Hem » Husdjur » Katt » Kattbädd
 

Kattbädd

Som de flesta kattägare har märkt spenderar katten många av dygnets timmar vilande och sovande. Därför vill katten gärna ha flera sovplatser. Kanske vilar katten gärna på en avsats i klösträdet under dagen, så att den har bra uppsikt över familjen. En plats i husses eller mattes säng brukar vara uppskattat under naten, men de flesta katter vill också ha en egen kattbädd där de kan dra sig undan och sova ostört.

Bäst Kattbädd
Snabbmeny:
Toppval Kattbäddar Vanliga frågor


En bädd som passar katten

Det finns massor av kattbäddar att välja på. Kattbäddar i olika former och stilar, som kanske mer är till för att behaga kattens människor än katten själv. Men även om missen inte bryr sig så mycket om ifall bädden är rosa eller leopardmönstrad, eller om den har en blomform eller är rektangulär, så är det alltid kul att ge katten en bädd som man själv tycker är fin. Och alla katter är förstås personligheter, så att matte eller husse kan se om en viss kattbädd matchar katten eller inte. Du kan välja mellan en bädd som ligger direkt på golvet, eller en bädd i ställning så att kattens sovplats kommer upp en bit från golvet.

Var vill din katt helst sova?

Vilken sovplats väljer katten själv när den går till vila? Lägger den sig gärna högt, i en möbel eller liknande, kan det vara en god idé att satsa på en kattbädd med benställning så att katten får en placering den gillar. Tycker din katt om att ha det varmt och skönt kanske den skulle föredra en elementsäng om den fick välja själv. En elementsäng är en kattbädd som man hänger på elementet. Dessa kattbäddar finns i olika modeller, med allt från en enkel platå att sova på till en riktigt ombonad korg. En elementbädd passar extra bra till en katt som är gammal, sjuk eller en katt som ska föda ungar. Här kan man vila varmt och skönt och ändå ha bra uppsikt över familjen och omgivningarna.

Var vill din katt helst sova?
Ibland kan det vara mysigt att dela sin bädd med bästa kompisen.

 

Toppval Kattbäddar 2022

Vi har valt dessa Kattbäddar som våra Toppval.
I dessa härliga krypin i stilren design kommer din katt att trivas.


 


Trygghet är viktigt för katter

Trygghet är viktigt för katter

Katten sitter gärna i fönstret och tittar ut. Många tror att innekatten sitter och längtar ut till friheten och att den lider av att vara inne. Men, katter är av naturen nyfikna, och när den sitter och tittar ut genom fönstret kan den hålla reda på vad som händer där ute. Det är inte ens säkert att den vill gå ut om du skulle öppna och släppa ut den, för trygghet är viktigt för katter, och innekatten har sin trygghet inne hos sina människor. Så du behöver inte oroa dig om din katt gärna håller till vid fönstret. Tvärtom kan du istället skaffa en fönsterbädd, så att din katt verkligen får en möjlighet att hålla koll på omgivningarna till och med när den vilar.

stort utbud av kattbäddar på marknaden

Det finns ett mycket stort utbud av kattbäddar på marknaden, och det största utbudet ser du här på internet. Här finns allt samlat på ett ställe och du kan, i lugn och ro, välja den kattbädd som passar din katt bäst. Och naturligtvis den kattbädd som du tycker är finast, sötast, coolast, ja helt enkelt den bädd som gör din katt rättvisa.
 

Frågor och svar kring Kattbäddar

✅ Är det nödvändigt att köpa en kattbädd eller kan katten lika gärna ligga på en dyna eller liknande?

Det finns egentligen inte många produkter som kan sägas vara helt och hållet nödvändiga, det mesta är egentligen en fråga om att göra ett val. En kattbädd är dock något som alla kattägare bör överväga att köpa då den kan vara till stor nytta. En katt sover sig igenom en majoritet av dygnets timmar. Då är du som kattägare förmodligen mån om att din katt ska ha en vilsam och bekväm plats att sova på, och det är där kattbädden kommer in i bilden. Här hittar du våra Toppval av Kattbäddar.


✅ Tycker alla katter om att sova i en kattbädd?

Katter är individer, vilket innebär att det en gillar inte nödvändigtvis uppskattas av en annan. Vissa katter kan vara skeptiska till kattbädden i början, men brukar kunna lära sig att tycka om den efter ett tag om den lockas med lite godis och får se att den faktiskt är behaglig att vila i. Det finns naturligtvis några katter som föredrar att vila på andra platser i hemmet, det är svårt att komma ifrån, men väldigt många katter trivs ypperligt i sina bäddar.


✅ Vilken typ av kattbädd bör man välja?

Det finns inget rätt eller fel. Det finns många olika utformningar på bäddar och olika katter har olika preferenser. Vissa trivs bäst på en enkel dyna i soffan bredvid matte eller husse. Andra vill kunna krypa undan och ha ett eget litet tryggt gömställe. För den första kategorin är de små bäddarna som mest liknar en mjuk dyna med kanter kanske de bästa. Dessa kan enkelt flyttas runt och placeras i soffan när katten vill delta i sällskapslivet, eller tas med till lantstället när det är dags att åka dit. För den senare kategorin kan de kattbäddar med tak som liknar små igloos vara de lämpligaste alternativen. De ger verkligen katten möjlighet till avskildhet när den ska vila. Det finns även många andra typer av kattbäddar som kan vara precis lika bra. Det är kattens preferenser och den tilltänkta placeringen som i första hand avgör vilken bädd som är den lämpligaste.


✅ Är det dyrt att köpa en kattbädd?

Nej, det behöver det absolut inte vara. Det finns bäddar för 130 kronor, för den som är ute efter en mjuk och skön men enkel bädd till sin katt. Naturligtvis finns det även mer påkostade bäddar som är dyrare. Det finns kattbäddar som kostar mellan 500 och 1 000 kronor, men dyrare än så är sällan bäddarna, såvida det inte rör sig om en bädd som är inbyggd i en större möbel med fler funktioner eller liknande.


Källor:Snabbmeny:
Toppval Kattbäddar Vanliga frågorVi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom detta område: