Foderautomat till katt

Detta med katter och mat är inte alltid så lätt. Visserligen äter de flesta katter torrfoder idag, vilket gör det lättare att låta dem ha tillgång till mat även om man inte är hemma hela dagen. Torrfoder står sig bättre och man kan fylla skålen på morgonen så katten kan äta när den blir hungrig. Men, alla katter kan inte ha fri tillgång till mat, eftersom de löper risk att äta för mycket och bli överviktiga. Ibland kan det också finnas sjukdomar som gör att katten inte får ha fri tillgång till mat, och att den kanske behöver äta flera små mål under dagen. I dessa fall kan en foderautomat vara en bra lösning.

Bäst Foderautomat till katt
Snabbmeny:
Toppval Foderautomat till katt Vanliga frågor


Exakta måltider på exakta tider

En foderautomat kan ställas in så att katen får exakta måltider på exakta tider även om du inte är hemma. Automaterna har många inställningar som man kan ställa in så att katten får upp till fyra färska måltider vid olika tider. Det finns mycket avancerade foderautomater med upp till 96 timmars timer, och kylelement som håller våtfodret färskt länge. Men det finns också enklare automater som är kombinerade foder- och vattenautomater, men som inte har timer utan som portionerar ut maten eftersom katten äter.

Programmerbara foderautomater

De programmerbara foderautomaterna är förstås extra värdefulla om katten av någon anledning inte får äta när den vill och hur mycket den vill. En enklare automat kan vara bra om du är borta på dagarna och inte vill att kattmaten ska stå öppet i en skål hela dagen.Foderautomater för katter finns att köpa i välsorterade djuraffärer, och kan vara svårare att komma över än vanliga kattmatskålar, till exempel. Om du inte har någon djuraffär i närheten, eller om den som finns inte kan ta hem foderautomater kan du titta här på nätet. Här finns ett mycket stort och varierat utbud av foderautomater till katt. Här kan du också läsa utförliga beskrivningar om de olika automaterna, vilka funktioner de har och hur de fungerar. På så sätt har du lättare att hitta den foderautomat som motsvarar dina krav och önskemål bäst. Vissa automater portionerar ut både torrfoder och våtfoder i olika skålar, medan andra hanterar en sorts foder. Här spelar förstås just din katts matvanor in i vilken automat du väljer. Om katten normalt inte äter våtfoder behöver du kanske inte en automat som kan hantera olika fodertyper samtidigt.

 

Toppval Foderautomat till katt 2022

Vi har valt dessa Foderautomater som våra Toppval.
Smarta automater som hjälper dig att se till att katten får rätt mängd mat varje dag.


 
Olika funktioner för foderautomaten.

Olika funktioner

Foderautomater finns alltså i många olika former, med olika funktioner. De finns också i olika prisklasser. För de enklare automaterna får man betala några hundralappar medan de mer avancerade automaterna kostar mellan 2000 och 3000 kr. Eftersom en avancerad foderautomat fungerar som en bra kattvakt, till och med för katter som är sjuka eller går på diet, är det naturligtvis väl investerade pengar om du har behov av en automat. Här på nätet kan du också enkelt jämföra priser och köpa den automat du väljer där du får den till det bästa priset. Priserna på nätet är ofta lägre än i fysiska butiker, och dessutom finns det ofta katt-tillbehör till kampanjpris online.

köpa den automat du väljer där du får den till det bästa priset
 

Frågor och svar kring Foderautomat till katt

✅ Vem behöver en foderautomat till katt?

En foderautomat till katten kan vara ett utmärkt komplement till den vanliga matskålen för de allra flesta kattägare. Det finns dock de som kan ha extra stor nytta av en sådan. De som till exempel har en eller flera katter som äter lite väl snabbt kan med fördel servera maten i en foderautomat. I en sådan kan katten nämligen inte komma åt att äta med samma hastighet. En automat kan också vara alldeles utmärkt att ha för den som behöver lämna sin katt ensam hemma och vill att den ska få serverade måltider vid flera tillfällen under dagen. Här hittar du våra Toppval av Foderautomater.


✅ Är en foderautomat ett tänkbart alternativ till en katt som är kräsen och inte vill äta, eller försvårar den saken?

Den kan ofta vara ett mycket bra alternativ eftersom den har en förmåga att väcka liv i jaktlusten och lekfullheten. Många katter tycker att det blir roligare att äta när de får maten i en foderautomat, vilket gör att även många mer kräsna katter får i sig sin mat utan problem.


✅ Hur mycket kostar en foderautomat till katt?

Det finns gott om olika foderautomater och prislapparna visar inte samma belopp på alla, långt därifrån. Vissa kostar 500 kronor, andra 1 000 kronor och ytterligare andra kostar 1 500. Det finns även lite enklare modeller som inte kostar mer än cirka 300 kronor. Det går med andra ord att hitta foderautomater i så gott som alla prisklasser.


✅ Vad bör man titta på när man väljer bland olika foderautomater?

Det är klokt att undersöka vilken typ av foder automaten är till för. Vissa fungerar bra med både blötfoder och torrfoder, medan andra bara kan hantera torrfoder. Om din katt bara ska äta torrfoder spelar det förstås ingen roll, men om du vill ha möjlighet att utfodra med olika typer av mat är det viktigt att verkligen säkerställa att den modell du väljer klarar av att hantera båda. En annan aspekt att ta hänsyn till är storleken. Vissa modeller rymmer mer än andra, vilket är viktigt att komma ihåg. Naturligtvis kan det också vara bra att undersöka och jämföra vilka funktioner olika automater har. Timerfunktion är troligtvis något som du vill att automaten ska ha, men vad ska den mer ha för funktioner? Vissa automater klarar att läsa ett chip för att därefter dosera lagom mängd mat enligt programmering. Detta gäller dock oftast bara de lite dyrare modellerna.


Källor:Snabbmeny:
Toppval Foderautomater Vanliga frågorVi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom detta område: