Kattbädd TEST: 3 bästa Kattbäddarna (bäst i test)

Som de flesta kattägare har märkt spenderar katten många av dygnets timmar vilande och sovande. Därför vill katten gärna ha flera sovplatser. Kanske vilar katten gärna på en avsats i klösträdet under dagen, så att den har bra uppsikt över familjen. En plats i husses eller mattes säng brukar vara uppskattat under naten, men de flesta katter vill också ha en egen kattbädd där de kan dra sig undan och sova ostört.

Bäst Kattbädd

Snabbmeny:
Toppval Kattbäddar Vanliga frågor


En bädd som passar katten

Det finns massor av kattbäddar att välja på. Kattbäddar i olika former och stilar, som kanske mer är till för att behaga kattens människor än katten själv. Men även om missen inte bryr sig så mycket om ifall bädden är rosa eller leopardmönstrad, eller om den har en blomform eller är rektangulär, så är det alltid kul att ge katten en bädd som man själv tycker är fin. Och alla katter är förstås personligheter, så att matte eller husse kan se om en viss kattbädd matchar katten eller inte. Du kan välja mellan en bädd som ligger direkt på golvet, eller en bädd i ställning så att kattens sovplats kommer upp en bit från golvet.

Var vill din katt helst sova?

Vilken sovplats väljer katten själv när den går till vila? Lägger den sig gärna högt, i en möbel eller liknande, kan det vara en god idé att satsa på en kattbädd med benställning så att katten får en placering den gillar. Tycker din katt om att ha det varmt och skönt kanske den skulle föredra en elementsäng om den fick välja själv. En elementsäng är en kattbädd som man hänger på elementet. Dessa kattbäddar finns i olika modeller, med allt från en enkel platå att sova på till en riktigt ombonad korg. En elementbädd passar extra bra till en katt som är gammal, sjuk eller en katt som ska föda ungar. Här kan man vila varmt och skönt och ändå ha bra uppsikt över familjen och omgivningarna.

Var vill din katt helst sova?

Ibland kan det vara mysigt att dela sin bädd med bästa kompisen.

Toppval Kattbäddar 2024

Vi har valt dessa Kattbäddar som våra Toppval.
I dessa härliga krypin i stilren design kommer din katt att trivas.

1. Kattbädd Sofa Bas Mint & Grå

Vill du ha en bädd till din katt som både ska vara mjuk och behaglig för ditt husdjur att ligga i och fin att vila blicken på? Då är detta ett utmärkt alternativ. Den här fina kattbädden kommer i färgerna mintgrön och ljusgrå och de milda nyanserna passar in i de flesta miljöer. Oavsett om du valt att inreda hemmet främst med diskreta nyanser som vitt och grått, eller valt att ta in fler färger, kan den här pryda sin plats.

Bäddens botten är utrustad med halkskydd för att denna ska förbli stilla på sin plats även när katten kliver i och ur bädden. Madrassen i kattbädden går att rotera, vilket gör att den kan hålla riktigt länge. Något som också är värt att nämna är att denna även kan användas av små hundar. Den ger bekvämlighet och en komfortabel viloplats till alla små husdjur som vill koppla av en stund i hemmet.

Kolla priset

2. Kattbädd Lucky

Den här kattbädden passar bra när du vill ge ditt husdjur en bekväm och rymlig sovplats utan att behöva ge avkall på dina estetiska önskemål. Denna bädd är nämligen både fin och stilren med sitt rutmönster och det är lätt att hitta en plats där den passar in. Den är tillverkad av fleece och polyester och detta är verkligen en bädd där komfort står i fokus. Din katt kommer med stor sannolikhet trivas mycket bra med att ta sina vilopauser i denna.

Dynan i bädden är vändbar. Det gör att du kan hålla den fräsch och i gott skick länge. Det ger dig också möjlighet att dölja eventuella fläckar tills det är dags att tvätta. Botten på kattbädden är halkfri vilket är väldigt fördelaktigt eftersom det innebär att den ligger kvar där du placerat den även när katten kliver i bädden eller lämnar den. Bäddar som flyttar sig vid minsta rörelse kan vara oerhört irriterande, vilket är ett gott skäl att välja denna.

Kolla priset

3. Doonut kattbädd

Om du är mån om att enbart ha stilrena produkter i ditt hem kommer du älska denna kattbädd. Den är verkligen något helt annat än de vanliga kattbäddar av tyg som du ofta kan se i butikerna. Om du valt att inreda i modern och minimalistisk anda kommer denna passa in perfekt. Detta är en mysig koja där katten kan krypa in för att få vila i lugn och ro när som helst på dygnet. Den kan naturligtvis placeras direkt på golvet, men det går även utmärkt att placera den lite högre upp på ett avlastningsbord eller liknande om du och din katt föredrar det.

