora drag vad Black Week är för något, och att det är då du bör göra höstens och vinterns inköp, finns det kanske saker du inte vet. Du kanske till exempel inte har koll på exakt när veckan inträffar. I år inträffar Black Friday, som kanske är den enskilt mest kända dagen, 26 november. Det har dock blivit så att hela veckan kommer med reapriser, vilket innebär att du kan shoppa loss när som helst från 22 november till 28 november till fantastiska priser. Black Week rea är verkligen väl värd att vänta på. Vissa butiker erbjuder samma erbjudanden hela veckan, medan andra förnyar sina erbjudanden dag för dag. Du behöver därför ta en titt på hur veckan fungerar i just de butiker du är intresserad av att handla från. Kanske behöver du hålla utkik varje dag under veckan, för att kunna köpa just de produkter du är intresserad av till specialpris. Ibland kan priserna sänkas ännu mer när veckan nått fram till Black Friday och efterföljande helg. Det kan betyda att det lönar sig att vänta in i det sista innan du slår till och betalar för det du har lagt i varukorgen. Tänk dock på att vissa produkter bara finns i begränsad mängd.

De allra flesta butiker ger sig in i leken

Nu för tiden har de flesta butiker, såväl fysiska sådana som de på webben, tagit till sig Black Week och gett sig in i leken. Det innebär att du kan köpa produkter till bättre priser inom de flesta genrer om du ger dig till tåls. Naturligtvis kan det fortfarande finnas mindre butiker som valt att stå utanför det hela, och behåller sina ordinarie priser. Det hör dock inte till vanligheterna. Ofta får du nyhetsbrev från de butiker du ofta handlar från, där du kan få lite förhandsinformation om vilka varor som kommer att säljas till specialpris under novembers sista vecka.

Bästa knepen inför Black Friday

Om du vet med dig att du kommer att vilja handla från andra butiker, som du inte tidigare handlat från, kan det vara en bra idé att börja prenumerera på deras nyhetsbrev några veckor innan Black Week. Det finns flera fördelar med detta. Dels innebär det att du tidigt får koll på ungefär vilka varor som kommer att säljas billigare, även om butikerna naturligtvis inte kan lista alla specialerbjudanden i sina nyhetsbrev. Dels delas det ofta ut en rabattkupong när du börjar prenumerera på ett nyhetsbrev. Det kan till exempel vara utformat på ett sätt som gör att du får 5 % eller kanske till och med 10 % rabatt på ditt nästa köp. Detta tillsammans med de låga priserna under Black Week, gör det möjligt för dig att komma riktigt billigt undan.