Den här kattbädden är ovanligt lätt att rengöra. Den yttre delen torkar du helt enkelt av med en fuktig trasa vid behov och dynan kan tvättas i tvättmaskin. På så sätt kan du snabbt och enkelt se till att hålla bädden i toppskick hela tiden.

Kolla priset

Trygghet är viktigt för katter

Trygghet är viktigt för katter

Katten sitter gärna i fönstret och tittar ut. Många tror att innekatten sitter och längtar ut till friheten och att den lider av att vara inne. Men, katter är av naturen nyfikna, och när den sitter och tittar ut genom fönstret kan den hålla reda på vad som händer där ute. Det är inte ens säkert att den vill gå ut om du skulle öppna och släppa ut den, för trygghet är viktigt för katter, och innekatten har sin trygghet inne hos sina människor. Så du behöver inte oroa dig om din katt gärna håller till vid fönstret. Tvärtom kan du istället skaffa en fönsterbädd, så att din katt verkligen får en möjlighet att hålla koll på omgivningarna till och med när den vilar.

stort utbud av kattbäddar på marknaden

Det finns ett mycket stort utbud av kattbäddar på marknaden, och det största utbudet ser du här på internet. Här finns allt samlat på ett ställe och du kan, i lugn och ro, välja den kattbädd som passar din katt bäst. Och naturligtvis den kattbädd som du tycker är finast, sötast, coolast, ja helt enkelt den bädd som gör din katt rättvisa.

Frågor och svar kring Kattbäddar

✅ Är det nödvändigt att köpa en kattbädd eller kan katten lika gärna ligga på en dyna eller liknande?

Det finns egentligen inte många produkter som kan sägas vara helt och hållet nödvändiga, det mesta är egentligen en fråga om att göra ett val. En kattbädd är dock något som alla kattägare bör överväga att köpa då den kan vara till stor nytta. En katt sover sig igenom en majoritet av dygnets timmar. Då är du som kattägare förmodligen mån om att din katt ska ha en vilsam och bekväm plats att sova på, och det är där kattbädden kommer in i bilden. Här hittar du våra Toppval av Kattbäddar.

✅ Tycker alla katter om att sova i en kattbädd?

Katter är individer, vilket innebär att det en gillar inte nödvändigtvis uppskattas av en annan. Vissa katter kan vara skeptiska till kattbädden i början, men brukar kunna lära sig att tycka om den efter ett tag om den lockas med lite godis och får se att den faktiskt är behaglig att vila i. Det finns naturligtvis några katter som föredrar att vila på andra platser i hemmet, det är svårt att komma ifrån, men väldigt många katter trivs ypperligt i sina bäddar.

✅ Vilken typ av kattbädd bör man välja?

Det finns inget rätt eller fel. Det finns många olika utformningar på bäddar och olika katter har olika preferenser. Vissa trivs bäst på en enkel dyna i soffan bredvid matte eller husse. Andra vill kunna krypa undan och ha ett eget litet tryggt gömställe. För den första kategorin är de små bäddarna som mest liknar en mjuk dyna med kanter kanske de bästa. Dessa kan enkelt flyttas runt och placeras i soffan när katten vill delta i sällskapslivet, eller tas med till lantstället när det är dags att åka dit. För den senare kategorin kan de kattbäddar med tak som liknar små igloos vara de lämpligaste alternativen. De ger verkligen katten möjlighet till avskildhet när den ska vila. Det finns även många andra typer av kattbäddar som kan vara precis lika bra. Det är kattens preferenser och den tilltänkta placeringen som i första hand avgör vilken bädd som är den lämpligaste.

✅ Är det dyrt att köpa en kattbädd?

Nej, det behöver det absolut inte vara. Det finns bäddar för 130 kronor, för den som är ute efter en mjuk och skön men enkel bädd till sin katt. Naturligtvis finns det även mer påkostade bäddar som är dyrare. Det finns kattbäddar som kostar mellan 500 och 1 000 kronor, men dyrare än så är sällan bäddarna, såvida det inte rör sig om en bädd som är inbyggd i en större möbel med fler funktioner eller liknande.

Källor:

Snabbmeny:
Toppval Kattbäddar Vanliga frågor

Vi vill gärna tipsa dig om fler av våra köpguider inom detta område:

Bild på vår redaktör
Redaktör

Tomaz är vår redaktör här på Letsbuyit.se och skriver artiklar & guider i flera av våra kategorier. Han har utbildning som ingenjör i grunden och en fil.kandidatexamen i systemvetenskap från Örebro Universitet.
Han är allmänbildad, har ett stort tekniskt intresse och håller sig uppdaterad inom det mesta.
Du når Tomaz på tomaz@letsbuyit.se - Linkedin